Onko Volvoissa Apple CarPlay?

Kaikissa uusissa Volvo-autoissa on Apple CarPlay -vaihtoehto infotainment-järjestelmissä.
Volvon suuressa infotainment-järjestelmässä on 9-tuumainen pystysuora näyttö, ja se sisältää Apple CarPlayn sekä Android Auton. Infotainment-järjestelmän avulla kuljettajat voivat liittää Applen mobiililaitteensa autoon USB-liitinjohdolla, joka myös lataa puhelimen samanaikaisesti.

Volvon Infotainment-järjestelmä

Volvo tarjoaa suuren 9 tuuman näytön, joka on pystysuorassa muodossa. Volvo tarjoaa myös sisäänrakennettuja Google-ominaisuuksia joihinkin malleihinsa, kuten XC40 Pure electric -malliin. Muita vaihtoehtoja ovat Apple CarPlay ja Android Auto. Apple CarPlayta voi käyttää liittämällä salamakaapelin iPhoneen.
Infotainment-järjestelmässä on monia muita ominaisuuksia, kuten 360°-kameranäkymä ja muita yksittäisiä näkymiä. Joitakin muita ominaisuuksia ovat mm:

 • Tilapalkki
 • FM-radio
 • Navigointijärjestelmä
 • Media
 • Istuinlämmityksen säätö
 • AC-säätö

Apple CarPlay Volvossa

Volvon autojen Apple CarPlay -vaihtoehdon avulla käyttäjät voivat käyttää musiikkisovelluksia, soittaa puheluita, vastaanottaa viestejä, navigoida, kommunikoida Sirin kanssa ja käyttää monia muita puhelimissaan olevia sovelluksia auton infotainment-järjestelmän kautta.
Järjestelmän avulla käyttäjät voivat periaatteessa irrottautua puhelimestaan ja käyttää vain tärkeimpiä sovelluksia ajon aikana. Käyttäjät voivat myös ohjata infotainment-järjestelmää ohjauspyörästä koskematta edes etunäyttöön.
Apple CarPlay on käytettävissä vain iPhone 5:ssä tai uudemmissa laitteissa, joissa on vähintään iOS 8 tai uudempi ohjelmisto. Yhteys muodostetaan johdon kautta liittämällä salamakaapeli iPhoneen, mikä on vakaampi ja kuluttaa vähemmän akkua kuin Bluetooth. Se myös lataa laitetta Apple CarPlayn avulla, kun ajat autoa.
Kaikki iPhonen sovellukset eivät toimi Apple CarPlay -palvelussa, koska jotkin niistä olisivat tietenkin aivan liian häiritseviä ajon aikana. Joitakin yhteensopivia sovelluksia ovat mm:

 • Apple Maps
 • Google Maps
 • Puhelinsovellus
 • Viestit
 • WhatsApp
 • Apple Music
 • Spotify
 • Podcastit
 • Audible
 • Waze
 • iHeart Radio
  Apple CarPlayn avulla voit myös käyttää Siriä, mikä on erittäin hyödyllistä ajamisen kannalta. Sirin avulla voit soittaa puhelinautoja, navigoida tai kirjoittaa viestejä koskematta laitteeseen tai muihin painikkeisiin. Tämä tekee ajamisesta paljon turvallisempaa, mutta tietysti asianmukainen tarkkaavaisuus tiellä on aina tarpeen.
  Pitäisikö minun ostaa 10 vuotta vanha Volvo?

Apple CarPlayn käyttöönotto

Apple CarPlay on sisäänrakennettuna vaihtoehtona Volvon infotainment-järjestelmässä. Järjestelmää voi käyttää liittämällä kaapelilla iPhonen kanssa. Bluetooth-vaihtoehto on myös mukana, mutta langallinen yhteys antaa nopeamman käyttökokemuksen, ja se myös lataa laitteen samalla.
Apple CarPlayn käyttämiseksi Sirin on oltava käytössä. Jos olet poistanut Sirin käytöstä, ota se käyttöön, jotta voit käyttää Apple CarPlayta. Kun olet tehnyt sen, liitä johto ja pyyhkäise infotainment-näyttöä. Valitsemalla kuvakkeen ja hyväksymällä ehdot, voit käyttää Apple CarPlayta.

Apple CarPlayn edut Volvoissa

Apple CarPlay -järjestelmän avulla voit liittää laitteesi ja kokea iPhonen käyttöliittymän Volvon näytön kautta. Sovellukset on suunniteltu antamaan paras käyttökokemus infotainment-järjestelmässä. Apple CarPlayn avulla voit käyttää puhelintasi hands free -periaatteella, ja jopa Siri kuuntelee komentojasi.
Kaikki tämä tarjoaa erittäin turvallisen ympäristön kuljettajille. Monet onnettomuudet johtuvat matkapuhelimen käytöstä ajon aikana, joten Apple CarPlay auttaa poistamaan tämän. Koska Volvo keskittyy turvallisuuden tarjoamiseen, tämäntyyppinen ohjelma sopii heidän tarpeisiinsa ja todistaa entisestään heidän sitoutumisensa turvallisten autojen valmistamiseen.

Apple CarPlay vanhemmissa Volvoissa

Monissa vanhemmissa Volvoissa ei ole Apple CarPlay -mahdollisuutta. Apple CarPlay voidaan kuitenkin lisätä näihin ajoneuvoihin, jos autossa on jo infotainment-järjestelmä. Sinun on otettava yhteyttä Volvo-jälleenmyyjään Apple CarPlay -tuen lisäämiseksi. Jos sinulla on kuitenkin vanhempi malli, jossa ei ole etunäyttöä, sinun on ostettava jälkiasennusyksikkö.
Kaikissa uudemmissa Volvo-malleissa on Apple CarPlay -tuki. Jälkimarkkinayksiköissä on yleensä myös Apple CarPlay- ja Android Auto -tuki. Kaikki jälkimarkkinatuotteet eivät kuitenkaan ole turvallisia, ja sinun kannattaa kuulla asiantuntijoita ennen niiden ostamista.

  Missä Volvossa on hierontaistuimet?

FAQ

Mikä on Apple CarPlay?

Apple CarPlay on ominaisuus, jolla Applen iPhone- tai iPad-laitteet voidaan liittää ajoneuvon infotainment-järjestelmään, jolloin kuljettaja voi käyttää monia sovelluksia auton kautta. Monissa uusissa autoissa, joissa on infotainment-järjestelmä, ja muissa jälkiasennuslaitteissa on Apple CarPlay. Apple CarPlay antaa mahdollisuuden soittaa puheluita, kirjoittaa viestejä tai kuunnella musiikkia koskematta puhelimeen.
Kaikki iPhonessa olevat sovellukset eivät kuitenkaan toimi Apple CarPlay -järjestelmässä, vaan vain jotkin Applen alkuperäiset sovellukset ja jotkin muut kolmannen osapuolen sovellukset toimivat tässä järjestelmässä, mukaan lukien navigointi, viestien lähettäminen, musiikin kuuntelu ja puheluiden soittaminen.
Jotkin autoyhtiöt ovat tehneet yhteistyötä Applen kanssa parantaakseen Apple CarPlayn käyttökokemusta, mikä mahdollistaa esimerkiksi auton käynnistämisen iPhonella.

Mitä eroa on Apple CarPlayn ja Android Auton välillä?

Sekä Apple CarPlay että Android Auto ovat älypuhelinten integrointiominaisuuksia, joiden avulla älypuhelinsovelluksia voidaan käyttää auton etunäytöllä. Nämä sovellukset toimivat sujuvasti infotainment-järjestelmän kautta. Nämä järjestelmät, jotka molemmat liitetään infotainment-järjestelmään kaapelilla, helpottavat WhatsAppin, Google Mapsin tai Spotifyn kaltaisten sovellusten käyttöä autossa.
Niiden välillä on kuitenkin pieniä eroja, sillä molemmat palvelevat samaa tarkoitusta. On joitakin käyttöliittymä- ja sovelluseroja. Android-puhelinten Google Mapsia pidetään yleensä paljon parempana kuin Apple Mapsia, mutta voit käyttää Google Mapsia myös Android Auton kautta. Android Auto on myös muokattavampi kuin Apple CarPlay.

  Miksi käytetyt Volvot ovat niin halpoja?

Onko Tesla-autoissa Apple CarPlay -ominaisuus?

Tesla-autoissa ei ole Apple CarPlay -ominaisuutta, mutta voit silti synkronoida laitteesi Teslan oman ohjelmiston kanssa. Heidän oma ohjelmistonsa on samanlainen kuin Apple CarPlay, ja se on sisäänrakennettu. Sitä voidaan käyttää Bluetoothin kautta ilman kaapelin liittämistä kuten Apple CarPlay -ohjelmassa. Teslan synkronointi antaa myös mahdollisuuden puheluihin, yhteystietoihin ja musiikkiin.
Tesla-sovelluksella on omat etunsa Apple CarPlayyn verrattuna. Sovelluksen avulla voit ohjata autoasi paljon paremmin kuin Apple CarPlay. Auton lukituksen voi avata puhelimella. Voit jopa ajaa Teslaasi ilman avainta. Myös Teslaasi koskevat tiedot, kuten akun tila, näkyvät sovelluksen kautta.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z