Ovatko Polestar-autot hyviä lumessa?

Jotta auto olisi hyvä lumisissa ja jäisissä olosuhteissa, siinä on oltava nelivetojärjestelmä, laadukkaat talvirenkaat ja kehittynyt ajonvakautusjärjestelmä. Onneksi Polestar 2:ssa on vakiovarusteena AWD, ja siinä on vakiona myös kehittynyt ja lumenauraukseen soveltuva ajonvakautusjärjestelmä.

Sinun tarvitsee vain investoida laadukkaisiin talvirenkaisiin, ja edessäsi on melko suorituskykyinen talvikone, jonka pitäisi selviytyä lumesta ilman suurempia ongelmia. Jos ajat lumisissa olosuhteissa, sinun on kuitenkin myös vähennettävä regeneroivan jarrutuksen tasoja, koska tämä järjestelmä voi mahdollisesti haitata optimaalista luistonestoa.

Oli miten oli, Polestar 2 on todella hyvä auto ajaa lumessa lukemattomista muista syistä, kuten segmenttiin nähden melko korkeasta maavarasta, hyvästä näkyvyydestä sekä sähkömoottorin vääntömomentista ja tasaisuudesta.

Akku ja sen varaustaso on kuitenkin tarkastettava ennen lumisateeseen lähtöä, sillä alhaiset lämpötilat rasittavat akkua enemmän. Muista noudattaa kaikkia liikennemerkkejä, jarruta kevyesti ja pidä aina turvallinen etäisyys edellä ajavaan autoon.

Polestar 2 – yleiskatsaus

Polestar 2 on ensimmäinen ”massatuotannossa” oleva Polestar-sähköauto nykyisillä markkinoilla, mutta sitä seuraa pian ainakin kolme muuta mallia. Polestar pyrkii Polestar 2:lla nappaamaan Teslalta ja kaikilta japanilaisvalmistajilta vielä muutaman mukavuus- ja luksuspainotteisen asiakkaan pois.

Polestar 2:n hinnat alkavat noin 45 900 dollarista 64 kWh:n akkuvaihtoehdon lähtötasolla, kun taas 78 kWh:n pitkän kantaman malli maksaa hieman alle 50 000 dollaria. Pienin teho on 170 kW, kun taas pitkän kantaman huippumallin huippu on 300 kW.

  Onko Polestar hyvä auto pitkälle henkilölle?

Polestar 2 on ylellinen keskikokoinen sähköautosedan, jossa keskitytään selvästi mukavuuteen ja helppokäyttöisyyteen. Ulkosuunnittelu on hieman epämääräinen, mutta sisätilojen suunnittelu on paljon intuitiivisempi ja helpompi käyttää kuin useimpien sähköautojen, kiitos vanhojen kunnon fyysisten painikkeiden, joita on paljon helpompi ja turvallisempi käyttää ajon aikana.

Polestar 2 tarjoaa kaksi tavaratilaa sekä edessä että takana, mikä tekee siitä käytännöllisyydeltään luokan keskitasoa. Pitkän toimintasäteen mallin pitäisi pystyä kulkemaan 270 WLTP-kilometriä yhdellä latauksella, ja sen lataaminen 10 prosentista 80 prosenttiin 140 kW:n pikalaturin avulla kestää noin puoli tuntia tai 12 tuntia kotipistorasian kautta.

Polestar 2 – Ajaminen lumessa ja jäällä

Kuten aiemmin mainittiin, Polestar 2 on loistava talviajoneuvo, koska siinä on vakiovarusteena AWD, ja 300 kW:n tehon pitäisi myös olla enemmän kuin tarpeeksi hankalista tilanteista selviytymiseen. Kun otetaan huomioon, että kaikissa tulevissa Polestar-malleissa käytetään todennäköisesti tätä voimansiirtoa, on perusteltua ajatella, että kaikkien tulevien Polestar-mallien pitäisi olla hyviä myös lumella, ellei jopa parempia.

Autossa on myös edistyksellinen ajonvakautusjärjestelmä, joka voi mukautua tiettyihin ajo-olosuhteisiin, kuten lumeen tai jäähän. Auto on hyvin tasapainoinen, ja se pakkaa kaiken painon alaspäin, minkä pitäisi minimoida korin kallistelu ja maksimoida mutkien hallinta.

Polestar 2 on melko raskas auto, kuten kaikki sähköautot, mikä tarkoittaa, että sitä voi olla hieman vaikea hallita, jos et luota ajonhallintajärjestelmään. Näin ollen on parempi pitää se aina päällä ulkoisista olosuhteista riippumatta.

  Onko Polestar hyvä valinta koiranomistajille?

Lumiajokoulu – Miten talviajoon tulisi suhtautua yleisesti ottaen?

Talviajamisen osaaminen on tärkeää riippumatta siitä, kuinka kehittynyt tai talviystävällinen autosi on. Muista aina valita laadukkaat talvirenkaat, sillä AWD ja huonot renkaat ovat todella huono yhdistelmä, varsinkin jos auto on RWD.

Lumella ajettaessa sinun on ennakoitava paljon enemmän kuin muuten, mikä tarkoittaa, että sinun on jarrutettava nopeammin. Pidä aina turvaväli edellä ajavaan autoon ja yritä huomioida kaikki ympärilläsi olevat, sillä kaikki eivät ole yhtä taitavia kuin sinä.

Sinun on oltava erityisen varovainen lähestyessäsi alamäkeä tai ylämäkeä, joten muista käyttää ajovaloja liikennemerkkien antamiseen, jos siihen on tarvetta. Pyri pitämään autosi autotallissa ja pese autosi aina vähintään kerran kuukaudessa, jos alueellasi on runsaasti suolaa jään torjumiseksi.

UKK-osio

Ovatko sähköautot hyviä lumessa?

Sähköautot ovat hyviä lumessa, koska ne tarjoavat paremman hallinnan renkaiden luiston ja sen suhteen, miten vääntömomentti jakautuu pyörien kesken. Ne ovat tasaisempia ja pystyvät antamaan tehoa tasaisemmin, minkä pitäisi hyödyttää ajamista liukkaissa olosuhteissa.

Muista kuitenkin räätälöidä ajotapasi sen mukaisesti, sillä muuten sähköauto on lumessa yhtä huono ellei jopa huonompi kuin ICE. Koska sähköautot voivat tarjota 100 % tehoa koko ajan, on parempi ajaa varovasti ja hitaasti.

Mitkä autotyypit ovat parhaita lumessa?

Parhaat lumiautot ovat varustettuja AWD:llä, maastorenkailla ja suuremmalla maavaralla, mikä tarkoittaa, että maasturit ja tietyt pick-upit kannattaa hankkia. On turvallista sanoa, että kehittynyt ajonvakautusjärjestelmä ja AWD ovat olennaisia, kun on kyse talviajosta, paitsi tietenkin renkaat.

  Onko Polestar ja Volvo sama asia?

Urheiluautot ja superautot ovat tunnetusti hyödyttömiä talvella, koska ne ovat aivan liian matalalla ja niitä voidaan helposti käyttää lumenauraajina.

Mitä ei pidä tehdä ajettaessa lumessa?

Ensimmäinen asia, joka sinun on aina varmistettava, on se, että autossasi on kunnon talvirengassarja, koska kesärenkaat ja lumi eivät sovi yhteen ollenkaan. Toiseksi, älä kiirehdi ajaessasi lumella, koska sinun on vaikea hidastaa nopeasti, jos se on tarpeen.

Kolmanneksi, älä lämmitä autoasi suljetussa tilassa, kuten autotallissa, koska se voi tappaa sinut. Lopuksi, älä aja niin, että tankissa on vain vähän tai ei lainkaan polttoainetta, älä käytä vakionopeudensäädintä äläkä koskaan kytke pois päältä ajonvakautusta, jos et ole 100-prosenttisesti tietoinen siitä, mitä olet tekemässä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z