Onko Suzuki Baleno hyvä auto?

Suzuki Baleno

Suzuki valmistaa joitakin markkinoiden parhaista valtavirta-autoista. Suzuki Baleno on yksi tämän merkin parhaista perheellisistä kaupunkiautoista. Tämä auto on tyylikäs, tehokas, tilava ja mukava. Mutta onko Suzuki Baleno hyvä auto?

Suzuki Baleno on loistava auto, sillä se on tilava, taloudellinen, hauska ajaa, turvallinen, luotettava ja edullinen. Sitä vastoin henkilöt, jotka etsivät huippuluokan viistoperää ylellisine ominaisuuksineen ja erinomaisine suorituskykyineen, saattavat joutua katsomaan muualle.

Lue myös: Suzuki Balenon ongelmat.

Suzuki Balenon historia

Suzuki Baleno on Suzukin valmistama pienikokoinen auto. Toisin kuin useimmat Suzukin mallit, jotka valmistetaan Japanissa, Baleno on valmistettu Intiassa. Tätä autoa kutsutaan Intiassa myös nimellä Toyota Glanza ja Afrikassa nimellä Toyota Starlet. Ennen kuin Suzuki nimesi tämän auton Balenoksi, se tunnettiin monilla markkinoilla nimellä Cultus Crescent.

Aiemmin Suzuki Balenoa myytiin eri korimalleina, kuten vaununa, sedanina ja 3-ovisena viistoperänä. Vuodesta 2015 lähtien tätä autoa on kuitenkin myyty 5-ovisena viistoperänä. Huomaa, että tätä autoa on myyty Toyota-jälleenmyyjillä Intiassa Toyota Glanza -nimellä vuodesta 2019 lähtien ja eri Afrikan maissa Toyota Starlet -nimellä vuodesta 2020 lähtien.

Suzuki Balenon ominaisuudet

Ulkonäkö

Uusin Suzuki Baleno -malli on hyvin rakennettu ja tyylikäs. Kiitos ominaisuuksien, kuten kevytmetallivanteiden, säädettävien ajovalojen, etusumuvalojen, kromisäleikön ja paljon muuta. Myös sisätilat ovat tilavat ja hyvin rakennetut, ja niissä on muun muassa nahkainen ohjauspyörä, korkeussäädettävä kuljettajan istuin, kangasverhoilu ja paljon muuta.

  Onko Suzuki Celerio hyvä auto?

Tästä perheen kaupunkiautosta erottuvat kuitenkin ominaisuudet ovat 360-kamera, head-up-näyttö, seuraavan sukupolven Suzuki Connect ja SmartPlay Pro +. Lisäksi tämän auton akseliväli on 99,2 tuumaa, pituus 157,1 tuumaa, leveys 68,7 tuumaa ja korkeus 59,1 tuumaa.

Suorituskyky

Suzuki Baleno perustuu K-sarjan bensiinimoottoreiden voimansiirtovalikoimaan, johon kuuluu kolmisylinterinen 1,0-litrainen Boosterjet-turboturbodieselmoottori suoraruiskutuksella, nelisylinterinen 1,25-litrainen Dualjet-kaksoissuihkumoottori, jota tarjotaan myös miedolla SHVS-hybriditekniikalla, sekä 1,2-litrainen perinteinen bensiini- ja miedon hybridimoottori, joka tarjotaan pääasiassa Intian markkinoille.

Lisäksi Suzuki tarjoaa Balenosta myös urheiluversion, jossa on kehittynyttä urheilutekniikkaa ja uusimmat ominaisuudet. Urheiluversiossa on 1,8-litrainen moottori, joka tuottaa jopa 121 hv. Tämä auto kiihtyy myös nopeudesta 0-100 km/h alle 11,2 sekunnissa.

Mukavuus ja tavaratila

Vanhempi Suzuki Baleno -malli oli ensimmäinen Suzukin valmistama viistoperä. Siitä huolimatta, valitsitpa sitten vanhan tai uuden Suzuki Balenon, tulet silti viihtymään, sillä molemmissa on tilava matkustamo. Uusimpaan Suzuki Balenoon, jossa on 5-ovinen viistoperä, mahtuu jopa viisi henkilöä.

Lisäksi tämä auto on käytännöllinen ja siinä on 320-355 litran tavaratila. Tämä tila voidaan kuitenkin laajentaa 756 litraan, kun takaistuimet taitetaan kokoon. Tällaisen tavaratilan ansiosta tämä auto sopii erinomaisesti sekä lyhyille että pitkille matkoille.

Polttoainetehokkuus

Suzuki Baleno on tehokas auto. Sen polttoainetaloudellisuusluokitus on 44,6 ja 52,4 mpg välillä. Tämä on erinomaista ottaen huomioon, että Suzuki Baleno on perheen kaupunkiauto. Näin ollen omistaja käyttää vähemmän rahaa polttoaineeseen.

  Suzuki Splash - yleiset ongelmat

Turvallisuus

Turvallisuuden osalta Suzuki Baleno ei ole luokkansa turvallisimpia autoja. Siitä huolimatta. Se on silti turvallinen ja hyvä sekä aikuisille että lapsille. Kiitos turvallisuusominaisuuksien, kuten elektronisen ajonvakautusohjelman, ISOFIX-lastenistuinten kiinnityspisteiden, turvavyömuistutuksen, kuuden turvatyynyn, mäkilähtöavustimen ja takapysäköintiavustimen antureiden.

Hinta

Suzuki Baleno on edullinen hatchback kiehtovilla ominaisuuksilla. Tämän auton lähtöhinta on 1632 dollaria, joka nousee 20 100 dollariin. Tämä on halvempi kuin useimmat sen kilpailijat. Samassa yhteydessä käytetyt Suzuki Baleno -mallit maksavat jopa 8 730 dollaria. Kyseessä on siis erittäin edullinen auto.

FAQ

Kannattaako Suzuki Baleno ostaa?

Se riippuu siitä, mitä etsit. Jos etsit pienikokoista, tilavaa, vähän huoltoa vaativaa, luotettavaa ja käytännöllistä perhekaupunkiautoa, tämä on hyvä auto. Jos taas haluat suorituskykyisen, edistyksellisen, turvallisen ja ylellisen hatchbackin, katso muualle.

Mitkä ovat Suzuki Balenon yleiset ongelmat?

Suzuki Baleno on upea pienikokoinen auto, jossa on paljon kiehtovia ominaisuuksia. Sillä on kuitenkin myös useita ongelmia, jotka kiinnostuneiden omistajien tulisi tietää. Osa näistä ongelmista liittyy moottoriin, vaihteistoon, jousitukseen, jarruihin ja sähköön.

Onko Suzuki Baleno hyvä päivittäinen kuljettaja?

Kyllä, Suzuki Baleno on hyvä päivittäinen kuljettaja. Tämä johtuu siitä, että tämä viistoperä on kompakti, halpa ajaa, polttoainetehokas ja edullinen. Näin ollen se ei tule käyttäjälle kalliiksi, jos hän käyttää sitä päivittäin. Lisäksi pysäköinti julkisiin pysäköintialueisiin tai ajaminen liikenteessä ei ole ongelma sen kompaktin rakenteen vuoksi.

  Suzuki Baleno - yleiset ongelmat

Mitkä autot ovat kuin Suzuki Baleno?

Suzuki Baleno on erinomainen pienikokoinen viistoperäauto, jossa on paljon upeita ominaisuuksia. Tästä huolimatta tällä autolla on paljon kilpailua, jonka ansiosta kiinnostuneet ostajat voivat valita monista eri vaihtoehdoista. Joitakin sen lähimpiä kilpailijoita ovat Toyota Glanza, Hyundai i20, Volkswagen Polo, Ford Fiesta, Tata Altroz, Holden Astra ja Honda Jazz.

Onko Suzuki Baleno hyvä pitkille matkoille?

Kyllä, Suzuki Baleno sopii hyvin pitkille matkoille, koska se on käytännöllinen, tilava ja suorituskyky on erinomainen. Vaikka se on rakennettu kaupunkiajoon, Suzuki Baleno on vielä tehokkaampi maantiellä, ja siinä on mukava matkustamo. Tilava tavaratila varmistaa, että käyttäjillä on riittävästi matkatavaroita matkalle.

Yhteenveto

Suzuki Baleno on yksi hienoimmista Japanin ulkopuolella valmistetuista Suzuki-malleista. Tämä perheen kaupunkiauto on hyvin tehty, ja siinä on tilava matkustamo ja houkutteleva muotoilu. Se on myös tehokas, luotettava, turvallinen ja halpa huoltaa. Siinä on kuitenkin myös useita ongelmia, jotka voidaan välttää hyvällä hoidolla ja huollolla.

Kaiken kaikkiaan Suzuki Baleno on hyvä auto, ja se tarjoaa hyvää vastinetta rahalle.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z