Onko vuoden 2022 Mercedes AMG EQS auto lyhyille kuljettajille?

Vuoden 2022 Mercedes EQS 53 AMG + on ensimmäinen täyssähköinen AMG, mikä tarkoittaa, että tämä versio EQS:stä tulee olemaan yksi vaikuttavimmista suorituskykyisistä sähköautoista tinkimättä siitä, mitä tavallinen EQS parhaiten osaa, eli luksuksesta ja mukavuudesta.

EQS on täysikokoinen luksussedan, mikä tarkoittaa, että siihen mahtuu helposti sekä pitempiä että lyhyempiä matkustajia. Vaikka EQS:n AMG-versio täyttää kahden tavallisen EQS-mallin jättämät aukot suorituskyvyn ja suoranaisen nopeuden osalta, se ei silti ole yhtä nopea kuin useimmat kilpailijansa.

EQS ei ole missään nimessä pieni ajoneuvo, mutta älykkään nelipyöräohjausjärjestelmän ansiosta EQS:ää on helppo ohjata ahtaissakin paikoissa. Siinä on vankkarakenteinen ja ominaisuuksiltaan monipuolinen matkustamo, joka on verhoiltu laadukkailla materiaaleilla, kuten nahalla, hiilikuidulla tai mustalla pianoverhoilulla.

Muotoilun ja suorituskyvyn osalta EQS ei kuitenkaan pärjää kovinkaan hyvin. Etutila ei avaudu, mikä tarkoittaa, että et saa etutakaluukkua. Takaistuimet eivät ole yhtä tilavat kuin S-luokassa, koska lattiaa on nostettu, jotta akut mahtuisivat siistimmin.

Mercedes Benz EQS 53 AMG + – Lyhyt yleiskatsaus

Vuoden 2022 EQS 53 AMG+ on ensimmäinen täysin sähköinen sarjatuotanto-AMG-malli, mikä tarkoittaa, että tämä 160 000-180 000 dollarin hintainen sähkökäyttöinen sedan on erittäin tärkeä auto sekä Mercedekselle että AMG:lle. Vaikka Mercedes oli hieman myöhässä esitellessään täyssähköauton, joka on rakennettu erilliselle sähköauton alustalle, he ovat varmasti onnistuneet tekemään siitä odottamisen arvoisen.

  Pidetäänkö Mercedestä ylellisyytenä?

EQS AMG:ssä on myös 108 kWh:n litium-ioniakku, joka on yhdistetty kahteen sähkömoottoriin, joiden yhteisteho on 650 hevosvoimaa ja 700 kilovääntöä. EQS AMG:ssä on myös erityinen, vain lanseerauksen yhteydessä saatavilla oleva over-boost-toiminto, joka voi tilapäisesti tarjota maksimissaan 750 hv ja 752 lb-ft vääntöä.

Tämä riittää kiihdyttämään EQS AMG:n noin 3,8 sekunnissa 100 km/h:n nopeuteen paikaltaan ja saavuttamaan 155 km/h:n huippunopeuden. EQS:n AMG-versiossa on myös runsaasti AMG-ominaisuuksia, kuten vahvistettu ulkoasu, AMG-vanteet, AMG-ominaisuuteen sopiva säleikkö, AMG-urheiluistuimet ja AMG-urheiluohjauspyörä.
Autossa on myös paljon AMG-spesifistä ohjelmistoa, kuten Race Start, AMG-spesifiset suorituskykymittarit ja paljon muuta.

Mercedes Benz EQS 53 AMG + – Miksi sinun pitäisi ostaa sellainen?

EQS:n AMG-versio on suunniteltu niille, jotka haluavat nauttia mukavasta ja ylellisestä cruiserista, jolla on lisäksi mahdollisuus nauttia siitä mutkaisella tienpätkällä. EQS ei tunnu 650 hv:n tehollaan alitehoiselta, vaan se tuntuu itse asiassa paremmalta kuin jotkut sen 1000 hv:n kilpailijat, koska sitä voi työntää varmemmin.

Yksikään nykyisillä markkinoilla oleva sähköauto ei pääse lähellekään sitä ylellisyyttä, jota EQS tarjoaa sekä sisältä että ulkoa. Yli 350 eri anturia on ripoteltu koko auton sisä- ja ulkopuolelle, jotta voidaan valvoa ajamisen jokaista osa-aluetta.

Autossa on jopa huippuluokan ilmanpuhdistusjärjestelmä, joka valvoo jatkuvasti sisäilman laatua. Yksi EQS:n puhutuimmista ominaisuuksista on jättimäinen hyperscreen-näyttö, jossa on kolme erilaista kosketusherkkää näyttöä kauniin näköisen lasilevyn takana.

  Missä Mercedes-malleissa on Apple CarPlay?

EQS on ylellisin ja mukavin sähköauto mitä on olemassa, ja jos se on jotain, mitä haluat, muista laittaa EQS:n lyhyt lista.

Mercedes Benz EQS 53 AMG + Miksi sinun ei pitäisi ostaa sellaista?

Vaikka EQS vaikuttaa hienolta autolta lähes kaikista näkökulmista, se ei yksinkertaisesti pidä paikkaansa. Ensinnäkin jokainen markkinoilla oleva premium-luokan luksusluokan sähköautosedan tarjoaa enemmän suorituskykyä kuin EQS AMG -huippumalli.

Vaikka 650 hevosvoimaa tuskin voidaan pitää alitehoisuutena, ei voi välttyä siltä, että jotkut sen halvemmista kilpailijoista pystyvät nöyryyttämään AMG EQS:ää suoralla radalla. Toinen ilmeinen ongelma EQS:ssä on muotoilu, sillä se näyttää sopimattomalta ja suorastaan oudolta.

AMG-verhoilu kyllä piristää hieman, mutta sille ei voi tehdä paljon. Suurin syy siihen, miksi EQS:n AMG-version ostaminen kannattaa jättää väliin, on kuitenkin se, että tavalliset EQS-versiot ovat yksinkertaisesti paremman hinta-laatusuhteen omaavia.

Kun otetaan huomioon, että et saa ylivoimaista suorituskykyä ja samalla menetät toimintasäteen, on parempi valita EQS 450+ tai jopa 580, koska saat enemmän toimintasäteen paljon halvemmalla.

UKK-osio

Mikä on markkinoiden tilavin sähköauto?

Tesla Model X on markkinoiden tilavin sähköauto sekä matkustajatilan että tavaratilan kannalta. Model X:ään mahtuu myös kaikenkokoisia ja -muotoisia matkustajia, mikä tarkoittaa, että Model X:ssä on melko helppo viihtyä.

  Mikä on luotettavin Mercedes-maasturi?

Edellä mainittu Mercedes Benz EQS on tilavin sähköautosedan, kun taas Lexus UX 300e on yksi tilavimmista sähköautojen crossovereista.

Mikä on Mercedes Bent EQS 53 AMG + -mallin todellinen toimintasäde?

Mercedes ei ole vielä julkaissut varmaa tietoa siitä, kuinka pitkälle EQS AMG pääsee yhdellä latauksella, mutta on turvallista sanoa, että EQS AMG:n reaalimaailman toimintasäteen pitäisi olla jossain 277-330 mailin välillä. EQS 450+ onnistui jopa ennätykselliset 422 mailia yhdellä latauksella, kun taas EQS 580 kestää noin 365 mailia.

Nämä toimintasädearviot vaihtelevat suuresti ajoympäristöstä ja siitä, miten autolla on tapana ajaa.

Onko Mercedes Benz EQS parempi kuin S-luokka?

Sekä EQS että S-luokka on suunniteltu kilpailemaan samankaltaisilla täysikokoisten luksussedanien markkinoilla. S-luokka on tosiaan mukavampi paikka, varsinkin jos haluat mieluummin auton kuljettajaksi kuin itse ajamaan.

EQS on melko samanlainen kuin S-luokka monissa eri tekijöissä, kuten mukavuudessa, koossa ja tekniikassa. EQS on kuitenkin edistyneempi auto, ja se edustaa Mercedes Benzin seuraavaa askelta. Jos siis pystyt hyödyntämään sähköauton alustaa täysillä, EQS on todellakin parempi auto.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z