Onko Skoda Kodiaq hyvä auto?

Skoda Kodiaq

Skoda tarjoaa neljä katumaasturia, ja Kodiaq on niistä suurin. Skoda Kodiaq on täydellinen perheauto, sillä se on tilava, mukava, käytännöllinen ja tarjoaa hyvän vastineen. Mutta onko Skoda Kodiaq hyvä auto?

Skoda Kodiaq on hyvä auto henkilöille, jotka etsivät tilavaa, tehokasta, turvallista, luotettavaa, kestävää ja edullista luksusmaasturia. Mutta jos haluat tehokkaamman, ylellisemmän ja kehittyneemmän keskikokoisen SUV:n, sinun on ehkä katsottava muualle.

Skoda Kodiaqin historiaa

Skoda Kodiaq on Skoda Auton valmistama keskikokoinen crossover SUV. Tämä auto on ollut tuotannossa vuodesta 2016 tähän päivään asti. Lisäksi siinä on kolmiriviset istuimet ja etumoottori etu- tai nelivetojärjestelmällä. Siinä on myös valittavana kolme vaihteistojärjestelmää, mukaan lukien 6-vaihteinen manuaalivaihteisto, 6-vaihteinen DSG-vaihteisto ja 7-vaihteinen DSG-vaihteisto.

Lisäksi tämä auto perustuu Volkswagen-konsernin MQB-alustaan, mikä tarkoittaa, että se liittyy läheisesti Seat Tarracoon ja Volkswagen Tiguan Allspaceen. Lisäksi Skoda Kodiaq on yksi Skodan malliston edistyksellisimmistä autoista. Joitakin sen ainutlaatuisia ominaisuuksia ovat Area View, Predictive Pedestrian Protection, Tow Assist ja Manoeuvre Assist.

Skoda Kodiaqin ominaisuudet

Ulkonäkö

Skoda Kodiaq on tyylikäs ja moderni keskikokoinen SUV. Vaikka se näyttääkin hyvältä, se ei ole luokkansa komein auto. Se ei kuitenkaan tarkoita, että auto olisi tylsä. Tämä katumaasturi näyttää hyvältä, ja siinä on mukavat ja tasokkaat sisätilat.

Skoda Kodiaqissa on muun muassa nahkaistuimet, nahkainen ohjauspyörä, sähköisesti säädettävät etuistuimet ja tuuletetut istuimet. Ulkopuolella on 20-tuumaiset pyörät, pysty etusäleikkö, uudelleen muotoillut etu- ja takapuskurit sekä uusi kiiltävän musta takaspoileri.

  Onko Skoda Rapid hyvä auto?

Sen akseliväli on 109,9 tuumaa, pituus 184,9 tuumaa, leveys 74,1 tuumaa ja korkeus 66,0 tuumaa.

Suorituskyky

Suorituskyvyn osalta käyttäjillä on valittavana erilaisia moottoreita. Skoda tarjoaa diesel- ja bensiinivaihtoehtoja. Tehokkain Skoda Kodiaqin bensiinimoottori on 2,0-litrainen Eco TSI -rivimoottori. Tämä yksikkö tuottaa jopa 242 hv ja 273 lb-ft vääntöä.

Toisaalta tehokkain dieselmoottori on 2,0-litrainen TDI SCR 4motion -rivimoottori. Tämä yksikkö tuottaa jopa 237 hv ja 369 lb-ft vääntöä. Dieselmoottori sattuu olemaan myös nopein ja tehokkain. Se kiihtyy 6,9 sekunnissa nopeudesta 0 km/h nopeuteen 6,9 sekunnissa, ja sen huippunopeus on 137 km/h.

Sen kilpailijat, kuten Volkswagen Tiguan Allspace ja Seat Tarraco, ovat kuitenkin tehokkaampia ja nopeampia.

Mukavuus ja tavaratila

Jos etsit perheautoa, Skoda Kodiaq on täydellinen valinta. Tässä autossa on seitsemän istuinta, mikä tarkoittaa, että siihen mahtuu vähintään seitsemän henkilöä. Lisäksi siinä on tilavat sisätilat, mikä tarkoittaa, että jopa kaksimetriset henkilöt viihtyvät.

Lisäksi Skoda Kodiaqissa on suuri tavaratila, sillä siinä on yhteensä 29,5 kuutiometriä tavaratilaa. Sitä paitsi tämä voidaan kasvattaa 73 kuutiometriin, kun takaistuimet taitetaan kokoon.

Turvallisuus

Tämä on melko turvallinen auto, sillä siinä on paljon huippuluokan turvavarusteita. Lisäksi se on saanut viiden tähden EURO NCAP -turvallisuusluokituksen. Joitakin huipputurvallisuusominaisuuksia, joita siinä on, ovat yhdeksän turvatyynyä, turvavyövaroitus, ylinopeusvaroitus, kiinnityspisteet lasten sarjaa varten, nopeustunnistimella toimiva ovilukko, kaistavahti ja elektroninen ajonvakautusjärjestelmä.

  Skoda Yeti -mallin yleiset ongelmat

Polttoainetehokkuus

Useimpien sisarustensa tavoin Skoda Kodiaq on kohtuullisen taloudellinen auto. Sen polttoainetaloudellisuusluokitus on 30,1 mpg ja 52,6 mpg välillä. Jos siis etsit luotettavaa, tehokasta ja turvallista autoa perheellesi, Skoda Kodiaq on täydellinen auto.

Hinta

Skoda Kodiaq on yksi luokkansa edullisimmista perheautoista. Sen lähtöhinta on 38 500 dollaria ja se voi nousta 55 200 dollariin asti. Se on paljon halvempi kuin Seat Tarraco, jonka hinta vaihtelee 39 500 dollarista 56 000 dollariin, ja Volkswagen Tiguan Allspace, jonka hinta vaihtelee 42 000 dollarista 56 700 dollariin.

FAQ

Kannattaako Skoda Kodiaq ostaa?

Kyllä, Skoda Kodiaq kannattaa ostaa, jos haluat luotettavan, tehokkaan, mukavan ja tilavan keskikokoisen katumaasturin. Se on myös käytännöllinen, hauska ajaa ja turvallinen. Sitä vastoin se ei sovi niille, jotka etsivät ylellistä, erittäin kehittynyttä ja nopeampaa katumaasturia.

Mitkä ovat Skoda Kodiaqin yleisiä ongelmia?

Jos aiot investoida Skoda Kodiaqiin, on tärkeää tietää joitakin yleisiä ongelmia, joita kohtaat matkan varrella. Skoda Kodiaqin yleisiä ongelmia ovat muun muassa öljyvuoto, viallinen turvatyynykotelo, jäykkä jousitus, sähköongelmat, viallinen vetosilmukka, tukkeutunut hiukkassuodatin, viallinen DSG-vaihteisto ja turboahdinongelmat.

Kuinka nopea Skoda Kodiaq on?

Skoda Kodiaq ei kuulu luokkansa nopeimpiin autoihin. Useimmat sen kilpailijat tarjoavat enemmän tehoa ja ovat jopa nopeampia. Siitä huolimatta Skoda Kodiaqin 2,0-litrainen bi-turbodieselmoottori, jossa on maksimissaan 237 hv ja 369 lb-ft vääntöä, on nopein moottori. Tämän mallin huippunopeus on 137 km/h, ja se kiihtyy 0-100 km/h 6,9 sekunnissa.

  Skoda Favoritin yleiset ongelmat

Pitääkö Skoda Kodiaq arvonsa?

Kyllä, Skoda Kodiaq kuuluu niihin harvoihin katumaastureihin, jotka pitävät arvonsa hyvin. On arvioitu, että Skoda Kodiaq myydään noin 61 %:lla alkuperäisestä arvostaan kolmen vuoden omistusajan jälkeen. Tämä on hienoa ja tekee siitä hyvän sijoituksen. Sen lähimmät kilpailijat, kuten Volkswagen Tiguan Allspace ja Seat Tarraco, eivät pidä arvoaan hyvin.

Mitkä autot muistuttavat Skoda Kodiaqia?

Skoda Kodiaq voi olla hieno auto kiehtovine ominaisuuksineen, mutta se kohtaa silti kovaa kilpailua useiden merkkien taholta. Siitä huolimatta joitakin sen tärkeimpiä kilpailijoita ovat Volkswagen Tiguan Allspace, Seat Tarraco, Audi Q3, Hyundai Tucson, Jetta VS7 ja Toyota Fortuner.

Yhteenveto

Skoda Kodiaq on loistava auto ihmisille, jotka etsivät luotettavaa, taloudellista, tilavaa ja turvallista autoa perheelle. Tämä auto on myös edullinen, mutta siinä on muutamia asioita, jotka kiinnostuneiden ostajien pitäisi tietää. Tämän sanottuaan ihmiset, jotka etsivät erittäin kehittynyttä, tehokasta ja ylellistä katumaasturia, eivät ehkä pidä tätä autoa kiehtovana.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z