Ovatko Volvon hybridit hyviä?

Kaikki uudet Volvot ovat joko hybridejä tai sähköautoja, ja ne ovat kaikki poikkeuksellisia omassa luokassaan.

Siitä lähtien, kun Volvon sitoutuminen sähköistämiseen alkoi vuonna 2017, Volvo on valmistanut vain hybridi- tai täyssähköautoja. Ne valmistavat kahdenlaisia hybridiautoja. Ensimmäinen on mieto hybridi ja toinen on pistokehybridiauto. Mild-hybridiversio on saatavilla kaikkiin Volvo-malleihin, kun taas plug-in-versiot ovat saatavilla premium-malleihin.

Volvon hybriditeknologia

Volvo on valmistanut hybridiautoja vuodesta 2017 lähtien. Yhtiöllä on täydellinen valikoima hybridi- ja sähköautoja, ja miedot hybridiautot ovat vakiovarusteena. Mild-hybridiautojen tavoitteena on tarjota parempi polttoainetaloudellisuus pienemmillä hiilidioksidipäästöillä.

Plug-in-hybrideissä on iso akku, joka voi varastoida sähköenergiaa, jotta auto voi toimia täysin akun varassa. Akun toimintasäde on enintään 18 mailia, mikä tarkoittaa, että se on hyödyllinen kaupunkiajossa. PHEV-autot ovat todistetusti erittäin hyviä polttoaineen kulutuksessa. PHEV XC40 -malli kuluttaa kaksi kertaa vähemmän polttoainetta ja sen hiilidioksidipäästöt ovat erittäin alhaiset.

Mild-hybriditekniikka

Volvon mild-hybridiautot käyttävät pientä akkua auton kiihdyttämiseen ja tasaisen ajon takaamiseen. Mild-hybridiautojen akut eivät pysty pyörittämään koko autoa pelkällä akulla, mutta ne kuluttavat 15 % vähemmän polttoainetta kuin perinteiset moottorit, joten ne ovat taloudellisia ja ympäristöystävällisiä.

Volvo käyttää 48 voltin akkua jokaisessa mild-hybridiautossa. Akku lataa itseään regeneratiivisen jarrujärjestelmän avulla. Akut myös avustavat paremmin start/stop-painiketta.

Mild-hybridimallien polttoainetaloudellisuus on erinomainen. S60 T5:n ja T6:n voimansiirrot, jotka ovat mild-hybridimalleja, tuottavat keskimäärin noin 23 mpg ja 21 mpg. S90 T6:n voimansiirto tuottaa 21 mpg kaupungissa ja 32 mpg maantiellä. Vaikka tämä ei ole parempi kuin täyshybridit tai PHEV-mallit, miedot hybridit ovat silti parempi vaihtoehto kuin perinteiset polttomoottoriautot.

  Ovatko Mercedes-hybridit hyviä?

Plug-in-hybriditekniikka

Volvon Plug-in-hybridit käyttävät akkua ja perinteistä polttomoottoria. Auto pystyy kuitenkin toimimaan pelkästään akulla. Volvon ladattavat mallit perustuvat plug-in-tekniikkaan. Kaikissa niissä on litiumioniakku, joka voi ajaa jopa 18 kilometriä täysin akun varassa, auton koosta riippuen.

Akun voi ladata kotonasi lataustyökalulla, joka kuuluu auton vakiovarusteisiin, tai voit käyttää pikalaturia. Autojen akkujen käyttöikä on myös pitkä, noin 10 vuotta. Volvo S60 Recharge -auton polttoainetaloudellisuus on jopa 69 mpg, kun taas XC90:n polttoainetehokkuus on jopa 55 mpg.

Volvon hybridiautomallit

Volvon hybridiautot ovat poikkeuksellisen käytännöllisiä, ja niitä arvostetaan luokkansa parhaimmistoon kuuluviksi. Tässä ovat Volvon automallien luokitukset:

  • Volvo S60 – yleisarvosana 8,3/10
  • Volvo S90 – yleisarvosana 7.9/10
  • Volvo V60 – yleisarvosana 8.3/10
  • Volvo V90 – yleisarvosana 8.8/10
  • Volvo XC40 – yleisarvosana 8.4/10
  • Volvo XC60 – yleisarvosana 8.4/10
  • Volvo XC90 – yleisarvosana 8.1/10
    Tämä osoittaa selvästi, että Volvon autot ovat parhaita. Turvallisuus- ja ylellisyysominaisuudet ovat aina plussaa, kun ostat Volvon. Hybridimallit tarjoavat Volvon turvallisuuden maksimitason, ja ne ovat myös taloudellisia.

Sähköistävä Volvo

Volvo on ollut yksi niistä harvoista autonvalmistajista, jotka keskittyvät autojensa täydelliseen sähköistämiseen. He aloittivat sähköistämiskampanjansa vuonna 2017, ja sen jälkeen he ovat luopuneet dieselmoottoreista ja korvanneet kaikki fossiilisiin polttoaineisiin perustuvat moottorit hybridivaihtoehdoilla.

  Miksi käytetyt Volvot ovat niin halpoja?

Varmasti miedot hybridiautot eivät ole ympäristön kannalta täydellinen vaihtoehto, mutta ne ovat silti halvempia kuin PHEV-autot ja ne päästävät vähemmän hiiltä kuin perinteiset moottorit. Volvon PHEV-autot vähentävät hiilidioksidipäästöjä jopa 66 prosenttia. Ne tekevät tämän samalla, kun niiden moottorin suorituskyky on vielä parempi ja kiihtyvyys nopeampi.

Tuomio

Volvon hybridit ovat varmasti hyviä. Yhtiöllä on nyt paljon hyvää kokemusta hybridien valmistuksesta. Lisäksi XC40 Recharge -mallin esittelyn myötä he parantavat hybridi- ja sähkötekniikkaansa entisestään. He aikovat jopa esitellä toisen EV:n, C40 Recharge -mallin. Kaiken kaikkiaan Volvon hybridin ostaminen on jopa parempi vaihtoehto kuin monet muut hybridit sen ylivoimaisten turvallisuusominaisuuksien vuoksi.

FAQ

Ovatko miedot hybridit kalliita?

Mild-hybridiautot vähentävät hiilidioksidipäästöjä lähes 9 % ja voivat tarjota paremman polttoainetalouden kuin tavalliset fossiilisiin polttoaineisiin perustuvat moottorit. Autot eivät kuitenkaan ole täysin sähköisiä. Ne tarvitsevat edelleen enemmän polttoainetta kuin muut täyshybridit tai PHEV-autot. Akun ansiosta ne ovat hieman kalliimpia kuin perinteiset polttomoottoriautot, mutta ne ovat varmasti halvempia kuin muut hybridityypit.

Kuinka paljon polttoainetta mieto hybridiauto säästää?

Mild-hybridiautot eivät kulje täysin sähköllä, ja ne tarvitsevat edelleen bensiiniä. Mild-hybrideissä auton moottori sammutetaan, kun sitä ei tarvita. Silloin se antaa virtaa lisävarusteille ja minimoi moottorin tarpeen, mikä säästää polttoainetta. Kaiken kaikkiaan miedot hybridit säästävät polttoainetta jopa 10 prosenttia auton valmistajasta riippuen.

  Kuinka kauan Volvon akut kestävät?

Ovatko hybridiakut kalliita?

Hybridiakut ovat kalliita, ja niiden hinta vaihtelee 1 000 ja 6 000 dollarin välillä autosta riippuen. Hybridiautojen avulla voit kuitenkin säästää polttoainekuluissa jopa 35 %, ja PHEV-autoissa jopa enemmän. Niiden ylläpitokustannukset ovat myös pienemmät. Auton akku on silti vaihdettava joskus, sillä muuten se voi vaikuttaa autosi yleiskuntoon.

Käyttävätkö pistokehybridit vain sähköenergiaa?

Plug-hybridiautot toimivat sekä sähkömoottoreilla että polttomoottoreilla. Akkua ladataan kahdella tavalla, ensinnäkin kytkemällä se laturiin ja toiseksi auton regeneratiivisella jarrujärjestelmällä. Tämän jälkeen auto toimii täysin akulla tietyn kantaman ajan, joka vaihtelee autotyypistä riippuen.

Jos et halua ajaa sähkömoottorilla, auto voi toimia joko polttomoottorilla tai sähköakulla, jolloin polttoainetta säästyy täyshybridiauton tavoin. Kaiken kaikkiaan PHEV-autot ovat hyvä vaihtoehto täyssähköautoille.

Miksi sähköautot ovat niin tärkeitä?

Koko kuljetussektori on vastuussa jopa viidenneksestä maailman kaikista hiilidioksidipäästöistä. Autoteknologian parantaminen voi vähentää hiilipäästöjä eksponentiaalisesti. Sähköenergiaan tukeutuminen voi jopa vähentää hiilipäästöjä muilla tavoin, kuten vähentämällä bensiinin louhintaa ja tuotantoa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z