Onko Volvo C40 hyvä auto?

Volvo C40

Volvo C40 on uusi lisäys Volvon SUV/Crossover-perheeseen, jossa on kaksi erillistä ominaisuutta, joita ei nykyään ole useimmissa Volvon SUV-malleissa. Ensimmäinen on se, että C40 on täyssähköinen katumaasturi ja toinen se, että se on coupe-maasturi. Coupé-maasturit teki alun perin ”kuuluisaksi” BMW X6, mutta monikaan ei odottanut, että niistä tulisi niin suosittuja kuin ne nyt ovat.

Oli miten oli, Volvo C40 pyrkii olemaan moderni, nuorekas crossover/maasturi, joka toistaa täydellisesti sen, mitä monet ihmiset haluavat maasturilta nykyään. Onko Volvo C40 kuitenkin hyvä auto? Vastaus tähän kysymykseen on yksinkertainen – kyllä, Volvo C40 on hyvä auto, mutta se ei välttämättä sovi kaikille.

Jos siis haluat tietää, onko Volvo C40 hyvä auto sinulle, pysy täällä ja ota selvää. C40:n voimanlähteenä on suuri akku, joka pyörittää kaikkia neljää pyörää, ja sen teho on yli 400 hv, mikä tekee siitä yhden kaikkien aikojen tehokkaimmista Volvon katumaastureista. Muotoilu muistuttaa nykyisen XC40:n muotoilua, mutta sen takaosa on coupe-henkisempi ja etusäleikkö on tyhjennetty.

Sisätilat ovat hyvin pitkälti samat kuin XC40:ssä, mikä ei ole huono asia, sillä XC40 näyttää todella hyvältä. Ajokokemus on XC40:een verrattuna hieman tarkempi, koska C40:n painopiste on alempana ja siinä on paljon enemmän tehoa. Luotettavuus näyttää olevan kunnossa, kun taas käytännöllisyys on todella hyvä kahden säilytystilan ansiosta.

  2022 Mercedes C300 vs. Volvo S60

Volvo C40 – Voimansiirtojärjestelmä

Voimansiirron osalta C40:n voimanlähteenä on 77 kWh:n akku, joka on yhdistetty kahteen sähkömoottoriin, joiden yhteisteho on 408 hv. Täydellä latauksella C40 Recharge pystyy kulkemaan noin 220-230 mailia todellisessa maailmassa, kun viralliset arviot ovat noin 270 mailia. Nopeus 0-100 kestää 4,3 sekuntia, mikä on nopea aika Volvon katumaasturille.

150 kW:n DC-pikalataustekniikan ansiosta C40 Recharge voi ladata akkunsa 0 prosentista 80 prosenttiin vain 40 minuutissa, mikä ei ole hyvä, mutta ei myöskään kauhea. Hyundai Ioniq 5 ei ole luksusluokan crossover/maasturi, mutta se voi silti ladata jopa 350 kW:n nopeudella, mikä tarkoittaa paljon nopeampia todellisia latausaikoja.

Kaiken kaikkiaan C40 tarjoaa kunnollisen voimansiirron, mutta enimmäisajomäärä voisi olla hieman suurempi, sillä tässä segmentissä on monia autoja, jotka pystyvät ajamaan yli 300 mailia täydellä latauksella, ja monet niistä ovat edullisempia kuin C40 Recharge.

Volvo C40 – muotoilu ja ajaminen

Muotoilullisesti C40 muistuttaa vanhempaa veljeään, XC40:tä. Ainoa huomattava ero edessä on se, että C40:ssä ei ole säleikköä. Sivuprofiili on paljon erilaisempi kaltevan kattolinjan ansiosta, joka vie meidät takaosaan, jossa C40 on ainutlaatuinen siistien takavalojen ja harjakulmaisen takaikkunan ansiosta. Sisätilat ovat hyvin pitkälti samat kuin XC40:ssä, mutta niissä on muutamia erikoisia yksityiskohtia.

  Volvo XC70 ongelmat

Ajokokemus on Volvoksi yllättävä, sillä C40 Recharge tuntuu paljon dynaamisemmalta kuin lähes kaikki muut Volvon katumaasturit. Tämä johtuu ensisijaisesti matalammasta painopisteestä ja jäykemmästä jousituksesta. Oli miten oli, C40:ssä ajetaan silti todella hyvin ja se on mukava kaikilla matkoilla, paitsi maastossa, johon sitä ei ole suunniteltu.

Volvo C40 – Luotettavuus ja yleiset kysymykset

Luotettavuuden osalta on todettava, että C40 on vielä suhteellisen uusi auto, joten emme voi sanoa liikaa. On joitakin ongelmia, joista ihmiset ovat huomauttaneet, ja monet sanovat, että C40 kärsii samanlaisista ongelmista kuin XC40 Recharge.

Näitä ovat muun muassa joukko sähkö- ja ohjelmisto-ongelmia, ongelmia aktiivisten turvajärjestelmien kanssa, ongelmia Apple CarPlayn kanssa ja ongelmia latauksen kanssa.

Volvo C40 – Arvo ja käytännöllisyys

C40:n lähtöhinta on 59 845 dollaria, ja se on täysin varusteltu, sillä se on saatavana vain huipputason Ultimate-paketilla. Tämä tarkoittaa, että saat kaiken tarvitsemasi tämän paketin mukana, eikä sinun tarvitse maksaa mistään ylimääräistä. Tämä on varmasti korkea hinta, mutta onhan C40 kuitenkin luksusmaasturi.

Käytännöllisyydeltään C40 on XC40:tä parempi säilytystilojen suhteen, sillä siinä on sekä tavaratila että tavaratila. Takaistuinten pääntila on kuitenkin rajoitettu coupe-henkisen kattolinjan vuoksi, joka syö tilaa paljon enemmän kuin XC40:ssä.

FAQ-osio

Onko Volvo C40 parempi kuin XC40?

Nämä kaksi katumaasturia ovat huomattavan samankaltaisia, mutta myös erilaisia monessa suhteessa. Täysin varusteltu Ultimate XC40 B5-huippumoottorilla maksaa 47 595 dollaria, mikä on paljon edullisempi kuin C40, mutta samalla myös käytännöllisempi kokonaisuutena. XC40 on hieman korkeammalla, ja se on luultavasti hieman mukavampi pehmeämmän jousituksen ansiosta.

  Onko Volvo vai Audi parempi?

Vaikka XC40:n hinta-laatusuhde on parempi, C40 on siistimpi ja mielestäni parempi auto. Jos et kuitenkaan halua sähkövoimaa, XC40 on enemmän kuin tarpeeksi hyvä.

Mitkä autot kilpailevat Volvo C40:n kanssa?

Vaikka se on hieman kalliimpi, C40 kilpailee Tesla Model Y:n, Ford Mustang Mach-E:n, Audi Q4 e-Tronin ja Mercedes Benz EQB:n kanssa. Kaikista näistä valitsisin luultavasti Tesla Model Y:n jo pelkästään Teslan Supercharger-verkoston vuoksi, mutta C40 on yksi, ellei jopa ylellisin katumaasturi täällä.

Onko Volvo C40 saatavilla tavallisena katumaasturina?

Kaiken kaikkiaan voit harkita XC40 Recharge -mallia, jos haluat sähkökäyttöisen kompaktin crossover-maasturin, jossa on sähköinen voimansiirto ja Volvo-merkki. C40:n edessä oleva C-kirjain tarkoittaa, että C40 on coupe, kun taas 40-kirjain tarkoittaa, että se on enemmän tai vähemmän vain XC40, jolla on siistimmän näköinen korisarja.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z