Onko Tesla parempi kuin BMW?

Jos etsit luksusautoa, pari hyvää merkkiä, joita kannattaa harkita, ovat Tesla ja BMW. Ne ovat varsin erilaisia. Tesla on edistyneempi huipputeknisine ominaisuuksineen, kun taas BMW on miellyttävämpi ja paremmin käsiteltävä. Kumpi merkki on siis parempi?

Sekä Tesla että BMW ovat huippuluokan automerkkejä, eli ne ovat melko kalliita. Siksi valitsemasi auto riippuu tarpeistasi, maustasi ja sijainnistasi. BMW on ihanteellinen auton omistajille, jotka haluavat parempaa suorituskykyä ja käsiteltävyyttä, kun taas Tesla sopii kuljettajille, jotka haluavat ympäristöystävällisen ja huipputeknologisen auton.

Miten Tesla vertautuu BMW:hen?

BMW on ollut olemassa jo vuosikymmeniä, kun taas Tesla on vielä uusi yritys. BMW perustettiin vuonna 1916 Münchenissä, Saksassa, kun taas Tesla perustettiin vuonna 2003 Kaliforniassa, Yhdysvalloissa. Tämän vuoksi BMW:llä on laajempi historia ja se on luotettavampi kuin Tesla.

Jos kuitenkin haluat tulevaisuuden auton, Tesla on merkki, jota kannattaa harkita. BMW on kuitenkin myös ottamassa Teslaa kiinni sähköautojen osalta. BMW oli ensimmäinen saksalainen yritys, joka valmisti sähköautoja.

Vertailun helpottamiseksi vertailemme molempien merkkien suosituimpia perusmalleja: BMW 3-sarjaa ja Tesla Model 3:a. Näin ne kilpailevat keskenään.

BMW 3-sarja vs. Tesla Model 3

### Muotoilu
Molemmat autot ovat kauniisti muotoiltuja ja lähes samankokoisia. BMW 3-sarjassa on matalampi säleikkö, pienemmät ajovalot, lyhyet etu- ja takaylitykset sekä kaunis konepelti. Sitä vastoin Tesla Model 3:ssa on muotoillut LED-ajovalot, matalampi vyötärölinja, pullistunut nokka ja suurempi lasipinta-ala.

Yleisesti ottaen nämä molemmat mallit eivät ole silmää miellyttävimpiä, kun puhutaan luksusmerkeistä, mutta ne ovat ihan ok. Korkeamman hintaluokan BMW:t ja Teslat näyttävät kauniimmilta kuin nämä kaksi lähtötason mallia. Ne näyttävät kuitenkin edelleen ihanilta ja kauniimmilta kuin useimmat markkinoilla olevat vakioajoneuvot.

  Paras BMW ensimmäiseksi autoksi

Sisätilojen osalta BMW on hieman puutteellinen Teslaan verrattuna. Vaikka BMW:n istuimet ovatkin Teslan istuimia mukavammat, sisätilojen kokonaisuudesta puuttuu luokan tuntu. Sitä vastoin Teslan sisätilat ovat hienostuneemmat ja kehittyneemmät suuren infotainment-järjestelmänsä ansiosta.

Suorituskyky

Tesla Model 3 ja BMW 3-sarja eivät ole yhtä tehokkaita kuin niiden huippuluokan sisarukset. Molemmat ovat kuitenkin riittävän suorituskykyisiä tarjotakseen tasaisen ja hauskan ajon. Käsittelyssä BMW on hieman Teslan edellä, mutta kiihtyvyyden ja tasapainon suhteen Tesla on parempi auto.

BMW 3-sarjassa on turboahdettu 2,0-litrainen nelisylinterinen moottori, joka ei ole kovin tehokas, mutta se on riittävän hyvä. Lisäksi se tuottaa 255 hevosvoimaa ja 295 kilon vääntöä. Se kiihtyy nopeudesta 0-100 km/h 5,6 sekunnissa.

Tesla Model 3 on sähkökäyttöinen. Sen kantama on erinomainen, 263 mailia, mikä koskee perusmallia – Standard Range Plus. Sen vääntömomentti on myös 307 paunaa, mikä on parempi kuin BMW 3-sarjassa. Lisäksi se tuottaa 258 hevosvoimaa ja kiihtyy 0-100 vain 5,3 sekunnissa.

Turvallisuus

Huolimatta siitä, että molemmissa autoissa on huippuluokan turvallisuusominaisuudet, Teslalla on silti etulyöntiasema BMW:hen nähden. Tesla ylpeilee Autopilotilla, joka tarjoaa toimintoja, kuten mukautuvan vakionopeudensäätimen, kaistan keskittämisen ja stop-and-go-tekniikan. Toisaalta BMW koostuu kuljettajaa avustavista toiminnoista, kuten etutörmäysvaroituksesta, kaistaltapoistumisvaroituksesta ja automaattisesta jarrutuksesta.

Hinnoittelu

Jos et ole valmis kuluttamaan, katso muualle. Molempien autojen ostaminen ja päivittäminen maksaa paljon. Kaiken kaikkiaan BMW on hieman kalliimpi, sillä se maksaa sinulle noin 40 750 dollaria, kun taas Tesla Model 3 Standard Range Plus -malli maksaa sinulle 38 990 dollaria.

  Volvon ja BMW:n luotettavuus - kumpi on parempi?

Tuomio

Yllä olevasta vertailusta näet, että näissä molemmissa autoissa on lähes samat ominaisuudet. BMW 3-sarjassa ja Tesla Model 3:ssa on molemmissa huippuluokan turvaominaisuudet, samanlainen määrä tehoa ja ne maksavat lähes saman verran. Toinen auto on kuitenkin kaasukäyttöinen (BMW 3-sarja) ja toinen täyssähköinen (Tesla Model 3).

Riippuen valitsemastasi Tesla-mallista saatat huomata, että se on kalliimpi tai halvempi kuin BMW 3 Series. Jos haluat säästää ympäristöä, Tesla Model 3 on paras vaihtoehto, mutta jos haluat auton, jossa on parempi ajettavuus, BMW on parempi valinta.

BMW:n ja Telsan vertailu eri luokissa

### Kumpi auto on halvempi ylläpitää – Tesla vai BMW?
Kaiken kaikkiaan molemmat luksusautot ovat kalliita ylläpitää. BMW on kuitenkin kalliimpi ylläpitää, koska siinä on paljon enemmän liikkuvia osia kuin Teslassa. Tämän seurauksena sinulla on monia asioita, kuten öljynsuodattimet, kaasutin ja monet muut moottorin osat, joista sinun täytyy huolehtia. Teslassa on paljon vähemmän osia, joten siinä on vähemmän asioita, jotka voivat mennä pieleen.

Kumpi auto on luotettavampi – BMW vai Tesla?

BMW ja Tesla ovat markkinoiden epäluotettavimpia ajoneuvoja. Kun verrataan näitä kahta, Tesla on vähemmän luotettava auto. Tämä johtuu siitä, että siinä on monia laatuongelmia, joista ostajat yleensä valittavat. Joskus on myös vaikea löytää paikkaa, jolla on hän osat ja kyvyt korjata Tesla.

Kumpi auto on ylellisempi – Tesla vai BMW?

Teknologisen kehityksen osalta Tesla on BMW:tä edellä. Kiitos sen suuren infotainment-näytön, josta autoa ohjataan. Mutta mukavuuden suhteen BMW on paljon parempi kuin Tesla. Tämä johtuu siitä, että Teslan istuimet eivät ole yhtä mukavat kuin BMW:n istuimet.

  Miksi Teslan renkaat kuluvat niin nopeasti?

Kumpi auto on parempi – BMW i8 vai Tesla Model S?

BMW i8 on plug-in-hybridimalli, kun taas Tesla Model S on täyssähköauto. Molemmat näistä autoista toimivat erinomaisesti, mutta BMW i8:lla on pieni etu Tesla Model S:ään nähden. Lisäksi BMW i8:n yhdistetty yhdistetty hevosvoima on 369 hevosvoimaa, kun taas Teslalla on 362 hevosvoimaa.

Voiko BMW päihittää Teslan?

Tesla teki täyssähköautoista suosittuja. Sen seurauksena monet automerkit ovat liittyneet kelkkaan ja alkaneet valmistaa sähköautoja. Yksi näistä merkeistä on BMW. Äskettäin BMW valmisti uuden täyssähköisen mallin, joka tunnetaan nimellä i4. Tämän mallin toimintasäde on 373 mailia, mikä on lähempänä Teslan tarjoamaa toimintasädettä.
Tesla Model S Long Range Plus -mallin toimintasäde on 402 mailia täydellä latauksella. Tämä on sähköautomalli, jolla on suurin toimintasäde. BMW i4:ään verrattuna tämä ei ole kaukana. Vaikka Tesla johtaa nyt, BMW on lähestymässä ja saattaa pian jopa päihittää Teslan.

Bottom line

BMW ja Tesla ovat kaksi erinomaista luksusautomerkkiä. Molemmat ovat kauniisti rakennettuja ja niissä on huipputekniikkaa ja ylellisiä ominaisuuksia. BMW on rakennettu tarjoamaan kuljettajalle mukavuutta ja parempaa käsiteltävyyttä, kun taas Tesla on kauniimman näköinen ja tarjoaa erittäin kehittynyttä teknologiaa. Kyse on oikeastaan makuasi ja prioriteeteistasi.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z