Onko Suzuki Vitara hyvä auto?

Suzuki Vitara

Suzuki Vitara on erittäin suosittu katumaasturi sen edullisten ylläpitokustannusten, erinomaisen käsiteltävyyden ja jämäkän muotoilun vuoksi. Tämä katumaasturi tarjoaa myös erittäin tehokkaan tehon ja parantaa polttoainetaloutta nopeassa ajossa. Mutta onko Suzuki Vitara hyvä auto?

Kyllä, Suzuki Vitara on erinomainen auto, sillä se on luotettava, kestävä, käytännöllinen, halpa ylläpitää ja polttoainetehokas. Sitä vastoin ylellistä, nopeampaa ja turvallisempaa katumaasturia etsivät ihmiset eivät välttämättä pidä siitä. Siitä huolimatta se on silti hyvä auto, sillä se on vähän huoltoa vaativa ja sillä voi ajaa sekä lyhyitä että pitkiä matkoja.

Nämä ongelmat ovat yleisiä Suzuki Vitarassa

Suzuki Vitaran historia

Suzuki Vitara on japanilaisen autonvalmistajan, Suzukin, valmistama katumaasturi. Tämä auto on ollut tuotannossa vuodesta 1988 tähän päivään asti. Suzuki on valmistanut tätä mallia yli viiden sukupolven ajan. On myös tärkeää huomata, että toisen ja kolmannen sukupolven sekä vuoden 2022 malleista käytetään nimitystä Suzuki Grand Vitara.

Lisäksi Japanissa ja useilla muilla markkinoilla tämä malli tunnetaan nimellä Suzuki Escudo. Alkuperäinen malli tehtiin kuitenkin korvaamaan Suzuki Jimny, ja ensimmäinen sukupolvi tunnettiin Yhdysvalloissa nimellä Suzuki Sidekick. Huomaa, että Pohjois-Amerikan versio luotiin Suzukin ja General Motorsin yhteisyrityksenä, ja se tunnettiin nimellä CAMI.

Suzuki Vitaran ominaisuudet

Ulkonäkö

Ulkonäön osalta Suzuki Vitara on yksi parhaista. Energisen muotoilunsa ja omaperäisen muotoilunsa ansiosta se herättää huomiota kaikkialla, missä kruisailetkin. Joitakin ulkoisia ominaisuuksia, jotka erottavat sen kilpailijoista, ovat LED-ajovalot, erottuva korkeaprofiilinen säleikkö ja 17-tuumaiset kiillotetut kevytmetallivanteet.

  Onko Suzuki SX4 S-Cross hyvä auto?

Myös sisätilat näyttävät tasokkailta ja ovat tilavat. Siinä on ominaisuuksia, kuten monitoimiohjauspyörä, uusi 4,2-tuumainen monitoiminen värillinen LCD-näyttö ja monikosketusvärinäyttö. Kaiken kaikkiaan se on hyvin rakennettu ja tyylikäs. Tämän auton akseliväli on 97,6 tuumaa, pituus 163,6 tuumaa, leveys 72,4 tuumaa ja korkeus 68,5 tuumaa.

Huomaa, että mitat voivat vaihdella valitun mallin mukaan. Yllä olevat mitat perustuvat 5-oviseen versioon eivätkä 3-oviseen versioon.

Suorituskyky

Suzuki Vitarasta on saatavana neljä eri varustevaihtoehtoa. Nämä ovat Vitara Turbo 2WD Auto, Turbo 2WD Two Tone, Turbo AWD Auto ja Turbo AWD Two Tone. Kaikissa näissä malleissa on 4-sylinterinen 16-venttiilinen moottori, jonka maksimiteho on 103 kW ja 220 Nm tai vääntömomentti.

Huomaa, että perusmalli, Turbo 2WD Auto ja Turbo 2WD Two Tone -mallit ovat tehokkaampia kuin kehittyneemmät mallit. Mutta nopeuden ja suorituskyvyn suhteen jälkimmäiset mallit pärjäävät paremmin.

Mukavuus ja tavaratila

Vaikka Suzuki Vitara on kompakti katumaasturi, se tarjoaa silti runsaasti matkustamo- ja tavaratilaa. Tähän autoon mahtuu jopa viisi henkilöä, ja siinä on erinomainen kuormatila. Se tarjoaa yhteensä 275 litraa, kun takaistuimet on nostettu ylös. Tila kasvaa kuitenkin 710 litraan, kun takaistuimet taitetaan kokoon.

Tämä on vaikuttavaa ja antaa omistajalle tai käyttäjälle mahdollisuuden kuljettaa mahdollisimman paljon matkatavaroita.

Polttoainetehokkuus

Suzuki Vitara on yksi luokkansa tehokkaimmista autoista. Tällä kompaktilla katumaasturilla on erinomainen polttoainetehokkuus, sillä sen kulutus on 28 km litraa kohden. Tällaisella tehokkuusluvulla tämä auto on erittäin taloudellinen. Sen avulla käyttäjä säästää paljon rahaa polttoainekuluissa.

  Suzuki Celerio - yleiset ongelmat

Turvallisuus

Kuten useimmat Suzuki-mallit, Vitara ei pärjää tässä luokassa hyvin, vaikka siinä on useita poikkeuksellisia turvallisuusominaisuuksia. Joitakin tämän auton huipputurvallisuusominaisuuksia ovat keskuslukitus, lapsiturvallinen takaoven lukitus, moottorin käynnistyksenestolaite, elektroninen ajonvakautusohjelma, kaistavahti ja mukautuva vakionopeudensäädin.

Tämän lisäksi siinä on myös kuolleen kulman valvonta, väistämisvaroitin, nopeudenrajoitin, vakionopeudensäädin ja kokoontaitettava ohjauspylväs.

Hinta

Suzuki Vitara ei ole kovin halpa eikä kallis. Se on samalla tasolla useimpien kilpailijoidensa kanssa. Suzuki Vitaran perusmallien lähtöhinta on noin 29 100 dollaria, kun taas kehittyneemmät mallit maksavat jopa 38 000 dollaria. Tämän lisäksi käytetyt mallit ovat vielä halvempia, mutta tämä auto pitää hyvin arvonsa, jos ajattelet myydä sen eteenpäin.

FAQ

Onko Suzuki Vitara ostamisen arvoinen?

Kyllä, Suzuki Vitara kannattaa ostaa, koska se on halpa ylläpitää, luotettava, kestävä, hauska ajaa ja käytännöllinen. Jotkut saattavat kuitenkin pitää sitä epämiellyttävänä, etenkin ne, jotka etsivät nopeutta, ylellisyyttä, suorituskykyä ja turvallisuutta.

Mitkä ovat Suzuki Vitaran yleiset ongelmat?

Jos aiot hankkia uuden tai käytetyn Suzuki Vitaran, on tärkeää tietää joitakin yleisiä ongelmia, joita kohtaat matkan varrella. Suzuki Vitaran yleisiä ongelmia ovat tukkeutunut hiukkassuodatin, vikaantuneet jarrusatulat, pudonnut kytkin, haljennut sylinterin pää ja viallinen jousitusjärjestelmä. Näiden ongelmien korjaaminen ajoissa auttaa sinua säästämään paljon.

Mikä on Suzuki Vitaran korkea ajokilometrimäärä?

Jos aiot ostaa käytetyn Suzuki Vitaran, on erittäin tärkeää tarkastaa auto perusteellisesti ennen kuin maksat siitä. Sitä paitsi kannattaa pysyä kaukana Suzuki Vitarasta, jossa on yli 150 000 kilometriä. Tämä johtuu siitä, että tässä mallissa alkaa esiintyä vakavia ongelmia, kun sen ajokilometrit ylittävät 150 000 kilometriä.

  Yleisiä ongelmia Suzuki Ignis

Onko Suzuki Vitara hyvä päivittäinen kuljettaja?

Ei, Suzuki Vitara on rakennettu pitkiä matkoja varten. Koska se on kuitenkin kompakti, vähän huoltoa vaativa ja luotettava, sitä voi käyttää päivittäiseen ajoon. Sitä paitsi sitä on hauska ajaa sekä lyhyillä että pitkillä matkoilla. Tämä johtuu siitä, että siinä on hyvä näkyvyys ja tilava matkustamo, jossa on panoraamakattoluukku. Tämä tekee matkasta eloisan ja maisemallisen.

Mitkä autot ovat kuin Suzuki Vitara?

Suzuki Vitara on erittäin suosittu ja poikkeuksellinen maasturi Suzukilta. Se toimii hyvin ja tarjoaa upean ajokokemuksen. Tämä auto kohtaa kuitenkin kovaa kilpailua kilpailijoistaan, kuten Fiat 500X, Kia Seltos, Renault Captur, Mitsubishi ASX, Skoda Yeti ja Ford EcoSport.

Lopulliset ajatukset

Suzuki on sekä hyvä että huono auto. Se on hyvä auto, jos haluat vähän huoltoa vaativan, luotettavan, käytännöllisen, polttoainetaloudellisen ja edullisen katumaasturin. Toisaalta se ei ole hyvä auto, jos haluat suorituskykyisen, tilavan, ylellisen ja edistyksellisen katumaasturin. Lisäksi siihen liittyy useita ongelmia, jotka kiinnostuneiden ostajien on hyvä tietää, jos he haluavat autonsa kestävän pitkään.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z