Onko Volvo XC60 hyvä auto?

Volvo XC60

Volvo XC60 on Volvon vuodesta 2008 lähtien valmistama kompakti premium-luokan katumaasturi. XC60:n toinen sukupolvi julkaistiin vuonna 2017, kun taas toisen sukupolven keskisyklin päivitys tuli vuonna 2021. XC60 sijoittuu pienemmän XC40:n ja suurimman XC90-keskikokoisen perhe-SUV:n väliin, mutta Onko Volvo XC60 hyvä auto?

Volvo XC60 on todellakin hyvä auto kaiken kaikkiaan, mutta on joitakin hienouksia, jotka on syytä mainita. XC60:n ensimmäinen sukupolvi ei ole juuri nyt kovin suosittu, kun taas 2. sukupolven XC60 on yksi markkinoiden suosituimmista kompakteista katumaastureista. Tarjolla olevat moottorit ovat vahvoja, hienostuneita, tehokkaita ja tasaisia.

Muotoilullisesti XC60 noudattaa samankaltaista linjaa kuin isompi XC90-kollegansa, mikä tarkoittaa, että se näyttää minimalistiselta mutta ylelliseltä. XC60:n sisätilat ovat yhtä ylelliset, varsinkin jos hankit sen korkeamman hintaluokan varustuksen. Jousituksen ja alustan viritys on keskittynyt yksinomaan mukavuuteen, ja luotettavuus on vahva ja luotettava.

Arvoltaan XC60 on suurin piirtein samassa luokassa kuin kaikki muut kompaktit SUV:t, kuten esimerkiksi Audi Q5. Käytännöllisyys on vahvaa laatikkomaisen ulkomuodon, runsaan tavaratilan ja todella tilavan matkustamon ansiosta.

Volvo XC60 – Voimansiirtojärjestelmä

Volvo XC60:n moottorivalikoima koostuu 4- ja 6-sylinterisistä moottoreista. Ensimmäisen sukupolven XC60-malleissa oli 3,0 litran 6-sylinterinen moottori, jossa oli jopa 300 hv, kun taas uudemmissa sukupolvissa on 2,0 litran 4-sylinterisen moottorin eri versiot, joiden teho vaihtelee 197 hv:stä 320 hv:iin tehokkaimmissa versioissa.

  Tarvitseeko Volvo premium-bensiiniä?

XC60 on tietyillä markkinoilla saatavana myös muutamalla diesel-vaihtoehdolla, joiden teho on jopa 200 hv. Kaikista XC60:n moottoreista todennäköisesti parhaimmat ovat uusimmassa faceliftin jälkeisessä mallissa olevat hybridiyksiköt, joissa on 2,0 litran 4-sylinterinen moottori ja sähkömoottori, joiden yhteisteho on jopa 455 hv.

XC60 tarjotaan pääasiassa FWD-autona, mutta myös AWD-vaihtoehtoja on saatavilla. Automaattivaihteisto kuuluu vakiovarusteisiin, ja hyötysuhde on niin hyvä kuin tämäntyyppisissä autoissa voi olla. Voit odottaa saavasi jopa 30-35MPG kaasumoottoreilla, jopa 45MPG dieselmoottoreilla ja jopa 130MPG hybrideillä.

Volvo XC60 – muotoilu ja alusta

XC60:n ensimmäinen sukupolvi tarjoaa hieman vanhemman näköisen ulkomuodon, varsinkin jos se on varustettu noilla hassuilla ajovalojen pyyhkimillä. XC60:n toinen sukupolvi on paljon paremman näköinen, erityisesti faceliftin jälkeinen malli. Sisätilojen muotoilu on vanhemmissa malleissa kunnollinen, kun taas uudemmat mallit tarjoavat paljon paremman näköiset sisätilat, jotka voivat helposti kilpailla Audin, BMW:n ja Mercedeksen kaltaisten autojen kanssa.

XC60:n jousitus ja alustan viritys on keskittynyt yksinomaan mukavuuteen, mikä tarkoittaa, että XC60 ei ole kovinkaan dynaaminen eikä maastoystävällinen. Tämä tarkoittaa sitä, että nämä on suunniteltu ajettavaksi tasaista vauhtia, enimmäkseen kruisailemaan moottoritiellä tai kaupungissa.

Volvo XC60 – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

Luotettavuuden osalta 1. sukupolven X60 on kunnollinen, kun taas 2. sukupolvi on paljon parempi. Yleisimmät XC60:n ongelmat liittyvät elektroniikkaan, ohjausjärjestelmään, verhoiluun, pakojärjestelmään ja polttoainejärjestelmään. Useimmat näistä voidaan ratkaista ennaltaehkäisevällä huollolla, kun taas joitakin, kuten sähköongelmia, ei voi välttää.

  Tekeekö Volvo hybridiautoja?

XC60:n huolto on jokseenkin samanlainen kuin muiden segmentin autojen. Hyvä asia on se, että XC60:ssä on maksimissaan 2,0 litran nelisylinterinen moottori, joka on halvempi ylläpitää ja käyttää, kun taas huono uutinen on se, että kunnollisen huollon puute aiheuttaa yleensä todella suuria kustannuksia.

Volvo XC60 – Arvo ja käytännöllisyys

Volvo XC60 on saatavana muutamassa eri hintaluokassa. Ensimmäisen sukupolven malli on huomattavasti edullisempi kuin toisen sukupolven malli, joka on joissakin tapauksissa saatavilla jopa 20 000 dollarilla. XC60 on todella käytännöllinen auto, mikä tarkoittaa sitä, että siinä on melko paljon tilaa sekä matkustajatilassa että tavaratilassa.

Monet ihmiset käyttävät XC60-malleja perhekuljetuksiin, ja siinä XC60 on parhaimmillaan. Siinä on paljon perheystävällisiä ominaisuuksia, kuten helposti saavutettavat IsoFix-kiinnityspisteet, paljon säilytystiloja, paljon USB-portteja ja erinomainen näkyvyys joka puolelle.

UKK-osio

Onko Volvo XC60 turvallinen?

Volvo XC60 on, kuten kaikki muutkin Volvot, todella turvallinen auto, sillä Volvo tunnetaan markkinoiden turvallisimpien autojen valmistajana. Se on ollut monien nykyaikaisten turvajärjestelmien edelläkävijä, mikä tarkoittaa, että se tietää kaikenlaisten turvallisten autojen valmistuksesta.

XC60:ssä on vakiona melko paljon turvallisuusominaisuuksia, mikä ei päde useimpiin sen saksalaisiin kilpailijoihin. Jos turvallisuus on etusijalla, XC60 on todennäköisesti tämän segmentin paras auto, joten sinun kannattaa todellakin harkita sitä.

  Onko Volvo halvempi ylläpitää kuin BMW?

Onko Volvo XC60 parempi kuin Audi Q5?

Audi Q5 on todennäköisesti XC60:n kiihkein kilpailija, sillä nämä kaksi ovat tässä segmentissä kaikkein samankaltaisimpia. Q5 tarjoaa hieman halutumman merkin, kun taas XC60 tarjoaa hieman halutumman muotoilun. Sisätilojen osalta molemmat ovat upeita, ja voidaan keskustella siitä, kumpi näyttää paremmalta. Molemmat ovat turvallisia ja niissä on tehokkaat ja tehokkaat moottorit.

XC60:n moottoripaletti on tehokkaampi, kun taas Q5:n moottoripaletti on jännittävämpi. Nämä kaksi ovat monissa kategorioissa lähellä toisiaan, mikä tarkoittaa, että on sinusta kiinni, kumpaa näistä pidät parempana. Molemmat ovat loistavia, ja selkeän voittajan valitseminen on lähes mahdotonta.

Pitäisikö minun ostaa Volvo XC60?

Jos etsit kompaktia luksusmaasturia, Volvo XC60 on ehdottomasti harkitsemisen arvoinen vaihtoehto. Volvo on luokan johtava tässä segmentissä, kun on kyse turvallisuudesta, tehokkuudesta, hybridimoottoreista ja siitä, että se on tutkan alla. XC60 tarjoaa saksalaisiin verrattavan luksuskokemuksen, mutta se ei herätä yhtä paljon huomiota.

Luotettavuus on todella samanlainen kuin saksalaisilla kollegoillaan, mutta monet lähteet toteavat, että XC60 on kokonaisuutena luotettavampi. Kaiken kaikkiaan kannattaa ehdottomasti harkita XC60:tä, jos olet kiinnostunut tällaisesta autosta.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z