Onko Skoda Yeti hyvä auto?

Skoda Yeti

Skoda on maailman kolmanneksi vanhin autonvalmistaja. Tämä merkki myy joitakin markkinoiden parhaita autoja, kuten Skoda Yetiä. Skoda Yeti on crossover-maasturi, jossa on paljon kiehtovia ominaisuuksia. Mutta onko Skoda Yeti hyvä auto?

Se riippuu siitä, mitä etsit. Siitä huolimatta Skoda Yeti on edelleen hämmästyttävä auto. Se on käytännöllinen, tehokas, mukava, turvallinen, luotettava ja vakaa. Kaiken lisäksi siinä on erinomainen maavara, joka tekee siitä erinomaisen maastoajokelpoisen.

Tämä auto ei kuitenkaan ole ihanteellinen henkilöille, jotka haluavat suorituskykyisen auton. Lisäksi se ei ole hyvä niille, jotka haluavat erittäin kehittyneen ja nopeamman auton.

Skoda Yetin historia

Skoda Yeti on Skoda Auton valmistama kompakti crossover-maasturi. Tämä auto oli tuotannossa vuodesta 2006 vuoteen 2017. Se on suurempi kuin Skoda Kamiq, mutta pienempi kuin Skoda Kodiaq. Siinä on 5-ovinen muotoilu etumoottorilla ja etu- tai neliveto.

Tämäkin auto perustuu Volkswagen Groupin A5 (PQ35) -alustaan. Siinä on kolme bensiinimoottorivaihtoehtoa ja kaksi dieselmoottorivaihtoehtoa. Käyttäjät voivat myös valita neljästä vaihteistojärjestelmästä. Näitä ovat 5-vaihteinen manuaalivaihteisto, 6-vaihteinen manuaalivaihteisto, 6-vaihteinen automaattinen DSG ja 7-vaihteinen automaattinen DSG.

Skoda Yetin ominaisuudet

Ulkonäkö

Skoda Yeti on kaunis auto, mutta se ei ole luokkansa houkuttelevin. Kilpailijoilla, kuten Volkswagen Tiguanilla, on parempi kokonaismuotoilu. Siitä huolimatta tämä auto on houkutteleva sekä sisältä että ulkoa. Sen akseliväli on 101,5 tuumaa, pituus 166,2 tuumaa, leveys 70,6 tuumaa ja korkeus 66,6 tuumaa.

  Onko Skoda Felicia hyvä auto?

Suorituskyky

Skoda Yetin suorituskyky riippuu valitsemastasi moottorista. Tehokkain bensiinimoottori on 1.8 TSI 112 kW I4-turbomoottori, joka tuottaa maksimissaan 158 hv ja 184 lb-ft vääntöä. Sen huippunopeus on myös jopa 124 hv, ja se kiihtyy 0-100 km/h vain 8,4 sekunnissa.

Toisaalta tehokkain dieselversio on 2.0 TDI CR 125 kW I4-turbomoottori. Tämä moottori tuottaa enimmillään 168 hv ja 258 lb-ft vääntöä. Se myös kiihtyy nopeudesta 0-100 km/h vain 8,4 sekunnissa, ja sen huippunopeus on 125 km/h.

Mukavuus ja tavaratila

Koska tämä auto on kompakti, se ei ole kovin mukava, mutta siihen mahtuu viisi aikuista ongelmitta. Kiitos tilavan matkustamon ja säädettävien istuinten, joiden ansiosta pitkätkin ihmiset mahtuvat mukavasti. Lisäksi siinä on runsaasti tavaratilaa, noin 15 kuutiometriä tilaa. Lisäksi käyttäjät voivat lisätä tilaa taittamalla takaistuimet kokoon.

Turvallisuus

Jos turvallisuus on se, mitä etsit edulliselta ylelliseltä crossover-maasturilta, tulet rakastamaan Skoda Yetiä. Tässä autossa on useita turvallisuusominaisuuksia, jotka pitävät matkustajat ja jalankulkijat turvassa. Niihin kuuluvat muun muassa sähköiset ovilukot, turvatyynyt, takaistuinvyöt, keskuslukitus, lukkiutumaton jarrujärjestelmä ja jarruavustin.

Muita huipputurvallisuusominaisuuksia ovat elektroninen ajonvakautusjärjestelmä, luistonesto, elektroninen ajonvakautusohjelma ja hydraulinen jarruavustin.

Polttoainetehokkuus

Vaikka Skoda Yeti on kompakti crossover-maasturi, se on silti melko taloudellinen auto. Sen hyötysuhde on erinomainen, sillä se vaihtelee välillä 35 mpg ja 64 mpg. Tämä tarkoittaa, että käyttäjät eivät kuluta paljon polttoaineeseen. Huomaa, että hyötysuhde vaihtelee varustevaihtoehdoittain.

  Skoda Superbin yleiset ongelmat

Hinta

Skoda Yeti on pitänyt arvonsa erittäin hyvin. Tämä johtuu siitä, että perusmallin lähtöhinta on noin 13 100 dollaria ja se voi nousta 16 700 dollariin. Tämä on paljon halvempaa kuin useimmat sen kilpailijat, kuten Volkswagen Tiguan, joka maksaa 31 000 dollaria, ja BMW X1, joka maksaa 39 000 dollaria. Huomaa, että Tiguanin ja X1:n hinnat koskevat uusia malleja, mutta käytetyt vaihtoehdot ovat silti kalliimpia.

FAQ

Kannattaako Skoda Yeti ostaa?

Kyllä, Skoda Yeti kannattaa ostaa, jos tarvitset käytännöllistä, luotettavaa ja turvallista crossover-maasturia. Tämä auto on myös hyvin ja helposti käsiteltävä. Jos kuitenkin haluat suorituskykyisen ja nopeamman auton, tämä ei ole oikea auto sinulle. Lisäksi se ei ole yhtä hienostunut kuin jotkut sen kilpailijat, kuten Volkswagen Tiguan ja BMW X1.

Mitkä ovat Skoda Yetin yleiset ongelmat?

Skoda Yeti on poikkeuksellinen auto, jossa on hyvä rakennelaatu, erinomainen suorituskyky, mukavuus ja hiljaisuus. Tässä autossa on kuitenkin myös useita ongelmia, jotka ostajien tulisi tietää. Joitakin tämän auton yleisimpiä ongelmia ovat vialliset turvatyynyt, DSG-vaihteisto, vialliset etuistuinten vyönkiristimet, moottorin tärinä ja öljyvuodot.

Onko Skoda Yeti hyvä päivittäinen kuljettaja?

Kyllä, Skoda Yeti on hyvä päivittäinen kuljettaja. Tämä johtuu siitä, että se on kompakti katumaasturi eikä täysikokoinen katumaasturi. Siksi sitä on helppo liikuttaa liikenteessä. Lisäksi se on taloudellinen, mikä tarkoittaa, että polttoainetta kuluu vähemmän kuin useimmissa sen kilpailijoissa tai täysikokoisissa katumaastureissa. Lisäksi se on halvempi ylläpitää.

  Skoda Favoritin yleiset ongelmat

Pitääkö Skoda Yeti arvonsa?

Kyllä, Skoda Yeti on yksi luksusluokan crossover-maastureista, joilla on paras jälleenmyyntiarvo. On arvioitu, että Skoda Yeti säilyttää 69 prosenttia arvostaan kolmen vuoden omistusajan jälkeen. Vaikka sen valmistus lopetettiin vuonna 2017, Skoda Yetiä myydään edelleen erinomaisella hinnalla.

Mitkä autot muistuttavat Skoda Yetiä?

Skoda Yeti on vankkarakenteinen auto, joka pärjää helposti maantiellä ja jopa maastossa. Se on myös tilava, taloudellinen, turvallinen ja luotettava. Huolimatta erinomaisista ominaisuuksistaan tämä auto kohtaa kovaa kilpailua markkinoilla. Sen lähimmät kilpailijat ovat Nissan Qashqai, Vauxhall Mokka, Volkswagen Tiguan, Subaru XV, BMW X1, Toyota RAV4 ja Honda CR-V.

Bottom line

Skoda Yeti on hyvä auto, jos haluat ylellisen crossover-maasturin, joka on tehokas, käytännöllinen ja hiljainen. Se on myös mukava, turvallinen ja luotettava. Mutta jos etsit tehokasta, nopeampaa, suurempaa tai vähän huoltoa vaativaa crossover SUV:tä, tämä ei ole oikea auto sinulle.

Tästä huolimatta Skoda Yeti on mukava auto, joka kestää pitkään. Siitä huolimatta sen valmistus lopetettiin vuonna 2017 ja se korvattiin Skoda Karoqilla. Siinä on myös muutamia ongelmia, jotka voidaan välttää asianmukaisella hoidolla ja hyvillä ajotavoilla.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z