Onko Volvo vai Audi parempi?

Sekä Volvo että Audi ovat yhtä hyviä omassa luokassaan, mutta Volvo tarjoaa ylellisyyttä ja parempia turvallisuusominaisuuksia paljon halvemmalla.

Molemmat autonvalmistajat ovat luksusautomerkkejä. Volvon pääpaino on aina ollut ylellisyydessä parhailla turvallisuusominaisuuksilla ja vähemmän urheilullisella ulkonäöllä ja suorituskyvyllä. Audi puolestaan tarjoaa futuristisia sisätiloja ja korkeaa suorituskykyä, mutta paljon korkeammalla hintaluokalla. Siksi on ostajien mieltymyksistä kiinni, mikä merkki sopii heille parhaiten.

Volvo vs. Audi turvallisuuden suhteen

Auton turvallisuus voidaan jakaa kahteen eri tyyppiseen turvallisuusominaisuuteen:

 • Ominaisuuksiin, jotka estävät onnettomuudet alun perin.
 • Ominaisuuksiin, jotka auttavat autoa, jos onnettomuus on tapahtunut.
  Volvon ja Audin turvallisuus on melko hyvä, mutta Volvo voittaa aina turvallisuuden suhteen, koska se keskittyy paljon autojen turvallisuuteen. Autojen turvallisuutta mittaavat eräät voittoa tavoittelemattomat järjestöt, jotka pyrkivät antamaan parhaat autojen turvallisuusluokitukset.

Volvo loistaa turvallisuudessa

Ruotsalainen Volvo korostaa voimakkaasti turvallisuusominaisuuksia ja -mittauksia. Se on saanut nimensä huippuluokiteltujen turvallisuusominaisuuksiensa perusteella. Volvolla on Göteborgissa jopa oma autojen kolaritestauslaitos, joka on yksi edistyksellisimmistä kolaritestauslaitoksista. Laitoksessa tehdään keskimäärin 400 autotestiä vuodessa.

Koska Volvo on turvallisuudeltaan edistyksellisin automerkki, muutkin autovalmistajat, kuten Aston Martin, Jaguar ja Land Rover, käyttävät Volvon kolaritestauslaitosta. Volvon autojen turvallisuusominaisuudet ovat aina olleet parhaita. Volvo panostaa turvallisuuteen niin paljon, että se on jopa keksinyt joitakin yleisesti käytettyjä ominaisuuksia, kuten kolmipisteturvavyöt, puhallettavat verhot, kuolleen kulman tunnistusjärjestelmän ja paljon muuta.

Volvon autot on aina luokiteltu turvallisuudeltaan parhaiksi, ja ne ovat voittaneet monia turvallisuustestiorganisaatioiden myöntämiä palkintoja. Niiden keskimääräinen USN-turvallisuuspistemäärä on 9,90 pistettä 10:stä. Tämä tekee niistä todella yhden parhaista, turvallisimmista automerkeistä koskaan.

  Mikä on luotettavin Volvo?

Audilla on kunnon turvaominaisuudet

Saksalaiset automerkit ovat aina olleet hienoja luksusautoja, joissa on hyvät turvallisuusominaisuudet. Audi ei myöskään ole poikkeus. Ne ovat voittaneet turvallisuuspalkintoja, ja ne on luokiteltu täydet tähdet turvallisuuden suhteen. Ne ovat jopa parantaneet turvallisuusominaisuuksiaan viime vuosina. Audin keskimääräinen USN-turvallisuuspistemäärä on 9,56 pistettä 10:stä.

Niiden jarrujärjestelmään liittyi viime vuosina ongelmia. Ne ovat kuitenkin korjanneet nämä ongelmat ja parantaneet jarrujen laatua viime aikoina. Audi on ottanut käyttöön joitakin ominaisuuksia, kuten pre-sense-ajonvalvontajärjestelmän, jo olemassa olevien muiden turvallisuusominaisuuksien, kuten mukautuvan vakionopeudensäätimen ja ylänäkymäkamerajärjestelmän, rinnalle. Kaikki tämä tekee Audin autoista melko turvallisia.

Volvo vs. Audi luotettavuuden suhteen

Autojen luotettavuus tarkoittaa auton suorituskyvyn pysyvyyttä. Hyvä luotettavuus tarkoittaa, että auton rikkoutumisia on vähemmän ja polttoainetaloudellisuus on hyvä. Luotettavuus on suuri tekijä, joka on otettava huomioon autoa ostettaessa. Myös yleinen asiakaspalvelu ja korjausten hinta vaikuttavat siihen.

Volvo: Volvo: Luotettava poikkeuksia lukuun ottamatta

Volvo on melko luotettava vaihtoehto, kun on kyse auton ostamisesta. Koska Volvo on luksusmerkki, sitä ei ole luokiteltu luotettavuudeltaan parhaaksi. ReliabilityIndex on antanut sille keskimääräistä paremmat pisteet 127. ReliabilityIndexin mukaan Volvo on sijoittunut 23:nneksi 40 automerkin joukossa. Consumers Reportsin arviot Volvosta ovat kuitenkin ristiriitaisia, sillä se antaa keskimääräistä paremmat pisteet S60:lle, V60:lle ja XC40:lle, mutta keskimääräistä huonommat pisteet XC90:lle, mikä tekee siitä yhden vähiten luotettavista autoista.

  Sopivatko Audin vanteet Mercedekseen?

Audi: kohtuulliset, mutta vaihtelevat luotettavuusarviot.

Audien urheilullinen ulkonäkö ja suorituskyky tekevät niistä melko tunnettuja, mutta niillä on ollut monia ongelmia luotettavuuden kanssa. Jotkin Audin mallit ovat menestyneet luotettavuuspisteissä melko hyvin, ja ReliabilityIndexin mukaan ne ovat sijalla 34 40 merkin joukossa. Consumer Reports sijoittaa ne kuitenkin myös kelvollisesti. Kaiken kaikkiaan Audilla on ristiriitaisia arvioita luotettavuudesta.

Tuomio

Molemmat autonvalmistajat tarjoavat loistavia turvallisuusominaisuuksia, mutta Volvo on selvästi edellä turvallisuusominaisuuksien määrässä ja laadussa. Molemmilla on erinomaiset USN-turvallisuuspisteet, mutta Volvo on hieman Audia edellä. Jos tarkastelemme IIHS:n ja NHTSA:n luokituksia, myös tässä Volvo voittaa. Volvo voittaa siis turvallisuuden osalta.

Molemmilla on tyydyttävät pisteet luotettavuuden osalta. Ne ovat edistyneet luksussegmentissä, mutta niiden on tehtävä töitä luotettavuuden eteen. Jos kuitenkin tarkastelemme kaikkia tekijöitä, jotka tekevät autosta luotettavan, kuten korjauskustannuksia, jotka ovat Audilla 987 dollaria ja Volvolla 769 dollaria, Volvo on selvästi halvempi auto käyttää.

Jos puhumme sisätilojen ja ulkoasun muotoilusta, Audi voittaa tässä segmentissä. Audi panostaa paljon futuristiseen sisustukseen ja parhaimpiin ulkoasun muotoiluihin. Volvo ei kuitenkaan ole tässä suhteessa kovinkaan kaukana Audista.
He tuottavat myös joitakin parhaita luksusautoja, joissa on hyvät mukavuusominaisuudet, ja turvallisuuden ja jälleenmyyntiarvon osalta Volvo voittaa selvästi. Volvo on myös paljon halvempi ja edullisempi kuin Audi. Tosin Audi voittaa joissakin Consumer Reportsin ja muiden sivustojen arvioissa. Siksi riippuu ostajista, mitä he haluavat. Parempi turvallisuus ja korjauskustannukset? Valitse Volvo. Urheilullinen ulkonäkö ja korkea suorituskyky? Valitse Audi.

  Miksi Volvojen arvo laskee niin nopeasti?

FAQ

Onko Volvo parempi kuin saksalaiset autot?

Volvo on aina ollut luotettavuudeltaan ja kestävyydeltään parempi verrattuna saksalaisiin kollegoihinsa. Volvo on myös paljon halvempi ja edullisempi käyttää kuin saksalaiset kilpailijansa. Audissa, BMW:ssä ja Mercedeksessä on paljon ongelmia Volvoon verrattuna. Volvo toimii hyvin myös takuun päättymisen jälkeen, kun taas saksalaisissa autoissa on ollut ongelmia tietyn ajan kuluttua.

Mitä ovat auton turvavarusteet?

Auton turvavarusteet ovat olemassa, jotta kuljettaja ja matkustajat pysyvät turvassa. Niitä on yleensä kahdenlaisia: Aktiiviset turvavarusteet ja passiiviset turvavarusteet. Aktiiviset ominaisuudet ehkäisevät onnettomuuksia alun perin, ja passiiviset ominaisuudet estävät loukkaantumiset kolarin yhteydessä. Näitä turvallisuusominaisuuksia ovat mm:

 • Turvatyynyt
 • Puhallettavat verhot
 • Kaistanpitoavustimet
 • Jalankulkijoiden turvaominaisuudet
 • Laminoitu lasi
 • Parempi jousitusjärjestelmä

Mikä tekee autosta paremman?

Autoa arvioitaessa on monia ominaisuuksia, joista on hyötyä. Jokainen ostaa auton omien tarpeidensa ja mieltymystensä mukaan. On kuitenkin olemassa joitakin ominaisuuksia, jotka tekevät autosta ”paremman” kuin toiset, joita ovat mm:

 • Huipputurvallisuusominaisuudet
 • Ihmisten luottamus
 • Edullisuus
 • alhaiset korjauskustannukset
 • parempi polttoainetehokkuus

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z