Onko Volvo luksusmerkki?

Volvo on luksusautojen valmistaja, joka on valmistanut turvallisia ja käytännöllisiä autoja perustamisestaan lähtien. Sen 90-vuotisen historian aikana se on varmasti saanut paljon uskollisia asiakkaita. Kun PV654 esiteltiin vuonna 1933, he sukelsivat luksusautomarkkinoille. Siitä lähtien Volvo on valmistanut melko upeita luksusautoja.

Volvon historia ja tie kohti ylellisyyttä

Volvo aloitti tuotemerkkinsä varmistaakseen asiakkaidensa turvallisuuden, ja niiden autoista on tullut turvaominaisuuksien tavaramerkki. Alun perin heidän ajoneuvojaan ei kuitenkaan pidetty huippuluokan luksusajoneuvoina, kuten ne ovat nykyään.

Vuonna 1923 perustetun ruotsalaisen yrityksen tavoitteena oli tarjota turvallisuutta uskollisille asiakkailleen. Volvo PV654 oli tuohon aikaan jokseenkin luksusajoneuvo. Siinä oli tuohon aikaan useita ominaisuuksia, kuten muhkea sisustus, kaksi vararengasta ja peruutusvalo. Auton 3,67-litrainen moottori tuotti 6-sylinterisillä moottoreillaan peräti 80-84 hv.

PV654:ää seurasi PV36 ”Carioca” vuonna 1935. Siinä oli edistyksellinen aerodynaaminen kori ja siihen aikaan nähden poikkeuksellisen hyvät etujousitukset. 6-paikkaisessa Cariocassa oli 3,6 litran 6-sylinterinen moottori ja sen maksiminopeus oli 75 mph.

Volvon kehityksessä oli lyhyt tauko toisen maailmansodan aikana, mutta se palasi kuitenkin Volvo PV60:n myötä vuonna 1946. Auto oli täysin vankka kappale metallia. Sen vankka rakenne antoi myös matkustajille mukavan kyydin, ja se oli niin vankka, että lähes 500 näistä autoista tehtiin kevyitä kuorma-autoja tai jakeluautoja.

Siirry eteenpäin vuoteen 1982, jolloin Volvo esitteli 760 GLE:n. Ne olivat laatikkomaisia, mutta 760-vaunuista tuli erittäin suosittuja kuljettajien keskuudessa. Nämä autot ovat edelleen käytössä, sillä jotkut ihmiset rakastavat vanhempien autojen ajamista.

  Ovatko Volvon käytetyt autot luotettavia?

Vuonna 1990 760 korvattiin 960-mallilla. Se oli Volvon ensimmäinen 3,0-litrainen auto. 760-mallit lanseerattiin enemmän korkeamman hintaluokan asiakkaita ajatellen. Lisäksi esiteltiin urheilullinen 850, joka oli suunnattu nuorekkaammille kuljettajille. 850-mallissa oli enemmän urheilullinen ulkonäkö. Vuonna 1998 Volvo korvasi 960-mallin S90-mallilla. Volvo on käyttänyt S90-nimeä kahdesti historiansa aikana.

Volvo esitteli S80:n korvaamaan S90:n vuonna 1999. Se oli Volvon erittäin menestyksekäs auto. Volvo lanseerasi jopa toisen sukupolven S80:n vuonna 2006. Ne lopetettiin lopulta vuonna 2016 ja korvattiin S90:llä, joka on nyt Volvon lippulaiva luksusauto. Volvo esitteli myös XC90:n vuonna 2002, joka oli loistava luksusmaasturi.

Volvon luksusautot tänään

Volvo on varmasti tehnyt jälkensä turvallisuusluokassa, mutta se on myös hyvä tekemään luksusautoja. Niiden sisätilat ovat minimalistisen tyyliset ja ulkokuori on urheilullisen näköinen. Ne ovat sijoittuneet U.S. Newsin luksusautomerkkien listalle useita kertoja. Volvolla on pieni mallisto, johon kuuluu 2 sedania, 2 farmariautoa ja 3 katumaasturia.

Volvolla on monia ominaisuuksia, jotka tekevät siitä luksusmerkin. Jos puhutaan suorituskyvystä, niin niillä on yksi markkinoiden parhaista moottoreista. Jos tarkastelemme turvallisuusominaisuuksia, Volvo on varmasti tehnyt merkkinsä turvallisuusluokassa. Sisätilojen ja muun tekniikan osalta Volvo on erinomainen myös näillä aloilla.

Tekniset tiedot

Kaikissa Volvon autoissa on hyvät moottorit. Lähes kaikissa Volvon autoissa käytetään nelisylinterisiä turboahdettuja moottoreita. Joissakin malleissa on myös kaksoismoottoreita. Kaikki heidän sähkömoottorinsa ovat nykyään olleet erittäin onnistuneita. Jokaisessa nykyisessä mallissa on nelivetovaihtoehto. Hyvien moottoreiden ja hybriditekniikan ansiosta Volvo antaa poikkeuksellisen hyvän polttoainetalouden.

  Hajoavatko Volvot usein? Onko Volvo luotettava auto?

Runko

Kaikissa Volvon autoissa on samanlainen etuosa. Ulkonäkö näyttää kokonaisuudessaan tyylikkäältä ja ylelliseltä, ja kori antaa heidän autoilleen urheilullisen ilmeen. Auton sisärunko on turvallinen ja luotettava, koska auton korin valmistuksessa on käytetty 5 erilaista eri vahvuista terästä ja alumiinia. Tämä auttaa varmistamaan Volvon tavaramerkkiominaisuuden: se on kaikkien aikojen turvallisin auto.

Sisätilat

Volvon sisätilat on suunniteltu niin, että ne tarjoavat maksimaalisen mukavuuden sekä kuljettajalle että matkustajille. Kaikkien autojen etuistuimissa on ylellisiä ominaisuuksia, kuten hieronta, lämmitetyt istuimet, tuuletettu nahka ja sähkösäätö. Volvo tarjoaa asiakkailleen myös mahdollisuuden jäähdytettäviin istuimiin. Sisätilojen yleisilmapiiri antaa ylellisen tunnelman, ja siihen on lisätty upea etunäyttö ja äänentoistojärjestelmä.

Turvallisuusominaisuudet

Kaikissa Volvoissa on tietenkin huippuluokan turvallisuusvarusteet. Volvo varmistaa auton turvallisuuden omalla törmäysturvallisuuslaboratoriollaan, jossa se testaa autoja päivittäin. Heidän autoissaan on joitakin heidän omia turvallisuusominaisuuksien keksintöjään sekä muita vakioturvallisuusominaisuuksia.

Volvon tulevaisuus

Volvo on varmasti tehnyt itselleen nimen luksusautomerkkinä. Volvon kunnianhimoisiin tavoitteisiin kuuluu heidän sähköistämissuunnitelmansa. Myös Volvon sähköautot kuuluvat ehdottomasti luksusautojen segmenttiin. XC40:n, heidän ensimmäisen täyssähköautonsa, ominaisuudet ovat ehdottoman vaikuttavia. Volvo C40:ssä, joka lanseerataan vuonna 2022, on kaikki nykyajan ylelliset ominaisuudet.

FAQ

Mitä ovat luksusautot?

Luksusautot ovat kuuluisia vaikuttavasta ajokokemuksestaan ja tyylikkäästä ulkonäöstään. Keskiverto luksusautossa on yleensä loistava ajo-ominaisuus, monia ominaisuuksia, ylelliset sisätilat, erinomaiset turvallisuusominaisuudet ja moderni teknologia. Esimerkkejä luksusominaisuuksista ovat mm:

 • Automaattiset turvaominaisuudet
 • Vedenkestävät ikkunat
 • Lämmitetyt ohjauspyörät
 • Integroidut istuinhierontalaitteet
 • huipputekniset viihdejärjestelmät
  15 Luksusautot ja maasturit halvimmilla hinnoilla vuonna 2021

Mitä muita luksusautomerkkejä on?

Luksusautot ovat pääasiassa riippuvaisia käyttäjistään. Jotkut saattavat pitää tiettyjä autoja luksuksen ruumiillistumana, kun taas toiset pitävät niitä vain tavanomaisina. Se on katsojan silmässä. Tyypillisiä luksusominaisuuksia tarkasteltaessa joitakin luksusautomerkkejä ovat kuitenkin mm. seuraavat:

 • Rolls Royce
 • Porsche
 • Genesis
 • BMW
 • Tesla
 • Audi
 • Mercedes
 • Volvo
 • Jaguar

Mitkä ovat ylellisimmät ajoneuvot?

Luksusautot ovat yleensä kalliimpia kuin muut autot. Ne ovat kalliita useista syistä, kuten ylimääräisistä turvallisuus- ja sisätilojen ominaisuuksista sekä tehokkaimmista moottoreista johtuen. Kalleimpia luksusajoneuvoja ovat mm:

 1. Rolls-Royce Phantom – 457 750 dollaria.
 2. Rolls-Royce Dawn – 359 250 dollaria.
 3. Rolls-Royce Wraith – 343 350 dollaria.
 4. Bentley Flying Spur – 219 425 dollaria
 5. Range Rover SV Autobiography – 200 945 dollaria.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z