Onko Volvo XC40 rahan arvoinen?

Auton ensiluokkainen laatu ja Volvon tähän hintaluokkaan sisältämät ominaisuudet tekevät Volvo XC40:stä kiistatta jokaisen pennin arvoisen.

XC40 on yksi parhaista autoista, joita Volvo on koskaan valmistanut, ja se on myös ensimmäinen Volvon valmistama sähköauto. Auto on saanut poikkeuksellisen hyvät pisteet kaikilla alustoilla. Sisätilat ja ulkoasu tekevät XC40:stä täydellisen luksuspaketin. Hintaluokka ja sen turvallisuus- ja muut ominaisuudet tekevät tästä Volvosta yhden oman luokkansa parhaista.

Volvo XC40: Ylellinen kompakti katumaasturi

XC40 on kompakti crossover SUV, joka on suunniteltu ylellisyyttä ja mukavuutta ajatellen. Sitä pidetään ylellisenä perheautona mukavuutensa, käytännöllisyytensä, matkustajatilansa ja tavaratilansa ansiosta. Kompaktit crossoverit ovat tulleet viime aikoina varsin suosituiksi, koska ihmiset pitävät maastureiden muotoilusta, mutta pienemmässä ja hallittavammassa koossa. XC40 on juuri sellainen.

Ulkonäkö on suunniteltu näyttämään terävältä ja särmikkäältä, sillä se muistuttaa isompia mallejaan, kuten XC60:tä ja XC90:tä. Auton yleisilme on erittäin pidetty autonostajien keskuudessa. Sen ylelliset sisätilat ovat mukavat ja futuristiset.

Tilavat sisätilat

Auton sisätilat ovat erittäin viihtyisät, ja Volvo panostaa täysillä auton käytännöllisyyteen. Autossa on runsaasti säilytystiloja pienille tavaroille, kuten matkapuhelimille tai mukitelineille, sekä langaton latausominaisuus. Auton oviin on rakennettu laadukkaat matot, jotka auttavat melunvaimennuksessa.

Viisi henkilöä voi matkustaa tässä autossa helposti. Tavaratila on kompaktien katumaastureiden plussa muihin sedaneihin verrattuna. XC40:een mahtuu noin 20,7 kuutiometriä matkatavaroita. Myös takaistuimet voi taittaa helposti vain painamalla takana olevia painikkeita. Tavaratila on melko suuri, johon mahtuu jopa yksi henkilö takapenkille, kun takarivi on taitettu kokoon.

  Tekeekö Volvo avoautoa?

Toisen rivin istuimilla on hyvin tilaa myös pitkät jalat omaaville ihmisille. Autoon mahtuu helposti selkä menosuuntaan asennettava lastenistuin takariville ilman, että se vaikuttaa etuistuinten jalkatilaan. Kaikki nämä ominaisuudet ja mukavuudet tekevät XC40:stä loistavan perheauton.

Mallit

Vuonna 2017 lanseerattu XC40 esiteltiin bensiini- ja dieselmoottoriversioina. Pari vuotta myöhemmin, vuonna 2019, esiteltiin pistokehybridiversio. Pian tämän jälkeen Volvo esitteli ensimmäisen täysin sähkökäyttöisen autonsa vuonna 2020. XC40:n EV-malli on nimeltään ”XC40 Recharge”.

  • XC40:stä on kolme versiota bensiinimoottoreista, T2, T3 ja T4, sekä T5 AWD. T4-malliin saa lisähintaa vastaan myös AWD-vaihtoehdon.
  • Diesel-pohjaisesta moottorista oli kaksi versiota, D3 ja D4, jotka on nyt lopetettu.
  • Pistokehybridistä on kaksi versiota: T4- ja T5-kaksoismoottori.
  • Viimeisimpänä, vuonna 2020, esiteltiin XC40:n sähköversio nimeltä ”XC40 recharge”.

Suorituskyky

XC40:n ajo on todella pehmeä, ja moottori on myös melko korkeatehoinen. 1,5-litrainen 3-sylinterinen moottori ja 2,0-litrainen 4-sylinterinen moottori nelivedolla tarjoavat upean ajon. FWD:llä on läsnä plug-in-hybridivaihtoehto, joka tuottaa jopa 177 hv ja jossa on 72 hv:n sähkömoottori.

Auton kokonaisajettavuus on luokkaansa nähden melko hyvä. Jousitukset antavat lisää vakautta ja tasaisuutta ajoon. J.D. Power arvioi sen ajokokemuksen ”erinomaiseksi” ja antaa sille 85 pistettä 100:sta. Kaiken kaikkiaan auto tarjoaa paitsi jännittävää, myös turvallista ajoa.

  Onko Volvo luotettavampi kuin Tesla?

Turvallisuusominaisuudet

Emme voi puhua Volvo-autosta ilman sen turvallisuusominaisuuksia. Kuten kaikissa Volvoissa, myös XC40:ssä on erittäin hienot ja hyödylliset turvavarusteet. Turvallisuusominaisuuksia on niin paljon, että etunäytössä on jopa oma välilehti kaikkia näitä ominaisuuksia varten. Auton pääpaino oli alun perin jopa äärimmäisen törmäysturvallisuuden tarjoamisessa ihmisille.

XC40:n rakentamisen laatu on todella vankka, mikä tekee siitä todella vahvan auton, jolla on loistava tasapaino ja kaatumisen hallinta. Tämän auton turvallisuusominaisuudet kattavat kaikki osa-alueet onnettomuuksien ennaltaehkäisystä loukkaantumisten minimointiin. Joitakin näistä ominaisuuksista ovat mm:

  • 360 asteen kamerat pysäköintiä varten
  • Etu- ja takatörmäysvaroitus
  • Turvatyynyt, joissa on puhallettavat verhot
  • Kaupunkiturvallisuus

Onko Volvo XC40 siis hintansa arvoinen?

Auto on ehdottomasti täydellinen luksus täysin ylellisillä ominaisuuksilla. Jokaisesta turvallisuusominaisuudesta aina ylellisiin hieronta- ja lämmitettäviin istuimiin, XC40 tarjoaa täydellisen tyytyväisyyden. Auto on varmasti kallis, mutta jos sitä verrataan sen muihin kilpailijoihin, se on itse asiassa hyvä kauppa. Kaiken kaikkiaan XC40 on täysin rahansa arvoinen.

FAQ

Miksi ihmiset pitävät nykyään kompaktista katumaasturista?

On monia syitä rakastaa kompakteja katumaastureita. Maasturit on rakennettu ajamaan karuilla pinnoilla 4×4-ominaisuuksiensa ansiosta, joten yritykset suunnittelivat niille urheilullisen ulkonäön ja hyvän aerodynaamisen korin. Monien mielestä katumaasturit ovat paljon paremman näköisiä kuin sedanit.

Tämä sai ihmiset selvästi ostamaan pienempiä katumaastureita, mikä mahdollisti sen, että he pystyivät omistamaan ison katumaasturin näköisen auton, jossa on suuri maavara ja hyvä näkymä tielle, paljon halvemmalla ja paremmalla polttoainetaloudella.

  Miksi Volvojen arvo laskee niin nopeasti?

Ovatko kompaktit katumaasturit parempia kuin sedanit?

Kompaktit katumaasturit tarjoavat paremman turvallisuuden, suuremman maavaran ja paremman näkymän tielle, kun taas sedanit tarjoavat paremman ajokokemuksen paljon paremmalla käsiteltävyydellä ja pidolla tiellä. Kompakti katumaasturi tarjoaa enemmän tavaratilaa, mutta perinteisiin sedaneihin verrattuna on silti joitakin etuja. Sedanien polttoainetaloudellisuus on usein myös parempi ja ne ovat edullisempia, mutta kompakteissa katumaastureissa on enemmän matkustajatilaa. Siksi on ostajista kiinni, mitkä seikat ovat heille tärkeimpiä.

Ovatko kompaktit katumaasturit parempia kuin viistoperät?

Viistoperillä ja kompakteilla katumaastureilla on omat etunsa. Hatchbackit tulevat paljon halvemmalla. Ne tarjoavat myös paremman polttoainetalouden ja hyvän ajomukavuuden. Kompakteissa katumaastureissa on puolestaan suuri tavaratila ja ne ovat paljon tehokkaampia. Siksi on asiakkaista kiinni, mitä asioita he pitävät tärkeimpinä ennen auton ostamista.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z