Ovatko Mercedes Benzin osat kalliita?

Ovatko Mercedes Benzin osat kalliita?

Mercedes-Benzin omistaminen on monen unelma. Sinun on kuitenkin oltava valmis käyttämään rahaa pitämään luksusautosi huippukunnossa.

Mercedeksen osat ovat kalliita. Se on yksi syy siihen, miksi monet Mercedes-auton omistajat myyvät autonsa muutaman vuoden käytön jälkeen. Kun auto vanhenee, kulut kasaantuvat entisestään, ellet pidä hyvää huolta kolmen tähden autostasi.

Mielenkiintoista kyllä, Mercedes on pitkällä aikavälillä itse asiassa halvempi ylläpitää kuin BMW ja Audi. Tämä johtuu siitä, että niissä on laadukkaita osia, jotka ovat kokeneiden insinöörien suunnittelemia. Oikein hoidettuna Mercedes-Benz-ajoneuvo on luotettavampi 10 vuoden ajan kuin sen lähimmät kilpailijat BMW ja Audi.

Miksi Mercedes-Benzin osat ovat kalliita?

Mercedeksen osat ovat kalliita, koska kyseessä on luksusauto. Kuten kaikissa luksusautoissa, myös Mercedeksessä on korkealaatuisia osia, jotka ovat parhaiden teknikkojen valmistamia. Lisäksi Mercedeksen osat ovat yleensä alkuperäisiä eli alkuperäisvalmistajan (OEM) osia.

Huomaa, että jotkut valmistajat tarjoavat jälkimarkkinavaraosia, jotka eivät ole kovin kestäviä eivätkä yhtä luotettavia.

Mitkä ovat kalleimmat vaihdettavat Mercedes-osat?

Vaihteistojärjestelmä

Vaihteistojärjestelmä auttaa siirtämään moottorin tehon vetoakselille ja takapyörille. Vaihteiston vaihteet muuttavat auton vetopyörän nopeutta ja vääntöä suhteessa moottorin nopeuteen ja vääntöön. Jos voimansiirtojärjestelmä on vaurioitunut tai vikaantunut, joudut vaihtamaan monia osia.

Vaihteistojärjestelmän osia ovat hydraulijärjestelmä, momentinmuunnin, planeettavaihteet, momentinmuunnin, tiivisteet ja tiivisteet, kaasuvaijerin valvonta, säätäjä ja modulaattori. Mercedeksen vaihteistojärjestelmän vaihtaminen tai korjaaminen on kallista. Se vaihtelee 1800 ja 5000 dollarin välillä autosi mallista riippuen.

  Kumpi on arvokkaampi, Mercedes vai BMW?

Katalysaattori

Katalysaattorit ovat ratkaisevan tärkeitä, kun ajoneuvon pakokaasuissa olevat vaaralliset aineet, kuten typpioksidi, hiilimonoksidi ja hiilivedyt, muutetaan kemiallisten reaktioiden avulla vähemmän vaarallisiksi aineiksi, kuten vesihöyryksi ja hiilidioksidiksi. Tämän olennaisen osan vaihtaminen on varsin kallista.

Mercedes-Benzin alkuperäisen laitevalmistajan katalysaattori voi maksaa 14 000-25 000 dollaria. Se on melko kallis, mutta se ei ole yhtä työläs kuin vaihteistojärjestelmä. Siksi korjauskustannukset voivat olla hieman alhaisemmat. Huomaa, että hinta vaihtelee Mercedes-mallin mukaan.

Nokka-akseli

Nokka-akseli sijaitsee moottorin alapuolella, ja sen elintärkeä tehtävä on avata ja sulkea moottorin venttiilit. Se ohjaa moottorin ilmanottoa. Nokka-akselit yleensä vaurioituvat tai menevät pilalle, koska ajoneuvoa ei huolleta asianmukaisesti. Esimerkiksi laiminlyödyt öljynvaihdot, lika ja lika vaikuttavat nokka-akseliin.

Nokka-akselin vaihtaminen Mercedes-Benz-automallissasi on paitsi kallista myös työlästä. Siksi sinun on oltava valmis maksamaan paljon rahaa varaosasta ja työstä. Uusi nokka-akseli maksaa sinulle 120-1 150 dollaria.

Polttoainepumppu

Useimmat polttoainepumput vaurioituvat normaalin kulumisen vuoksi. Polttoainepumpun tehtävänä on syöttää oikea määrä painetta autosi polttoainesuuttimiin. Jos huollat autosi vuosittain, voit säästää polttoainesuuttimet tukkeutumiselta.

Uusi Mercedes-polttoainesuutin voi maksaa vain 20 dollaria, mutta jopa noin 450 dollaria. Vältä ostamasta jälkimarkkinapolttoainesuuttimia, sillä kyseessä on autosi tärkeä osa. Mitä luotettavampi polttoaineen ruiskutuslaite on, sitä paremmin se toimii.

  Voiko tavallista ohjaustehostinta käyttää Mercedeksessä?

Moottorilohko

Yksi auton omistajan pahimmista painajaisista on moottorin pettäminen. Moottori on jokaisen ajoneuvon sydän. Jos se siis pettää, myös autosi on pettänyt. Jotkin osat, kuten moottorilohko, voidaan kuitenkin vaihtaa. Uusi Mercedeksen moottorilohko voi maksaa 200-2 000 dollaria.

Auton sylinteri

Toinen kallis osa, jonka et haluaisi vaurioituvan, on auton sylinteri. Kuten polttoainepumppu, vaurioitunut auton sylinteri hajoaa yleensä asianmukaisen huollon tai kunnossapidon puutteen vuoksi. Uusi Mercedes-Benzin sylinteri maksaa 600 dollarista ylöspäin, korjauskustannuksia lukuun ottamatta.

Mitkä Mercedeksen osat kuluvat nopeimmin?

Jotkin Mercedes-Benzin osat eivät ole kalliita, mutta ne saattavat vaatia säännöllistä vaihtoa. Nämä osat kuluvat nopeammin kuin muut osat. Mutta asianmukaisella huollolla niiden pitäisi kestää pidempään. Näitä osia ovat esimerkiksi moottorin suodattimet, letkut ja hihnat sekä sähköjärjestelmä.

Usein kysytyt kysymykset Mercedes-Benzin huollosta

Ovatko Mercedeksen osat kalliimpia kuin BMW:n tai Audin?

Mercedeksen osat ovat kalliimpia kuin BMW:n ja Audin. Audi on kuitenkin kalliimpi ylläpitää pitkällä aikavälillä, sitten BMW ja sitten Mercedes. BMW:llä on edullisimmat osat näistä kolmesta tärkeimmästä saksalaisesta luksusmerkistä.

Mikä Mercedeksen osa on kallein?

Vaihteisto on yksi kalleimmista vaihdettavista auton osista. Seuraavaksi tulevat katalysaattori, nokka-akseli ja sitten polttoainepumppu. Jos Mercedes-autosi vaihteisto vikaantuu tai vaurioituu, joudut pulittamaan sen korjaamiseen vähintään 1 800 dollaria.

  Mikä malli on pienin Mercedes-maasturi?

Onko Mercedes-Benzin huolto kallista?

Koska Mercedes on luksusauto, siinä on kalliita huippuluokan osia. Lisäksi merkillä on erityisiä insinöörejä, joilla on lupa työskennellä auton parissa. Et siis voi viedä Mercedestäsi mihin tahansa autokorjaamoon. Mersun ylläpito on kallista puuhaa.

Miksi sijoittaa Mercedeksen OEM-osiin jälkimarkkinavaraosien sijaan?

Jälkimarkkinavaraosat voivat olla halvempia, mutta ne eivät ole lähelläkään OEM-osia. Alkuperäisosat ovat Mercedeksen valmistamia ja sertifioimia, eli ne ovat autoon tarkoitettuja alkuperäisosia. Jälkimarkkinavaraosat ovat muiden valmistajien valmistamia, eivätkä ne välttämättä ole täysin yhteensopivia auton merkin ja mallin kanssa.

Bottom line

Mercedeksen autonosat ovat kalliimpia kuin BMW:n, Audin ja Volkswagenin. Lisäksi tarvitset valtuutetun Mercedes-jälleenmyyjän korjaamaan autosi, mikä tekee siitä vielä kalliimman. Huolimatta osien korkeista hinnoista varmista, että ostat OEM-osat, jotta vältät huonolaatuisten osien asentamisen autoosi.
OEM-osat ovat kalliita mutta pitkäikäisiä. Mercedes-Benzin osien tarkka hinta vaihtelee automalleittain. Mitä kalliimpi auto, sitä kalliimmat varaosat. Ota siis korjaus- ja huoltokustannukset huomioon, kun hankit Mercedes-unelmamalliasi.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z