Onko Volvo luotettavampi kuin Audi?

Useiden lähteiden mukaan, mukaan lukien UK’s Driver Power, NHTSA, IIHS ja Reliability Index, Volvo on huomattavasti luotettavampi kuin Audi.

Lähes kaikki autoluokitusalustat luokittelevat Volvon paremmaksi kuin Audin. Tämä johtuu Audin valtavista korjauslaskuista, jotka maksavat keskimäärin 987 dollaria vuodessa. Kun taas Volvon keskimääräinen vuotuinen korjauslasku maksaa noin 769 dollaria. Volvo sijoittuu Audiin verrattuna paremmin myös siinä, kuinka usein auto hajoaa, ja törmäysturvallisuudessa.

Mitä on luotettavuus?

Auton luotettavuus riippuu monista eri tekijöistä, mm:

 • Törmäysturvallisuus
 • Korjauslaskut
 • Auton korjaustarpeiden määrä
 • Ihmisten tyytyväisyys
 • ajokilometrit
 • Kuinka kauan auto kestää
  Uutta autoa ostettaessa ihmiset etsivät usein alhaisia korjauslaskuja. Toinen tärkeä asia on se, kuinka monta kertaa auto hajoaa tai tarvitsee korjausta, koska se on haitta, josta ihmiset eivät halua huolehtia. Luotettavuus riippuu myös siitä, miten hyvin autosta on pidetty huolta.

Onko luotettavuudella todella väliä?

Autojen luotettavuus on synonyymi johdonmukaisuudelle ja luottamukselle. Et halua, että autosi on vain nopea ja kiiltävä, vaan myös luotettava. Ihmiset haluavat yksinkertaisesti käynnistää autonsa ja jatkaa päiväänsä ilman huolta mekaanikolle menosta.

Luotettavuutta koskevilla kuluttajaluokituksilla ei ehkä ole niin paljon merkitystä uudemmissa autoissa tai jos pidät autosi vain lyhyen aikaa, mutta niillä on eniten merkitystä, kun auton arvo laskee. Jos olet ostamassa käytettyä autoa, kannattaa tutustua luotettavuusluokituksiin.

Audin ongelmat

Ihmiset yhdistävät usein luotettavuuden saksalaisvalmisteisiin autoihin, mutta näin ei ole Audin kohdalla. Audi on tehnyt itselleen nimeä moottoriurheilualalla ja luksusautoissa; sen on kuitenkin tehtävä töitä luotettavuusarvosanojensa eteen.

  Audi Q5 vs. Porsche Cayenne

Audin ongelmat luotettavuuden suhteen liittyvät sen moottoriin, jäähdytys- ja lämmitysjärjestelmään, polttoainejärjestelmään ja elektroniikkaan, jotka ovat myös kalleimpia osia korjata.

Ihmiset saavat usein ristiriitaisia arvioita Audin ostamisesta. Autoarvostelijat, kuten Driver Power, Reliability Index tai JD Power, sijoittavat Audin usein todella kauas muiden kilpailijoidensa taakse.

Volvon luotettavuuden maine

Vaikka Volvo ei ehkä ole yhtä urheilullinen kuin Audi, se on luotettavuudessa paljon Audia edellä. Luotettavuus tuntuu usein liian tylsältä joillekin kuljettajille, jotka haluavat jännitystä ja nopeutta, mutta varmasti ihmiset tarvitsevat sitä, jos he haluavat autonsa kestävän pidempään.

Ajoneuvon käyttöiän osoittavan Certified Pre-Owned (CPO) -ohjelman mukaan Volvo ja Audi tarjoavat molemmat asiakkailleen CPO:ta. Silti Volvo voittaa Audin kokonaisuutena. Yli 170 pisteen tarkastuksen ja viiden vuoden takuun ilman kilometrirajoitusta kaltaiset ominaisuudet nostavat Volvon kärkeen.

Volvon turvallisuusominaisuudet ovat aina olleet huippuluokkaa. Se on ollut markkinoilla vuodesta 1927 lähtien. Ne tulivat Yhdysvaltoihin ensimmäisen kerran vuonna 1944, mikä on aikaisemmin kuin Audin tulo, joten Volvo teki jälkensä aikaisemmin. Ensimmäiset, vuonna 1944 valmistetut PV444:t olivat erittäin luotettavia. Ne olivat niin hyviä, että voimme kirjaimellisesti nähdä näitä autoja Ruotsin maaseudulla vielä tänäkin päivänä.

Volvon sijoitukset

Vuonna 2020 Volvo XC40 sijoittui Driver Powerin mukaan luotettavaksi autoksi numero yksi. Myös Reliability Index ja JD Power rankkaavat Volvot erittäin hyvin. Lukemalla asiakkaiden arvosteluja voimme myös todeta Volvon olevan erittäin luotettava kuljettajien kertomusten perusteella. Volvon turvallisuusominaisuudet antavat niille usein etulyöntiaseman muihin automerkkeihin verrattuna.

  Pitäisikö minun ostaa 10 vuotta vanha Volvo?

Vuonna 2019 Reliability Index sijoitti Volvon 23. sijalle 40 autonvalmistajan joukosta, jolloin Volvo sai kokonaispistemäärän 127. Kun taas Audi sijoittui Reliability Index -rankingissa 34. sijalle 40:stä.

Volvo on selvä luotettavuusvoittaja Audiin nähden.

Kun tarkastellaan tutkimuksia ja useiden verkkosivustojen ja yritysten tekemiä sijoituksia, on selvää, että Volvo on paljon luotettavampi kuin Audi. Tästä huolimatta jotkut pitävät kuitenkin Audia Volvoa parempana sen korkean suorituskyvyn, urheilullisemman ulkonäön ja omistajien tyytyväisyyden vuoksi.

FAQ

Mitä turvallisuusominaisuuksia Volvo tarjoaa?

Volvo on aina ollut hyvin kuuluisa turvallisuudestaan. Siinä on aktiivinen ja passiivinen turvallisuus. Aktiivisia turvallisuusominaisuuksia ovat kaistalla pysymisen tuki, kuolleen kulman tietojärjestelmä, aktiivinen kaukovalojen ohjaus, kuljettajan hälytysjärjestelmä ja City Safety, ja passiivisia turvallisuusominaisuuksia ovat jalankulkijan turvatyyny, kokoontaitettava ohjauspylväs ja törmäyksenvaimennustuki.

Ovatko Audit kalliimpia kuin Volvot?

Audit maksavat paljon enemmän kuin Volvot. Volvon kallein auto liikkuu noin miljoonassa, kun taas Audin kallein auto on noin 3 miljoonaa. Audin halvin auto on Audi A3-sedan, jonka perushinta on 33 300 dollaria. Volvon halvin auto on kuitenkin XC40, jonka perushinta on 33 700 dollaria.

Mikä on nopein Audi auto?

Audin nopein auto on vuoden 2019 Audi R8 V10, joka kiihtyy 0-100 km/h vain 2,8 sekunnissa. Siinä on V10-moottori, jossa on 562 hevosvoimaa. Auto on takavetoinen, mikä antaa sille suuren suorituskyvyn. Siinä on seitsemänvaihteinen automaattivaihteisto.

  Onko Volvo luksusmerkki?

Mitkä ovat Audin autojen tärkeimmät ominaisuudet?

Audi on yksi tunnetuimmista saksalaisista autofirmoista. Ne ovat tunnettuja:

 • urheilullisesta ulkonäöstä
 • Mukavuudesta
 • Suorituskyky
 • Tyylikäs sisustus

Mistä Audi on kotoisin?

Audin perusti vuonna 1932 saksalainen Auto Union -yhtiö, joka myöhemmin ostettiin ja fuusioitiin Volkswageniin 1960-luvulla. Vuonna 1965 se lanseerattiin Audi F103 -mallina, joka periaatteessa muodosti nykyaikaisen Audi-yhtiön. Se on yksi maailman suurimmista saksalaisista autonvalmistajista.

Mistä Volvo on kotoisin?

Volvo on ruotsalainen tuotemerkki, jonka on valmistanut ruotsalainen SKF-yhtiö. Alun perin se valmisti kuulalaakereita. He perustivat Volvon korkealaatuisena kuulalaakeriyrityksenä viemään sitä Yhdysvaltoihin. Lopulta he muuttuivat ja alkoivat valmistaa autoja. Volvo on melko kuuluisa turvallisuudestaan ja luotettavuudestaan kaikkialla maailmassa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z