Onko Volkswagen Golf hyvä auto?

Volkswagen Golf

Volkswagen Golf on yksi tunnetuimmista autoista, joita on edes valmistettu. VW on 1970-luvulta lähtien onnistunut jatkuvasti päivittämään Golfia, jotta siitä olisi tullut VW:n malliston perusauto. Nyt, yli 50 vuotta myöhemmin, VW on onnistunut myymään yli 35 miljoonaa Golf-mallia ympäri maailmaa.

VW Golfin sukupuu on täynnä upeita Golf-malleja, kuten GTI, Golf R, R32 Golf, GTD Golf ja niin edelleen. On melko mahdotonta sanoa, että Golf ei ole hyvä auto, koska se on niin tunnettu ja menestynyt, että tähän kysymykseen vastaaminen pelkillä tilastoilla on helppoa.

Muotoilullisesti Golf näyttää melko suurelta viistoperältä, joka ei ole mitenkään erityisen erikoinen. Sisätilojen muotoilu on kaikissa Golf-malleissa, varsinkin uusimmissa sukupolvissa, mukavaa. Golf on myös kokonaisuutena suhteellisen luotettava auto, mutta vain jos sitä huolletaan riittävästi.

VW Golfin saa lähes jokaiseen hintaluokkaan, kun taas VW Golfin käytännöllisyys on vain hieman parempi kuin useimpien kilpailijoidensa. Golfissa on paljon istumapaikkoja, paljon tavaratilaa, hyvä näkyvyys kaikkialle ja ergonominen matkustamo, jossa on myös paljon lokeroita ja säilytystiloja.

VW Golf – Voimansiirto

VW Golfin mallisto koostuu pääasiassa 2,0 litran 4-sylinterisistä moottoreista, mikä tarkoittaa, että uusimmissa VW Golf-sukupolvissa on tarjolla 1,2 litran, 1,4 litran, 1,6 litran, 1,8 litran tai 2,0 litran 4-sylinterinen moottori. 2.0L 4-sylinterinen on suosituin moottori, kun taas 1.6TDI- ja 2.0L TDI-moottorit ovat suosituimmat dieselvaihtoehdot.

  Yleiset ongelmat Volkswagen Beetle

2.0L 4-sylinterinen Golf on GTI/Golf R -malli, mikä tarkoittaa, että se voi tarjota noin 320 hv. Golf on aina ollut FWD-auto, mutta joissakin malleissa on VW:n oma 4MOTION AWD -tekniikka, kuten Golf R:ssä. Golfin vakiovaihteisto on manuaalivaihteisto, mutta uudemmissa malleissa voi vaihtaa 7-vaihteiseen DSG-laatikkoon.

Kaikki VW Golfin moottorit on suunniteltu pehmeiksi, tehokkaiksi ja ennen kaikkea tehokkaiksi. Uusin VW Golf on saatavana myös hybridivoimansiirrolla, joka yhdistää 1,4 litran nelisylinterisen moottorin ja sähkömoottorin, jolloin yhdistetty teho on 205 hv.

VW Golf – muotoilu ja alusta

VW Golf hyödyntää melko tunnistettavaa muotokieltä, jonka ansiosta Golfia on melko vaikea sekoittaa mihinkään muuhun autoon. Mk7.5 näyttää olevan tähän mennessä parhaimman näköinen VW Golf, mutta monet ovat myös sitä mieltä, että Mk8 on kaikkien aikojen parhaimman näköinen Golf. Sisätilojen osalta Mk7.5:ssä näyttää olevan laadukkaimmat materiaalit, kun taas Mk8 on teknisesti kehittynein.

Golfin jousitus ja alustan viritys on yksiselitteisesti räätälöity mukavuutta ja helppokäyttöisyyttä ajatellen. VW Golf ei ole urheiluauto, mutta Golf GTI ja Golf R ovat. Tämä tarkoittaa, että sinun kannattaa harkita GTI:tä ja R:ää, jos olet kiinnostunut autosta, joka on sekä mukava, helppo ajaa että suhteellisen dynaaminen mutkissa.

VW Golf – Luotettavuus ja yleiset ongelmat

VW Golf on erittäin luotettava auto, mutta vain jos huollat sitä oikein. Niitä on paljon ympäri maailmaa, jotka elävät parasta nostettaan äärimmäisen monilla kilometreillä kellossa. Siksi monet pitävät VW Golfia tuhoutumattomana, mikä tarkoittaa, että se kestää ikuisesti, jos siitä huolehditaan asianmukaisesti.

  Volkswagen Arteon yleiset ongelmat

Niin tai näin, yleisimmät VW Golfin ongelmat liittyvät ajoketjujärjestelmään, kaikenlaisiin vuotoihin, jousitusongelmiin, varuste- ja verhoiluongelmiin sekä ilmamassatunnistimen ongelmiin.

VW Golf – Arvo ja käytännöllisyys

Käytetyn VW Golfin saa lähes joka hintaluokassa, kun taas jostain 15 000 dollarin tienoilta saa suhteellisen kunnollisen yksilön. Golf pitää arvonsa suhteellisen hyvin, varsinkin verrattuna moniin muihin segmenttinsä autoihin. GTI ja Golf R säilyttävät arvonsa parhaiten, erityisesti rajoitetummat mallit.

VW Golf on myös todella käytännöllinen auto, ja siksi sen ostaminen kiinnostaa niin monia ihmisiä. VW Golfissa on enemmän tilaa kuin missään muussa saksalaisessa 4-ovisessa premium-luokan viistoperässä. Näkyvyys on myös loistava ja samoin sisätilojen lokerot. VW Golf on myös loistava perheauto.

FAQ-osio

Mikä on paras VW Golfin sukupolvi?

VW Golf 7.5 eli faceliftin jälkeinen Golf 7 on todennäköisesti paras VW Golf -sukupolvi. Tämä johtuu siitä, että 7.5 näyttää paljon paremmalta kuin Golf 7 ja on samalla laadukkaampi tuote verrattuna Golf 8:aan. Golf 8 on vasta hiljattain ilmestynyt, mikä tarkoittaa, että kestää vielä muutaman vuoden, ennen kuin voimme arvioida sen luotettavuutta kunnolla.

Joka tapauksessa, 7.5 Golf on paras, ja sen jälkeen tulevat Golf 5:n kasvojenkohotuksen jälkeinen versio, Golf 3 ja Golf 2. Nämä ovat VW Golf -mallit, jotka ovat onnistuneet laajentamaan rajoja eniten. Tämä ei tarkoita sitä, etteivätkö muut VW Golf -mallit olisi hyviä, mutta ne eivät ole yhtä hienoja kuin nämä.

  Volvo vs. Volkswagen: Luotettavuus

Mikä on paras VW Golf -malli?

VW GTI on paras VW-malli, koska se tasapainottaa jännittävän ulkonäön ja suorituskyvyn kauniisti. GTI:ssä ei ole tehty liikaa kompromisseja, jotta se olisi nopea, vaan se on pikemminkin täydellisesti viritetty. Golf R on hieman vakavampi yli 300 hv:n tehon, 4MOTION AWD:n ja neljän ilkeän näköisen pakoputkiston ansiosta.

GTI on vain hienovaraisempi, mutta yhtä hauskasti ajettava Golfin muunnelma, joka on todennäköisesti kaikkien aikojen paras Golf-malli.

Onko VW Golf turvallinen auto?

VW Golf on aina ollut viiden tähden auto turvallisuuden osalta, mikä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse olla lainkaan huolissasi turvallisuudesta. Golfiin on saatavana kaikki nykyaikaiset turvajärjestelmät, mutta ne ovat yleensä osa kalliita lisävarustepaketteja.

Oli miten oli, Golf on aina onnistunut säilyttämään turvallisuustodistuksensa, joten turvallisuuden ei pitäisi olla huolenaiheesi, jos etsit suhteellisen modernia VW Golf -mallia.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z