Onko Suzuki Swift hyvä auto?

Suzuki Swift

Suzuki Swift on yksi markkinoiden suosituimmista Suzuki-malleista. Tämä auto on tyylikäs, kompakti ja käytännöllinen. Mutta onko Suzuki Swift hyvä auto?

Suzuki Swift on hyvä auto, jos tarvitset kompaktia, tehokasta, edullista, luotettavaa ja käytännöllistä viistoperää. Toisaalta se ei ole hyvä auto, jos haluat ylellisen, suorituskykyisen, edistyksellisen ja tilavan kompaktin hatchbackin. Kaiken kaikkiaan se on erinomainen auto verrattuna saman hintaluokan autoihin.

Lisää: Suzuki Swiftin ongelmat.

Suzuki Swiftin historia

Suzuki Swift on Suzukin valmistama supermini-auto. Tätä autoa on valmistettu vuodesta 1983 lähtien, mutta nykyaikaista Swiftiä on valmistettu vuodesta 2004 lähtien. Se aloitti Suzuki Cultuksen markkinointi- ja valmistusrebrändäyksenä ennen kuin se nimettiin uudelleen Suzuki Swiftiksi.

Ensimmäistä Suzuki Swiftiä markkinoitiin Japanin markkinoilla nimellä Cultus ja muualla nimillä Suzuki Forsa, Suzuki Swift, Chevrolet Sprint, Chevrolet Sprint, Maruti 1000 ja paljon muuta. Suzuki Swiftin maailmanlaajuinen versio esiteltiin Pariisin autonäyttelyssä syyskuussa 2014.

Suzuki Swiftiä on valmistettu eri maissa ympäri maailmaa, kuten Japanissa, Unkarissa, Intiassa, Malesiassa, Kiinassa, Pakistanissa, Ghanassa, Thaimaassa ja Indonesiassa. Tuotannon lisäksi tätä autoa on myös koottu eri maissa, kuten Egyptissä ja Kiinassa.

Suzuki Swiftin ominaisuudet

Ulkonäkö

Ulkonäöltään Suzuki Swift näyttää näyttävältä. Se on yksi luokkansa komeimmista malleista. Myös sisätilat ovat hyvät, mutta eivät yhtä hienostuneet kuin useimmissa kilpailijoissa. Sen akseliväli on 96 tuumaa, pituus 151,8 tuumaa, leveys 66,7 tuumaa ja korkeus 60 tuumaa. Huomaa, että sport-versio on hieman pidempi, mutta matalampi.

  Suzuki Vitara - yleiset ongelmat

Suorituskyky

Tämän auton suorituskyky vaihtelee valitsemasi mallin mukaan. On olemassa tavallinen Suzuki Swift, Suzuki RS, Suzuki Sport ja Suzuki Swift Hybrid. Suzuki RS- ja Sport-versiot ovat malliston suorituskykyisimpiä varusteita.

Koska valittavana on useita moottorivaihtoehtoja, omistajan on tärkeää valita tarpeitaan vastaava moottori. Parhaiten toimiva moottori on K14C Boosterjet 14-T -moottori. Tämä moottori tuottaa jopa 138 hv ja 170 lb-ft vääntöä. Se pystyy myös kiihdyttämään nopeudesta 0:sta nopeuteen 62 mph vain 7,0 sekunnissa. Sen huippunopeus on myös 130 mph.

Mukavuus ja tavaratila

Suzuki Swift voi olla rakenteeltaan kompakti, mutta tämä auto on paljon suurempi ja tilavampi kuin ihmiset luulevat. Kaiken lisäksi siihen mahtuu jopa viisi henkilöä, mikä on hienoa sen kokoon nähden. Lisäksi siinä on tavaratilaa jopa 268 litraa eli 9,5 kuutiometriä. Tätä tilaa voidaan lisätä taittamalla takaistuimet kokoon.

Polttoainetehokkuus

Kuten useimmat kompaktit viistoperät, Suzuki Swift on polttoainetehokas, sillä se ei kuluta paljon polttoainetta. Keskimäärin se tarjoaa käyttäjälleen 31 mpg kaupungissa ja 38 mpg maantiellä. Tämä tarkoittaa, että se tarjoaa keskimäärin 34 mpg yhdistettynä, mikä on loistava verrattuna siihen, miten hyvin se toimii.

Turvallisuus

Valmistaja on sisällyttänyt tähän autoon mielenkiintoisia perusturvallisuusominaisuuksia, kuten kaksi turvatyynyä, ABS EBD:llä, ESP mäkilähtöavustimella ja peruutuskamera pysäköintiantureilla. Joissakin varustevaihtoehdoissa, kuten Swift RS:ssä ja Sportissa, on kuitenkin ylimääräisiä turvallisuusominaisuuksia, kuten jarrutuksen kaksoistunnistintuki, kuolleen kulman valvonta, mukautuva vakionopeudensäädin, takapysäköinnin läheisyysanturit ja kaistavahtijärjestelmä.

  Suzuki Swift - yleiset ongelmat

Hinta

Suzuki Swift on erinomainen viistoperä, jossa on hyödyllisiä ominaisuuksia. Se myös toimii hyvin ja on luotettava. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että se olisi kallis. Se tulee nimittäin hintaan 20 966 dollaria, joka voi nousta 26 020 dollariin riippuen valitsemastasi varustevaihtoehdosta. Se on siis melko edullisempi kuin useimmat kilpailijansa.

FAQ

Onko Suzuki Swift hyvä auto?

Suzuki Swift ei ole vain hyvä viistoperä, vaan yksi hienoimmista kaupunkiautoista. Tämä johtuu siitä, että auto on kompakti, luotettava, tehokas ja edullinen ylläpitää. Lisäksi sitä tarjotaan edulliseen hintaan ja sen varaosat ovat halpoja. Sitä vastoin ihmiset, jotka etsivät korkealuokkaista, edistyksellistä, ylellistä ja suurempaa hatchbackia, eivät ehkä pidä siitä.

Mitkä ovat Suzuki Swiftin yleiset ongelmat?

Suzuki Swift voi olla suosittu kompakti viistoperä, mutta siinä on myös useita ongelmia. Yleisimpiä tämän auton ongelmia ovat kuitenkin liiallinen öljynkulutus, tehon menetys, EGR-venttiilin vikaantuminen, kojelaudan kolina ja öljyvuoto. Siinä esiintyy myös kytkimen liukumista, ajoketjun vikaantumista ja sähköikkunoiden ongelmista.

Onko Suzuki Swift hyvä päivittäinen kuljettaja?

Totta kai, kyllä! Suzuki Swift on loistava päivittäiskuljettaja, sillä se on kompakti ja tyylikäs. Joten sen pysäköinti ruuhkaisissa julkisissa pysäköintitaloissa tai sen manöövrointi liikenteessä ei pitäisi olla ongelma. Lisäksi se on taloudellinen ja halpa ylläpitää, joten käyttäjä ei joudu käyttämään päivittäin paljon rahaa pitääkseen auton liikenteessä.

  Suzuki Celerio - yleiset ongelmat

Onko Suzuki Swift hyvä pitkälle ajomatkalle?

Kyllä, Suzuki Swift on hyvä pitkälle ajomatkalle. Kiitos sen ketterän ja reagoivan ajon. Sitä paitsi uusimmat mallit on rakennettu hyvin pitkän matkan ajamiseen, varsinkin ne, joissa on 1,2-litrainen bensiinimoottori, joka tarjoaa suuren tehon ja erinomaisen polttoainetalouden.

Mikä auto kilpailee Suzuki Swiftin kanssa?

Suzuki Swift on mukava ja käytännöllinen viistoperä. Se on myös tehokas ja luotettava. Siitä huolimatta se kohtaa kovaa kilpailua esimerkiksi Toyota Yaris, Hyundai Aura, Tata Tiago CNG ja Mahindra KUV100 NXT. Muita läheisiä kilpailijoita ovat Holden Astra, Citroen C3, Ford Focus ja Mazda 2.

Yhteenveto

Suzuki Swift on yksi markkinoiden erinomaisimmista kompaktista viistoperämallista. Tämä auto on kompakti, taloudellinen, edullinen, luotettava ja käytännöllinen. Se on myös hauska ajettava ja suorituskyky on paljon keskimääräistä parempi. Siitä huolimatta sillä on myös omat ongelmansa, jotka kiinnostuneiden henkilöiden tulisi tietää ennen kuin he käyttävät niihin rahaa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z