Onko Volkswagen Tiguan hyvä auto?

Volkswagen Tiguan

Volkswagen Tiguan on kompakti Executive SUV/crossover, joka pyrkii tarjoamaan samanlaisen kokemuksen kuin sen premium-luokan vastine Audi Q5, mutta se alittaa Q5:n hinnan merkittävästi. Kun otetaan huomioon, miten suosittuja kompaktit SUV/crossoverit ovat tulleet, Tiguan on nyt yksi markkinoiden suosituimmista VW-malleista.

Tiguanin ensimmäinen sukupolvi esiteltiin vuonna 2007, kun taas toinen sukupolvi tuli lähes 10 vuotta myöhemmin, vuonna 2016. Kun kysytään Onko Volkswagen Tiguan hyvä auto, on mahdotonta sanoa, että ei ole, koska Tiguan on VW:n tarjonta koko markkinoiden suosituimmassa autosegmentissä. Siksi nykyinen Tiguan on yksi parhaista kompaktista katumaasturista.

Luotettavuudeltaan Tiguan vaikuttaa suhteellisen hyvältä, mutta joistakin asioista kannattaa tosiaan puhua. Tiguan on myös todella käytännöllinen auto, jossa on riittävästi tilaa jopa viidelle matkustajalle, kun taas tavaratilan tilavuus on sitä, mitä kompaktilta SUV:lta voi odottaa.

Kaiken kaikkiaan voidaan sanoa, että Tiguan on todella kilpailukykyinen premium-luokan perhe-SUV, joka tarjoaa kunnon vastinetta kaikissa sukupolvissaan. Tiguanin viimeinen sukupolvi on todella hyvä auto, joten sitä kannattaa harkita, jos haluat kompaktin SUV:n.

VW Tiguan – Voimanlähde

VW Tiguaniin on tarjolla melko monta moottorivaihtoehtoa, mutta 4-sylinteriset ovat parhaita. Alkaen 1,4 litran TSI-moottorista, Tiguan tarjoaa noin 130 hv. Jos haluat parhaat 4-sylinteriset Tiguanin moottorit, sinun on valittava 2.0L TSI-malli, joka tarjoaa jopa 230hv. Myös 2. sukupolven Tiguaniin on saatavana 1,5 litran TSI-malli, joka tarjoaa suunnilleen saman suorituskyvyn kuin 1,4 litran malli.

  Sopivatko Mercedesin pyörät VW:hen

Tiguanissa on myös yksi markkinoiden parhaista dieselmoottoreista, 2.0L TDI, joka tarjoaa jopa 240hv ja on myös uskomattoman tehokas. Aivan uusimmassa 2020 Tiguanissa on myös hybridivoimansiirto, tarkemmin sanottuna 1.4L PHEV 245hv moottori. Tiguan on ensisijaisesti FWD-auto, mutta 4MOTION on saatavilla.

Tiguanissa on myös VW:n oma DSG-kaksoiskytkinvaihteisto, jonka tavoitteena on tarjota nopeat vaihtamisajat ilman tehottomuutta. Tiguan pystyy palaamaan jopa 60MPG:n nopeuteen dieselmalleilla, kun taas bensiinimoottoreilla päästään maksimissaan noin 35-40MPG:hen.

VW Tiguan – muotoilu ja alusta

Tiguanin 1. sukupolvi on suhteellisen hyvännäköinen auto, mutta se ei näytä siltä kuin maasturin pitäisi. Tiguanin 2. sukupolvi on paljon parempi, koska siinä hyödynnetään maasturimaisempaa laatikkomuotoilua, joka takaa myös paljon enemmän sisätilaa. Faceliftin jälkeinen 2. sukupolven Tiguan on ylivoimaisesti parhaimman näköinen, varsinkin jos se on varustettu R-Line-varustelulla.

Sisältä Tiguan näyttää enemmän tai vähemmän VW Golfilta, mitä ei välttämättä haluta tällaiselta autolta. Tiguan on hyvin riippuvainen valitsemistasi lisävarusteista, mikä tarkoittaa, että se voi näyttää joko todella korkealuokkaiselta tai todella halvalta.

Tiguanin muotoilussa ja alustan virityksessä on keskitytty yksinomaan mukavuuteen, helppokäyttöisyyteen ja matkantekoon. Tämä tarkoittaa, että mikään Tiguan ei ole erityisen dynaaminen. Jos haluat dynaamisemman tuntuisen crossover/compact SUV:n, kannattaa tutustua Alfa Romeo Stelvioon, Porsche Macaniin tai Jaguar E Paceen.

VW Tiguan – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

Luotettavuuden osalta voidaan sanoa, että Tiguan pystyy tarjoamaan todella luotettavan kokemuksen, jos sitä huolletaan asianmukaisesti. Yleisimmät VW Tiguanin ongelmat liittyvät moottorin ajoitusjärjestelmään, sytytyskeloihin, viallisiin ilmamassan virtaus- ja O2-antureihin, ohjausjärjestelmän kellojousen ongelmiin ja joskus vesipumppuun.

  Yleiset ongelmat Volkswagen Beetle

Useimmat näistä voidaan ratkaista ennakoivasti, mikä tarkoittaa, että asianmukainen huolto ja tieto siitä, miten nämä ongelmat syntyvät, voi säästää paljon vaivaa ja rahaa. Toisaalta kellojousen ongelmat ovat nykyaikaisessa VW:ssä itsestäänselvyys.

VW Tiguan – arvoa ja käytännöllisyyttä

VW Tiguanin voi saada 10 000 dollarista jopa 40 000 dollariin riippuen mallivuodesta, ajokilometreistä, varustetasosta ja yleiskunnosta. Tiguanin 2. sukupolvi on tarpeeksi moderni, jotta sitä voidaan pitää nykyaikaisena autona, kun taas 1. sukupolven Tiguan on hieman vanhemmalla puolella.

Käytännöllisyyden osalta sinun ei pitäisi olla kovinkaan huolissasi Tiguanin kanssa, koska myöhemmissä malleissa käytetään klassista maasturin laatikkomaista muotoilua, joka maksimoi sisätilan kauttaaltaan. Tavaratila on myös valtava, kun ovet aukeavat leveästi, näkyvyys on hyvä ja kaikkialla on paljon lokeroita ja säilytystiloja.

FAQ-osio

Mikä VW Tiguanin sukupolvi on paras?

VW Tiguanin 2. sukupolvi on ylivoimaisesti parempi valinta, koska se tarjoaa päivityksiä kautta linjan. Vaikka se maksaa enemmän kuin 1. sukupolven malli, erot ovat niin suuret, että on tavallaan järkevää maksaa enemmän. Faceliftin jälkeinen 2. sukupolvi on paras, mutta faceliftin jälkeinen 2. sukupolvi on todellakin kallis.

Näin ollen 2. sukupolven pre-facelift-malli näyttää tarjoavan parhaan vastineen kaikista, sillä se on täydellinen tasapaino hinnan, ominaisuuksien ja yleisen hienostuneen kokemuksen välillä.

  Volkswagen Golf yleiset ongelmat

Onko Audi Q5 parempi kuin VW Tiguan?

Ei ole mikään salaisuus, että Audi Q5 ja VW Tiguan jakavat saman alustan ja että ne jakavat suurimman osan moottoreistaan ja monet muut komponentit. Q5 on kuitenkin hienostuneempi, hiljaisempi, tarjoaa tehokkaammat moottorit ja on selkeä voittaja tässä vertailussa.

Voit varmasti sanoa, että nämä kaksi ovat samankaltaisia, jos laitat ne vastakkain, niin paljon, että jotkut väittävät, ettei ole mitään järkeä maksaa Q5:stä enemmän. Jos kuitenkin verrataan korkeamman hintaluokan malleja, Q5 on Tiguanin yläpuolella.

Onko VW Tiguan turvallinen auto?

VW Tiguan on todella turvallinen auto, kuten kaikki muutkin nykyajan VW:t. Tämä tarkoittaa, että siinä on kaikki tarvittavat ominaisuudet, joita voit odottaa nykyaikaiselta autolta. VW on tietoinen siitä, että Tiguan on pääasiassa perheiden käytössä, mikä tarkoittaa, että heidän on oltava erityisen huolellisia suunnitellessaan perheautoja.

Kaiken kaikkiaan turvallisuudesta ei kannata olla huolissaan, mutta useimmat huippuluokan ohjelmistojen turvaominaisuudet ovat valinnaisia.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z