Onko Suzuki SX4 S-Cross hyvä auto?

Suzuki SX4 S-Cross

Suzuki SX4 S-Cross on Suzukin valmistama pienikokoinen henkilöauto ja crossover-maasturi. Se on myös tyylikäs ja käytännöllinen, ja se toimii erinomaisesti. Mutta onko Suzuki SX4 S-Cross hyvä auto?

Suzuki SX4 S-Cross on erinomainen auto, jos etsit vähän huoltoa vaativaa, tyylikästä, luotettavaa, tehokasta ja käytännöllistä pienikokoista crossover-maasturia. Sitä vastoin se ei ole hyvä auto, jos haluat ylellisen, suorituskykyisen, nopeamman ja tilavan crossover SUV:n.

Lue vioista, seikoista ja ongelmista, joita Suzuki SX4 S-Crossissa on.

Suzuki SX4 S-Crossin historiaa

Suzuki SX4 S-Cross on ollut tuotannossa vuodesta 2013 tähän päivään asti. Se on osa toisen sukupolven Suzuki SX4 -malleja. Huomaa, että SX4 on lyhenne sanoista ”Sports X-over 4 Seasons”. Suzuki SX4 seurasi Aerion pitkää viistoperää ja sedania. Nyt se on eksklusiivinen pienikokoinen crossover-maasturi.

Lisäksi Suzuki SX4 S-Cross on Ecuadorissa myös nimeltään Chevrolet SX4 S-Cross, Taiwanissa Suzuki SX4 Crossover ja Israelissa Suzuki Crossover SX4 S-Cross. Tätä autoa on valmistettu useissa maissa, kuten Unkarissa vuosina 2013-2021, Kiinassa vuosina 2013-2018 ja Intiassa vuosina 2015-2022.

Suzuki SX4 S-Crossin ominaisuudet

Ulkonäkö

Suzuki SX4 S-Cross on kokenut merkittävän muodonmuutoksen sen jälkeen, kun se esiteltiin vuonna 2013. Uusin malli näyttää edeltäjiään tyylikkäämmältä ja modernimmalta. Kuitenkin, vaikka ulkopuoli näyttää näyttävältä, sisätilat eivät. Tämä johtuu siitä, että siinä ei ole monia huippuluokan ominaisuuksia ja teknologioita, joita useimmissa sen kilpailijoissa on.

Siitä huolimatta se on edelleen fantastinen auto. Sen akseliväli on 102,4 tuumaa, pituus 169,3 tuumaa, leveys 70,3 tuumaa ja korkeus 62,4 tuumaa.

  Suzuki SX4 S-Cross - yleiset ongelmat

Suorituskyky

Koska Suzuki tarjoaa tähän malliin erilaisia moottori- ja varustevaihtoehtoja, käyttäjillä on useita autoja valittavana. Perusmoottori on 1,0-litrainen K10C Boosterjet -turbo-I3-moottori. Sitä vastoin 1,4-litrainen K14C Boosterjet -turbo-rivimoottori tarjoaa poikkeuksellista suorituskykyä. Tässä moottorissa on maksimissaan 127 hv, ja se kiihtyy nopeudesta 0-100 km/h vain 9,5 sekunnissa.

Huomaa, että Suzuki tarjoaa myös eri moottorivaihtoehtoja eri maille. Esimerkiksi Euroopassa on tarjolla 1,4-litrainen K14D Boosterjet MHEV. Toisaalta Indonesian Suzuki SX4 S-Crossissa on 1,5-litrainen M15A I4 -moottori. Intian mallissa on 1,5-litrainen K15B MHEV I4 -moottori.

Lisäksi tässä mallissa on myös hybridivaihtoehto, jossa käytetään joko 12V tai 48V SHVS-mildhybridiä. Siinä on myös erilaisia vaihteistovaihtoehtoja, kuten 5-vaihteinen manuaalinen, 6-vaihteinen manuaalinen CVT, 4-vaihteinen automaattivaihteisto ja 6-vaihteinen automaattivaihteisto.

Mukavuus ja tavaratila

Suzuki SX4 S-Cross voi olla pienikokoinen crossover-maasturi, mutta se on melko mukava ja tilava. Tähän ajoneuvoon mahtuu jopa viisi henkilöä, mikä on uskomatonta. Kaiken lisäksi siinä on runsaasti tavaratilaa, jopa 430 litraa, mikä vastaa 15 kuutiometriä tilaa. Huomaa, että tavaratilaa voidaan lisätä taittamalla takaistuimet kokoon.

Polttoainetehokkuus

Tämä on yksi pienikokoisten crossover SUV -malliston tehokkaimmista autoista. Bensiinimoottoreiden polttoainetehokkuus on 46,3-53,2 mpg. Toisaalta bensiinihybridimoottorit ovat vielä tehokkaampia, sillä niiden hyötysuhde on 48,7-54,3 mpg.

Turvallisuus

Vuonna 2013 tämä katumaasturi sai Euro NCAP:lta törmäystestin jälkeen viiden tähden enimmäisturvallisuusluokituksen. Se sai erinomaiset pisteet kaikilla osa-alueilla, sillä se sai 92 % aikuisten matkustajien suojasta ja 80 % lasten matkustajien suojasta.

  Suzuki SX4 S-Cross - yleiset ongelmat

Joitakin tämän auton huippuluokan turvallisuusominaisuuksia ovat liikennemerkkien tunnistus, kuolleen kulman valvonta ja mukautuva vakionopeudensäädin. Autossa on myös kaksi etu-, rinta- ja sivupäänturvatyynyä sekä kuljettajan polviturvatyyny. Lisäksi siinä on elektroninen jarrunjako, lukkiutumattomat jarrut ja elektroninen ajonvakautusjärjestelmä. Huomaa, että kaikki nämä ominaisuudet ovat vakiona.

Hinta

Vaikka Suzuki SX4 S-Cross tarjoaa erinomaisempia ominaisuuksia ja suorituskykyä kuin useimmat kilpailijansa, se on edullinen auto. Se on edullisempi kuin sen kaksi pääkilpailijaa, jotka ovat Kia Sportage ja Nissan Qashqai. Huomaa, että uusi Suzuki SX4 S-Cross maksaa noin 32 740 dollaria.

FAQ

Onko Suzuki SX4 S-Cross ostamisen arvoinen?

Kyllä, Suzuki SX4 S-Cross kannattaa ostaa. Tämä johtuu siitä, että tämä crossover-maasturi on tyylikäs, käytännöllinen, tehokas, luotettava ja halpa ylläpitää. Toisaalta se ei ehkä tee vaikutusta henkilöön, joka etsii korkealuokkaista, ylellistä, tilavaa ja nopeampaa crossover-maasturia.

Kuinka nopea Suzuki SX4 S-Cross on?

Suzuki SX4 S-Cross ei ole kovin nopea auto. Tämän sanottuaan nopeus vaihtelee valitsemasi varustevaihtoehdon mukaan. Nopein Suzuki SX4 S-Cross on 1.4 Boosterjet -malli. Tämän varustevaihtoehdon huippunopeus on 124 km/h, ja se kiihtyy nopeudesta 0-100 km/h vain 9,5 sekunnissa.

Mitkä ovat Suzuki SX4 S-Crossin yleiset ongelmat?

Suzuki SX4 S-Cross voi olla luotettava, tyylikäs ja tehokas crossover-maasturi, mutta se kirjaa myös useita ongelmia. Joitakin tämän katumaasturin yleisimpiä ongelmia ovat jarrujen aikainen kuluminen, lämmittimen ytimen vikaantuminen, sähköongelmat, viallinen sivuturvatyyny ja juuttuvat kaasupolkimet. Tämän lisäksi siinä esiintyy myös äänekästä tasauspyörästöä, irronnut taustapeili, ESP-varoitusvalo, vialliset taka-akselin pultit ja vialliset jarrut.

  Suzuki SX4 S-Cross - yleiset ongelmat

Onko Suzuki SX4 S-Cross hyvä päivittäinen kuljettaja?

Kyllä, se on! Sen lisäksi, että tämä pieni, 4X4-maasturia muistuttava auto tarjoaa hyvän vastineen rahalle, se sopii kompaktin rakenteensa ansiosta erinomaisesti kaupunkiajoon. Lisäksi se on taloudellinen eikä sen ylläpito maksa paljon. Lisäksi sitä voi käyttää satunnaisiin maastomatkoihin, eikä se tuota pettymystä.

Mitkä autot ovat samankaltaisia kuin Suzuki SX4 S-Cross?

Suzuki SX4 S-Cross on yksi markkinoiden hienoimmista crossover-maastureista. Sen käytännöllisen muotoilun ja perheystävällisyyden ansiosta. Tämä auto kohtaa kuitenkin kovaa kilpailua kilpailijoistaan, kuten Kia Sportage, Peugeot 3008, Nissan Qashqai, Hyundai Tucson, Ford EcoSport ja Fiat 500X.

Yhteenveto

Suzuki SX4 S-Cross on edullinen ja kauniisti muotoiltu crossover-maasturi. Se on myös käytännöllinen, luotettava ja perheystävällinen. Ja vaikka siinä on joitain ongelmia, se on silti edullinen ylläpitää ja se voi kestää yli 300 000 kilometriä asianmukaisella hoidolla ja huollolla.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z