Onko Tesla parempi kuin tavallinen auto?

Tesla ja muut sähköautot ovat saaneet markkinoilla kohua aikaan, mikä saa monet ihmiset miettimään, onko järkevä päätös ostaa Tesla vai tavallinen auto. Kumpi auto kannattaa valita – Tesla vai tavallinen auto?

Kyllä, Tesla on parempi kuin tavallinen auto. Ainoa ongelma on, että Tesla on melko kallis verrattuna tavalliseen autoon. Halvin Tesla, joka on Tesla Model 3 Standard Range Plus -malli, on perushinnaltaan 38 690 dollaria, kun taas halvimmat tavalliset autot maksavat yleensä noin 36 000 dollaria, mikä on jonkin verran halvempaa.

Lisäksi Teslalla ja muilla sähköautoilla on useita haasteita, kuten rajallinen toimintasäde, pitkä latausaika, suorituskykyongelmat, korkeat alkukustannukset ja epäluotettavat akkupaketit. Tesla ja muut sähköautot ovat kuitenkin parantaneet toimintasäteitään ja suorituskykyään huomattavasti vuosien varrella.

Tavallisiin autoihin verrattuna Teslalla on vähemmän puutteita. Teslassa ei esimerkiksi tarvitse jonottaa huoltoasemalle, huoltaa autoa säännöllisesti tai huolehtia ympäristön saastumisesta. Kaiken lisäksi Tesla toimii hiljaisesti ja on turvallisempi kuin tavalliset autot.

Mitkä ovat Teslan ja tavallisten autojen tärkeimmät erot?

Ennen kuin päätät, ostatko Teslan vai tavallisen auton, on tärkeää tuntea erot, jotta voit tehdä hyviä päätöksiä. Seuraavassa on joitakin Teslan ja tavallisen auton välisiä eroja:

Alkuperäinen hinta

Yksi polttomoottoriauton ostamisen eduista on se, että alkukustannukset ovat alhaisemmat kuin Teslan ostaminen. Koska Tesla on luksusauto, se on melko kallis verrattuna tavanomaisiin bensiinikäyttöisiin ajoneuvoihin. Teslan hankkimiseen on siis käytettävä enemmän rahaa kuin tavallisen auton hankkimiseen.

  Ovatko Tesla-autot hyviä automatkoille?

Suorituskyky

Suorituskyvyltään Tesla on markkinoiden suorituskykyisimpien autojen joukossa. Näin ei ollut muiden sähköautojen kohdalla, mutta ne kurovat hitaasti kiinni. Kaiken lisäksi Teslan ajokokemus voi olla hauska, riippuen siitä, mitä omistaja haluaa.

Huoltokustannukset

Teslan ylläpito on halvempaa, koska siinä on vähemmän liikkuvia osia kuin polttomoottoriautoissa. Mutta polttomoottoriautoissa auto on huollettava vuosittain tai muutaman kuukauden kuluttua. Sitä vastoin Tesla ei vaadi vuosittaista huoltoa, joten sen ylläpito on halvempaa.

Katetut kilometrit

Suurin haitta Teslan tai sähköauton omistamisessa on sen rajallinen toimintasäde. Toisin kuin polttomoottoriautoissa, joita voi tankata missä tahansa, Teslalla ei ole laajalle levinnyttä supercharger-verkostoa, mikä tarkoittaa, että voit jäädä jumiin joissakin osissa maata.

Käytön helppous

Teslaa on ICE-autoihin verrattuna hauska ajaa. Kiitos tasaisen moottorin ja hiljaisen toiminnan auton sisällä ja ulkopuolella. Tämä voi kuitenkin olla myös riski, kun ajat tiheään asutuilla alueilla. Toisaalta ICE-autot ovat meluisia ja joidenkin käyttö on haastavaa.

Tehokkuus ja ympäristöystävällisyys

Tesla on yksi markkinoiden energiatehokkaimmista autoista. Lisäksi auto on erittäin ympäristöystävällinen, sillä se ei saastuta ympäristöä bensiinikäyttöisten autojen tavoin. Teslan omistaminen tarkoittaa siis myös ilmansaasteiden vähentämistä.

FAQ

Ovatko Teslat parempia kuin tavalliset autot?

Se riippuu siitä, mitä etsit. Jos haluat luotettavan ja suorituskykyisen sähköauton, Tesla on paras vaihtoehto. Mutta jos et halua käyttää paljon rahaa ja matkustat yleensä pitkiä matkoja, tavallinen auto on paras valinta.

  Onko paha aina ladata Teslaa?

Jos kuitenkin kaikki tekijät otetaan huomioon, Tesla on ehdottomasti paras auto. Ainoa haaste on niiden hinta, joten vain harvoilla on varaa niihin verrattuna tavallisiin bensiiniautoihin.

Kestävätkö Teslat pidempään kuin tavalliset autot?

Elon Muskin ja Teslan mukaan Teslan akut kestävät 300 000 – 500 000 kilometriä. Koska Teslat eivät kuitenkaan ole olleet käytössä pitkään, on hieman hankalaa määrittää, kuinka kauan ne kestävät. Lisäksi Tesla aikoo tuoda markkinoille akun, joka kestää yli miljoona kilometriä.

Kaiken kaikkiaan ajoneuvon kestävyys määräytyy sen mukaan, miten hyvin omistaja pitää sitä kunnossa ja miten hyvin hän ajaa. Lisäksi jotkin autot ovat luotettavampia kuin toiset. Hondan ja Toyotan kaltaiset autot ovat tunnetusti erittäin luotettavia ja kestävät useita vuosia.

Tähän kysymykseen ei siis ole avointa vastausta, koska Tesla ei ole ollut olemassa yli 20 vuotta. Sitä paitsi Teslan akku saattaa kestää pitkään, mutta Teslan kori ei välttämättä.

Onko Tesla halvempi ylläpitää kuin tavallinen auto?

Lyhyellä aikavälillä kyllä. Mutta pitkällä aikavälillä ei. Koska Teslassa on vähän liikkuvia osia, tämä auto ei hajoa helposti. Kun se kuitenkin hajoaa, korjaus- ja huoltokustannukset voivat nousta nopeasti. Kaiken kaikkiaan Tesla on halvempi ylläpitää, kun sen ajokilometrejä on vähän, mutta sen ylläpito tulee kalliimmaksi, kun kilometrejä kertyy enemmän.

Mikä on paras Tesla-malli omistaa?

Paras Tesla-malli omistettavaksi on Tesla Model S. Tämä luksusauto ei ole vain nopea, vaan siinä on myös huipputeknisiä ominaisuuksia ja se on erittäin mukava. Kaiken lisäksi se on erittäin luotettava ja tilava. Mutta jos haluat parhaan Tesla-maasturin, harkitse Tesla Model X:n hankkimista.

  Onko Volvo luotettavampi kuin Tesla?

Mitkä ovat Tesla-autojen etuja?

Teslan omistamisen tärkein etu on se, että sen käyttäminen on edullisempaa. Koska Tesla käyttää bensiinin sijasta sähköä, niiden käyttö on halvempaa. Lisäksi Tesla ei saastuta ympäristöä, sillä ne tuottavat vähemmän ilmansaasteita, kuten myrkyllistä hiiltä.

Teslan omistamisen etuna on myös se, että se ei hajoa helposti, joten et joudu käymään korjaamolla tai korjaamolla usein, kuten bensiinikäyttöisen auton kanssa. Koska Tesla on sähkökäyttöinen, se on lisäksi tehokkaampi kuin bensiinikäyttöiset autot ja hiljainen.

Johtopäätös

Jos olet miettinyt, pitäisikö siirtyä sähköautoon vai ei, sinun ei tarvitse. Tesla on todiste siitä, että sähköautot ovat tulevaisuutta ja parempia kuin tavalliset autot. Teslan hinta on kuitenkin ainoa huolestuttava asia tällä hetkellä.

Koska monet perinteiset autonvalmistajat ovat kuitenkin lähteneet mukaan kilpajuoksuun sähköautojen rakentamisesta, sähköautojen hinta laskee pian ja on tavallisten autojen tasolla tai jopa halvempi. Lisäksi monet yritykset työskentelevät toimintasäteen, latausajan ja akun keston parissa. Ajan myötä sähköautoista tulee suosituimpia, koska ne tarjoavat paljon etuja.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z