Onko Suzuki Ignis hyvä auto?

Suzuki Ignis

Suzuki valmistaa joitakin markkinoiden luotettavimmista autoista. Se valmistaa myös erinomaisia kaupunkiautoja, kuten Suzuki Ignis. Tämä auto on tyylikäs, kestävä, tilava ja edullinen. Mutta onko Suzuki Ignis hyvä auto?

Suzuki Ignis on hyvä auto, sillä se on kevyt, polttoainetaloudellinen, vähän huoltoa vaativa, kompakti ja luotettava. Toisaalta se ei ole niin houkutteleva ihmisille, jotka etsivät ylellistä, nopeampaa, tilavaa ja suorituskykyistä kaupunkiautoa.

Saatat myös haluta lukea Suzuki Ignisin asioista ja ongelmista.

Suzuki Ignisin historia

Suzuki Ignis on japanilaisen autonvalmistajan, Suzukin, valmistama. Tämä auto on ollut tuotannossa vuodesta 2000 tähän päivään asti. Sen alkuvuosina (2000-2008) sitä tuotettiin kuitenkin pienikokoisena autona. Vuodesta 2016 alkaen sitä on kuitenkin valmistettu crossover-tyylisenä kaupunkiautona.

Suzuki Ignis korvasi Suzuki Cultuksen vuonna 2000. Lisäksi Cultusta myytiin vähittäismyynnissä eri nimillä, kuten Suzuki Swiftillä. Päinvastoin, kun Cultus-pohjainen Swift korvattiin Ignisillä Euroopassa ja Australiassa, japanilaiset mallit olivat itse asiassa Suzuki Swift -merkkisiä.

Suzukin ja General Motorsin välisen venture-projektin ansiosta Ignis muodosti vuodesta 2001 lähtien myös Chevrolet Cruzen perustan. Lisäksi Cruzea myytiin koko Japanissa Chevroletina, ja Australiassa myytävät versiot merkittiin Holden Cruzeiksi.

Suzuki Ignisin ominaisuudet

Ulkonäkö

Uusin Suzuki Ignis näyttää edeltäjiään hienostuneemmalta. Siinä on myös mukava sisätilojen ulkonäkö, jota minimalistit arvostavat. Useimmissa sen kilpailijoissa on hienostuneemmat sisätilat ja kehittyneemmät ominaisuudet. Joitakin kiehtovia ominaisuuksia, joita tässä autossa on, ovat 7-tuumainen kosketusnäyttö, satelliittinavigointi, ääniohjaus, nahkaverhoiltu ohjauspyörä, säädettävät etuistuimet ja peruutuskamera.

  Suzuki SX4 S-Cross - yleiset ongelmat

Suzuki Ignisin akseliväli on 2435 mm, pituus 3700 mm, leveys 1660 mm ja korkeus 1595 mm. Huomaa, että perusmallissa eli Ignis GL:ssä on viisi istuinta, kun taas GLX- ja Shadow-versioissa on kummassakin neljä istuinta.

Suorituskyky

Suzuki tarjoaa Ignisiä kolmessa eri varustevaihtoehdossa, jotka ovat GL, GLX ja Shadow. Niissä kaikissa on 1.2 DualJet -moottori, jonka iskutilavuus on 1242. Moottoreissa on myös 4 sylinteriä ja 16 venttiiliä. Tämän lisäksi tämä auto tuottaa maksimissaan 90 hv ja 89 lb-ft vääntöä.

Yleisesti ottaen Suzuki Ignis ei suoriudu yhtä hyvin kuin useimmat kilpailijansa. Silti se toimii hyvin, ja se sopii hyvin kaupunkiajoon.

Mukavuus ja tavaratila

Suzuki Ignis on epäilemättä pienikokoinen auto, mutta se on erittäin tilava. Tähän pienikokoiseen crossover-kaupunkiautoon mahtuu jopa viisi henkilöä, mikä on poikkeuksellista. Sitä paitsi siinä on myös runsaasti matkustamotilaa, joten matkustajat löytävät siinä vielä mukavuutta.

Mukavan ja tilavan matkustamon lisäksi tässä autossa on myös runsaasti tavaratilaa. Siinä on yhteensä 271 litraa eli 9,6 kuutiometriä tilaa, kun takaistuimet ovat ylhäällä. Kun takaistuimet on laskettu alas, tilaa on yhteensä 1101 litraa eli 38 kuutiometriä.

Polttoainetehokkuus

Suzuki Ignis on polttoainetehokas auto. Sen yhdistetty polttoainetehokkuus on nimittäin 55,7 mpg, mikä on parempi kuin Hyundai i10:n, Kia Picanton ja Volkswagen Upin. Bensiinimoottori on tehokkain, ja sen luokitus on 50,4-58,0 mpg. Toisaalta bensiinikäyttöisen hybridimoottorin hyötysuhde on 48,6-54,1 mpg.

  Onko Suzuki SX4 S-Cross hyvä auto?

Turvallisuus

Erinomaisen polttoainetaloudellisuuden lisäksi tässä autossa on myös kunnon turvallisuusominaisuudet. Joitakin vakioturvallisuusvarusteita ovat ajonestolaite, etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt ja verhoturvatyynyt. Lisäksi siinä on lukkiutumisenestojärjestelmä, elektroninen jarruvoiman jako, jarrutehostin, luistonesto ja ajonvakautusjärjestelmä.

Hinta

Suzuki Ignis on edullinen auto. Käytetty malli maksaa noin 8 720 dollaria mallista ja muista tekijöistä riippuen. Toisaalta uusi Ignis maksaa 11 262-25 500 dollaria varustevaihtoehdoista riippuen. Kaiken kaikkiaan tämä auto on paljon halvempi kuin useimmat sen kilpailijat.

FAQ

Kannattaako Suzuki Ignis ostaa?

Kyllä, Suzuki Ignis on loistava auto, jos etsit kevyttä, ihanaa, tehokasta, vähän huoltoa vaativaa ja luotettavaa autoa. Mutta jos etsit ylellistä, suorituskykyistä ja nopeampaa pienikokoista crossover-kaupunkiautoa, tämä ei ole sinun autosi.

Mitkä ovat yleisiä ongelmia Suzuki Ignisissä?

Suzuki Ignis on kevyt, polttoainetaloudellinen, tilava ja hauska auto. Siitä huolimatta siinä on myös useita ongelmia, jotka kiinnostuneiden ostajien tulisi tietää. Osa niistä on tukkeutunut EGR-venttiili, korkea polttoaineen kulutus, ohjausongelmat, sähköongelmat ja savuava sytytysvirtakytkin. Käyttäjät ovat myös raportoineet viallisesta hengitysputkesta, latausvalon syttymisestä ja moottorin sammumisesta.

Kuinka nopea Suzuki Ignis on?

Nopeudessa Suzuki Ignis on yksi luokkansa hitaimmista autoista. Tämä johtuu siitä, että nopein varustevaihtoehto kiihtyy 0:sta nopeuteen 12,4 sekunnissa. Toisaalta hitaimmalla varustetasolla, joka on nelivetoinen SZ5-malli, kestää 12,7 sekuntia kiihdyttää nopeudesta 0:sta nopeuteen 62 km/h.

  Yleisiä ongelmia Suzuki Ignis

Onko Suzuki Ignis hyvä päivittäinen kuljettaja?

Kyllä, Suzuki Ignis on erinomainen päivittäinen kuljettaja. Sen kompaktin rakenteen ja erinomaisen polttoainetalouden ansiosta. Lisäksi siinä on ergonomiset sisätilat ja se on luotettava. Lisäksi se on halpa huoltaa, mikä tekee siitä hyvän auton päivittäiseen käyttöön. Sitä paitsi sitä voidaan hyödyntää myös pitkillä ajomatkoilla kaupungin ulkopuolella.

Mitkä autot ovat kuin Suzuki Ignis?

Suzuki Ignis voi pärjätä markkinoilla hyvin omassa luokassaan, mutta se kohtaa myös kovaa kilpailua kilpailijoidensa taholta. Joitakin sen lähimpiä kilpailijoita ovat Hyundai i10, Dacia Duster, Renault Twingo, Tata Tiago, Nissan Micra ja Citroen C3.

Yhteenveto

Suzuki Ignis on hyvä auto. Tämä pienikokoinen crossover-kaupunkiauto on tyylikäs, kevyt, tilava, polttoainetaloudellinen ja luotettava. Kaiken lisäksi se on halpa huoltaa ja kestää pitkään. Siitä huolimatta siinä on useita ongelmia, jotka kiinnostuneiden ostajien pitäisi tietää.

Kaiken kaikkiaan se on mukava ja edullinen auto, jossa on kunnon ominaisuudet ja suorituskyky.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z