Onko Skoda Favorit hyvä auto?

Skoda Favorit

Skoda Favorit oli Skoda 120- ja Skoda 130 -mallien edeltäjä. Se oli myös yksi viimeisistä Skoda-malleista, joita valmistettiin ennen Volkswagenin haltuunottoa. Mutta onko Skoda Favorit hyvä auto?

Skoda Favorit voi olla joillekin ihmisille hyvä ja toisille huono. Se on hyvä auto ihmisille, jotka etsivät klassista mutta polttoainetaloudellista, luotettavaa ja kompaktia autoa. Toisaalta, jos etsit suorituskykyistä, turvallista, nopeampaa ja kehittynyttä vanhaa viistoperää, tämä auto ei ole ihanteellinen sinulle.

Skoda Favoritin historia

Skoda Favorit on Skoda Auton valmistama kompakti viistoperä. Tämä auto on ollut tuotannossa vuosina 1936-1941 ja 1987-1995. Alkuperäinen Skoda Favorit eli ensimmäinen sarja oli sedan ja sitä valmistettiin vuosina 1936-1941. Se tunnettiin nimillä Type 904 ja Type 923. Sen seuraaja eli toisen sukupolven sarja valmistettiin sitä vastoin vuosina 1987-1995. Sitä kutsuttiin myös nimellä Type 781.

Toisin kuin ensimmäisen sukupolven sarjassa, toisen sukupolven sarjassa noudatettiin eurooppalaista suuntausta, jonka mukaan moottori asennettiin eteen. Se oli myös ensimmäinen Skoda-auto, jossa oli etuveto. Vuonna 1995 Skoda Favoritia seurasi Skoda Felicia, jossa oli kehittyneempiä ominaisuuksia ja parempi suorituskyky.

Skoda Favoritin ominaisuudet

Ulkonäkö

Skoda Favorit on sukupolvensa aikana rakennettujen autojen mittapuulla hyvännäköinen auto. Se on myös kompakti ja siinä on pieni tavaratila. Tämän auton akseliväli on 96,5 tuumaa, pituus 150,2 tuumaa, leveys 63,8 tuumaa ja korkeus 55-7 tuumaa.

Suorituskyky

Suorituskyvyltään Skoda Favorit ei suoriudu hyvin eikä huonosti. Sitä paitsi suorituskyky vaihtelee valitun moottorin mukaan. Perusmoottori, joka on 1,3-litrainen bensiinimoottori, tuottaa jopa 58 hv ja 69 lb-ft vääntöä.

  Skoda Favoritin yleiset ongelmat

Tehokkain moottori on 1,3-litrainen dieselmoottori, jonka maksimiteho on 67 hv ja vääntömomentti 74 lb-ft. Skoda Favoritin huippunopeus on myös 90 km/h, ja se kiihtyy nopeudesta 0-100 km/h vain 15,5 sekunnissa. Huomaa, että tässä autossa on myös viisivaihteinen automaattivaihteisto.

Mukavuus ja tavaratila

Skoda Favorit on kompakti viistoperä, jossa on tilava matkustamo. Siitä huolimatta se soveltuu parhaiten enintään neljän henkilön kuljettamiseen. Takapenkille mahtuu kuitenkin vielä viisi ihmistä, mutta he eivät ole kovin mukavasti. Lisäksi tässä autossa on pieni tavaratila, johon ei voi kuljettaa paljon tavaraa.

Skoda Favoritin tavaratilassa on tilaa yhteensä 8,9 kuutiometriä, mikä on hyvin vähän. Toisin kuin Skoda viistoperässä, Skoda Variantissa ja pickupissa on enemmän tavaratilaa. Jos sinulla on siis enemmän tavaraa kuljetettavana, kannattaa harkita Estate- tai Pickup-version hankkimista.

Polttoainetehokkuus

Skoda Favorit saattaa olla vanha auto, mutta se on varsin taloudellinen. Sen hyötysuhde on erinomainen: 31 mpg yhdistettynä Yhdysvalloissa ja 37 mpg yhdistettynä Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Tämä on osoitus siitä, että et tule käyttämään paljon rahaa polttoaineeseen. Lisäksi se vähentää hiilidioksidipäästöjä ilmakehään.

Turvallisuus

Turvallisuuden osalta Skoda Favorit on kestävä, mutta siitä puuttuu suurin osa nykyaikaisista turvavarusteista. Tämä johtuu siitä, että siinä on vain turvatyynyt, peruutuskamera ja elektroninen ajonvakautusjärjestelmä. Kehittyneitä turvallisuusominaisuuksia, kuten luistonesto, kaistalla pysymisen avustin ja etutörmäysvaroitin, ei ole saatavilla.

  Skoda Superbin yleiset ongelmat

Hinta

Vaikka käytettyjä Skoda Favorit -malleja on markkinoilla vähän, niitä myydään silti erittäin kilpailukykyiseen hintaan kilpailijoihinsa verrattuna. Useimmat käytetyt Skoda Favorit -mallit liikkuvat 10 000 ja 17 000 dollarin välillä. Huomaa, että hinnat vaihtelevat sen mukaan, missä kunnossa auto on. Jotkut saattavat jopa myydä yli 17 000 dollarilla.

FAQ

Kannattaako Skoda Favorit hankkia?

Jos olet vanhojen, mutta luotettavien ja tyylikkäiden autojen ystävä, tulet rakastamaan Skoda Favoritia. Lisäksi Skoda Favorit on täydellinen auto pienelle perheelle, sillä se on kompakti. Jos taas etsit tilavaa, mukavaa, edistyksellistä ja turvallista autoa, kannattaa harkita toisen auton hankkimista.

Mitkä ovat Skoda Favoritin yleiset ongelmat?

Skoda Favorit on erinomainen ja luotettava auto, vaikka se on valmistettu monta vuotta sitten. Mutta kuten useimmissa autoissa, siinä on useita ongelmia, jotka kiinnostuneiden ostajien tulisi tietää ennen kuin he sijoittavat kovalla työllä ansaitut rahansa.

Joitakin Skoda Favoritin yleisiä ongelmia ovat vaihdevivun kolina, käynnistysongelmat, vaihteisto-ongelmat, moottoriongelmat, vialliset ovitiivisteet, märät matot etuosan jalkatiloissa, ruoste ja jatkuva ylikuumeneminen.

Pitääkö Skoda Favorit arvonsa?

Kyllä, Skoda Favorit pitää arvonsa hyvin. Vaikka Skoda Favoritin valmistus lopetettiin vuonna 1995, markkinoilla on vielä tänäkin päivänä useita Skoda Favorit -malleja. Vaikka nämä autot ovat halpoja, ne ovat säilyttäneet arvonsa hyvin, sillä ne eivät ole yhtä halpoja kuin useimmat kilpailijansa.

  Skoda Octavian yleiset ongelmat

Onko Skoda Favorit hyvä päivittäinen kuljettaja?

Kyllä, Skoda Favorit on erinomainen päivittäinen kuljettaja, koska se on edullinen, halpa omistaa ja helppo ajaa. Lisäksi tämä auto on polttoainetehokas, mikä tarkoittaa, että käyttäjien ei tarvitse käyttää paljon rahaa polttoaineeseen. Jos kuitenkin kuljetat yleensä ihmisiä ja matkatavaroita päivittäin, tämä auto ei ole hyvä päivittäiseen ajamiseen.

Mitkä autot muistuttavat Skoda Favoritia?

Skoda Favorit on hieno ja tehokas auto. Se on myös luotettava ja käytännöllinen. Se kohtaa kuitenkin kovaa kilpailua kilpailijoidensa kanssa. Skoda Favoritin lähimmät kilpailijat ovat Volkswagen Polo MK2, Volkswagen Polo MK3, Volkswagen Caddy ja Skoda Felicia. Jotkut näistä autoista ovat nopeampia, mukavampia, tehokkaampia ja kehittyneempiä kuin Skoda Favorit.

Loppupäätelmät

Skoda Favorit saattaa olla vanha Skoda-malli, mutta se on silti mukava, luotettava ja tehokas hatchback. Se on myös helppo ajaa, ja sen käsiteltävyys ja suorituskyky ovat erinomaiset. Odotetusti siinä on myös useita asioita, jotka kiinnostuneiden ostajien pitäisi tietää.

Kaiken kaikkiaan Skoda Favorit on yksi markkinoiden parhaista vanhoista kompaktista viistoperämallista. Oikein huollettuna tämä auto voi kestää hyvin pitkään.

Uusi Autoja A2Z