Onko vanha Volvo luotettava?

Vanhat Volvo-autot olivat aikansa luotettavimpia autoja.

Volvo tunnettiin luotettavimpana autonvalmistajana vankan rakennuslaatunsa ja turvallisuusominaisuuksiensa ansiosta. Vanhat Volvot ovat poikkeuksellisen luotettavia, ja ne voivat kestää jopa yli 20 vuotta. Volvon luotettavuus teki niistä 80- ja 90-luvun parhaita ”perheautoja” Yhdysvalloissa.

Volvo perusti yrityksensä vuonna 1939 tarjotakseen turvallisimpia, luotettavimpia ja kestävimpiä autoja. Kun Volvo esitteli autonsa Yhdysvalloissa, niistä tehtiin pian Yhdysvaltojen luotettavimpia ja turvallisimpia autoja. Ajomukavuus ja turvallisuusominaisuudet olivat tuolloin vertaansa vailla.

Vanhojen Volvon autojen maine luotettavuuden ja turvallisuuden suhteen.

Volvon vanhemmilla autoilla on maine vankimpina ja luotettavimpina autoina. Nämä autot olivat niin vankkoja, että ne kestivät jopa eliniän. Vanhemmat Volvot tarjosivat turvallisuutta suurilla, vankoilla moottoreilla. Nämä vanhat Volvot olivat laatikkomaisia ja keskittyivät kapeaan markkinarakoonsa eli luotettavuuteen ja turvallisuuteen.

Luotettavuus

Vanhat Volvot olivat laatikkomaisia metallipaloja, jotka tuskin vaativat kalliita korjauksia. Huolto oli helppoa, eivätkä autot olleet myöskään liian monimutkaisia korjattavaksi omistajan itsensä toimesta. Osat eivät juuri koskaan menneet rikki, ja ne kestivät pitkään.

Guinnessin maailmanennätysten kirjan pisimpään kestäneen auton ennätys on Volvolla. Kyseisen auton omistaja kertoo, ettei hän juuri koskaan maksanut mitään suurempia korjauksia ja keskittyi vain säännöllisiin öljynvaihtoihin. Tämä osoittaa selvästi vanhojen Volvojen luotettavuuden ja kestävyyden. Volvo 700-sarja ja 900-sarja ovat 80- ja 90-luvun luotettavimpia autoja.

  Voiko Volvo XC90:ssä nukkua?

Turvallisuus

Autojen luotettavuus on epätäydellinen ilman turvallisuusominaisuuksia. Volvo on aina huolehtinut asiakkaidensa turvallisuudesta. Näiden autojen turvaominaisuudet ja törmäysturvallisuus olivat parhaita siihen aikaan. Volvo jopa otti käyttöön monia turvallisuusominaisuuksia, jotka jopa lisäsivät niiden luotettavuutta ja suosiota.

Volvo esitteli vuonna 1959 kolmipisteturvavyön, jota käytettiin ensimmäistä kertaa Volvo PV544 -autossa. Tämä yksinkertainen ominaisuus on myöhemmin pelastanut lukemattomia ihmishenkiä. Volvo panosti myös insinöörityöhönsä, jotta sen autot olisivat ulkoisesti turvallisia ja vahvoja.

Huolto

Vanhojen autojen huolto ei yleensä ollut kovin kallista verrattuna nykypäivään. Monimutkaisia osia ja huoltokustannuksia oli vähemmän. Osat olivat myös halpoja, eivätkä ne juuri koskaan menneet rikki. Jotkut Volvon omistajat väittävät kuluttaneensa vain 2 000 dollaria viimeisten 10 vuoden aikana vanhoihin, luotettaviin Volvoihinsa.

Luotettavimmat vanhemmat Volvo-mallit

Luotettavia Volvo-autoja oli monia, ja kaikki ne olivat aikanaan kuuluisia. Oli aika, jolloin jokaisella perheellä oli Volvo, koska ne olivat helppohoitoisia ja mukavia ajaa. Nämä olivat luotettavimmat Volvo-mallit:

 • Volvo 700- ja 900-sarja
 • Volvo 850/S70/V70

Vanhan käytetyn Volvo-auton ostaminen

Vanhan Volvon ostaminen riippuu monista tekijöistä, kuten:

 • Kuinka vanha ajoneuvo on?
 • Missä kunnossa auto on?
 • Kuinka paljon kilometrejä sillä on?
 • Mallivuosi
  On olemassa vanhoja Volvoja, jotka ajavat edelleen melko hyvin ajoissa suoritetun huollon ja hyvän hoidon ansiosta, mutta sitten on ihmisiä, jotka ovat romuttaneet Volvonsa jo 80 000 kilometrin jälkeen. Jos suunnittelet vanhan Volvon ostamista, auto kannattaa tarkistaa joka puolelta.
  Ovatko Volvo istuimet mukavat?

Käytettyjen vanhojen Volvo-autojen luotettavuus

Yli 10 vuotta vanhan Volvon ostaminen on edelleen hyvä päätös, mutta jos suunnittelet yli 20 vuotta vanhemman Volvon hankkimista, sinun kannattaa tarkistaa sen kunto. Jos puhutaan XC70:stä, joka on 12 vuotta vanha auto, se on edelleen täysin vankka kappale. Sisätilat ovat edelleen hyvät, ja auto on edelleen suunniteltu kestämään yli 20 vuotta.

Vertailu uusiin Volvo-autoihin

Vanhemmat Volvot olivat erittäin luotettavia ja kestäviä. Ne kestivät ennen pidempään, jopa vähäisellä huollolla. Vielä vähän aikaa sitten V70, XC70, C70 tai s60 I olivat erittäin luotettavia ja vaativat vähän huoltoa. Uudemmat Volvo-mallit eivät kuitenkaan ole niin luotettavia.

Uudemmissa autoissa on paljon ongelmia osiensa kanssa. Luotettavuuspisteet ovat laskeneet erittäin korkeiden huoltokustannusten vuoksi. Autot hajoavat melko usein verrattuna vanhoihin vankkoihin autoihin.

Vaikka ne eivät ole enää yhtä luotettavia, uudemmat Volvo-mallit ovat silti turvallisimpia autoja. Turvallisuusominaisuudet ovat parantuneet jopa enemmän kuin vanhoissa Volvoissa.

Vanhat Volvot olivat varmasti luotettavia autoja. Ennen ne kestivät monta vuotta ja kestivät kaikenlaiset olosuhteet. Myös turvallisuusominaisuudet olivat tuolloin huippuluokkaa. Huolto oli vähäistä. Siksi voidaan sanoa, että ne olivat aikanaan melko luotettavia autoja.

FAQ

Mikä Volvossa oli erityistä?

Volvo valmisti aikoinaan vankkoja ja luotettavia perheautoja. Erikoisinta niissä oli se, että ne kestivät pidempään kuin mikään muu auto siihen aikaan. Pitkäkestoiset autot yhdistettynä erinomaiseen ajokokemukseen oli yksi vanhojen Volvojen kohokohdista. Näissä autoissa oli myös parhaat turvallisuusominaisuudet. Se teki Volvosta niin erityisen.

  Onko Volvoissa etäkäynnistys?

Kannattaako vanhan auton ostaminen?

Kaikki rakastavat vanhoja kunnon vintage- tai klassikkoautoja, kuten Jaguar E-Typeä tai Aston Martin DB4:ää, niiden tyylikkyyden ja rakentamisen laadun vuoksi. Vuosikertaautoissa on aina jotain sellaista, mitä nykyautoista puuttuu. Vintage-auton ostaminen voi kuitenkin olla vaikea päätös, koska sen ylläpitoon on käytettävä rahaa, sillä muista, että nämä autot ovat vuosikymmeniä vanhoja.

Ennen kuin ostat vintage-auton, sinun on tutustuttava auton asiakirjoihin ja kuntoon. Kannattaa tutkia internetistä mallin yleisiä ongelmia, ja hyvä mekaanikko saa katsoa sitä. Näiden autojen huolto ja korjaaminen vievät aikaa, joten varaudu siihen. Muuten vintage-autot ovat ihania omistaa.

Mitkä ovat luotettavimmat autoliikkeet?

On monia hyviä autonvalmistajia, jotka tuottavat monia luotettavia autoja, mm:

 • Lexus
 • Mazda
 • Toyota
 • Honda
 • Buick
 • Porsche
 • Genesis
 • Chevrolet
 • BMW
 • Volkswagen

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z