Onko Volvoissa etäkäynnistys?

Kaikissa Volvo-autoissa on etäkäynnistysominaisuus, joka toimii Volvo Cars -sovelluksen kanssa. Kaukokäynnistysominaisuutta voi käyttää helposti vain koskettamalla puhelimen sovelluksen painiketta.

Tämä etäkäynnistys on tarkoitettu vain ilmastoinnin säätöön eikä ajamiseen, mikä tarkoittaa, että sinun on pidettävä avain ajoneuvon sisällä, jotta voit ajaa autoa.

Mikä on etäkäynnistys?

Etäkäynnistystoiminnon avulla auton omistajat voivat käynnistää autonsa ilman, että he ovat edes auton sisällä. Kyseessä on suhteellisen uusi tekniikka, ja sitä käytetään, jotta auton jäähdytys tai lämmitys voidaan aloittaa ennen ajamista. On olemassa joitakin autoja, joita voi ajaa myös pelkästään käynnistämällä auton etäkäynnistyksen avulla.

Alun perin tekniikka löytyi auton avaimista tai avaimenperästä, jossa omistajan oli painettava etäkäynnistyspainiketta. Nyt monet autonvalmistajat ovat kuitenkin ottaneet käyttöön omia sovelluksiaan, joissa käyttäjät voivat vain painaa puhelimen painiketta auton käynnistämiseksi.

Volvon etäkäynnistys

Volvo tarjoaa asiakkailleen sovelluksen, jolla auton voi käynnistää etänä. Volvon sovellus oli aiemmin nimeltään Volvo On Call, mutta nyt sen nimi on ”Volvo Cars”. Volvon etäkäynnistystoiminto on vain ilmastoinnin säätöä varten, etkä voi ajaa autoa etäkäynnistyksellä. Auton käynnistämiselle sovelluksella on myös tiettyjä ehtoja, kuten se, että auton voi käynnistää sovelluksella vain kaksi kertaa peräkkäin.

Kaukokäynnistyksen käyttäminen

Ensin sinun on asennettava Volvo Cars -sovellus puhelimeesi ja oltava yhteydessä autoosi. Tarvitset puhelimessasi turvasalasanan, jotta voit käyttää toimintoa. Sinun on syötettävä salasanasi myös autoosi ennen käynnistystä tai käytettävä biometristä tai kasvojentunnistusta.

  Volvo vs. Jaguar: Jaguar: Luotettavuus

Auton käynnistäminen edellyttää, että auto on pysäköitynä ja kaikki ovet lukittuina. Toiminnon käyttäminen aloitetaan avaamalla sovellus. Valitse Home-välilehti ja kosketa Remote Start. Voit muuttaa, kuinka kauan haluat moottorin käyvän.
Tämän jälkeen sinun on vahvistettava henkilöllisyytesi puhelimessa olevalla suojausmenetelmällä (salasana, sormenjälki tai kasvojentunnistus). Volvosi vilkkuu valot ennen pitkää vilkkumista. Tämän jälkeen moottori käynnistyy itsestään, ja se jäähdyttää tai lämmittää moottorin. Et kuitenkaan voi ajaa autolla ennen kuin menet sisälle ja painat käynnistyspainiketta tai asetat avaimen paikalleen.

Voit käyttää Volvon etäkäynnistystoimintoa myös Apple Watch -älykellollasi, johon on asennettu sovellus. Sinun ei tarvitsisi varmentaa itseäsi Apple Watchilla.

Muistettavia asioita

Tämän toiminnon käyttämiseksi on täytettävä joitakin tärkeitä ehtoja. Ensinnäkin auton on oltava pysäköintiasennossa ja ovien lukittuina. Joitakin muita muistettavia asioita ovat:

 • Avain ei saa olla auton sisällä.
 • Et saa olla kaukana autosta.
 • Auton konepellin on oltava lukittuna.
 • Auton on oltava pysäköity ulkona eikä suljetussa autotallissa tai huoneessa.
 • Auton polttoainesäiliössä on oltava yli 8 litraa polttoainetta.
 • Sovelluksen aloittamiseksi autossa ei saa olla ketään sisällä.

Edut

Etäkäynnistystoiminnon tärkein etu on se, että saat moottorin käyntiin ennen autoon menoa, jolloin säästät aikaa auton lämmittämiseen tai jäähdyttämiseen ja autosta tulee paljon mukavampi, kun pääset sisään.

  Volvo vs. Lexus: Luotettavuus

Haitat

Kaukokäynnistyksen käytössä on joitakin haittoja, kuten moottorin liiallinen kuluminen. Kaukokäynnistyksen myötä myös polttoainetta menee hukkaan. Kaukokäynnistys aiheuttaa myös enemmän hiilidioksidipäästöjä, koska polttoainetta poltetaan edelleen autossa. Kaukokäynnistys voi myös aiheuttaa haittavaikutuksia sähköautollesi.

Volvo antaa toki mahdollisuuden etäkäynnistykseen, mutta siitä puuttuu etäkäynnistysmahdollisuus avaimesta. Kaikkien ei ole mukava käyttää puhelinta autonsa käynnistämiseen. Se on kuitenkin edelleen erittäin hyödyllinen ominaisuus, joka voi auttaa lämmittämään moottoria pakkaspäivinä tai jäähdyttämään sitä kuumina päivinä.

FAQ

Mikä on etäkäynnistys?

Kaukokäynnistystä käytetään moottorin käynnistämiseen menemättä auton sisälle. Se voi esilämmittää tai jäähdyttää auton ennen kuin astut autoon. Toiminto on kytketty autoon, ja sitä ohjataan avainnipun tai tietyn sovelluksen avulla. Autoyhtiöt ovat tuoneet markkinoille sovelluksiaan juuri tätä tarkoitusta varten.

Kaukokäynnistys säästää aikaa pakkaspäivinä. Moottori esilämmittää itsensä ja säästää aikaa ja energiaa. Moottori käy tietyn ajan ja sammuu sitten taas itsestään, jos et ole vielä noussut autoon.

Miksi etäkäynnistystä käytetään?

Jäätävän kylminä päivinä tai kuumina päivinä moottorin käynnistyminen kestää jonkin aikaa. Varsinkin talvella, kun auton päällä on lunta, auton lämmittäminen on todella vaikeaa, ja se vie aikaa. Kaukokäynnistyksen avulla moottori voidaan helposti esilämmittää, ja sen jälkeen pääset autoon, joka on lämmennyt ja valmis ajamaan. Se on todella kätevä ominaisuus.

  Onko Volvojen huolto kallista?

Mitkä ovat etäkäynnistyksen hyvät ja huonot puolet?

Hyvät puolet

 • Kaukokäynnistyksen kätevyys on erittäin hyödyllistä talvella.
 • Voit säästää aikaa ja energiaa moottorin lämmittämiseen ja lumen pyyhkimiseen tuulilasista.
 • Saat täydellisen lämpötilan jo ennen kuin pääset edes autoosi.
 • Se voi tarjota turvallisuutta, sillä kun moottori käynnistetään etäkäynnistimellä, ovet lukkiutuvat automaattisesti.
 • Voit esitellä tätä ominaisuutta, sillä se on aika siisti.
  Miinukset
 • Kaukokäynnistys kuluttaa enemmän polttoainetta, mikä johtaa polttoaineen tuhlaukseen.
 • Se voi vaikuttaa moottoriin haitallisesti, koska polttoainetta ei polteta kokonaan.
 • Tämä toiminto voi vaikuttaa myös akkuihin.
 • Se aiheuttaa enemmän hiilidioksidipäästöjä, koska se kuluttaa normaalia enemmän polttoainetta käynnistämällä moottorin ennen varsinaista ajoa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z