Onko Skoda Rapid hyvä auto?

Skoda Rapid

Skoda Rapid on yksi parhaista luksusautoista pienen budjetin ihmisille. Se on myös erittäin käytännöllinen ja mukava perheauto. Mutta onko Skoda Rapid hyvä auto?

Skoda Rapid on sekä hyvä että huono auto. Se on hyvä auto niille, jotka etsivät mukavaa, luotettavaa, kestävää, tehokasta ja käytännöllistä autoa. Toisaalta se on huono auto niille, jotka haluavat suorituskykyisen ja vähän huoltoa vaativan auton. Kaiken kaikkiaan se on yksi luokkansa parhaista autoista.

Skoda Rapidin historia

Skoda Rapid on Skoda Intian valmistama pienikokoinen sedan. Viimeisin Skoda Rapid on ollut tuotannossa vuodesta 2011 vuoteen 2021. Mutta ennen tätä uutta mallia ensimmäistä Skoda Rapidia valmistettiin vuosina 1935-1947. Se oli sedan-auto. Toista Skoda-mallia valmistettiin vuosina 1984-1990. Se oli kaksiovinen coupe, joka perustui Skoda 130:een.

Vuodesta 2011 lähtien Intiassa valmistettu Skoda Rapid -malli perustui vuoden 2010 Volkswagen Ventoon. Lisäksi Skodalla on Skoda Rapid -mallin kansainvälinen versio, joka on ollut markkinoilla vuodesta 2012 lähtien. Kyseisessä mallissa on viisiovinen viistoperä, viisiovinen liftback ja neliovinen sedan.

Huomaa, että Intiassa valmistetussa Skoda Rapidissa on samanlainen etupään muotoilu kuin Skoda Fabian toisessa sukupolvessa. Nämä kaksi mallia eivät kuitenkaan ole läheistä sukua toisilleen. Sitä paitsi tämä malli perustuu Volkswagen-konsernin A05-alustaan.

Skoda Rapid -mallin ominaisuudet

Ulkonäkö

Uusin Skoda Rapid -malli näyttää näyttävältä sisältä ja ulkoa. Siinä on uudelleen muotoiltu jäähdyttimen säleikkö, jota ympäröi kromattu kehys, kulmikkaat ajovalot, uusi puskurin muotoilu ja suuri hunajakennomainen ilmanottoaukko. Sitä vastoin myös sisätilat ovat upeat, ja niissä on muun muassa vakionopeudensäädin, sateen tunnistavat automaattiset pyyhkijät, valon tunnistavat automaattiset ajovalot ja integroitu 6,5-tuumainen kosketusnäytöllinen infotainment-järjestelmä.

  Onko Skoda Octavia hyvä auto?

Suorituskyky

Skoda Rapidissa on useita moottorivaihtoehtoja, jotka tarjoavat käyttäjille erilaisia kokemuksia. Käyttäjillä on mahdollisuus valita diesel- tai bensiiniversio. Uusimmassa Skoda Rapid -bensiinimallissa on 1,6-litrainen bensiinimoottori, joka tuottaa jopa 105 hevosvoimaa ja 153 Nm vääntöä.

Toisaalta dieselversiossa on 1,5-litrainen nelisylinterinen turbodieselmoottori, joka tuottaa jopa 109 hv ja 153 Nm vääntöä. Nopeuden ja suorituskyvyn kannalta dieselversio on siis paras. Ja toisin kuin bensiinimoottorissa, dieselversiossa on vaihtoehtoina 5-vaihteinen manuaalivaihteisto kuten bensiiniversiossa ja 7-vaihteinen DSG-vaihteisto.

Mukavuus ja tavaratila

Yksi Skoda Rapid -mallin houkuttelevimmista ominaisuuksista on sen erinomainen matkustamo- ja tavaratila. Tässä autossa on runsaasti matkustamotilaa, johon mahtuu jopa viisi henkilöä. Lisäksi siinä on mukava tavaratila, johon mahtuu paljon matkatavaroita. Siinä on yhteensä 16,25 kuutiometriä tilaa, mikä on hyvä useimmille käyttäjille.

Turvallisuus

Kuten useimmat Volkswagenin alaiset autot, Skoda Rapid on melko turvallinen auto. Siinä on useita turvavarusteita, jotka pitävät matkustajat turvassa. Sitä paitsi tämä auto on aiemmin saanut 4 tähden luokituksen turvallisuudesta. Joitakin tämän auton huipputurvallisuusominaisuuksia ovat neljä turvatyynyä, ylinopeusvaroitin, lapsilukko, varkaudenesto, ajonestolaite, nopeuden tunnistava ovilukko ja keskuslukitus.

Polttoainetehokkuus

Skoda Rapid on yksi markkinoiden polttoainetaloudellisimmista luksussedaneista. Sen kulutus on arvioitu noin 45-47 mpg. Nämä luvut ovat kuitenkin reaalimaailmassa epärealistisia. Siitä huolimatta se on edelleen erittäin tehokas, ja jotkut käyttäjät saavuttavat jopa 42 mpg. Jos siis haluat ylellisen sedanin, joka säästää polttoainetta, Skoda Rapid on hyvä vaihtoehto.

  Skoda Favoritin yleiset ongelmat

Hinta

Skoda Rapid on kalliimpi kuin useimmat valtavirta-autot, mutta edullisempi kuin luksussedanit. Sen perushinta on noin 19 000 dollaria, mutta se voi nousta jopa 25 000 dollariin varustetasosta riippuen. Laadukasta käytettyä autoa etsivät voivat kuitenkin saada sen hieman halvemmalla.

FAQ

Kannattaako Skoda Rapid ostaa?

Kyllä, Skoda Rapid on erittäin erinomainen auto. Se on hyvä päivittäinen kuljettaja, sillä se on luotettava, kestävä, polttoainetaloudellinen ja hauska ajaa. Kaiken lisäksi sen rakentamisen laatu on huippuluokkaa ja se on erittäin mukava. Päinvastoin, se voi olla huono auto, jos etsit vähän huoltoa vaativaa autoa, sillä sen hoito on melko kallista.

Mitkä ovat Skoda Rapid -mallin yleiset ongelmat?

Skoda Rapid on hyvin rakennettu, erittäin tehokas, suorituskykyinen ja laadukas auto. Siitä huolimatta siinä on myös useita ongelmia, jotka kiinnostuneiden ostajien tulisi tietää. Joitakin näistä ongelmista ovat öljyvuoto, viallinen vetosilmä, EGR-venttiilin tukkeutuminen, viallinen turvatyyny, tukkeutunut katalysaattori, turboahtimen ongelmat ja DSG-automaattivaihteiston ongelmat.

Miksi Skoda Rapid lopetettiin Intiassa?

Skoda Rapid ei menestynyt hyvin Intiassa, koska autossa oli useita ongelmia. Siinä oli ongelmia jarrujen pettämisen, sähköisten ikkunoiden ja jousituksen kanssa. Huolimatta useiden ongelmien rekisteröinnistä valmistaja ei onnistunut puuttumaan ongelmiin. Sitä paitsi valmistaja korvasi Skoda Rapidin Skoda Slavialla.

  Onko Skoda Superb hyvä auto?

Pitääkö Skoda Rapid arvonsa?

Skoda Rapid voi olla upea sedan erinomaisilla ominaisuuksilla, mutta se ei pidä arvoaan hyvin. Tämä johtuu siitä, että se on ylellinen auto, jonka ylläpitokustannukset ovat korkeat. Lisäksi varaosien ja huoltojen kustannukset ovat hieman korkeammat kuin alalla keskimäärin. Skoda Rapidilla on siis alhainen jälleenmyyntiarvo, ja useimmat valtavirta-autot pitävät arvonsa paremmin.

Mitkä autot muistuttavat Skoda Rapidia?

Skoda Rapid on erinomainen sedan. Se toimii poikkeuksellisen hyvin ja on luotettava. Siitä huolimatta se kohtaa myös kovaa kilpailua läheisten kilpailijoiden kanssa. Sen lähimpiä kilpailijoita ovat muun muassa Honda City, Toyota Yaris, Maruti Suzuki Ciaz, Hyundai Verna ja Volkswagen Vento.

Yhteenveto

Yleisesti ottaen Skoda Rapid on hämmästyttävä ja erinomainen auto. Se on tyylikäs, luotettava, kestävä, taloudellinen ja hauska ajaa. Se ei kuitenkaan ole ihanteellinen auto ihmisille, jotka etsivät vähän huoltoa vaativaa autoa. Kuten kaikissa autoissa, myös siinä on muutamia ongelmia, joita käyttäjän on syytä varoa ja korjata ajoissa. Oikealla hoidolla ja huollolla Skoda Rapid voi kestää useita vuosia.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z