Onko Skoda Roomster hyvä auto?

Skoda Roomster

Skoda Roomster on poikkeuksellinen perheauto, jossa on suuri matkustamo ja tavaratila. Jotkut kuvaavat sitä viistoperäksi, kun taas toiset kutsuvat sitä farmariautoksi. Mutta onko Skoda Roomster hyvä auto?

Kyllä, Skoda Roomster on hyvä auto. Joidenkin mielestä se voi kuitenkin olla epäkiinnostava. Skoda Roomster on hyvä auto, jos etsit käytännöllistä, tilavaa, taloudellista, luotettavaa ja kestävää viistoperää. Toisaalta se ei ole hyvä auto, jos haluat suorituskykyisen, nopeamman ja tehokkaamman hatchbackin.

Skoda Roomsterin historia

Skoda Roomster on Skoda Auton valmistama pieni perheauto. Tämä auto on ollut tuotannossa vuodesta 2006 vuoteen 2015. Skoda valmisti Skoda Roomsterista vain yhden sukupolven, jossa oli vain yksi välivaiheen facelift. Lisäksi tässä autossa on viisiovinen, viisipaikkainen, etumoottorinen, etuvetoinen ja korkeakattoinen muotoilu.

Se määritellään myös viistoperäksi, farmariksi tai monikäyttöautoksi. Lisäksi se oli ensimmäinen auto, jota markkinoitiin sen jälkeen, kun Volkswagen-konserni oli ostanut Skodan vuonna 2006 Geneven autonäyttelyssä. Huomaa, että Skoda Roomster jakaa A4-alustan (PQ34) ja osat toisen sukupolven Skoda Fabian kanssa.

Markkinoille tulonsa aikana Skoda Roomsterissa oli Volkswagen-konsernin nelitahtimoottorit. Siinä oli kolme bensiinimoottorivaihtoehtoa ja kaksi dieselmoottorivaihtoehtoa.

Skoda Roomsterin ominaisuudet

Ulkonäkö

Ulkonäöltään Skoda Roomster ei ole luokkansa houkuttelevin auto. Sen lisäksi siinä on tilavat ja mukavat sisätilat, joissa on tyylikkäät ominaisuudet. Siitä huolimatta Skoda Roomster Scout -malli on komein varustelu. Skoda Roomsterin akseliväli on 103 tuumaa, pituus 165,6 tuumaa, leveys 66,3 tuumaa ja korkeus 63,3 tuumaa.

  Onko Skoda Fabia hyvä auto?

Suorituskyky

Skoda Roomsterissa on ollut vuosien varrella useita moottoreita. Tämän monikäyttövaunun suorituskyky vaihtelee siis moottorityypin mukaan. Yksi parhaista valmistajan tarjoamista bensiinimoottoreista on 1.2 TSI 77 kW:n turboahdettu moottori, joka tuottaa jopa 103 hv ja 129 lb-ft vääntöä. Sen huippunopeus on myös jopa 114 km/h, ja se kiihtyy nopeudesta 0 km/h nopeuteen vain 10,9 sekunnissa.

Toisaalta Skoda Roomsterin suorituskykyisin dieselmoottori on 1.9 TDI PD DPF -turbomoottori. Myös se tuottaa jopa 103 hv ja 177 lb-ft vääntöä. Se kiihtyy myös 10,8 sekunnissa nopeudesta 0:sta nopeuteen 62 km/h, ja sen huippunopeus on jopa 113 km/h.

Mukavuus ja tavaratila

Koska Skoda Roomster on monikäyttöauto, tämä auto on varsin mukava ja tilava. Siihen mahtuu jopa viisi matkustajaa ja siinä on tilava matkustamo. Lisäksi se tarjoaa runsaasti tavaratilaa, sillä siinä on yhteensä 16 kuutiometriä tilaa. Tämä sopii täydellisesti useiden reppujen kuljettamiseen.

Turvallisuus

Skoda on yksi markkinoiden turvallisimmista luksusautomerkeistä. Skoda Roomster ei ole poikkeus, sillä se on melko turvallinen auto. Tässä autossa on kaksi etuturvatyynyä, sivuturvatyynyt ja päätä suojaavat sivuverhot. Lisäksi siinä on elektroninen jarrunjako, lukkiutumattomat jarrut ja elektroninen ajonvakautusjärjestelmä. Huomaa, että nämä turvallisuusominaisuudet ovat vakiona.

Polttoainetehokkuus

Yksi haastavimmista asioista MPV:n omistamisessa on se, että useimmat niistä kuluttavat enemmän polttoainetta kuin sedanit tai pienet autot. Skoda Roomster sen sijaan ei kuluta paljon polttoainetta. Sen polttoainetehokkuus on 36-37 mpg. Joissakin malleissa lukemat ovat jopa yli 40 mpg.

  Skoda Favoritin yleiset ongelmat

Hinta

Skoda Roomster on edullinen auto. Koska sen valmistus on kuitenkin lopetettu, uuden Skoda Roomsterin löytäminen on melko haastavaa. Markkinoilla on kuitenkin useita käytettyjä Skoda Roomstereita. Useimmat niistä vaihtelevat 21 200 ja 17 000 dollarin välillä. Hinta vaihtelee auton varustetason ja kunnon mukaan.

FAQ

Kannattaako Skoda Roomster ostaa?

Se riippuu siitä, mitä etsit. Jos etsit käytännöllistä, erittäin tehokasta, kestävää, tilavaa ja hauskasti ajettavaa autoa, pidät Skoda Roomsterista. Mutta jos haluat suorituskykyisen, nopeamman ja tehokkaan hatchbackin, sinun kannattaa katsoa muualle.

Mitkä ovat Skoda Roomsterin yleiset ongelmat?

Skoda Roomster voi olla erinomainen perheauto, mutta siinä on myös useita ongelmia, joista kiinnostuneiden ostajien kannattaa olla huolissaan. Joitakin näistä ongelmista ovat polttoainevuoto, tuulettimen vikaantuminen, jarruongelmat, tukkeutunut DPF-suodatin, polttoainesuuttimien vikaantuminen, viallinen ohjauspyörän lukitus ja pysäköintianturien vikaantuminen.

Pitääkö Skoda Roomster arvonsa?

Skoda Roomster ei pidä arvoaan hyvin kuten useimmat valtavirta-autot. Mutta kun sitä verrataan muihin Volkswagenin ja koko Saksan malleihin, se pärjää melko hyvin. Tärkein syy siihen, miksi tämä auto ei pidä arvoaan hyvin, ovat korkeat korjaus- ja huoltokustannukset. Myös varaosien kustannukset ovat kohtuullisen korkeat.

Mitkä autot muistuttavat Skoda Roomsteria?

Skoda Roomster kuuluu markkinoiden parhaimpiin viistoperäisiin autoihin tehokkuuden, käytännöllisyyden ja kestävyyden osalta. Se ei kuitenkaan ole yksin, sillä se kohtaa kovaa kilpailua kilpailijoidensa kanssa. Sen tärkeimpiä kilpailijoita ovat Peugeot Partner, Citroen Berlingo, Ford B-Max ja Renault Kangaroo.

  Skoda Superbin yleiset ongelmat

Onko Skoda Roomster hyvä päivittäinen kuljettaja?

Kyllä, Skoda Roomster on hyvä päivittäinen kuljettaja. Tämä auto ei ole ainoastaan polttoainetaloudellinen, vaan se on myös luotettava ja kestävä. Näin ollen se on täydellinen auto päivittäiseen käyttöön. Lisäksi se on erittäin käytännöllinen, eli sillä voi kuljettaa matkatavaroita ja ihmisiä päivittäin. Se on kuitenkin hieman suurempi kuin useimmat kaupunkiautot, joten sen pysäköinti ahtaisiin pysäköintialueisiin on hieman haastavaa.

Johtopäätös

Kaiken kaikkiaan Skoda Roomster on erinomainen auto. Se on käytännöllinen, polttoainetehokas, tilava, kestävä, luotettava ja hauska ajaa. Siitä huolimatta siinä on myös useita ongelmia, jotka voidaan välttää asianmukaisella hoidolla ja huollolla. Jos kuitenkin etsit suorituskykyistä ja voimakasta viistoperä- tai farmariautoa, Skoda Roomster ei ole oikea auto sinulle.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z