Onko Teslalla ajaminen halvempaa kuin kaasuautolla?

Onko Teslalla ajaminen halvempaa kuin kaasuautolla?

Jos etsit autoa, jonka avulla voit säästää polttoainekustannuksissa ja yleisissä korjaus- ja ylläpitokustannuksissa, Tesla saattaa olla juuri sinulle sopiva auto. Mutta onko Teslalla ajaminen todella halvempaa kuin bensiiniautolla ajaminen?

Totta kai, kyllä! Teslan ajaminen ja ylläpito on halvempaa kuin bensiiniauton. Teslan ostamisen alkukustannukset voivat olla korkeat verrattuna muihin sähköautoihin, mutta lopulta säästät paljon. Teslat ovat myös kalliimpia kuin bensiiniautot, mutta voit lopulta säästää pitkällä aikavälillä.

Onko halvempaa ladata Tesla vai tankata kaasuauto?

Teslan lataaminen on paljon halvempaa kuin kaasuauton tankkaaminen. Kustannukset ovat vielä halvemmat, kun lataat Teslan kotoa käsin etkä superlatausasemalla. Kustannukset vaihtelevat tietysti Tesla-malleittain. Siksi on tärkeää vertailla eri Tesla-malleja ja tietää latauskustannukset.

Michiganin yliopiston mukaan polttomoottoriauton (ICE) käyttökustannukset ovat keskimäärin noin 1120 dollaria vuodessa. Sitä vastoin EV-auton käyttökustannukset ovat keskimäärin noin 500 dollaria vuodessa. Heidän tutkimuksessaan todettiin, että sähköauton käyttö on jopa halvempaa Havaijin kaltaisissa osavaltioissa, joissa sähkön keskihinta on korkea.

Jos haluat vielä alhaisemmat kustannukset EV:n lataamiseen, voit käyttää aurinkopaneeleita sähköverkon sijaan. Aurinkopaneelijärjestelmän asentaminen on melko kallista, mutta säästät pitkällä aikavälillä.

Kuinka paljon eri Tesla-mallien lataaminen maksaa?

Teslan latauskustannukset riippuvat siitä, mikä malli sinulla on ja miten käytät ajoneuvoa. Tässä on eri Tesla-mallien latauskustannukset:

Tesla Model S

Tällä hetkellä Tesla Model S:stä on saatavilla kolme eri mallia, jotka ovat Long Range, Plaid ja Plaid+. Kaikissa näissä Tesla-malleissa on 100 kWh:n akku.

  Kuinka paljon sähkölaskusi nousee Teslan myötä?

Jos sinulla on Long Range -malli, jonka poikkeuksellinen toimintasäde on 412 mailia, täysi lataus maksaa noin 15,29 dollaria. Tämä perustuu sähkön hintaan 0,13 dollaria/kWh ja 85 prosentin lataustehokkuuteen.

Latauskustannus on siis 0,037 dollaria mailia kohti eli 3,70 dollaria 100 mailia kohti. Tämä on paljon halvempaa kuin kaasu, joka maksaa tällä hetkellä noin 2,40 dollaria gallonalta. Huomaa, että uuden Tesla Model S Long Range -mallin hinta on 81 290 dollaria.

Tesla Model 3

Tesla Model kolmosesta on kolme eri vaihtoehtoa. Nämä ovat Standard Range Model 3, Long Range Model 3 ja Performance Model 3. Standard Range -vaihtoehdossa on 50 kWh:n akku ja 263 mailin toimintasäde, kun taas Long Range- ja Performance-vaihtoehdoissa on 82 kWh:n akku.

Lisäksi nämä kaksi vaihtoehtoa eroavat toisistaan toimintasäteen suhteen, sillä Long Range -vaihtoehto pystyy kulkemaan 353 mailia, kun taas Performance-vaihtoehto tarjoaa 315 mailia.

Jos valitset Tesla Model 3 Standard Range -mallin, voit odottaa maksavasi noin 7,65 dollaria akun täyteen lataamisesta. Jos taas valitset joko Long Range- tai Performance-vaihtoehdon, maksat täydestä latauksesta noin 12,54 dollaria.
Standard Range -vaihtoehdossa mailikohtaiset kustannukset ovat noin 0,03 dollaria eli 2,91 dollaria 100 mailia kohden. Long Range -vaihtoehdon kustannukset ovat noin 0,036 dollaria mailia kohden ja Tesla Model 3 Performance -vaihtoehdon kustannukset ovat 0,04 dollaria. Tesla Model 3:n lähtöhinta on noin 35 000 dollaria.

  Voiko Tesla Y pysäköidä rinnakkain

Tesla Model Y

Huolimatta siitä, että Tesla Y on uusi markkinoilla, myös Tesla Y säästää hieman rahaa. Kuten Model 3:sta, myös Tesla Model Y:stä on kolme vaihtoehtoa. Niihin kuuluvat Standard Range-, Long Range- ja Performance-vaihtoehdot. Kaikissa näissä vaihtoehdoissa on 75 kWh:n akku.

Tesla Model Y Standard Range -mallin täyteen lataaminen maksaa noin 11,47 dollaria. Tämä vastaa noin 0,047 dollaria mailia kohti tai 4,70 dollaria 100 mailia kohti. Se on edelleen paljon halvempaa kuin kaasun käyttö. Huomaa, että Tesla Model Y on yksi luokkansa halvimmista ajoneuvoista. Kiitos sen noin 42 000 dollarin lähtöhinnan.

Teslan ja kaasuajoneuvon alkukustannukset.

Totuus on, että Teslan ostaminen on melko kallista verrattuna saman kokoluokan kaasuautoon. Perushintansa lisäksi Teslassa on myös lisäosia, jotka saattavat heittää hinnan pilviin. Esimerkiksi Tesla Model S 85D:stä joutuu maksamaan 85 000 dollaria.

Jos kuitenkin haluat lisäosia, jotka tekevät autostasi hohdokkaan ja urheilullisen, sinun on ostettava esimerkiksi älykkäät ilmajouset, autopilotti, Executive-takaistuimet, pakkassääpaketti ja päivitetty äänijärjestelmä. Useimpien näiden lisälaitteiden lähtöhinta on 2 500 dollaria.
Mitä tulee niiden alkuperäiseen hintaan, useimmat tavalliset bensiiniautot ovat paljon Teslaa edullisempia.

FAQ

Ovatko Teslat halvempia ylläpitää kuin kaasuautot?

Kyllä, ne ovat. Teslat ovat halvempia huoltaa, koska niissä on vähemmän liikkuvia osia kuin kaasuajoneuvoissa. Näin ollen et vietä paljon aikaa mekaanikolla korjaamassa öljynsuodattimia, katalysaattoreita tai muita vastaavia osia.
Ainoa haaste, jonka Teslan omistajat saattavat kohdata, on laadukkaiden osien hankkiminen. Nämä osat on kuitenkin helppo korjata, ja useimmat niistä kuuluvat takuun piiriin. Sinun ei siis tarvitse käyttää paljon rahaa Tesla EV:n korjaamiseen tai huoltamiseen.

  Vaatiiko Tesla paljon huoltoa?

Onko Tesla parempi kuin kaasu?

Tesla on monella tapaa parempi kuin kaasu. Ensinnäkin sinun ei tarvitse huolehtia jonottamisesta huoltoasemalla tankataksesi autosi. Voit helposti ladata autosi yöllä kätevästi omassa autotallissasi tai pihatielläsi. Tesla-ajoneuvoissa ei myöskään ole usein kalliita korjauksia ja huoltoja, jotka ovat yleisiä bensiiniautoille.

Kuinka kauan Teslan lataaminen kestää?

Se riippuu Teslan mallista ja käyttämästäsi laturityypistä. Teslan superlaturit ovat parhaita, ja ne voivat ladata alle 40 minuutissa. Jos kuitenkin käytät kotona tavallisia latureita, saatat joutua odottamaan kuudesta kahteentoista tuntiin, ennen kuin autosi on ladattu täyteen.

Yhteenveto

Kaiken kaikkiaan Teslalla ajaminen on halvempaa kuin bensiinikäyttöisellä ajoneuvolla. Tesla ja muut sähköajoneuvot ovat osoittautumassa tulevaisuuden autoksi. Tämä johtuu siitä, että ne soveltuvat päivittäiseen ajamiseen ja niiden käyttö- ja ylläpitokustannukset ovat alhaisemmat kuin polttomoottoriajoneuvojen.
Teslalla voi olla korkeat alkukustannukset, mutta tämän auton omistaminen vuosien mittaan on melko halpaa verrattuna ylellisiin kaasukäyttöisiin ajoneuvoihin, kuten Mercedekseen, BMW:hen tai Audiin. Sinun ei tarvitse käydä jatkuvasti huoltoasemalla tai korjaamolla. Myös niiden ylläpito on melko halpaa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z