Ovatko autot entistä luotettavampia vai epäluotettavampia

Autoteollisuus muuttuu vuosi vuodelta turvallisemmaksi ja luotettavammaksi kokonaisuutena. Ensi silmäyksellä se saattaa vaikuttaa liioittelulta, mutta näin todella on, koska autonvalmistajat ottavat jatkuvasti käyttöön uudempaa teknologiaa, jonka tarkoituksena on lisätä valmistuksen yleistä tehokkuutta, mikä hyödyttää myös luotettavuutta.

Alan yleisen edistyksen lisäksi useimmat autonvalmistajat pyrkivät ajan myötä hienosäätämään alustojaan. Tämä tarkoittaa sitä, että jos jokin merkki esitteli ensimmäisen kerran sedan-vaihtoehdon 30 vuotta sitten, saman merkin uudemmat sedanit on nyt suunniteltu 30 vuoden kokemuksella.

J.D. Powerin vuotuisten luotettavuustutkimusten mukaan näyttää siltä, että autoteollisuus saavutti vuonna 2021 kaikkien aikojen huippulukeman merkkien luotettavuuden osalta. Lexus ei ole yllättäen maailman luotettavin merkki, mutta lähes kaikki merkit ovat positiivisella kurssilla.

Autot on myös varustettu kehittyneemmällä teknologialla, ylivertaisesti suunnitelluilla komponenteilla, jotka tarjoavat suurempia toleransseja, ja koska nykyaikaiset korroosionestopinnoitteet ovat nyt eksponentiaalisesti tehokkaampia verrattuna siihen, miten ne olivat muutama vuosikymmen sitten.

Koko autoteollisuuden kehitys.

Kokemus on huomionarvoinen seikka, kun kyse on tuotekehityksestä kokonaisuutena. Jos joku on tehnyt autoja vuosikymmeniä, hän todennäköisesti menestyy siinä paremmin kuin joku toinen, joka on vasta aloittamassa.

Teollisuus on kohdannut vuosien varrella lukuisia takaiskuja, mutta se on jatkanut tuotantolaitostensa parantamista selviytyäkseen tällaisista takaiskuista. Syvällisen analyysin, tekoälyn osallistumisen ja erittäin kehittyneen testauksen ansiosta nykyaikaiset autot ovat paljon edistyneempiä kuin mitä ne aikoinaan olivat.

  Audi RS3 Luotettavuus

Toinen asia, joka on syytä pitää mielessä, ovat nykyaikaiset diagnostiikkatyökalut, jotka on suunniteltu havaitsemaan ongelma mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, mikä helpottaa tällaisten ongelmien korjaamista tulevissa autoissa. Useimmilla autonvalmistajilla on taipumus käyttää yhä enemmän rahaa tutkimus- ja kehitystyöhön ja käyttää samankaltaisia alustoja useissa eri autotyypeissä.

Tämä tarkoittaa sitä, että ne voivat käyttää enemmän rahaa yhden modulaarisen alustan parantamiseen sen sijaan, että ne käyttäisivät vähemmän rahaa useisiin eri alustoihin, mikä puolestaan lisää luotettavuutta kautta linjan.

J.D. Power -ajoneuvojen luotettavuustesti 2021.

J.D. Power on maailmanlaajuinen johtaja, kun on kyse kaikenlaisesta autoihin liittyvästä data-analyysistä, erityisesti kun on kyse autojen luotettavuudesta. He ovat analysoineet kaikenlaisia autoja vuosikymmeniä, mikä tarkoittaa, että heillä on laaja ymmärrys siitä, miten nykyautot toimivat.

J.D. Powerin viimeisimmän, vuonna 2021 tehdyn ajoneuvojen luotettavuustutkimuksen mukaan nykyautojen luotettavuus on kaikkien aikojen korkeimmalla tasolla, ja se on parantunut huomattavasti aiempiin vuosiin verrattuna.

Tutkimuksessa todettiin, että vuoden 2021 autojen yleinen luotettavuusstandardi on 10 prosenttia parempi kuin viime vuonna. Tutkimus kattoi laajan valikoiman asioita yli 170 luokassa. Tämänvuotisen testin suurin anti on, että nykyiset 3-vuotiaat autot ovat huomattavasti edeltäjiään parempia, ja Lexus johtaa jälleen kerran listaa.

Nykyaikaisten autojen haavoittuvat alueet

Tärkein syy siihen, miksi jotkut uskovat, että nykyaikaiset autot eivät ole yhtä luotettavia kuin ennen, johtuu enimmäkseen teknologiasta. Viihde-, viestintä-, navigointi- ja audiojärjestelmät aiheuttavat eniten omistajien raportoimia ongelmia, mikä saa monet uskomaan, että teknologia on pilannut nykyautot.

  Missä autoissa on pyörivä moottori?

Tietyt autoteollisuuden suuntaukset, kuten siirtyminen oikeista painikkeista kosketusnäyttöpainikkeisiin, ovat myös monien mielestä huolestuttavia, koska tämä ratkaisu ei ole läheskään yhtä luotettava. Lisäksi monet nykyaikaiset automerkit edistävät ääniaktivointijärjestelmiään, mutta ne ovat vielä kehityksen alkuvaiheessa.

Tämä tarkoittaa, että ne saavat usein koko omistajakokemuksen vaikuttamaan vähemmän luotettavalta, mutta tällaiset järjestelmät ovat vasta jäävuoren huippu. Auton luotettavuuden tärkeimmät osatekijät liittyvät olennaisiin asioihin, kuten mekaanisiin osiin, elintärkeisiin sähköjärjestelmiin ja turvajärjestelmiin, jotka ovat nykyään paljon kehittyneempiä.

UKK-osio

Ovatko autot muuttumassa turvallisemmiksi?

Nykyaikaisista autoista tulee todellakin turvallisempia ja turvallisempia jokaisen uudemman sukupolven myötä. Tämä johtuu myös kokemuksesta ja autoteollisuuden yleisestä kehityksestä. Uudemmissa autoissa on paljon turvavarusteita ja turvatyynyjä, joita ei ollut vanhemmissa autoissa. Myös ADAS-järjestelmät (Advanced Driver Assistance Systems) ovat nykyaikaisissa autoissa, ja ne paranevat koko ajan.

Erityiset järjestelmät, kuten etu-, sivu- tai takatörmäyksenestojärjestelmät, ovat nykyaikaisten autojen ominaispiirteitä. Kaistavahti, uneliaisuusanturit, automaattinen jarrutus ja kehittyneet vakionopeudensäätimet tekevät autoista turvallisempia. Nykyaikaisissa autoissa on myös murenemisvyöhykkeitä, jotka on suunniteltu ohjaamaan törmäysvoimat pois matkustamosta törmäystilanteessa.

Miksi vanhemmat autot ovat parempia kuin uudemmat autot?

Monet ihmiset uskovat, että vanhemmat autot ovat parempia monista syistä, ja ne pyörivät pääasiassa yhä tiukempien päästömääräysten sekä sisätilojen näyttöjen ja tekniikan liiallisen käytön ympärillä. Vanhemmissa autoissa oli usein huomattavasti yksinkertaisemmat moottorit, joita eivät rasittaneet kaikenlaiset päästömääräykset.

  Miksi sinun ei pitäisi ostaa avoautoa?

Vanhemmat autot ovat helpompia työstää, niissä ei käytetä niin paljon tietokoneita ja ne ovat kevyempiä eivätkä niin monimutkaisia. Vaikka nykyajan autot ovatkin luotettavampia, vanhemmat autot ovat helpompia korjata. Myös osien jakaminen on nykyaikaisessa autoteollisuudessa toistuva teema, eikä se ollut kovinkaan yleistä vuosikymmeniä sitten.

Miltä autot näyttävät tulevaisuudessa?

Sähköauton käyttöönoton myötä koko autoteollisuus on parhaillaan myrskyävässä murroksessa kohti tehokkuutta, turvallisuutta ja teknologiaa. Näin ollen autot muuttuvat jatkuvasti monimutkaisemmiksi ja tehokkaammiksi, mikä tarkoittaa, että suuret moottorit lakkaavat pian olemasta, ja ne korvataan kokonaan hybrideillä ja sähkömoottoreilla.

Jalankulkijoiden ja törmäysturvallisuutta koskevat määräykset muuttuvat myös yhä tiukemmiksi, mikä tarkoittaa, että myös autojen ulkoinen muotoilu muuttuu pian rajoittavammaksi. Aerodynamiikka on tärkeä tekijä tehokkuuden kannalta, mikä tarkoittaa, että futuristiset autot käyttävät entistä liukkaampaa muotoilua.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z