Onko Tesla kaikkein epäluotettavin auto?

Tesla on markkinoiden suosituin sähköauto. Yhtiö tarjoaa neljä mallia: Kaikki nämä mallit tarjoavat paljon erinomaisia ominaisuuksia ja mukavan ajomukavuuden.

Teslassa on kuitenkin paljon ongelmia, jotka tekevät siitä epäluotettavan. Onko Tesla siis kaikkein epäluotettavin auto?

Vaikka Tesla ei olekaan markkinoiden epäluotettavin auto, se sijoittuu kuitenkin joukon häntäpäähän. Sekä J.D. Power että Consumer Reports luokittelevat Teslan yhdeksi markkinoiden epäluotettavimmista autoista. Raporttien mukaan Teslan sähköautoissa on keskimäärin 171 mekaanista ongelmaa 100 autoa kohden.

Kun verrataan keskimääräisiin autoihin, joissa raportoidaan yleensä 120 mekaanista ongelmaa 100 ajoneuvoa kohti, Tesla on vähemmän luotettava. Esimerkiksi Consumer Reportsin mukaan Tesla sijoittui 28:sta autonvalmistajasta sijalle 27.

Mikä on vähiten luotettava Tesla-malli?

Tesla voi olla epäluotettava, mutta kaikki mallit eivät sijoittuisi taulukon alimmalle sijalle. Jotkin mallit ovat luotettavampia kuin toiset. Consumer Reportsin mukaan Tesla Model Y on vähiten luotettava. Tämä johtuu siitä, että sitä on vedetty takaisin yli neljä kertaa. Suurin osa Tesla Model Y:hen liittyvistä ongelmista on liittynyt renkaiden kanssa ilmenneisiin vaikeuksiin, automaattisen hätäjarrutusjärjestelmän ongelmiin ja painehäviöihin.

Tesla Model S on toinen epäluotettava Tesla-malli. Aiemmin Tesla Model S:ää pidettiin yhtenä markkinoiden luotettavimmista sähköautoista. Tämä on kuitenkin muuttunut viime vuosina, sillä Model S on rampautunut useisiin ongelmiin. Joitakin Tesla Model S:n tärkeimpiä ongelmia ovat korin osat, jousitusongelmat ja elektroniikka.

  Peugeot e-208 vs Tesla Model 3 - kumpi on parempi?

Vaikka Tesla Model X ei ole luokan pohjalukemissa, se on hyvin lähellä. Tämä auto on kuitenkin hieman luotettavampi kuin Mercedes-Benz GLE ja Lincoln Aviator. Tesla Model X:ssä on samankaltaisia ongelmia kuin muissakin Tesla-malleissa, kuten korin osat, väärin kohdistetut osat ja elektroniikka.

Luotettavin Tesla Model on Tesla Model 3. Tämän mallin luotettavuuspisteet ovat keskimääräistä paremmat, ja se on vertailukelpoinen muiden luokkansa autojen kanssa. Vuoden 2022 Tesla Model 3 on luotettavin, ja Consumer reportsin arvosana on 4 pistettä 5:stä. Toisaalta vuoden 2020 Tesla Model S on kaikkein epäluotettavin, sillä Consumer Reportsin arvosana on 1 viidestä.

Kaiken kaikkiaan jokaisen Tesla Model -mallin luotettavuusluokituksen tunteminen on ratkaisevan tärkeää, jos haluat hankkia luotettavan auton. Huomaa, että jotkin mallivuodet ovat luotettavampia kuin toiset.

Mitkä ongelmat tekevät Teslasta epäluotettavan?

Tesla on yksi markkinoiden epäluotettavimmista autoista. Teslan huono luotettavuusluokitus johtuu yleensä Tesla Model Y:ssä, Model S:ssä ja Model X:ssä ilmenneistä ongelmista. Huomaa, että suurin osa kyseisistä mallivuosista on valmistettu vuosina 2019-2021.

Joitakin Tesla-mallien laajalti raportoituja ongelmia ovat ongelmat autopilottiominaisuuden kanssa, ajoittainen tehon katoaminen, huono rakentamisen laatu ja ennenaikaisesti kuluneet akkupaketit. Useat omistajat ovat myös raportoineet lämmitysjärjestelmäongelmista, ongelmista lämpöpumppujen kanssa, viallisista antureista ja koripaneeleista, jotka eivät ole linjassa.

Teslan takaisinkutsut

Tesla on hiljattain kutsunut takaisin yli 2 miljoonaa autoa autopilottiominaisuuden toimintahäiriöiden vuoksi. Tesla joutui rajoittamaan autopilotin käyttöä lähes 1 000 kolarin jälkeen. Takaisinkutsu koskee kaikkia Model 3-, Y-, S- ja X-malleja, jotka on valmistettu 5. lokakuuta 2012 ja 7. joulukuuta 2023 välisenä aikana. Tämän takaisinkutsun lisäksi Teslalla on ollut aiemmin useita takaisinkutsuja, jotka ovat myös vaikuttaneet auton huonoon luotettavuusluokitukseen.

  Voiko Tesla Y pysäköidä rinnakkain

FAQ

Kannattaako Tesla ostaa?

Tesla kannattaa ostaa, jos haluat luotettavaa, mukavaa, tehokasta ja tasaista kyytiä. Tässä autossa on myös erinomainen ajettavuus ja loistava äänentoistojärjestelmä. Sitä vastoin se ei ole hyvä auto, jos etsit vähän huoltoa vaativaa ja edullista autoa.

Miksi ihmiset vihaavat Teslaa?

Ihmiset vihaavat Tesloja niiden korjauskustannusten vuoksi. Vaikka Teslan käyttäminen on halpaa, tämän auton ylläpito on melko kallista verrattuna tavalliseen bensakäyttöiseen autoon. Teslan huolto maksaa keskimäärin noin 832 dollaria. Verrattuna perinteiseen bensiinikäyttöiseen autoon, jonka vuosittainen ylläpito maksaa noin 652 dollaria, Tesla on paljon kalliimpi.

Esimerkiksi Teslan tuulilasin vaihtaminen maksaa noin 1500 dollaria, mikä on erittäin kallista.

Hajoavatko Teslat usein?

Ei, Teslat eivät hajoa usein. Tämä johtuu siitä, että niissä on vähemmän liikkuvia osia verrattuna kaasuajoneuvoihin. Jos Tesla kuitenkin hajoaa, saatat joutua maksamaan enemmän kuin kaasuautossa, sillä varaosat ja huolto ovat melko kalliita. Lisäksi se riippuu myös siitä, miten ajat autoa. Jos ajat sitä huolimattomasti, se hajoaa usein.

Mikä on Teslan yleisin ongelma?

Kuten useimmissa sähköautoissa, Teslan yleisin ongelma on akku- ja lataukseen liittyvät ongelmat. Akkujen tulipalot ovat yleisiä, koska ne tuottavat liikaa lämpöä. On siis tärkeää, että auto tarkastetaan aika ajoin sen varmistamiseksi, että akku ja muut osat toimivat hyvin.

  Tesla ei käynnisty - syyt ja korjaaminen

Pitävätkö Teslan omistajat autoistaan?

Vaikka Tesla on yksi markkinoiden epäluotettavimmista autoista, Teslan omistajat pitävät autostaan. Siksi Tesla sijoittuu korkealle, kun on kyse asiakastyytyväisyydestä. Lisäksi, vaikka Teslassa on viime vuosina ollut useita ongelmia, se on edelleen markkinoiden myydyin sähköauto.

Yhteenveto

Tesla saattaa olla markkinoilla hyvin suosittu, mutta se on silti yksi vähiten luotettavista automerkeistä. Tesla on korkealla sijalla kuluttajien tyytyväisyydessä, mutta matalalla luotettavuudessa. Sitä paitsi kaikki Teslan mallit eivät ole epäluotettavia, sillä jotkin mallit ovat luotettavampia kuin toiset. Luotettavin Tesla-malli on Model 3, jonka jälkeen tulevat Model X ja Model S. Toisaalta Tesla Model Y on vähiten luotettava malli.

Joitakin asioita, jotka tekevät Teslasta epäluotettavan, ovat huono rakentamisen laatu, autopilottiongelmat, akkuongelmat, jousitusongelmat, ohjaustehostinongelmat ja renkaiden tiheä kuluminen.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z