Onko Tesla hyvä lumessa?

Onko Tesla hyvä lumessa?

Tesla ei ole vain luksusautomerkki, vaan se on myös yksi markkinoiden suorituskykyisimmistä automerkeistä. Monet kiinnostuneet ostajat kylmiltä alueilta haluavat innokkaasti selvittää, onko se hyvä lumessa.

Kyllä, Teslat ovat hyviä lumessa, mutta ajotapaa on hieman muutettava. Jotta niistä tulisi vielä parempia, sinun on omaksuttava joitakin käytäntöjä, jotta sinulla ei ole haasteita ajettaessa lumessa, kylmissä ympäristöissä tai talvella. Sinun on esimerkiksi esilämmitettävä akkusi ja hankittava joitakin talvivarusteita.

Mikä Tesla-malli on paras lumessa ajamiseen?

Tesla Model X

Tesla Model X on paras Tesla lumisissa olosuhteissa. Sen AWD-järjestelmän ja suuren maavaran ansiosta. Tämän auton maavara on noin 8 tuumaa, mikä on kohtuullinen. Sinun on kuitenkin vaihdettava Tesla Model X:n renkaat.

Sinun on vaihdettava sen varastossa olevat Continental CrossContact LX Sport -renkaat talvirenkaisiin. Tämä johtuu siitä, että näiltä urheilurenkailta puuttuu pito, joka on erittäin tärkeä, kun kyse on pidosta. Tesla Model X:n lähtöhinta on noin 80 000 dollaria, mutta talvirenkaiden hankkimisesta aiheutuvat lisäkustannukset on lisättävä.

Talviajovinkkejä Teslan omistajille

Vaikka Tesla ei olekaan täydellinen talviauto akkunsa vuoksi, voit silti maksimoida näiden autojen edut ja nauttia sujuvasta ajosta talvisäällä. Kiitos erilaisten ominaisuuksien, jotka on suunniteltu erityisesti kylmiin lämpötiloihin.

Seuraavassa on joitakin ratkaisevia talvivinkkejä Tesla-ajureille:

Vinkkejä kylmään säähän

On tyypillistä, että Tesla-kuljettajat huomaavat lisääntyneen energiankulutuksen kylminä kuukausina. Onhan Tesla sähköauto. Mutta jos haluat maksimoida kantaman ja tehokkuuden kylmällä säällä, omaksu joitakin toimia, joilla pidät akun lämpimänä ja säästät energiaa.
Seuraavassa on muutamia kylmän sään vinkkejä, jotka auttavat sinua säästämään energiaa:
Ajastettu lähtö – Aseta yksinkertaisesti seuraava lähtöaikasi kosketusnäytön ’ajastettu lähtö’ -toiminnolla. Valitse tietty kellonaika, jolloin haluat ajaa päivittäin.
Tämä toiminto on elintärkeä, sillä voit säästää paljon energiaa tien päällä asettamalla lähtöaikasi kytkettynä. Kun olet valinnut lähtöaikasi, auto valmistautuu päättämällä ihanteellisen ajankohdan latauksen ja esivalmistelun aloittamiselle.
Katso lumihiutale-kuvaketta – Kuten jo tiedät, kun akku kylmenee liikaa, auton on vaikea saada käyttöönsä kaikkea varastoitua energiaa. Jos siis näet kosketusnäytössäsi sinisen lumihiutalekuvakkeen, se osoittaa, että akku on liian kylmä.

  Voiko Tesla Y pysäköidä rinnakkain

Kun akku kuitenkin lämpiää, tämä sininen kuvake häviää. Lataaminen, ajaminen ja auton esivalmistelu ovat keinoja, joilla akku voi lämmetä nopeammin.
Säästä energiaa tien päällä – Yksi kylmällä ajamisen haasteista sähköautolla ajettaessa on se, että energiaa menetetään paljon. Voit vähentää energiahäviötä ajamalla konservatiivisesti ja rajoittamalla energian käyttöä matkustamossa. Tämä auttaa kantaman ja tehokkuuden suhteen, mikä on ratkaisevan tärkeää kylminä kuukausina.
Voit vähentää energiahäviötä ajamalla maltillisia nopeuksia, vähentämällä usein toistuvia ja nopeita kiihdytyksiä ja hidastuksia sekä alentamalla matkustamon lämpötilaa.

Vinkkejä lumesta ja jäästä

Jos asut lumisella alueella, nämä vinkit auttavat sinua ajamaan sujuvasti ja turvallisesti.
Aseta pyyhkimet ja peilit uuteen asentoon – Jos odotat, että alueellasi sataa lunta tai sinne kerääntyy jäätä, aseta pyyhkimet huoltoasentoon ja poista peilien automaattinen taittaminen käytöstä jäätymisen estämiseksi.
Tyhjennä elintärkeät pinnat – Varmista ennen Teslan ajamista, että elintärkeät pinnat eivät ole jäätyneet tai lumen peitossa. Näitä ovat peilit, kahvat, ikkunat, latausportti, autopilotin anturit ja kamerat.
Sulata lumi ja jää – Kun lämpötilat ovat erittäin alhaiset, käytä Tesla-sovelluksen sulatusominaisuutta sulattaaksesi lumen ja jään pois tärkeiltä pinnoilta.

Latausvihjeitä

Monet kylmissä ilmastoissa asuvat Teslan omistajat ovat valittaneet siitä, että heidän autonsa eivät pidä latausta tai lataus kestää kauemmin. Välttääksesi tällaiset ongelmat varmista, että lataat akun pikalatauksen, kun se on vielä lämmin, käytä autosi navigointia ennen auton esilämmitystä ja pysy pistorasiassa.

  Tesla vs. Mercedes - kumpi on parempi?

Talvirenkaat ja lisävarusteet

Kuten aiemmin todettiin, useimmat Tesla-autot on suunniteltu toimimaan moitteettomasti lumessa. Niiden tehokkuuden lisäämiseksi sinun on kuitenkin hankittava tietyt talvitarvikkeet, jotta ajo olisi sujuvaa ja turvallista. Joitakin tarvittavia talvitarvikkeita ovat talvirenkaat, rengasketjut ja tuulilasinpesuneste.

UKK: Tesla ja lumi

Onko Tesla AWD hyvä lumessa?

Kyllä, se on. Tesla Model 3 AWD on hauska ajaa lumessa. Tämä johtuu siitä, että siinä on 19-tuumaiset renkaat, jotka saattavat aiheuttaa joillekin kuljettajille jännitystä, mutta ne pärjäävät hyvin lumessa. Kuljettaja pystyy helposti liikkumaan näillä renkailla lumella ilman suuria haasteita.

Miksi tarvitsen talvirenkaat Teslaan?

Useimmat Teslan automallit on suunniteltu toimimaan täydellisesti talvi- tai lumiolosuhteissa. Useimmista niistä puuttuvat kuitenkin tarvittavat talvitarvikkeet, kuten talvirenkaat, jotka tarjoavat erinomaisen pidon. Vaikka tavalliset renkaat ovatkin hyvät, talvirenkaat ovat turvalliset ja mahdollistavat auton lähes täydellisen hallinnan.

Miten voin lyhentää latausaikaa kylmässä ilmastossa?

Jos olet huolissasi siitä, että Teslasi lataaminen vie paljon aikaa, sinun kannattaa käyttää navigointia, jotta lataaminen kestää vähemmän aikaa. Valmistele auto aina superlataukseen navigoimalla määränpääsi. Määränpään syöttäminen auttaa Teslaasi aloittamaan automaattisesti akun esilämmityksen ennen kuin saavut superlatausasemalle.
Näin se auttaa lyhentämään latausaikaa superlatausasemalla. Riippuen ympäristön lämpötilasta ja siitä, onko esilämmitystä käytetty ennen lähtöä, akun esilämmitys voi kestää vähintään 45 minuuttia. Sinun ei siis tarvitse käyttää paljon aikaa superlatausasemalla akun esilämmitykseen ennen latausta.

  Onko Tesla parempi kuin BMW?

Loppupäätelmät

Kaiken kaikkiaan Teslat ovat hyviä autoja lumiolosuhteisiin. Tämä johtuu siitä, että niissä on erinomainen kiihtyvyys, ohjaus, jarrutus, vakaus ja pito. Ainoa haaste, jonka Tesla-kuljettajat todennäköisesti kohtaavat lumessa, on tehon menetys ja vaikeudet auton akkujen lataamisessa.
Edellä antamiemme vinkkien avulla tämän ei kuitenkaan pitäisi olla ongelma, sillä voit noudattaa niitä maksimoidaksesi Teslasi ajamisen kylmissä tai lumisissa olosuhteissa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z