Onko Volvoissa vararengas?

Kaikissa Volvo-autoissa on vararengas, paitsi niissä, joissa on renkaan tiivistysjärjestelmä.

Volvo-autoissa on yleensä vararengas, joka on sijoitettu auton tavaratilassa olevaan tavaratilaan. Vararengas on yhtä hyvä kuin muutkin renkaat. Jos Volvossasi on kuitenkin renkaan tiivistysjärjestelmä, sinulla ei ole vararengasta. Sen sijaan sinulla on tilapäinen liikkuvuussarja (Temporary Mobility Kit, TMK), jolla tiivistät puhjenneen renkaan.

Mikä on vararengas?

Tavaratilan lokerossa on aina ylimääräinen rengas hätätilanteita varten. Nämä renkaat sijoitetaan sinne korvaamaan puhjennut rengas. Kaikki autonvalmistajat antavat tällaisen renkaan, ja voit myös ostaa ylimääräisiä renkaita autovaraosaliikkeistä.
Vararenkaita on useita erilaisia:

 • Täysikokoinen vastaava vararengas
 • Täysikokoinen, ei yhteensopiva vararengas
 • täysikokoinen tilapäinen vararengas
 • Kompakti tilapäinen vararengas
 • Kokoontaitettava tilapäinen vararengas (puhallettava)
  Kun ajat vararenkaalla, tarkista ensin, että rengas on täyteen täytetty. Renkaassa ei saa olla vaurioita tai reikiä. Sinun on myös ajettava varovasti ja hitaasti silmät nopeusmittarissa. Vararengas on myös vain väliaikainen ratkaisu, ja sinun kannattaa suunnata suoraan huoltoasemalle tai mekaanikolle.

Volvon renkaiden tyypit

Eri Volvo-ajoneuvoissa ja erilaisissa sääolosuhteissa käytetään erityyppisiä renkaita. Renkaan tiedot ovat yleensä B-pilarissa, joka on kuljettajan istuimen oven takana. Useimmissa Volvoissa on ”ympärivuotiset renkaat”. Nämä renkaat ovat hyvät normaalikuntoisille teille ja tarjoavat hyvän suorituskyvyn sateella. Ne on kuitenkin vaihdettava talvirenkaisiin, jos asut lumisella alueella.

  Onko Volvo hyvä auto myytäväksi?

Joissakin Volvon autoissa on ”erittäin suorituskykyiset renkaat”. Nämä renkaat on suunniteltu antamaan paras suorituskyky kuivilla teillä, ja niiden suorituskyky sateella on erittäin tyydyttävä. Näitä renkaita ei saa koskaan käyttää lumisissa olosuhteissa, ja ne on vaihdettava talvirenkaisiin.

Volvon vararenkaat

Volvo toimittaa yleensä autoosi väliaikaisen vararenkaan sekä tunkkisarjan. Volvo suosittelee, että tämä on vain väliaikainen ratkaisu, ja teidän tulisi korvata tämä tavallisella renkaalla mahdollisimman pian. Tämä johtuu siitä, että tilapäinen vararengas vaikuttaa pitoon, maavaraan ja käsiteltävyyteen.

Volvon renkaan tiivistysjärjestelmä

Joissakin Volvo-autoissa ei ole vararengasta, vaan niissä on renkaan tiivistysjärjestelmä. Sitä voidaan käyttää puhjenneen renkaan tiivistämiseen, ja sen jälkeen voit ajaa autolla lähes 70-90 kilometriä. On kuitenkin olemassa nopeusrajoitus, jota sinun on noudatettava, jos rengas on tiivistetty, ja se on enintään 50 mph tai 80 km/h.

Tilapäinen liikkuvuussarja (TMK)

Tämä on sarja, jota käytetään puhjenneen renkaan tiivistämiseen. Sen mukana toimitetaan tiivistysmassaa sisältävä pullo, jossa on luonnonkumilateksia ja etanediolia. Tämän järjestelmän käyttäminen edellyttää seuraavien ohjeiden noudattamista:

 1. Pysäytä auto ensin tien sivuun vaaravalot päällä.
 2. Jos renkaaseen on työnnetty naula tai jokin terävä esine, on parempi pitää se sellaisena. Jätä se sinne äläkä ota sitä ulos.
 3. Ota sähkökaapeli ja -letku pois.
 4. Ruuvaa kompressorin kansi ja tiivistysmassaa sisältävän pullon korkki irti.
 5. Aseta tiivistepullo pullonpidikkeeseen mahdollisimman tiukasti.
 6. Avaa renkaan venttiilikorkki ja kiinnitä liitin siihen tiukasti.
 7. Kytke TMK lähimpään 12 V:n pistorasiaan ja käynnistä auto.
  Mikä auto korvasi Volvo C30:n?

Volvot, joissa on renkaan tiivistysjärjestelmä

Volvo-mallit, joiden tavaratilassa ei ole vararengasta, vaan joissa käytetään renkaan tiivistysjärjestelmää, joka voi viedä puhjenneen renkaan noin 70 mailia, ovat seuraavat:

 • Volvo S60
 • Volvo S90
 • Volvo V60
 • Volvo V90
 • Volvo XC40
 • Volvo XC60
 • Volvo XC90

FAQ

Miksi autoissa on vararengas?

Autossa on 4 toimivaa rengasta ja ylimääräinen rengas varapyöränä. Auton renkaisiin voi tulla rengasrikko tai ne voivat tyhjentyä. Tällöin tämä vararengas tulee käyttöön. Vararengas ei aina ole sama kuin tavalliset renkaat, ja monissa tapauksissa vararengas on vain donitsirengas, jota käytetään auton kuljettamiseen huoltoasemalle.

Donitsirenkaan ja vararenkaan eroavaisuus

Väliaikaiset renkaat tai donitsirenkaat ovat kooltaan pieniä, ja ne voidaan helposti säilyttää ajoneuvossa. Donitsirenkaat ovat edullisempia kuin muut täysikokoiset vararenkaat, joten ne voidaan ostaa helposti, jos edelliselle renkaalle tapahtuu jotain. Niissä on kuitenkin haittoja, kuten se, että niillä ei voi ajaa yli 112 kilometriä tai 70 mailia. Niillä on myös tietty nopeusrajoitus ja huono käsiteltävyys.

Täysikokoiset vararenkaat ovat paljon painavampia, ja ne ovat enemmän tai vähemmän samanlaisia kuin muut auton tavalliset renkaat. Voit myös vaihtaa puhjenneen renkaan teräspyörän tilalle vararenkaan pyörän. Tämä vararengas voi olla erilainen kuin kolme muuta rengasta, mikä voi aiheuttaa jonkin verran epätasapainoa.

  Hajoavatko Volvot usein? Onko Volvo luotettava auto?

Kuinka kauan vararenkaat toimivat?

Vararenkaan tärkein tehtävä on kuljettaa auto huoltoasemalle. Nykyään monilla ihmisillä on kuitenkin mukanaan täysikokoinen vastaava vararengas, joka on samanlainen kuin muutkin renkaat. Tilapäinen vararengas tai donitsirengas kelpaa usein vain alle 50 mailia, mutta täysikokoinen yhteensopiva vararengas kelpaa yhtä hyvin kuin muutkin renkaat, ja sillä voi ajaa monta kilometriä.

Aja turvallisesti Volvolla

Jos Volvoasi ajaessasi rengas puhkeaa, älä hätäänny. Autossasi on joko ilmainen vararengas tai renkaan tiivistysjärjestelmä, joka voi tiivistää puhjenneen renkaan. Tämä tiivistys voi kestää autollasi yli 70 mailia, minkä jälkeen voit vaihtaa renkaan.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z