Onko Volvo hyvä lumessa?

Volvon autot on suunniteltu kestämään lumisissa olosuhteissa, koska ne on suunniteltu Ruotsin lumisissa olosuhteissa.

Skandinaavisena automerkkinä Volvo toimii loistavasti lumisissa ja liukkaissa olosuhteissa. Volvo tarjoaa myös nelivetovaihtoehtoja kaikkiin autoihinsa. Kaikki AWD-Volvon ajoneuvot kulkevat sujuvasti lumisissa olosuhteissa, mutta parhaat vaihtoehdot ovat XC90, XC60 ja V60.

Volvon AWD-autot

All-wheel drive eli AWD-autot on yleensä suunniteltu kulkemaan sujuvasti lumisissa olosuhteissa ja välttämään liukkaita vaaratilanteita. Myös Volvon AWD-tekniikka toimii samalla periaatteella. Kaikkien sen autojen AWD-vaihtoehdot tarjoavat erinomaisen tienpidon ja paremman kiihtyvyyden.

Volvon AWD-tekniikan ansiosta auto voi lähettää vääntömomentin kaikille pyörilleen. AWD-autoissa, jos yksi pyörä tarvitsee enemmän vääntöä kuin toinen, tätä varten suunniteltu ohjelmisto lähettää enemmän tehoa kyseiselle pyörälle, ja liukkausvaaratilanteelta vältytään.

Parhaat autot lumisissa olosuhteissa ovat yleensä suuria maastureita, minkä vuoksi Volvo suosittelee suuria ajoneuvojaan tähän tarkoitukseen.

Volvon autot lumessa

Volvo-autot on suunniteltu Ruotsissa. Skandinavian maat, kuten Ruotsi, ovat tottuneet lumiolosuhteisiin, joten ne suunnittelevat autoja, jotka kestävät tällaista säätä. Volvon edistyksellisen AWD-vaihtoehdon, joka parantaa tienpitoa, lisäksi Volvoissa on parhaat turvallisuusominaisuudet, jotka auttavat ehkäisemään onnettomuuksia ja pitämään matkustajat turvassa tieolosuhteista riippumatta.

Volvo XC90

XC90:ssä on kaikki ominaisuudet, jotka hyvässä lumiajoneuvossa pitää olla. Auton suuri maavara ja ilmajousitus tarjoavat tarvittavan tasaisen ajokokemuksen lumisissa olosuhteissa. XC90:n korkea maavara on 238 mm, mikä takaa entistäkin paremman ajettavuuden lumessa, ja auto auraa lunta harvemmin.

  Mikä Volvo on nelivetoinen?

XC90:n AWD-vaihtoehto tarjoaa entistäkin paremman tienpidon. Auto liukastuu harvemmin lumisilla teillä. AWD-autot voivat myös mahdollistaa nopeamman ajon lumisilla teillä, mutta sitä ei aina suositella. Vakiona oleva 2,0 litran moottori 8-vaihteisella automaattivaihteistolla on riittävän tehokas ajettavaksi lumessa.

Volvo XC60

XC60 on myös hyvin varusteltu katumaasturi lumiolosuhteisiin. XC60:ssä on AWD-vaihtoehto, joka antaa voimaa kaikille pyörille. XC60:n turvallisuusominaisuudet ovat poikkeukselliset. Pieni asia, kuten mukautuvat LED-ajovalot, voi auttaa jopa kovassa lumimyrskyssä.

Autossa on myös muita turvallisuusominaisuuksia, kuten kuljettajaa avustava teknologia, etutörmäyksen vaimentaminen ja takaosan automaattiset jarrutusvalvontalaitteet, jotka voivat ilmoittaa, jos joku aikoo törmätä sinuun takaapäin. XC60:n moottori pystyy myös tuottamaan 400 hv, mikä osoittautuisi erittäin hyödylliseksi lumisissa olosuhteissa.

Volvo V60

V60 on iso perheperheen farmariauto, ja se on myös erittäin käytännöllinen lumisilla teillä. V60 tarjoaa erittäin hyvän käsiteltävyyden ja ajotasapainon. AWD-vaihtoehto parantaa ajettavuutta entisestään, koska voima jakautuu paremmin kaikille pyörille.

Vinkkejä lumessa ajamiseen

Lumisateessa ajaminen ei ole kaikille helppo tehtävä. Vaikka sinulla olisi hyvä Volvo-auto, jossa on AWD ja muita turvavarusteita, sinun on silti ajettava varovasti lumisissa olosuhteissa. Hyvä auto lumisissa olosuhteissa voi kuitenkin tarjota sinulle tiettyjä hyödyllisiä ominaisuuksia lumessa.

Noudata näitä vinkkejä, jotta voit ajaa Volvo-autollasi turvallisesti lumessa:

 • Tarkista autosi ennen matkaa – tarkista aina tietyt asiat, kuten akku, jäähdytysjärjestelmä, renkaat ja pyyhkijänsulat, ennen kuin lähdet jonnekin lumisissa olosuhteissa.
 • Hätäpakkaukset – pidä aina mukanasi autosi ja itsesi hätäpakkaus.
 • Käytä talvirenkaita – talvirenkaat ovat yleensä erilaiset kuin tavalliset renkaat. Näissä renkaissa on kulutuspinnan muotoilu, jossa on paljon suuremmat raot.
 • Puhdista aina lumi ikkunoista ja tuulilasista.
 • Puhdista pakoputki aina ennen matkaa.
 • Aja varovasti, eikä jarruja saa käyttää tarpeettomasti.
 • Aja hitaasti – AWD-järjestelmä auttaa tienpidossa, mutta se ei voi auttaa, jos ajat liian lujaa.
  Mikä on luotettavin Volvo?

Aja Volvolla turvallisesti lumessa

Kaikki Volvo-ajoneuvot on valmistettu siten, että turvallisuus on etusijalla. Volvon autoissa on erittäin hyvä kaatumisen suojaus auton paremman tasapainotuksen ansiosta. Volvo tarjoaa kaikkiin ajoneuvoihinsa AWD-vaihtoehtoja, jotka on suunniteltu erityisesti sateisia ja lumisia teitä varten. Volvo valmistaa siis hyviä autoja lumisiin olosuhteisiin.

FAQ

Mitä eroa on 4WD- ja AWD-vaihteiston välillä?

Molemmat näistä voimansiirroista käyttävät kaikkia neljää pyörää auton kuljettamiseen. Ne eivät kuitenkaan ole aivan sama asia. 4WD- tai 4×4-autoissa järjestelmä ei ole aina kytkettynä, ja se kytketään päälle vetämällä vivusta tai painamalla joissakin autoissa elektronista painiketta.

Toisaalta AWD-autot käyttävät järjestelmää koko ajan ja jakavat vääntömomentin kaikille pyörille tasaisesti tarpeen mukaan. AWD-järjestelmästä on hyötyä lumisella tai sateisella säällä, koska auto antaa voimaa kaikille pyörille. 4WD-järjestelmä on vähemmän monimutkainen kuin AWD-järjestelmä, ja sitä käytetään useimmiten karuilla alueilla tai maastokokemuksissa.

Ovatko AWD-autot parhaita lumisissa olosuhteissa?

AWD-autoissa järjestelmä antaa voiman kaikille pyörille ja jakaa vääntömomentin pyörille niiden tarpeen mukaan. Jos jokin pyörä kokee ylimääräistä luistoa, järjestelmä lähettää enemmän vääntömomenttia kyseiselle pyörälle. Näin jokainen pyörä saa enemmän vääntömomenttia jäisillä teillä, ja auto tarttuu teihin paremmin kuin kaksivetoiset autot.

AWD-järjestelmä ei kuitenkaan yksinään takaa parasta ajoa lumisilla teillä. Sinulla on oltava paremmat talvirenkaat, joiden kulutuspintojen välit ovat paljon suuremmat. Suuremmat kulutuspinta-aukot ovat parempia, koska vesi tai lumi ei jumiudu aukkojen väliin ja nämä aukot ohjaavat ne ulos.

  Miksi Volvo lopetti C30:n valmistuksen?

Mitkä ovat parhaat AWD-autot lumisissa olosuhteissa?

On monia hyviä autoja, jotka toimivat hyvin jäisillä teillä. Näissä autoissa on yleensä suuri maavara ja laadukkaat talvirenkaat.

 • Toyota RAV4 Hybrid
 • Subaru Outback
 • Kia Telluride
 • Honda CR-V
 • Volvo XC90

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z