Ovatko Jaguar F-Typet kalliita ylläpitää?

Jaguarisi huoltaminen on hyvä tapa ehkäistä kalliita korjauksia. Jaguar F-Type ei ole kallis huollettava ensimmäisten vuosien aikana, jos noudatat säännöllistä huoltoaikataulua.

Kuten muissakin autoissa, sinun on vaihdettava F-pacen moottoriöljy, suodatin, jarruneste ja muutama muu asia, jotta ajoneuvo toimii moitteettomasti. Huoltokustannukset kuitenkin nousevat, kun auto ikääntyy tai kun et hoida huoltoa ajoissa.

Jaguar F-Type huoltokustannukset

Jaguar F-Typen huoltokustannukset ovat yleensä alhaiset ensimmäisen vuoden ajan. Mutta hinnat nousevat huomattavasti auton ikääntyessä. Kun auto toimii ajan myötä, eri osat heikkenevät ja niitä on nuorennettava. Hyvä esimerkki on pyörien pyöränkierto. Sitä ei ehkä tarvitse tehdä ensimmäisenä vuonna, mutta tarve voi tulla esiin toisena vuonna.

Jaguar F-Type -auton suosituin huolto on öljynvaihto, johon liittyy suodattimen vaihto ja muita pieniä asioita. Huomaa, että huollot voivat muuttua kalliiksi korjauksiksi, jos niitä ei tehdä ajoissa.

Viiden ensimmäisen vuoden aikana käytät todennäköisesti noin 8 000 dollaria Jaguar F-Type -autosi huoltoon. F-Typelle suoritettaviin säännöllisiin huoltotoimenpiteisiin kuuluvat:
● Öljynvaihto
● Suodattimen vaihto
● Pyörän suuntaus tai renkaiden kierto
● Tarkastukset
● renkaiden vaihto

Öljynvaihdot

Useimmissa Jaguar F-tyypeissä öljy on vaihdettava 7000-10 000 mailin välein. Voit kuitenkin tarkistaa omistajan käsikirjasta valmistajan suositukset siitä, milloin öljy on vaihdettava ja minkä tyyppistä öljyä on käytettävä. On tärkeää huomata, että moottorin koko ja öljytyyppi määräävät öljynvaihdon kulutuksen.

Täyssynteettinen öljy on yleensä kalliimpaa kuin tavanomainen öljy, ja 8-sylinterinen moottori kuluttaa enemmän öljyä kuin nelisylinterinen moottori. Voit kuitenkin odottaa käyttäväsi tähän tehtävään 300-340 dollaria. Tämä sisältää osat ja työn, ja osat ovat noin 260-274 dollaria ja työ noin 50-70 dollaria.

  Porsche vs. Jaguar: Luotettavuus

Suodattimen vaihto

Suodatin vaihdetaan yleensä öljynvaihdon yhteydessä. Kustannukset lisätään siis öljynvaihdon kokonaiskustannuksiin. Jos kuitenkin teet työn itse, tarvitset vain osat. Öljynsuodattimia myydään 5-15 dollarin hintaan.

Pyörän linjaus tai renkaiden kierto

Koska ajoneuvon etuosa kantaa suurimman osan ajoneuvon painosta, on mahdollista, että eturenkaat kuluvat nopeasti. Renkaiden kiertäminen varmistaa, ettei renkaiden kuluminen ole epätasaista, ja pidentää myös renkaiden käyttöikää. Ammattilaiset neuvovat, että renkaiden kierto olisi tehtävä jokaisen öljynvaihdon yhteydessä.

Useimmat ihmiset tekevät sen 5000 mailin välein tai yleensä 3000-7000 mailin välillä, riippuen siitä, kuinka usein he ajavat. Omistajan käsikirjaan kannattaa kuitenkin tutustua; siinä kerrotaan, milloin valmistaja suosittelee renkaiden pyörittämistä. F-Typen pyörien kohdistaminen voi maksaa 20-225 dollaria riippuen siitä, kuinka monta pyörää pyörität ja asiantuntijan hinnasta.

Ajoneuvon katsastus

Ajoneuvon katsastuksessa tarkistetaan, miten auton eri osat voivat. Tarkastuksen voi tehdä kerran vuodessa, mutta useimmat ammattilaiset suosittelevat tarkastuksen tekemistä jokaisen öljynvaihdon yhteydessä. Voit teettää sen asiantuntijalla tai voit tehdä sen itse.

Asiantuntijan tekemän tarkastuksen hinta vaihtelee liikkeestä toiseen, mutta se voi olla vain 15-30 dollaria. Tämän tarkastuksen aikana on tarkistettava seuraavat asiat:
● nestetasot
● letkut
● ilmansuodattimet
● hihnat
● Akku
● kulutuspinnan syvyys
● Rengaspaine

Renkaiden vaihto

Jotkut odottavat, että heidän F-Type-renkaansa ovat huonot ennen kuin vaihtavat ne. Toiset kuitenkin valitsevat uudet renkaat heti, kun he huomaavat, että pito heikkenee tai rengas ei enää toimi niin kuin sen pitäisi. Neljän renkaan vaihtaminen maksaa yleensä 1000-1 600 dollaria merkistä riippuen.

Renkaiden vaihto on yleensä tarpeen 15 000-70 000 kilometrin välillä, riippuen valitusta renkaasta. Kesärenkaiden ajokilometrit ovat yleensä lyhyemmät, koska niiden pehmeä kumiseos parantaa pitoa.

  Jaguar XJ Luotettavuus

Muut korjauksilta näyttävät huoltotoimenpiteet

Jos F-Type-sarjassasi sattuu olemaan jokin erityinen ongelma, käytät todennäköisesti rahaa korjauksilta näyttäviin huoltoihin. Esimerkiksi vuoden 2015 F-Typessä on käyttäjien mukaan ollut pysäköintianturin toimintahäiriöitä. On siis todennäköistä, että käytät jatkuvasti rahaa tämän korjaamiseen, jos et tiedä, että kyseessä on itse asiassa valmistajan vika.

Jaguar F-Type -mallin huoltoarvio

Katsotaanpa, kuinka paljon voisit käyttää F-Typen öljynvaihtoon, renkaiden vaihtoon, pyöränsuuntaukseen ja tarkastukseen viiden vuoden aikana. Huomaa, että nämä huollot voivat olla kaksi kertaa vuodessa riippuen siitä, kuinka usein ajat.
Jaguar F-Type -mallin huoltokustannukset viideltä vuodelta (osat ja työkustannukset mukaan lukien).
Ensimmäinen vuosi Toinen vuosi Kolmas vuosi Neljäs vuosi Viides vuosi
Öljynvaihto (yhdessä suodattimen vaihdon kanssa) $280 (joskus et ehkä tarvitse sitä) $280 $280 $280 $280 $280 $280 $280
Renkaiden vaihto 300 dollaria 300 dollaria 300 dollaria 320 dollaria 340 dollaria 360 dollaria
Renkaan vaihto
Todennäköisesti et tarvitse sitä ensimmäisenä vuonna $1300( 4 rengasta) – – $1500
Tarkastus 200 dollaria 200 dollaria 200 dollaria 220 dollaria 240 dollaria 260 dollaria
Yhteensä $780 $2080 $820 $860 $2400 dollaria

Huomautus: yllä olevassa kuvassa oletetaan, että vaihdat öljyn, pyörität renkaat, teet yleistarkastuksen joka vuosi ja vaihdat renkaat kerran kolmessa vuodessa. Ymmärrä myös, että tässä mainittu tarkastus ei sisällä viallisten osien vaihtamista.

Tämä sisältää vain tarkastuksen hinnan, jonka voit joissakin tapauksissa tehdä itse. Arvion mukaan voit siis kuluttaa jopa 6940 dollaria viiden vuoden aikana, jos teet yllä olevan taulukon mukaisen huollon. Jos tämä kaksinkertaistuu, F-Typen huoltokustannukset 10 vuoden kuluttua voivat olla 13 880-15 000 dollaria.

  Paras Jaguar sedan rahalle

UKK

Miten minimoin F-Typen huoltokustannukset?

Yksi tapa minimoida huoltokustannukset on tehdä huolto itse. Esimerkiksi katsastuksen ja öljynvaihdon voit tehdä itse. Jotkut voivat jopa pyörittää renkaat itse. Tämä tarkoittaa automaattisesti säästöä työkustannuksissa.

Sinun ei kuitenkaan kannata yrittää tehdä näitä tehtäviä, jos et ole mekaanisesti taipuvainen. Et ehkä pysty selvittämään, mitä on vaihdettava tarkastuksen aikana. Tai on mahdollista, että et suorita tehtävää hyvin, ja se voi lopulta maksaa sinulle enemmän pitkällä aikavälillä.

Mikä on Jaguar F-Typen yleisin huolto?

Kuten kaikissa muissakin autoissa, F-Typen yleisin huolto on öljynvaihto, johon liittyy suodattimen vaihto. Öljynvaihto on suositeltavaa suorittaa 7 000-10 000 kilometrin välein riippuen öljytyypistä ja ajotiheydestä. Myös renkaiden vaihtaminen on kätevää, jotta renkaiden epätasainen kuluminen voidaan välttää ja renkaiden käyttöikää pidentää.

Milloin minun pitäisi tehdä korjauksia F-Typeeni?

Huolto, kuten ajoneuvon tarkastus, suoritetaan rutiininomaisesti ajoneuvon kunnon tarkistamiseksi. Tällöin voit havaita mahdolliset viat ja korjata ne ajoissa, ennen kuin viallinen osa vahingoittaa muita osia. On suositeltavaa suorittaa korjaukset heti, jos huomaat viallisia osia katsastuksen aikana.

Joissain tapauksissa ajoneuvon suorituskyky saattaa heikentyä ajamisen aikana, mikä kertoo siitä, että jokin asia ei toimi niin kuin pitäisi. Kojelaudassa syttyvä erityinen valo on toinen tapa havaita vialliset osat tai lisävarusteet. Joskus voit myös tuntea tai jopa kuulla tiettyjä ääniä ajoneuvosta.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z