Onko Tesla parempi kuin Lexus?

Tesla ja Lexus ovat markkinoiden parhaita luksusautomerkkejä. Mutta koska Tesla tarjoaa täyssähköautoja ja Lexus bensiini- ja hybridiautoja, parhaan auton valitseminen voi olla melko vaikea tehtävä. Kumpi auto on parempi Teslan ja Lexuksen välillä?

Molemmat luksusajoneuvot ovat omalla tavallaan erinomaisia. Siitä huolimatta lopullinen auto, jonka valitset, riippuu mausta, budjetista, sijainnista ja mukavuudesta. Koska Tesla ja Lexus ovat luksusajoneuvoja, niissä voi odottaa olevan huipputeknisiä turvallisuusominaisuuksia.

Ennen kuin valitset Teslan, mieti, miten aiot ladata autosi. Teslat ovat poikkeuksellisia sähköautoja, mutta Teslan superlatausasemat eivät ole hyvin levinneet joillakin alueilla. Jos siis olet henkilö, joka matkustaa paljon, tämä on tärkeä seikka, joka on otettava huomioon. Itse asiassa hybridi-Lexus voi olla paras valinta sinulle.

Jos taas haluat vähentää hiilidioksidipäästöjä, Tesla voi olla paras valinta. Lexuksessa on kaasu- ja hybridiajoneuvoja, jotka silti tuottavat hiilidioksidipäästöjä. Teslan kanssa sinun ei tarvitse huolehtia päästöistä, sillä ne ovat 100-prosenttisesti sähköisiä.
Työn helpottamiseksi olemme vertailleet Teslan ja Lexuksen ominaisuuksia, jotta voit valita unelmiesi auton helposti.

Miten Tesla vertautuu Lexukseen?

Muotoilu

Sekä Lexuksessa että Teslassa on yksi parhaista muotoiluista. Autot ovat hyvännäköisiä ja hyvin silmää miellyttäviä. Ostitpa sitten sedanin tai katumaasturin näiltä merkeiltä, autosi erottuu edukseen, sillä niiden muotoilu on harkittua ja kaunista.

Teslan muotoilusta tekee niin erikoisen sen ainutlaatuinen rakenne, joka jättää paljon matkustaja- ja tavaratilaa. Teslan suunnittelijat aloittivat puhtaalta pöydältä ja suunnittelivat auton sen sähköisen voimansiirron ja akun ympärille. Kaunein Teslan malli on Model S.

  Kestääkö Tesla 10 vuotta?

Samaan tapaan myös Lexuksella on ainutlaatuinen muotoilunsa, jota on paranneltu vuosien varrella. Riippumatta siitä, minkä Lexus-mallin valitset, tulet rakastamaan vihaista ”Spindle Grille” -julkisivuominaisuutta. Tämä tekee Teslan muotoilusta niin erikoisen. Erinomaisin Lexus-malli on Lexus LS 500, jota seuraa tiiviisti Lexus RX.

Sisätilojen osalta Lexuksella on pieni etu Teslaan nähden. Vaikka molemmat automerkit ylpeilevät ylellisillä sisätiloillaan, monet käyttäjät ovat äänestäneet Lexusta mukavammaksi autoksi. Teknologian osalta Tesla tarjoaa kuitenkin kehittyneempiä ominaisuuksia suuren infotainment-näytönsä ansiosta.

Olet varmasti iloinen kuullessasi, että molempiin autoihin mahtuu yhteensä viisi matkustajaa. Tämä tekee niistä ihanteellisia perheautoja. Lexuksella on kuitenkin eniten matkustajamäärää, kun verrataan sedaneja tai kompakteja katumaastureita. Sitten taas Teslassa on enemmän tavaratilaa, mikä johtuu etummaisesta tavaratilasta/moottoritilasta.

Suorituskyky

Lexuksen tai Teslan valitseminen suorituskyvyn perusteella on melko hankala tehtävä, sillä molemmat autot suoriutuvat erinomaisesti. Sitä paitsi suorituskyky vaihtelee malleittain. Kaiken kaikkiaan Tesla suoriutuu Lexusta paremmin. Kiitos niiden nopean kiihtyvyyden, joka nopeuttaa 0-100 km/h alle 2,9 sekunnissa.

Turvallisuus

Koska nämä kaksi autoa ovat luksusmerkkejä, yksi niistä asioista, joita niiltä kannattaa odottaa, on laadukkaat turvallisuusominaisuudet. Kyllä, molemmat näistä autoista ovat turvallisia, ja se riippuu siitä, mitä turvallisuusominaisuuksia etsit.

Tesla ylpeilee lukuisilla turvallisuusominaisuuksilla, joihin kuuluvat etutörmäysvaroitus, kaistalta poistumisen esto, automaattinen hätäjarrutus ja kuolleen kulman törmäysvaroitus. Kaikki nämä turvallisuusominaisuudet ovat vakiona kaikissa Teslan malleissa.

  Kumpi on turvallisempi, Tesla vai Volvo?

Lexus ylpeilee myös omilla huipputeknisillä turvallisuusominaisuuksillaan. Kaikissa Lexus-malleissa on vakiona Lexus Safety System Plus -järjestelmä. Tämä järjestelmä koostuu neljästä kehittyneestä turvajärjestelmästä, jotka on rakennettu auttamaan tietyissä tilanteissa. Niihin kuuluvat kaista-avustin, törmäyksenestojärjestelmä, dynaaminen tutkanopeudensäädin ja älykkäät kaukovalot.

Huolto ja varaosat

Tässä on valtava ero näiden kahden luksusautomallin välillä. Lexus-huolto ja -varaosat ovat helposti saatavilla ja halpoja. Toisaalta Teslan huolto ei ole kovin hyvin levinnyt ja sen osat ovat melko kalliita. Koko Yhdysvalloissa on ainakin 240 Lexus-huoltokeskusta ja vain 120 Tesla-huoltokeskusta.

Hinnoittelu

Hinnoittelultaan molemmat ajoneuvot ovat hieman keskimääräistä autohintaa korkeammalla. Ylellisyysmerkkeinä ne eivät ole halpoja, mutta Tesla on hieman kalliimpi kuin Lexus. Halvin Tesla-malli (Model 3) maksaa noin 38 190 dollaria, kun taas kallein Tesla-malli (Model X) maksaa noin 91 190 dollaria.

Sitä vastoin halvin Lexus-malli maksaa noin 31 250 dollaria, kun taas kallein Lexus maksaa noin 106 210 dollaria. Ennen kuin ostat unelmiesi auton, on siis ratkaisevan tärkeää vertailla niiden hintoja, jotta päädyt parhaaseen luksusautoon rahoillesi.

Jälleenmyyntiarvo

Jälleenmyyntiarvon osalta Teslalla on parempi jälleenmyyntiarvo kuin Lexuksella. KBB:n 2019 parhaan jälleenmyyntiarvon palkintojen mukaan luksusautojen osalta Tesla sijoittui korkealle Lexuksen yläpuolelle. Sen jälleenmyyntiarvo on 69,3 % 3 vuoden jälkeen ja 48,7 % 60 kuukauden jälkeen. Kun taas Lexuksen arvo oli 63,2 % 3 vuoden jälkeen ja 43,7 % 60 kuukauden jälkeen.

  Ovatko Tesla-autot hyviä automatkoille?

FAQ

### Kumpi auto on helpompi huoltaa – Lexus vai Tesla?
Tesla on tietenkin helpompi huoltaa kuin Lexus. Tämä johtuu siitä, että sen voimansiirrossa on vähemmän osia, mikä tarkoittaa vähemmän ongelmia. Sinulla ei ole suodatinongelmia tai öljyvuotoja, kun omistat Teslan. Mutta Lexuksen kanssa nämä ovat ongelmia, joita joudut käsittelemään usein.

Kumpi auto on luotettavampi – Tesla vai Lexus?

Luotettavuuden osalta Lexus on yksi markkinoiden luotettavimmista luksusautomerkeistä. Itse asiassa se sijoittuu korkeammalle kuin Tesla, Mercedes, BMW ja jopa Audi. Yllättäen Tesla on yksi markkinoiden epäluotettavimmista autoista.

Kumpi auto on kalliimpi omistaa – Tesla vai Lexus?

Vaikka Teslan lähtöhinta on hieman korkeampi kuin Lexuksen, säästät pitkällä aikavälillä paljon. Tämä johtuu siitä, että Teslat ovat helpompia huoltaa, eivätkä ne tarvitse polttoainetta toimiakseen. Sitä vastoin Teslat ovat halvempia, mutta niiden ylläpito on kallista pitkällä aikavälillä.

Johtopäätös

Jos etsit parasta sähköistä luksusautoa, Tesla vie voiton. Mutta jos haluat edistyksellisen ja edullisen luksusauton, Lexus on paras vaihtoehto. Siitä huolimatta molemmat näistä autoista ovat poikkeuksellisen suorituskykyisiä ja niissä on paljon mukavuus- ja turvallisuusominaisuuksia.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z