Onko Volvo XC90 hyvä auto?

Volvo XC90

Volvo XC90 on Volvon lippulaiva, joka on tehty kilpailemaan BMW X5:n, Audi Q7:n ja Mercedes Benz GLE-luokan kaltaisten autojen kanssa. XC90 on yksi Volvon suosituimmista tarjonnoista, mikä tarkoittaa, että se on todellakin hyvä auto.

XC90 on saatavana tehokkailla mutta tehokkailla bensiinimoottoreilla, kun taas hybridivaihtoehdot ovat sekä tehokkaimpia että taloudellisimpia. Muotoilullisesti XC90 on varmasti hyvä, sillä se on helposti yksi markkinoiden parhaimman näköisistä premium-keskikokoisten katumaastureiden joukossa. Sisätilat eivät poikkea tästä, sillä myös niissä on kauniita muotoilun yksityiskohtia ja paljon laadukkaita materiaaleja.

Luotettavuuden osalta XC90 ei kärsi kovinkaan monista ongelmista, mutta muutama ongelma näyttää olevan suhteellisen vakava ja yleinen. Näitä ovat muun muassa vaihteisto-ongelmat, automaattijarruongelmat, renkaiden ennenaikainen kuluminen, ilmajousitusongelmat ja voimansiirron vuodot.

XC90 on markkina-asemaansa nähden arvoltaan kohtuullinen, mutta se on silti useimpien ulottumattomissa. XC90 on saatavana jopa seitsemänpaikkaisena, mikä tekee siitä erittäin käytännöllisen auton. Tavaratila on myös valtava, ja näkyvyys on erinomainen.

Volvo XC90 – Voimansiirtojärjestelmä

Volvo XC90:n bensiinimoottorivalikoima koostuu 2,0 litran 4-sylinterisestä moottorista eri viritystasoilla. Alkutason B5-malli tarjoaa 250 hv, kun taas XC90 T8 Twin Engine tarjoaa 320 hv ja on tehokkain bensiinikäyttöinen XC90-malli. Kaikissa näissä on AWD ja hienostunut 8-vaihteinen automaattivaihteisto.

XC90:n dieselmoottorivalikoima koostuu jälleen 2,0 litran 4-sylinterisestä moottorista, mutta tehot ovat jopa 225 hv. Joillakin markkinoilla diesel-XC90-mallit tulevat jopa FWD-asetuksella, mitä ei isolta SUV:lta toivota. Niin tai näin, 8-vaihteinen on myös kaikissa dieselmalleissa.

  Volvo S60 - Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Vaikuttavimmat XC90-moottorivaihtoehdot ovat hybridit. Kaikissa XC90-hybridimalleissa käytetään myös 2,0 litran nelisylinteristä moottoria, mutta niihin on lisätty sähkömoottorit, joiden yhdistetty enimmäisteho on jopa 455 hv. Bensiinikäyttöisen XC90:n kulutus on noin 30MPG, diesel XC90:n noin 40MPG ja hybridi XC90:n kulutus voi olla jopa yli 100MPG.

Volvo XC90 – muotoilu ja alusta

XC90:ssä on minimalistinen muotoilu sekä sisältä että ulkoa, mikä erottaa sen räikeämmistä kilpailijoista, kuten BMW X5:stä ja Mercedes GLE:stä. Tämä tarkoittaa sitä, että XC90 näyttää hieman huomaamattomammalta, vaikka se huokuu luokkaa ja hienostuneisuutta, erityisesti korkeamman hintaluokan mallit.

Sisätilojen osalta XC90:ssä korostuvat ergonomia ja laatu, mikä näkyy heti, kun astut matkustamoon. Kaikki on verhoiltu korkealuokkaisilla materiaaleilla, kuten nahalla, alumiinilla ja mustalla pianomuovilla. XC90 tarjoaa hyvin suunnitellun ja toimivan infotainment-järjestelmän, joka on integroitu keskeiseen muotokuvamalliseen laajakuvanäyttöön.

XC90:n alustan ja jousituksen viritys on keskittynyt mukavuuteen ja hiljaisuuteen, minkä vuoksi se ei ole kovin dynaaminen. XC90 tarjoaa luokkansa tylsimmän ajokokemuksen, koska se enemmän tai vähemmän eristää sinut kaikesta, mitä auto tekee, mistä jotkut kuljettajat pitävät, kun taas toiset vihaavat sitä.

Volvo XC90 – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

Volvo XC90 on suurimmaksi osaksi luotettava auto, mikä tarkoittaa, että XC90:n ongelmia ei esiinny kovin usein. Kun niitä kuitenkin ilmenee, ne voivat olla vakavampia kuin sen kilpailijoilla, kuten BMW X5:llä ja Mercedes GLE:llä. Yleisimmät XC90:n ongelmat liittyvät vaihteistoon, voimansiirtoon ja ilmajousitukseen.

  Mikä on paras vanha Volvo ostettavaksi?

On myös syytä mainita, että XC90:n renkaat kuluvat hälyttävän nopeasti, mikä on todellakin ongelma, kun otetaan huomioon, että XC90:n renkaat voivat maksaa lähes 2 000 dollaria. XC90 kärsii myös automaattiseen jarrutukseen liittyvistä ongelmista, joissa auto pysähtyy ilman näkyvää syytä.

Volvo XC90 – Arvo ja käytännöllisyys

Tätä artikkelia kirjoitettaessa XC90:n saa noin 20 000 dollarin korkealla tai 30 000 dollarin alhaisella hinnalla, kun taas uudemmat mallit maksavat yleensä yli kaksi kertaa enemmän. Tämä tarkoittaa, että XC90 kilpailee täydellisesti saksalaisten kilpailijoidensa kanssa myös hinnan suhteen.

Käytännöllisyydeltään XC90 on yksi luokkansa parhaista autoista, koska se tarjoaa valtavasti tilaa ja on saatavana jopa seitsemänpaikkaisena. Näkyvyys on loistava, samoin kuin sisätilojen lokerot ja säilytystilat, minkä ansiosta XC90 on loistava matkakäyttöauto.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa Volvo XC90?

Jos olet keskikokoisen ylellisen perhe-SUV:n markkinoilla, XC90 on varmasti tutustumisen arvoinen. XC90 päihittää kilpailijansa tehokkuudessa, turvallisuudessa, tilavuudessa ja mahdollisesti jopa muotoilussa. Jotkut pitävät XC90:n minimalistisesta lähestymistavasta, koska se ei erotu liikaa, ei ainakaan niin paljon kuin Mercedes GLE.

Toisaalta jotkut ihmiset haluavat erikoisemman kokemuksen, joka joidenkin mielestä puuttuu XC90:stä. Monet haluavat jättää XC90:n väliin, koska siinä on vain 4-sylinteriset moottorit, varsinkin kun kyseessä on suuri katumaasturi. Oli miten oli, nämä 4-sylinteriset moottorit voivat tuottaa yli 400 hv.

  Onko Volvojen huolto kallista?

Onko Volvo XC90 turvallinen?

Volvo XC90 on todellakin todella turvallinen auto, koska siinä on kaikki tarvittavat 2000-luvun turvallisuusvarusteet. Lisäksi XC90:n koko rakenne on kaikkien viimeisimpien turvallisuusstandardien ja -vaatimusten mukainen, mikä tekee XC90:stä yhden turvallisimmista nykyaikaisista katumaastureista.

Loppujen lopuksi XC90 on Volvo, ja Volvo on merkki, joka tunnetaan maailman turvallisimpien autojen valmistajana.

Kuinka kauan Volvo XC90 kestää?

On melko vaikea sanoa, kuinka kauan suhteellisen moderni auto voi kestää, mutta kun tarkastelemme edellisen sukupolven XC90:tä, näemme esimerkkejä, jotka ovat mukavasti ajaneet yli 200 000 kilometriä. Jos nykyinen XC90 on vähintään yhtä hyvä kuin vanhempi, se ylittää todennäköisesti myös 200 000 kilometrin rajan helposti.

Niin tai näin, auto on syytä huoltaa, jos haluat sen kestävän minkä tahansa määrän kilometrejä. XC90:n huolto ei maksa omaisuuksia, jos teet kaiken oikein.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z