Onko Volkswagen Atlas hyvä auto?

VW Atlas

VW Atlas on keskikokoinen luksusmaasturi, jota on valmistettu vuodesta 2016, jolloin se korvasi kuuluisan VW Touaregin. Atlas tunnetaan tietyillä markkinoilla myös nimellä VW Teramont, ja nykyinen Atlas/Teramont on hiljattain uudistettu vuonna 2021, mikä teki siitä yhdenmukaisen kaikkien muiden keskikokoisten luksus-SUV:ien kanssa.

VW Atlaksen voimansiirtovalikoima alkaa muutamasta 4-sylinterisestä moottorista ja se ulottuu aina suureen V6:een asti. Atlas on joko FWD- tai AWD-auto riippuen siitä, minkä moottorin valitset. Lisäksi Atlas on yhdistetty 8-vaihteiseen automaattivaihteistoon, jolla voidaan maksimoida hyötysuhde suorituskyvyn kärsimättä.

Muotoilullisesti Atlas näyttää amerikkalaistuneemmalta VW Touaregilta, mikä tarkoittaa, että se lainaa tiettyjä muotoiluvivahteita, jotka tunnetusti myyvät Yhdysvaltain markkinoilla. Tämä tarkoittaa sitä, että Atlas on laatikkomaisempi ja täynnä kromiosia. Myös jousitus ja alusta on viritetty mukavaksi ja rentouttavaksi.

Luotettavuuden suhteen Atlas on kaikenlaista, sillä jotkin mallit näyttävät olevan erittäin ongelmallisia, kun taas toiset ovat paljon luotettavampia. Lisäksi Atlas on myös käytännöllinen auto ja samalla kilpailukykyisempi hinnaltaan kuin jotkut sen tärkeimmät kilpailijat. Kaiken kaikkiaan Atlas on todellakin todella hyvä auto.

VW Atlas – Voimansiirto

VW Atlaksen moottorivalikoima alkaa 2,0 litran 4-sylinterisellä moottorilla, jossa on 235 hv ja tehokkain ja suosituin moottori on 3,6 litran V6, jossa on 276 hv. Molemmat on yhdistetty tunnettuun VAG:n 8-vaihteiseen Tiptronic-momenttimuunninvaihteistoon, joka sopii hienosti Atlaksen rentoon luonteeseen.

  Onko Porsche Cayenne sama kuin VW Touareg?

Atlas ei ole auto, jota ei koskaan pitäisi konfiguroida FWD-järjestelmällä, sillä on hieman outoa ajaa keskikokoisella luksusmaasturilla, jota pyörittävät vain kaksi etupyörää. Loppujen lopuksi VW Atlas on maastoauto, mikä tarkoittaa, että ei ole juuri mitään järkeä hankkia sitä FWD-ajovoimansiirrolla.

Tehokkuuden kannalta 2.0L FWD 4-sylinterinen SE-malli saavuttaa jopa 23MPG yhdistetyn kulutuslukeman, kun taas 4MOTION 2.0L SE 4-sylinterisen mallin kulutuslukema on 22MPG, mikä tekee niistä lähes identtiset, mikä tekee tarpeettomaksi valita pelkkä FWD-asennus.

Tehokkaampi V6-malli voi tuottaa 19MPG, ja se on muutenkin saatavilla vain 4MOTION-järjestelmällä. Kaiken kaikkiaan Atlasiin pitäisi saada myös tehokkaampi V8-malli, mutta VW jätti sen tekemättä pitääkseen hinnan alhaalla eikä halunnut suututtaa kalliimpia Audi-, Porsche- ja Bentley-kilpailijoita.

VW Atlas – muotoilu ja alusta

Uudelleen suunniteltu VW Atlas näyttää paljon paremmalta verrattuna edelliseen sukupolveen, joka näytti paisuneelta VW Tiguanilta. Atlas on suunniteltu näyttämään futuristiselta, halutulta ja ylelliseltä. Myös sisätilojen muotoilu noudattelee samanlaista linjaa, vaikka ero Atlaksen ja joidenkin edullisempien VW-tuotteiden välillä on minimaalinen.

Kaiken kaikkiaan sekä VW Atlaksen ulko- että sisätilojen muotoilu on hyvin riippuvainen valitsemistasi lisävarusteista, mikä tarkoittaa, että sinun on käytettävä enemmän rahaa, jotta auto näyttää mahdollisimman hyvältä. Kun otetaan huomioon, että useimmissa nettivideoissa ja -kuvissa esitellään hyvin spesifioituja esimerkkejä, on mahdollista, että pettynyt on sellainen, josta puuttuu kaikki tarvittava varustus.

  Onko Volkswagen Arteon hyvä auto?

Atlaksen jousituksen ja alustan viritys on täysin keskittynyt mukavuuteen, hienostuneisuuteen ja helppokäyttöisyyteen. Riippumatta siitä, minkä varustetason valitset, kaikki niistä eivät oikeastaan pysty tarjoamaan kovinkaan paljon maastokelpoisuutta. Tosiasia on, että useimmat VW Atlaksen ostajat eivät välitä maastokelpoisuudesta.

VW Atlas – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

VW Atlaksessa on luotettavuuden suhteen suuria eroja, sillä jotkin mallit ovat paljon parempia kuin toiset. Yleisimpiä VW Atlaksen ongelmia ovat vialliset ruiskutussuuttimet, moottorin sammumisongelmat, kaikenlaiset vuodot, polttoainepumpun ongelmat ja vialliset ohjauksen kellojouset.

Atlaksen tiedetään myös menevän renkaiden läpi hälyttävää vauhtia. Niin tai näin, Atlas on huollettava, jos haluat, että se on pitkällä aikavälillä hallittavissa. Tämä on suuri ylellinen monimutkainen katumaasturi, joka tarvitsee jatkuvaa huoltoa, ilman sitä monet asiat voivat mennä pieleen.

VW Atlas – Arvo ja käytännöllisyys

Voit saada VW Atlaksen jo 15 000 dollarilla, jos olet valmis ottamaan riskin korkeampikilometrisellä pre-facelift-mallilla. Korkeamman hintaluokan mallit maksavat joskus neljä kertaa enemmän, mikä korostaa entisestään sitä, että Atlas on todella riippuvainen valitsemistasi lisävarusteista.
Käytännöllisyydessä Atlasissa on jopa seitsemän istuinta, mikä tarkoittaa, että se maksimoi istuintilan. Näkyvyys on hyvä, samoin tavaratila.

UKK-osio

Onko VW Atlas sen arvoinen?

VW Atlas on varmasti puutteellinen verrattuna moniin muihin keskikokoisiin luksusmaastureihin, mutta se korvaa sen hinnallaan. Sinänsä Atlas on todellakin sen arvoinen, jos olet tällaisen auton perässä. Tämä segmentti on kovasti kilpailtu, mikä tarkoittaa, että tarjolla on monia hyviä vaihtoehtoja.

  Aiways vs VW - kumpi on parempi?

Atlas on kuitenkin erittäin käytännöllinen, ja se tasapainottaa kustannuksia ja ylellisyyttä paremmin kuin useimmat tämän segmentin autot.

Onko VW Atlas turvallinen?

VW Atlaksella on erinomainen viiden tähden turvallisuusluokitus, mikä tarkoittaa, että se on todella turvallinen auto. VW tietää, että useimmat Atlaksen ostajat käyttävät sitä perheen kuljetusautona, ja siksi he tekivät parhaansa, jotta Atlas olisi mahdollisimman turvallinen.

Monia huippuluokan ohjelmallisia turvajärjestelmiä on kuitenkin saatavilla vain, jos valitset huipputason versiot. Ilman näitä järjestelmiä Atlas ei pärjää kalliimmille luksusmaastureille.

Onko VW Atlas parempi kuin Touareg?

Ei ole. Vaikka Atlas vaikuttaa suhteellisen halutulta autolta, Touareg vaikuttaa kokonaisuutena paremmalta paketilta. Touareg näyttää kauniimmalta sekä sisältä että ulkoa, ja sitä on saatavana myös tehokkaammilla moottoreilla.

Tämä ei tarkoita, että Atlas olisi huono, vaan pikemminkin sitä, että Touareg on edelleen VW:n ravintoketjun huipulla.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z