Onko Suzuki Jimny hyvä auto?

Suzuki Jimny

Suzuki Jimny on yksi markkinoiden suosituimmista Suzuki-malleista. Tämä kompakti katumaasturi soveltuu erinomaisesti maastoajoon, sillä siinä on vankka tikapuurunko, kolme reilua korikulmaa ja 4X4-järjestelmä. Mutta onko Suzuki Jimny hyvä auto?

Se riippuu siitä, mitä etsit. Suzuki Jimny on loistava auto niille, jotka etsivät loistavaa kompaktimaasturia maastoajoon. Se on hyvä myös niille, jotka haluavat luotettavan, kestävän, taloudellisen ja käytännöllisen pienen katumaasturin. Toisaalta se ei ole ihanteellinen niille, jotka haluavat ylellisen, tilavan, suorituskykyisen, edistyksellisen ja turvallisen katumaasturin.

Suzuki Jimnyn historia

Suzuki Jimny on japanilaisen autonvalmistajan, Suzukin, valmistama ja markkinoima nelivetoinen maastokäyttöön tarkoitettu mini-SUV-sarja. Tämä auto on ollut tuotannossa vuodesta 1970 tähän päivään asti. Autoa on saatavana erilaisina korimuunnelmina, kuten 3- tai 5-ovisena vaununa, 3-ovisena pakettiautona, 2-ovisena avoautona ja 2-ovisena pickup-autona.

Tämä kompakti katumaasturi on sukua Suzuki Vitaralle ja Marut Gypsylle. Lisäksi on syytä huomata, että Suzuki Jimny oli Suzukin ensimmäinen maailmanlaajuinen menestys, joka antoi sille tunnettuutta ja jalansijaa maailmanmarkkinoilla. Tällä hetkellä Suzuki Jimny on neljännessä sukupolvessa, joka ulottuu vuodesta 2018 tähän päivään.

Suzuki Jimnyn ominaisuudet

Ulkonäkö

Suzuki Jimny näyttää näyttävältä. Sen laatikkomuotoilu on ainutlaatuinen ja houkutteleva. Myös sisätilat näyttävät hyvältä, mutta joissakin luokan autoissa on hienostuneemmat ja ylellisemmät sisätilat kuin Jimnyssä. Joitakin ominaisuuksia, jotka erottuvat edukseen, ovat 15-tuumaiset teräs/seosvanteet, sähköisesti säädettävät ulkopeilit, automaattinen valon tunnistus, kangaskangas, kallistussäädettävä ohjauspyörä, kosketusnäytöllinen infotainment ja paljon muuta.

  Onko Suzuki Ignis hyvä auto?

Suorituskyky

Suzuki Jimnyn suorituskyky vaihtelee mallivuoden ja varustevaihtoehtojen mukaan. Uusimmissa malleissa on paremmat moottorit, ja ne toimivat paljon paremmin kuin vanhemmat mallit. Esimerkiksi vuoden 2020 Suzuki Jimnyssä on 1,5-litrainen imusarjainen bensiinimoottori, joka tuottaa jopa 100 hv ja 130 Nm vääntöä. Sen huippunopeus on myös 90 mph.

Mukavuus ja tavaratila

Suzuki Jimny voi olla loistava maastokelpoinen katumaasturi, mutta sen kompakti muotoilu ei tarjoa paljon mukavuutta. Etuistuimet ovat kunnossa, mutta takaistuimet ovat melko ahtaat. Jos siis matkustat kauas tai käytät takaistuimia päivittäin, aikuiset pitävät niitä epämukavina. Sitä vastoin tähän autoon mahtuu jopa neljä henkilöä.

Autossa on myös kohtuullinen 85 litran tavaratila, mutta takapenkit taitettuna se voi kasvaa 377 litraan.

Polttoainetehokkuus

Toisin kuin useimmat kilpailijansa, Suzuki Jimny on huomattavan taloudellinen auto. Tämä johtuu siitä, että sen polttoainetaloudellisuusluokitus on 32,1 – 35,8 mpg. Kevyen ja kompaktin rakenteensa ansiosta Suzuki Jimny ei ole yhtä painava kuin useimmat kilpailijansa. Näin ollen omistaja kuluttaa vähemmän polttoaineeseen.

Turvallisuus

Useimmat maastoautot eivät ole kovin turvallisia verrattuna maastoautoihin. Suzuki Jimnyssä on kuitenkin useita poikkeuksellisia turvallisuusominaisuuksia. Kaiken lisäksi useimmat niistä ovat perusluonteisia, kuten elektroninen ajonvakautusohjelma, kaistavahti, vakionopeudensäädin, kaksoisanturijarrutuki, kallistumishälytys, nopeudenrajoitin, kokoontaitettava ohjauspylväs, sivutörmäyspalkit sekä jarrujen ja kytkimen irrotusjärjestelmä.

Lisäksi tässä autossa on jarruavustin, mäkilähtöavustin, mäkilähtösäätö, jarrun ohitusjärjestelmä sekä vaihteen lukitus ja avaimen lukitus.

  Suzuki Vitara - yleiset ongelmat

Hinta

Suzuki Jimny saattaa olla yksi markkinoiden hienoimmista kompaktimaastureista, mutta se on halvempi kuin useimmat kilpailijansa. Tämän auton perushinta on noin 20 280 dollaria. Tämä kuitenkin vaihtelee mallin ja varustevaihtoehtojen mukaan. Joidenkin mallien hinta on jopa 23 000 dollaria. Tämä on halvempi kuin sen kilpailijoilla Jeepillä, Audilla ja BMW:llä.

FAQ

Kannattaako Suzuki Jimny ostaa?

Kyllä, Suzuki Jimny kannattaa ostaa, jos etsit kompaktia ja kestävää katumaasturia. Tämä auto sopii myös niille, jotka etsivät erinomaista maastoautoa, jossa on vain vähän ongelmia. Toisaalta se ei sovi ihmisille, jotka etsivät ylellisyyttä, suorituskykyä, tilavuutta ja turvallisuutta.

Mitkä ovat Suzuki Jimnyn yleiset ongelmat?

Suzuki Jimny on yksi parhaista kompakteista maastureista maastoharrastuksiin. Tässä autossa on kuitenkin myös tonneittain ongelmia, jotka käyttäjien tulisi tietää. Joitakin Suzuki Jimnyn yleisimpiä ongelmia ovat viallinen polttoainepumppu, vaurioituneet johdot ovivaljaissa, viallinen ABS, kuolemanvärinät ja alipainevuoto. Siinä esiintyy myös vaihdelaatikon vikaantumista, kulunutta kuningasakselin laakeria ja vakionivelen kulumista.

Mikä on Suzuki Jimnyn korkea ajokilometrimäärä?

Suzuki Jimny voi olla luotettava auto, jossa on vain vähän ongelmia, mutta käytettyä Jimnyä ostaessa on syytä olla tarkkana. Aloita tarkistamalla auton historia ja huolto. Seuraavaksi kannattaa tarkistaa, kuinka paljon kilometrejä autoon on kertynyt. Suzuki Jimnyn korkea ajokilometrimäärä on yleensä noin 120 000 kilometriä. Tällaiseen autoon alkaa todennäköisesti kehittyä vakavia ja kalliita ongelmia.

  Suzuki Jimny - yleiset ongelmat

Onko Suzuki Jimny hyvä päivittäinen kuljettaja?

Kyllä, Suzuki Jimny on hyvä päivittäinen kuljettaja. Tämä johtuu siitä, että toisin kuin useimmat maasturit, se on kompakti, luotettava ja melko polttoainetaloudellinen. Sinulla ei siis ole suurinta osaa niistä haasteista, joita isommat katumaasturit kokevat kaupungissa. Kaiken lisäksi sitä voi käyttää pitkillä matkoilla ja maastossa. Jos aiot kuitenkin käyttää takaistuimia usein, tämä ei ole hyvä idea, sillä ne ovat melko ahtaat.

Mitkä autot ovat kuin Suzuki Jimny?

Suzuki Jimny voi olla erinomainen kompakti maastoauto, jonka rakennelaatu ja suorituskyky ovat erinomaiset, mutta se kohtaa myös kovaa kilpailua markkinoilla. Joitakin sen lähimpiä kilpailijoita ovat Jeep Wrangler, Ford Bronco, Mitsubishi Pajero Mini, Audi Q3, BMW X1, Ssangyong Tivoli ja Subaru Outback.

Bottom line

Suzuki Jimny on yksi markkinoiden parhaista kompakteista maastureista. Tämä auto on kestävä, luotettava, tehokas ja käytännöllinen. Kaiken lisäksi se on houkutteleva, toimiva ja sitä voi käyttää päivittäin. Siinä on kuitenkin myös useita ongelmia, joihin omistajien on puututtava ajoissa, jotta se kestäisi yli 12 vuotta tai yli 200 000 kilometriä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z