Onko Suzuki Swift Sport hyvä auto?

Suzuki Swift Sport

Suzuki Swift Sport on tyylikäs viistoperä, jossa on tilava matkustamo ja tehokas moottori. Se on myös taloudellinen ja hauska ajaa. Mutta onko Suzuki Swift Sport hyvä auto?

Se riippuu siitä, mitä etsit. Jos etsit tyylikästä, tilavaa, luotettavaa ja taloudellista urheiluautoa, Swift Sports -auto on sinulle hyvä vaihtoehto. Mutta jos etsit ylellistä, tehokasta ja edistyksellistä urheiluautoa, tämä ei ole oikea auto sinulle.

Suzuki Swiftin historia

Suzuki Swiftiä myytiin monilla markkinoilla vuodesta 1983 lähtien uudelleenmerkittynä Suzuki Cultuksena. Vuonna 2004 siitä tuli kuitenkin oma mallinsa, ja samalla syntyi Suzuki Swift Sports. Syyskuussa 2005 Suzuki esitteli uuden Swiftin Sport-version Japanissa, ja syyskuussa 2006 malli lanseerattiin useimmilla Euroopan markkinoilla.

Heinäkuussa 2008 Suzuki Saksassa esitteli Swift Sportista rajoitetun painoksen, jota kutsuttiin nimellä N’Style Rally kunnianosoituksena Suzukin Group N Junior World Rally Championship -autolle ja jota oli rajoitettu vain 500 kappaleeseen. Uusin Suzuki Swift Sport esiteltiin vuoden 2017 Frankfurtin autonäyttelyssä.

Vuoden 2017 Suzuki Swift Sport -mallissa on 1,4-litrainen turboahdettu K14C Boosterjet -moottori, joka on yhteinen Vitara S:n kanssa. Moottori tuottaa jopa 138 hevosvoimaa ja 170 hevosvoiman vääntöä.

On myös tärkeää huomata, että Suzuki esitteli Swift Sportista rajoitetun painoksen vain Alankomaiden markkinoille. Tämä painos tunnettiin nimellä Swift Sport Katana, ja se lanseerattiin vuonna 2019. Lisäksi Suzuki lanseerasi vuonna 2020 Euroopan markkinoille Swift Sportin, jossa on Suzukin SHVS 48 voltin miedohybriditeknologia.

Kaikki Suzuki Swift Sportin ongelmista ja heikkouksista.

Suzuki Swift Sportin ominaisuudet

Ulkonäkö

Ulkonäön osalta uusin Suzuki Swift Sport näyttää tyylikkäältä ja houkuttelevalta. Joitakin poikkeuksellisia ulkoisia ominaisuuksia ovat 16- tai 17-tuumaiset kevytmetallivanteet, valtava aukkoinen säleikkö, kaksi suurta pakoputkea ja jotkut tekohiilikuitukoristeet.

  Onko Suzuki SX4 S-Cross hyvä auto?

Vaikka sisätilat saattavat näyttää hyvältä, niissä on myös vähäpätöisiä naarmuuntuvia muoveja, jotka pilaantuvat nopeammin. Autossa on myös vakiona 7-tuumainen kosketusnäyttö ja vakiovarusteinen navigaattori. Kaiken kaikkiaan tämä auto tarjoaa kilpailijoihinsa verrattuna hyvää vastinetta rahoilleen.

Suorituskyky

Suzuki Swift Sportissa on useita moottorivaihtoehtoja, jotka määrittävät auton suorituskyvyn. Suzuki tarjoaa bensiini-, diesel- ja hybridimoottoreita. 1,4-litrainen turbomoottori tuottaa jopa 138,1 hv ja 169,6 lb-ft vääntöä. Se myös kiihtyy nopeudesta 0 – 62 km/h vain 9,1 sekunnissa, ja huippunopeus on jopa 130 km/h.

Mukavuus ja tavaratila

Vaikka Suzuki Swift Sport on kompakti ja pieni kaupunkiauto, se on varsin mukava ja siihen mahtuu jopa viisi henkilöä. Pitkät ihmiset eivät ehkä ole kovin mukavasti, sillä istuimet ovat hieman ahtaat.

Huolimatta siitä, että tavaratila on mittava, jopa 265 litraa, se on silti pieni, sillä jotkut sen kilpailijat, kuten VW Polo GTI, jossa on 303 litraa, ja Hyundai i20, jossa on 352 litraa, tarjoavat enemmän tilaa. Tavaratilaa voidaan kuitenkin lisätä taittamalla takaistuimet kokoon.

Turvallisuus

Suzuki Swift Sport ei ehkä ole erinomainen sisätilojen materiaalien ja matkustamon tilojen osalta, mutta se korvaa sen loistavilla turvallisuusominaisuuksilla. Vakiona tähän autoon on sisällytetty muun muassa verhoturvatyynyt, liikennemerkkien tunnistus, vakionopeudensäädin, kaistalla pysyvä ohjaus, risteävän liikenteen varoitin takana, nopeudenrajoitin ja rengaspainevalvonta.

  Suzuki Swift - yleiset ongelmat

Polttoainetehokkuus

Vaikka Suzuki Swift Sport ei ehkä ole yhtä tehokas kuin useimmat kilpailijansa, se säästää paljon polttoaineen kulutuksessa. Tehokkain Suzuki Swift Sport -versio on miedolla -hybridijärjestelmällä ja 1,4-litraisella turbo-bensiinimoottorilla varustettu versio. Suzuki on ilmoittanut, että tämä yksikkö kuluttaa noin 50,4 mpg, mikä on poikkeuksellista.

Hinta

Suzuki Swift Sport on hieman kalliimpi kuin perinteiset Suzuki Swift -mallit, mutta hieman edullisempi kuin useimmat sen kilpailijat. Tämän auton lähtöhinta on noin 28 480 dollaria, kun sen kilpailijat, kuten Abarth 500, maksavat noin 39 750 dollaria.

FAQ

Kannattaako Suzuki Swift Sport ostaa?

Kyllä, Suzuki Swift Sport kannattaa ostaa. Tämä johtuu siitä, että se on kompakti, käytännöllinen, tyylikäs, luotettava ja taloudellinen. Lisäksi se tarjoaa urheilullisen mukaansatempaavan ajon, joka tekee tästä autosta hauskan ajaa. Kaiken lisäksi se on halpa ylläpitää ja pitää arvonsa hyvin. Toisaalta Suzuki Swift Sport ei ole ihanteellinen ihmisille, jotka haluavat ylellisen ja suorituskykyisen urheiluauton.

Mitkä ovat Suzuki Swift Sportin yleiset ongelmat?

Suzuki Swift Sport voi olla tyylikäs ja suorituskykyinen auto, mutta siinä on myös useita ongelmia, jotka kiinnostuneiden ostajien on hyvä tiedostaa. Joitakin tämän auton yleisimpiä ongelmia ovat EGR-venttiilin vikaantuminen, tehon menetys, kytkimen liukuminen ja ajoketjun vikaantuminen. Siinä esiintyy myös liiallista öljynkulutusta, kojelaudan kolinaa ja sähköikkunoiden vikaantumista.

Onko Suzuki Swift Sport hyvä päivittäinen kuljettaja?

Kyllä, Suzuki Swift Sport on erinomainen päivittäinen kuljettaja. Vaikka tämä ajoneuvo on urheiluauto, se on halpa ylläpitää eikä se kuluta paljon polttoainetta. Lisäksi se on halpa huoltaa, koska siinä ei rekisteröidä monia ongelmia. Ja kompaktin ja käytännöllisen rakenteensa ansiosta Suzuki Swift Sport on hyvä auto päivittäiseen ajoon.

  Onko Suzuki Boosterjet hyvä moottori?

Mikä on Suzuki Swift Sportin korkea ajokilometrimäärä?

Kuten useimmat Suzuki Swift -mallit, Suzuki Swift Sport kestää hyvin. Jos siis haluat ostaa käytetyn Suzuki Swift Sport -auton, kannattaa harkita sellaista, jossa on alle 150 000 kilometriä. Tämä johtuu siitä, että useimpiin Swift Sport -malleihin tulee vakavia ongelmia, kun niiden ajokilometrit ovat ylittäneet 150 tkm.

Mitkä autot ovat kuin Suzuki Swift Sport?

Suzuki Swift Sport voi olla hieno auto, mutta sillä on useita kilpailijoita markkinoilla. Jos siis etsit autoa, joka on samanlainen tai verrattavissa paljon Swift Sportiin, markkinoilla on useita vaihtoehtoja. Niitä ovat esimerkiksi Abarth 500, Ford Fiesta ST, Mini Cooper S, VW Polo GTI, Audi 1, Seat Ibiza ja Renault Sport Twingo.

Yhteenveto

Suzuki Swift Sport on mukava ja tyylikäs urheiluauto. Se on myös hauska ajaa, mukaansatempaava, käytännöllinen ja luotettava. Toisin kuin useimmat kilpailijansa, tämä auto on taloudellinen ja pitää arvonsa hyvin. Siinä on kuitenkin myös useita ongelmia, jotka omistajien on hyvä tietää, jotta se kestäisi pidempään.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z