Ovatko Fiat 500 huonoja autoja?

Onko Fiat 500 hyvä auto?

Fiat 500 on yksi markkinoiden parhaista pienistä kaupunkiautoista. Kiitos sen tyylikkään ja hoikan muotoilun, alhaisen bensankulutuksen ja edullisuuden. Mutta onko Fiat 500 huono auto?

Se riippuu siitä, mitä etsit. Joidenkin mielestä Fiat 500 on hyvä, kun taas toiset pitävät sitä huonona autona. Jos etsit luotettavaa, kompaktia, tehokasta ja edullista autoa, Fiat 500 on hyvä auto sinulle. Mutta jos tarvitset ylellistä, tilavaa, turvallista ja edistyksellistä kompaktia kaupunkia, tämä ei ole oikea auto sinulle.

Onko Fiat 500 kallis huoltaa?

Fiat 500 ei ole halpa eikä kallis ylläpitää. Tämä johtuu siitä, että sen vuosittainen huolto maksaa 400-530 dollaria. Kustannukset vaihtelevat omistamasi Fiat 500 -mallin mukaan. Sitä paitsi tämä on samanlainen kuin useimmissa pienikokoisissa autoissa, joiden vuotuinen ylläpitokustannus on keskimäärin 456 dollaria. Joidenkin Fiat 500 -mallien ylläpito voi siis olla edullisempaa, kun taas toiset ovat hieman kalliimpia.

Mitkä ovat Fiat 500:n ylläpitokustannukset?

Kuten edellä todettiin, Fiat 500:n ylläpitokustannukset riippuvat siitä, mikä Fiat-malli sinulla on. Keskimäärin Fiat 500:n ylläpito maksaa noin 400 dollaria, Fiat 500X:n ylläpito 500 dollaria ja Fiat 500L:n ylläpito 640 dollaria.

Joitakin osia, jotka sinun pitäisi olla valmis vaihtamaan, kun Fiat 500:n ajokilometrejä kertyy useita, ovat painelevyt, ovien lukot, ohjausjärjestelmä ja sisäelektroniikka. Sitä ennen saatat joutua vaihtamaan sytytyskelat ja kipinät.

Mikä on Fiat 500:n korkea ajokilometrimäärä?

Vaikka Fiat 500:n luotettavuus on hieman keskimääräistä parempi, jotkin mallivuodet ovat vähemmän luotettavia kuin toiset. On siis tärkeää valita oikea Fiat 500 -mallivuosi, jos aiot käyttää sitä vuosia. Sitä paitsi Fiat 500:n, jonka ajokilometrit ovat yli 150 000 kilometriä, katsotaan olevan hyvin ajettu.

  Onko Fiat 500 hyvä auto?

Tämä johtuu siitä, että useimmissa Fiat 500 -malleissa alkaa esiintyä vakavia moottori- ja vaihteisto-ongelmia yli 150 000 mailin jälkeen. Jos siis aiot ostaa käytetyn Fiat 500 -mallin, varmista, että sen mittarilukema on alle 140 000 kilometriä.

On kuitenkin myös tärkeää ymmärtää, että joissakin autoissa, joissa on vähemmän kilometrejä eli 60 000 kilometriä, voi olla vakavampia ongelmia kuin yli 150 000 kilometriä ajetuissa autoissa. Jos auto on huonosti huollettu, kilometreillä ei ole väliä, sillä siinä on yleensä enemmän ongelmia kuin hyvin huolletussa autossa, riippumatta matkamittarin kilometreistä.

Onko Fiat 500 turvallinen auto?

Alkuperäinen Fiat 500 -malli on yksi turvallisimmista Fiat 500 -malleista, joita on koskaan luotu. Se sai Euro NCAP:n törmäystesteissä vuonna 2007 maksimissaan viiden tähden arvosanan. Uusimmat mallit eivät kuitenkaan ole yhtä turvallisia kuin alkuperäiset. Vuonna 2017 Fiat 500 -mallit testattiin uudelleen, jolloin ne saivat niukat 3 pistettä 5 tähdestä.

Sen lisäksi, että ne saivat huonot pisteet turvallisuudesta, ne saivat myös yllättävän alhaiset 66 %:n ja 49 %:n pisteet aikuisten ja lasten matkustajien suojauksesta. Se on yksi luokan huonoimmista tuloksista. Siitä huolimatta Fiat 500:ssa on myös huomattavia turvallisuusvarusteita, kuten mäkilähtöavustin, seitsemän turvatyynyä, hydraulinen jarruavustin, luistonestojärjestelmä ja elektroninen ajonvakautusjärjestelmä.

  Onko Fiat Scudo hyvä auto?

Kuinka kauan Fiat 500 kestää kilpailijoihinsa verrattuna?

Fiat 500 on yksi luokkansa kestävimmistä autoista. Oikein huollettuna Fiat 500 voi kestää yli 250 000 kilometriä. Sen käyttöikä on sama kuin Mini Cooperin ja Smart Fortwon, mutta Honda Fit on huomattavasti luotettavampi, sillä useimmat niistä ajavat yli 300 000 kilometriä.

Ruostuuko Fiat 500 helposti?

Ei, Fiat 500 -mallit eivät ruostu helposti. Tämä johtuu siitä, että ne käyvät läpi poikkeuksellisen korkeatasoisen ruostesuojauksen valmistusprosessin aikana. Menettelyyn kuuluu E-Coat-mainos korroosiosuojaus korin alla.

Tukevasta rakenteesta huolimatta yhdestäkään autosta ei puutu ruostumisongelmia. Näin ollen Fiat 500 -mallissasi kannattaa varoa muun muassa kattoluukun runkoa ja takaluukkua takaspoilerin alla.

FAQ

Onko Fiat 500:ssa ongelmia?

Kyllä, Fiat 500:ssa on useita ongelmia, joista eri käyttäjät ovat raportoineet vuosien varrella. Joitakin ongelmia, joita käyttäjät saattavat kokea omistuksen aikana, ovat jarruongelmat, vaihteiston vikaantuminen, ohjauksen vikaantuminen, jousitusongelmat, huono kytkinpaine ja ennenaikainen pallonivelen vikaantuminen.

Onko Fiat 500 hyvä moottoritieajoon?

Kyllä, Fiat 500 on melko hyvä moottoritieajoon. Se pysyy hyvin paikallaan, kuten useimmat sen kilpailijat. Käyttäjien on kuitenkin varauduttava tie- ja tuulimelun aiheuttamiin häiriöihin moottoritiellä ajettaessa. Jos tuulen äänet eivät siis häiritse sinua, nautit tällä autolla ajamisesta moottoritiellä.

Onko Fiat 500 polttoainetehokas?

Kun verrataan vastaaviin autoihin luokassaan, huomaat, että Fiat 500 ei ole kovin tehokas. Tämä johtuu siitä, että sen EPA-luokitus on 24 mpg kaupungissa, 30 mpg moottoritiellä ja yhdistetty 26 mpg. Tämä on melko paljon vähemmän verrattuna Honda Fitiin, jonka luokitus on 29 mpg kaupungissa, 36 mpg maantiellä ja yhdistetty 31 mpg.

  Samankaltaiset autot kuin Fiat 500X

Onko Fiat 500 hyvä maastoajoon?

Ei, Fiat 500 on yksi huonoimmista autoista maastoajoon. Vaikka se on ketterä maantiellä ja hauska ajaa kaupungissa, Fiat 500 toimii surkeasti kuoppaisilla teillä tai epätasaisessa maastossa. Jos siis etsit pientä autoa maastoajoon, pysy kaukana Fiat 500:sta, sillä tulet pettymään pahasti.

Onko käytetty Fiat 500 hyvä auto?

Se riippuu auton kunnosta. Jos auto on hyvin huollettu ja sillä ajetaan kunnolla, Fiat 500 voi olla hyvä käytetty auto. Mutta jos omistaja ei ole huoltanut sitä hyvin, se voi osoittautua ongelmalliseksi. Hyvin huollettu Fiat 500 voi kestää yli 200 000 kilometriä. Tämä perustuu keskimäärin 15 000 kilometriin vuodessa.

Loppupäätelmät

Fiat 500 ei ole kovin hyvä eikä huono auto. Kaikki riippuu siitä, mitä etsit pieneltä kaupunkiautolta. Fiat 500 on erinomainen pikkuauto ihmisille, jotka haluavat pienikokoisen, luotettavan, kohtuuhintaisen ja polttoainetaloudellisen kaupunkiauton. Sitä vastoin ylellistä, suorituskykyistä, tehokasta ja kehittynyttä pikkuautoa etsivät saattavat pitää sitä huonona autona.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z