Onko Suzuki Celerio hyvä auto?

Suzuki Celerio

Suzuki Celerio on pienikokoinen viistoperäinen kaupunkiauto, jossa on paljon kiehtovia ominaisuuksia. Kuten useimmat kaupunkiautot, se on helppo liikkua liikenteessä ja pysäköidä julkisiin pysäköintialueisiin. Mutta onko Suzuki Celerio hyvä auto?

Kyllä, Suzuki Celerio on hyvä auto, jos etsit edullista, vähän huoltoa vaativaa, luotettavaa ja käytännöllistä viistoperäistä kaupunkiautoa. Toisaalta se ei ole sopiva auto henkilölle, joka etsii suorituskykyistä, tilavaa, turvallista ja ylellistä kaupunkiautoa.

Lue Suzuki Celerion ongelmista.

Suzuki Celerion historiaa

Suzuki Celerio on japanilaisen autonvalmistaja Suzukin valmistama. Tämä auto on ollut tuotannossa vuodesta 2008 tähän päivään asti. Se oli alun perin useille markkinoille tarkoitettu uudelleenmerkitty Alto tai A-Star -kaupunkiauto. Vuonna 2014 Celeriosta tehtiin kuitenkin maailmanlaajuinen nimimerkki ja itsenäinen malli, jolloin se korvasi A-Starin.

Suzuki Celerio tunnetaan Pakistanissa myös nimellä Suzuki Cultus ja Etelä-Afrikassa nimellä Toyota Vitz. On myös tärkeää huomata, että Celerio korvasi Intian Suzuki Estilon ja Pakistanin Suzuki Cultuksen. Lisäksi tämä auto kootaan eri maissa, kuten Manesarissa Intiassa, Rayongissa Thaimaassa ja Karachissa Pakistanissa.

Suzuki Celerion ominaisuudet

Ulkonäkö

Suzuki on tehnyt hienoa työtä Celerion ulkoisen ilmeen parantamisessa. Siitä huolimatta suurin osa sen kilpailijoista näyttää näyttävämmältä. Myös sisätilat ovat hieman tylpät, mutta modernit. Joitakin ominaisuuksia, joilla tämä malli ylpeilee, ovat kangasverhoilu, digitaalinen matkamittari, korkeussäädettävä kuljettajan istuin, säädettävät ajovalot, etusumuvalot, kevytmetallivanteet ja paljon muuta.

  Suzuki Splash - yleiset ongelmat

Suzuki Celerion akseliväli on 95,9 tuumaa, pituus 145,5 tuumaa, leveys 65,2 tuumaa ja korkeus 61,2 tuumaa. Kolmannen sukupolven Suzuki Celerio perustuu Suzuki HEARTECT Platform -alustaan.

Suorituskyky

Suorituskyvyn osalta Suzuki Celerio ei ole rakennettu tarjoamaan parasta ajokokemusta. Siitä huolimatta tätä autoa on silti hauska ajaa. Monet ovat kuitenkin valittaneet sen huonosta käsiteltävyydestä ja epävakaudesta tiellä. Tämän lisäksi tämä on mukava auto, eikä sen tiellä pitäminen maksa paljon.

Sitä paitsi käyttäjällä on valittavana kolme varustevaihtoehtoa, kuten Celerio 1.0 GA MT, Celerio 1.0 GL MT ja Celerio 1.0 GL AMT. Huomaa, että nämä mallit eroavat toisistaan suorituskyvyltään ja lähtöhinnaltaan. Celerio 1.0 GL AMT on suorituskykyisin malli, mutta se on myös kallein.

Mukavuus ja tavaratila

Vaikka Suzuki Celerio on kompakti viistoperä, se on silti tilava ja erittäin käytännöllinen. Tähän kaupunkiautoon mahtuu jopa viisi henkilöä. Lisäksi siinä on yhteensä 313 litraa tavaratilaa, mikä riittää hyvin useiden tavaroiden kuljettamiseen.

Polttoainetehokkuus

Suzuki Celerio on erittäin polttoainetehokas auto. Sen polttoainetaloudellisuus on nimittäin vähintään 65,7 mpg, mutta se voi nousta jopa 78,4 mpg:iin, riippuen varustevaihtoehdoista ja ajo-olosuhteista. Näin ollen sen käyttäjä tai omistaja voi säästää rahaa ja pienentää kulujaan.

Turvallisuus

Tämä on yksi niistä alueista, joilla Suzuki on jäljessä. Suzuki Celerio ei ole poikkeus, sillä siinä on vain muutama turvallisuusominaisuus. Lisäksi se ei ole pärjännyt hyvin Euro NCAP:n luokituksissa. Autossa on muun muassa lukkiutumattomat jarrut, keskuslukitus, lapsilukot, huonot ovilukot ja turvatyynyt.

  Suzuki SX4 S-Cross - yleiset ongelmat

Hinta

Kuten useimmat Suzuki-mallit, Celerio on erittäin edullinen malli. Suzuki Celerion hintaluokka on 10 100-17 000 dollaria. Tällaisella hinnalla tämä on huomattavan edullinen auto. Hinta vaihtelee valitun mallivuoden ja varustevaihtoehdon mukaan. Mitä hienostuneempi auto on, sitä kalliimpi se on.

FAQ

Onko Suzuki Celerio ostamisen arvoinen?

Kyllä, Suzuki Celerio kannattaa ostaa, sillä se tarjoaa vastinetta rahalle. Tämä auto ei ole vain kompakti ja täydellinen kaupunkiajoon, vaan se on myös tehokas, luotettava ja käytännöllinen. Tästä huolimatta se saattaa joidenkin mielestä olla epämiellyttävä. Ihmiset, jotka etsivät ylellistä, tilavaa, suorituskykyistä ja turvallista hatchback-kaupunkiautoa, eivät ehkä pidä siitä.

Mitkä ovat yleisiä ongelmia Suzuki Celeriossa?

Suzuki Celerio voi olla kompakti, luotettava, tehokas ja vähän huoltoa vaativa auto, mutta siinä on myös useita ongelmia. Joitakin tämän auton yleisimpiä ongelmia ovat viallinen turvatyyny, moottorin sammuminen, ohjausongelmat ja reagoimattomat jarrut. Lisäksi muut käyttäjät ovat raportoineet pakokaasuvuodoista, ohjauspyörän tärinästä, jousituksen kolinasta ja ikkunan säätimen viasta.

Mikä on luotettavin Suzuki Celerio vuosimalli?

Suzuki valmistaa kestäviä ja luotettavia autoja. Suzuki Celerio on yksi sen luotettavimmista malleista, ja se on toiminut erinomaisesti vuosien varrella. Jotkin Celerio-mallivuodet ovat kuitenkin osoittautuneet luotettavammiksi kuin toiset. Esimerkiksi vuoden 2019 Suzuki Celerioa pidetään luotettavimpana mallivuonna. Tämä johtuu siitä, että se on rekisteröinyt hyvin vähän ongelmia verrattuna muihin mallivuosiin.

  Onko Suzuki Ignis hyvä auto?

Mitkä autot ovat samanlaisia kuin Suzuki Celerio?

Suzuki Celerio saattaa olla yksi markkinoiden parhaista pienikokoisista viistoperäisistä kaupunkiautoista, mutta sillä on myös kova kilpailu markkinoilla. Sen lähimpiä kilpailijoita ovat muun muassa Tata Tiago, Maruti Wagon R, Tata Altroz, Maruti Swift, Hyundai Santro ja Vauxhall Viva.

Onko Suzuki Celerio hyvä päivittäiseen ajoon?

Kyllä, Suzuki Celerio on hyvä auto päivittäiseen ajoon. Tämä auto on pienikokoinen, joten se sopii hyvin kaupunkiajoon. Lisäksi se on erittäin tehokas, mikä tarkoittaa, että polttoaineeseen kuluu vähemmän rahaa. Lisäksi, koska siinä ei ole paljon ongelmia, tämän auton ylläpito on edullista. Sen päivittäisestä käytöstä aiheutuvat kokonaiskustannukset ovat siis alhaiset.

Yhteenveto

Suzuki Celerio on loistava auto. Tämä johtuu siitä, että se on tehokas, helppohoitoinen, luotettava, kestävä ja käytännöllinen. Jos kuitenkin etsit poikkeuksellista suorituskykyä, turvallisuutta, tilavuutta ja ylellisyyttä, tämä ei ole hyvä auto sinulle. Sitä paitsi se rekisteröi myös useita ongelmia, jotka voidaan välttää asianmukaisella hoidolla ja huollolla.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z