Onko Volvo vai BMW turvallisempi?

Sekä Volvo että BMW ylpeilevät luksusautoilla, joissa on myös paljon huipputekniikkaa ja ylellisiä ominaisuuksia. Volvo on ruotsalainen merkki, kun taas BMW on saksalainen merkki. Mutta kumpi merkki valmistaa turvallisimmat autot?

Turvallisuuden kannalta Volvo valmistaa markkinoiden turvallisimpia autoja. Toisin kuin BMW, joka ei ole johdonmukainen turvallisuuden suhteen, Volvo on valmistanut turvallisia autoja jo vuosien ajan. Lisäksi useimmat Volvon autot läpäisevät yleensä kaikki viisi törmäysturvallisuuden osa-aluetta, mikä ei päde useimpiin BMW:n autoihin.

Lisäksi Volvo on saanut Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) Top Safety Pick -palkinnot XC90- ja S90-malleille. Tämä on hyvä esimerkki siitä, kuinka turvallisia Volvon autot ovat, sillä palkinto meni kahdelle Volvo-mallille.

BMW ei kuitenkaan ole kaukana, sillä se on myös saanut IIHS:ltä Top Safety Pick Awards -palkinnot, jotka menivät BMW 3-sarjan ja 5-sarjan malleille. Kaiken kaikkiaan useimmat Volvot sijoittuvat turvallisuusluokituksissa korkeammalle kuin useimmat BMW:t.

Mitkä ominaisuudet tekevät Volvoista turvallisia?

Volvo on aina korostanut turvallisten autojen luomista. Vaikka sen automerkkien ja -mallien valikoima on pieni verrattuna BMW:hen ja muihin luksusmerkkeihin, kuten Audiin ja Mercedekseen, useimmat niiden autot ovat erittäin turvallisia. XC40, S60, S90 ja XC90 ovat saaneet IIHS:ltä Top Safety Picks -turvallisuuspalkinnon, mikä on hyvä uutinen.

Siitä huolimatta Volvo ylpeilee lukuisilla turvallisuusominaisuuksilla, jotka tekevät siitä markkinoiden turvallisimman auton. Tässä bändissä on Safe City System -järjestelmä, joka hyödyntää kameroita ja antureita auttaakseen autojaan välttämään törmäyksiä. Auton ohjaus toimii myös käsi kädessä kameroiden ja antureiden kanssa mahdollisten ongelmien vähentämiseksi.

  Mikä BMW:n moottori on paras?

Lisäksi Volvolla on useita huipputurvallisuusominaisuuksia, jotka ovat vakiona useimmissa sen malleissa. Näitä ovat muun muassa kuljettajan uneliaisuuden valvonta, liikennemerkkien tunnistus, head-up-näyttö, automaattiset kaukovalot, mukautuva vakionopeudensäädin ja paljon muuta.

Jotkin turvallisuusominaisuudet, kuten Pilot Assist -puolautonominen ajojärjestelmä, ovat kuitenkin vakiona vain Volvo V90- ja XC90-malleissa. Siitä huolimatta yksi tärkeimmistä Volvoista löytyvistä turvallisuusominaisuuksista on Road Run-Off Mitigation -järjestelmä. Tämä ominaisuus auttaa sinua ohjautumaan takaisin turvallisemmalle tielle, jos autosi poistuu kaistaltaan.

Mitkä ominaisuudet tekevät BMW:stä turvallisen?

Vaikka Volvo on luonut turvallisia autoja jo pitkään, myös BMW on vuosien varrella parantanut turvallisuusominaisuuksiaan ja -tekniikkaansa. Nykyään se voi ylpeillä markkinoiden turvallisimmilla autoilla, sillä useimmat sen autoista ovat saaneet IIHS:n Top Safety Pick -palkinnon.

Joitakin BMW:n tarjoamia huipputurvallisuusominaisuuksia ovat kaistanvaihtoavustin, mukautuva vakionopeudensäädin, ohjaus- ja kaistanohjausavustin, aktiivinen kaistan keskittäminen, sivutörmäyksenesto ja kaistalla pysymisen avustin. Lisäksi BMW:llä on etutörmäysvaroitin, joka tunnistaa pyöräilijät ja jalankulkijat.

Mercedeksen, Teslan ja Audin tavoin myös BMW on luonut puoliautomaattisen teknologian, joka voi toimia autonkuljettajana tietyissä olosuhteissa. Se ei siis ole vielä täysin autonominen. Toisin kuin useimmissa autoissa, BMW:llä on ominaisuus, joka tunnistaa liikennemerkit ja mahdollistaa auton pysäköinnin itse.

Huomaa, että useimmat edellä mainituista ominaisuuksista ovat vakiona useimmissa BMW-malleissa. Jotkin kehittyneet turvallisuusominaisuudet, kuten aktiiviset ajoavustimet, ovat kuitenkin vakiona vain BMW 8-sarjassa ja X5:ssä.

  Ovatko käytetyt BMW:t luotettavia?

Miksi Volvoa pidetään markkinoiden turvallisimpana luksusautona?

Volvo on aina pyrkinyt tekemään markkinoiden turvallisimpia autoja. Siitä huolimatta on useita syitä, miksi Volvoja pidetään turvallisimpina autoina. Seuraavassa on joitakin syitä:

  • Volvo on aina ollut edelläkävijä innovatiivisten turvallisuusominaisuuksien kehittämisessä.
  • Volvo on aina osoittautunut hyväksi turvallisuusluokituksissa
  • Yhtiöllä on erittäin kunnianhimoiset pitkän aikavälin tavoitteet, jotka pitävät ne jatkuvasti keksimässä uutta ja parempaa teknologiaa.
  • Yhtiö keskittyy onnettomuuksien ehkäisyyn luomalla huipputurvallisuusominaisuuksia ja käsittelyä
  • Volvo ei välitä ainoastaan kuljettajan ja matkustajien turvallisuudesta, vaan myös jokaisen tiellä liikkuvan ihmisen turvallisuudesta.

FAQ

Kumpi auto on nopeampi Volvon ja BMW:n välillä?

BMW on huomattavasti nopeampi kuin Volvo. BMW:ssä on enemmän tehoa kuin Volvossa. Lisäksi ne kiihtyvät nopeammin ja niillä on parempi huippunopeus. Lisäksi BMW:n yleinen ajo-ominaisuudet ovat paljon paremmat kuin Volvon.

Onko Volvo halvempi ylläpitää kuin BMW?

Kyllä, Volvot ovat halvempia ylläpitää kuin BMW:t. Sen lisäksi, että Volvot ovat useimpien luotettavuusluetteloiden kärjessä BMW:hen verrattuna, niiden autoissa esiintyy myös vähemmän ongelmia. Lisäksi Volvon varaosat ovat paljon halvempia kuin BMW:n varaosat.

Ovatko Volvot hyviä kolareissa?

Yksi asia, joka tekee Volvoista markkinoiden turvallisimpia autoja, on niiden erinomainen törmäysturvallisuus. Koska useimmat Volvot on varustettu sellaisilla ominaisuuksilla kuin tieltä suistumista estävä teknologia, kaatumisenestojärjestelmä, automaattinen hidasjarrutus ja kuolleen kulman teknologia, auto on erittäin hyvä kolareissa.

  Tekeekö BMW urheiluautoja?

Onko Volvo luksusmerkki?

Kyllä, Volvo on luksusmerkki ja samassa luokassa kuin BMW, Mercedes-Benz, Porsche, Audi ja Jaguar. Volvo ei kuitenkaan tarjoa kuin rajoitetun määrän automerkkejä ja -malleja, minkä vuoksi se ei ole yhtä suosittu kuin muut tämän listan luksusmerkit.

Kumpi auto on parempi Volvo XC90:n ja BMW X5:n välillä?

Se riippuu siitä, mitä etsit. Jos haluat turvallisen ja luotettavan auton, Volvo XC90 on parempi auto. Jos kuitenkin haluat erinomaista suorituskykyä, nopeutta ja parempaa käsiteltävyyttä, BMW X5 on sinulle sopiva auto.

Lisäksi, jos haluat tilavan auton, BMW X5 on tilavampi kuin Volvo XC90. Tämä koskee myös matkustamoa ja tavaratilaa. Matkustajat istuvat siis BMW X5:ssä mukavammin kuin Volvo XC90:ssä. Kaiken kaikkiaan BMW X5:llä on hieman etulyöntiasema Volvo XC90:een nähden, vaikka se onkin hieman kalliimpi.

Johtopäätös

Kaiken kaikkiaan Volvo on turvallisempi kuin BMW. Kyllä, BMW voi olla erittäin turvallinen auto verrattuna useimpiin valtavirta-autoihin, kuten Fordiin tai Toyotaan, mutta se ei ole turvallisempi kuin Volvo. Volvolla on joitakin markkinoiden parhaita turvallisuusominaisuuksia, ja se kehittää jatkuvasti edistyksellisiä turvallisuusominaisuuksia.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z