Onko vuoden 2022 Mercedes AMG EQS auto pitkille ihmisille?

Mercedes Benz AMG EQS on yksi mukavimmista sedaneista, kiitos ihastuttavan sisätilan, jossa on tukevat mutta pehmeät istuimet. Kaikille matkustajille on tarjolla valtavasti tilaa, joten kaikkien pitäisi viihtyä helposti, olivatpa he kuinka pitkiä tai lyhyitä tahansa.

On kuitenkin muutamia mainittavia eroja sen mukaan, millä istuimella istut. Kahden etuistuimen istuimet ovat helposti mukavammat pidemmille kuljettajille, koska kalteva kattolinja syö takamatkustajan pääntilaa, mutta ei juurikaan.

Jos olet reilusti yli 180-senttinen, saatat kokea olosi hieman ahtaaksi, mutta vain jos istut suoraan pää tyynyä vasten. Tästä huolimatta EQS on riittävän tilava 99 prosentille kuljettajista, mikä tarkoittaa, että EQS on todennäköisesti markkinoiden tilavin sähköautosedan tällä hetkellä.

Sen lisäksi, että EQS on käytännöllinen ja ylellinen, se on myös täynnä huipputeknologiaa, kuten MBUX Hyperscreen tai kaikki muut 350 anturia ja järjestelmää, jotka on suunniteltu mukauttamaan kuljettajakokemusta toiveidesi ja halujesi mukaan.

Mercedes Benz EQS – mallivalikoima ja hinnoittelu

Mercedes Benz EQS on tällä hetkellä tarjolla lähtötason EQS 450+ -mallina, huippuluokan EQS 560 -mallina tai suorituskykyyn keskittyvänä AMG-viritettynä EQS 53 AMG+ -mallina. Alkutason EQS 450+ maksaa noin 103 000 dollaria, EQS 580 noin 120 000 dollaria ja AMG-huippumalli maksaa todennäköisesti 180 000-220 000 dollaria.

Lisävarusteita on kuitenkin runsaasti, kuten Mercedeksen malleissa aina, mikä tarkoittaa, että voit helposti nostaa hintaa 10 000, 20 000 tai jopa 30 000 dollariin, jos haluat kaiken mahdollisen. Kaikki kolme EQS-mallia luottavat 108 kWh:n akkuun, kun taas 450+ tulee takavetoisena ja 580 on AWD-tehtaalta.

  Mikä kuukausi ostaa käytetty Mercedes

Myös AMG-mallissa on AWD-alusta, mutta AMG-versiossa tarjottava 4MATIC-järjestelmä on takapainotteisempi, jotta autosta tulisi paljon dynaamisempi, mutta kaikki AWD-järjestelmän suorituskyky- ja turvallisuushyödyt säilyvät.

450+-mallin teho on 329 hv ja vääntömomentti 406 lb-ft, kun taas 580-mallissa se nousee 516 hv:hen ja 611 lb-ft:hen. Huippumalli EQS 53 AMG + tarjoaa jopa 750 hv ja 700 lb-ft vääntöä.

Mercedes Benz EQS AMG – Miksi AMG EQS on parempi kuin EQS450+ ja EQS580.

EQS:n AMG-versio on parempi ostos, koska siinä yhdistyvät suorituskyky, muotoilu ja ylellisyys paremmin kuin kahdessa tavallisessa EQS-mallissa. AMG-mallissa on runsaasti muotoilupäivityksiä, joihin kuuluvat aggressiivisempi korin muotoilu ja joukko AMG-pyöriä, jotka on asennettu jäykempään alustaan ja parempiin jarruihin.

AMG-versiossa on myös erityinen AMG 4MATIC AWD -järjestelmä, joka on suunniteltu tekemään EQS AMG:stä nopeampi, mutta säilyttämään kaikki tavallisten 4MATIC-järjestelmien turvallisuusominaisuudet. Aika 0-100 km/h on laskenut 3,4 sekuntiin ja huippunopeus on noussut 155 km/h:iin.

EQS AMG:ssä on myös paremman näköiset sisätilat, kuten AMG-kohtaiset istuimet, AMG-kohtaiset kynnykset, AMG-kohtainen urheiluohjauspyörä ja AMG-kohtaiset verhoilut, kuten hiilikuitu ja Alcantara. Saat myös runsaasti AMG-ohjelmistoja, kuten käynnistyksenohjauksen ja suorituskykyanalyysin ihastuttavassa MBUX Hyperscreen -näytössä.

Mercedes Benz EQS AMG – Miksi kannattaa valita tavalliset EQS 450+ ja EQS 580 -mallit?

EQS AMG tulee todennäköisesti maksamaan 180 000-220 000 dollaria, mikä tarkoittaa sitä, että se tulee muhkealla hinnalla samanlaisesta kokemuksesta. Tavalliset EQS-versiot ovat sekä mukavampia että helpompia elää, koska ne ovat edullisempia ja tarjoavat myös suuremman toimintasäteen.

  Voiko Mercedes mennä autopesulan läpi?

Kaikki EQS-mallit ovat riittävän tilavia pidemmille kuljettajille, joten erojen pitäisi olla minimaalisia. Tavalliset EQS-mallit eivät varmasti näytä yhtä jännittäviltä kuin AMG-versio, mutta ne voivat näyttää jopa paremmilta, jos panostat hintaeron EQS:n parantamiseen.

Jos et ole kiinnostunut suorituskyvystä ja haluat ylellisimmän sähköautokokemuksen, jonka voit ostaa, EQS 580:n pitäisi riittää. Jos kuitenkin haluat lisäsuorituskykyä etkä välitä käyttää ylimääräisiä dollareita, valitse AMG-versio.

FAQ-osio

Mikä on paras suorituskykyinen sähköautosedan?

Nopein suorituskykyinen sähköautosedan on epäilemättä Tesla Model S Plaid, vaikka se ei olekaan paras suorituskykyinen sähköautosedan, sillä se kunnia menee Porsche Taycan Turbo S:lle. Porsche tunnetaan markkinoiden parhaiden urheiluautojen valmistajana, ja vaikutus on varmasti ilmeinen Turbo S Taycanissa.

Taycan ei ole yhtä nopea kuin Tesla, mitä tulee 0-100 mailin tuntinopeuteen, mutta Taycan tarjoaa jännittävämmän ajomatkan ja pystyy myös ajamaan kovaa pidempään. Audi e-Tron RS GT on suurin piirtein sama kuin Taycan Turbo S, mutta se jää hieman jälkeen, koska Taycan tarjoaa hieman enemmän hevosvoimia ja vääntöä.

Ovatko suorituskykyiset sähköautosedanit edes tarpeen?

Pitkät, leveät ja painavat sedanit eivät ole markkinoiden parhaita urheiluautoja, varsinkaan jos ne painavat yli 6000 kiloa. Siksi monet ovat sitä mieltä, että Tesla Model S:n, Taycanin, e-Tron GT:n tai EQS:n kaltaiset autot eivät tarvitse mitään lisätehoa lähtötason mallien yläpuolelle.

  Onko Mercedes Maybach luodinkestävä?

0-60mph-ajat ovat kiinnostavia vain alussa, ja myöhemmin ne muuttuvat merkityksettömiksi, kun autoon on tottunut ja haluaa mieluummin säilyttää kantaman kuin ajaa koko ajan täysillä. Näin ollen ei ole tarvetta ostaa suorituskykyistä sähköautosedania, mikä tarkoittaa, että tavallisten sähköautomallien pitäisi riittää useimmille ihmisille.

Mikä on markkinoiden mukavin sähköauto?

Mercedes Benz EQS on markkinoiden mukavin sähköauto melkoisella marginaalilla. Mercedes on tunnettu siitä, että se valmistaa maailman mukavimpia autoja, ja EQS on niin mukava ja tilava, että se kilpailee helposti mahtavan S-luokan kanssa.

Yksikään sähköauto ei pääse lähellekään EQS:ää ylellisyyden, mukavuuden ja tekniikan osalta. Jos kuitenkin valitset AMG-version, saat melko nopean auton, jossa on seesteisin ajokokemus.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z