Ovatko Volvon osat kalliita?

Volvot ovat olleet alalla vuodesta 1927 lähtien. Lisäksi ne ovat yksi markkinoiden luotetuimmista luksusautomerkeistä, sillä ne ovat suosittuja turvallisimpien autojen valmistajina. Ovatko Volvon osat kuitenkin kalliita?

Volvon osat ovat melko kalliita. Tämä on normaalia, että luksusautojen osat ovat kalliita, koska ne on rakennettu hieman eri tavalla kuin perinteiset autot. Jos siis verrataan Volvon osia Toyotaan, Hondaan, Mazdaan tai jopa Nissaniin, huomaat, että ne ovat kalliimpia.

Huolimatta siitä, että Volvon osat ovat kalliimpia kuin perinteisten autojen osat, voit yllättyä huomatessasi, että ne ovat melko edullisempia kuin niiden kilpailijat. Jos verrataan Volvon osien hintaa Mercedekseen, Audiin tai BMW:hen, huomaat, että ne ovat varsin edullisia.

Miksi Volvojen korjaaminen on kallista?

Volvot eivät ehkä ole kaikkein kalleimpia luksusautoja korjattavaksi, mutta ne maksavat silti paljon, jos haluat korjata ne. Yksi tärkeimmistä syistä siihen, miksi Volvojen korjaaminen on kallista, on auton mukana tulevien osien laatu. Nämä osat ovat kalliita verrattuna perinteisiin autonosiin.

Toinen syy siihen, miksi Volvon osat ovat kalliita, on se, että Volvo on luksusautomerkki. Siksi niiden osia on melko haastavaa hankkia, eivätkä kaikki autokorjaamot voi varastoida niitä. Harvinaisuutensa vuoksi nämä osat ovat yleensä kalliimpia.

Kuinka paljon Volvon korjaus maksaa?

Volvon korjauskustannukset riippuvat muun muassa auton mallista, valmistusvuodesta ja kyseessä olevasta ongelmasta. Esimerkiksi Volvo XC40 -autosi akun vaihtamisesta joudut maksamaan noin 350 dollaria. Toisaalta auton keskeiset osat, kuten jakohihnan vaihtaminen, maksavat yli 500 dollaria.

  Onko olemassa urheilullinen Volvo?

Kun verrataan Volvon osien kustannuksia ja muiden suosittujen luksusautomerkkien, kuten Mercedeksen, BMW:n, Porschen ja BMW:n, kustannuksia, huomaat, että Volvon osat ovat hieman halvempia. Keskimäärin Volvon huoltaminen vuoden aikana voi maksaa sinulle 100 dollaria vähemmän kuin Mercedeksen tai BMW:n huoltaminen samana aikana.

Mitkä tekijät määräävät Volvon korjauskustannukset?

Volvo voi olla kuuluisa luotettavuudestaan, turvallisuudestaan ja kestävyydestään, mutta silti joudut huolehtimaan korjauksista ja huolloista. Joitakin tekijöitä, jotka ratkaisevat sen, kuinka usein autoasi huollatetaan tai korjataan, ovat mm:

Ajoneuvon huolto

Jos haluat välttää kalliit korjaukset ja usein toistuvat rikkoutumiset, sinun on huollettava Volvosi asianmukaisesti. Tämä tarkoittaa, että noudatat Volvon määräaikaishuoltoja. Lisäksi varmistat jatkuvasti, että autosi jokainen osa toimii moitteettomasti ja että siinä on oikeat nesteet.

Joitakin asioita, joista sinun on pidettävä huolta, ovat säännölliset öljynvaihdot, suodattimen vaihto, jarrupalojen vaihto, renkaiden pyörittäminen, viritykset, polttoainesuodattimen vaihto, jäähdyttimen tarkastus ja akkukaapeleiden puhdistus tarpeen mukaan. Jos pidät autosi huippukunnossa, pidät huoltokustannukset alhaisina.

Katettu ajokilometri

Mitä vanhemmaksi auto tulee, sitä enemmän siihen kehittyy ongelmia. Jos Volvossasi on siis ajettu paljon kilometrejä, varaudu käyttämään enemmän rahaa korjauksiin ja huoltoon. Useimmissa autoissa alkaa esiintyä vakavia ongelmia, kun niitä on ajettu yli 100 000 kilometriä. Volvo ei ole poikkeus.

  Volvon ja BMW:n luotettavuus - kumpi on parempi?

Useiden käyttövuosien aikana tapahtuvan kulumisen vuoksi voit pienentää Volvon korjauskustannuksia varmistamalla, että sitä huolletaan asianmukaisesti. Sinun tulisi siis noudattaa kaikkia määräaikaishuoltoja, jotta autosi toimii koko ajan moitteettomasti ja vältät suuret korjaukset.

Mikä on luotettavin Volvo-malli?

Jos etsit markkinoiden luotettavinta Volvoa, harkitse Volvo S60/V60:n tai XC40:n hankkimista. Nämä kaksi Volvo-mallia saavat hieman keskimääräistä paremmat luotettavuusluokitukset. Tämä tarkoittaa myös sitä, että ne ovat luotettavampia kuin useimmat Mercedekset, BMW:t ja jopa Audit.

Mikä on vähiten luotettava Volvo-malli?

Nyt kun tiedät, mitkä Volvo-mallit ovat luotettavimpia, sinun on myös tiedettävä vähiten luotettavat mallit, ennen kuin teet väärän ratkaisun. Vähiten luotettavia Volvo-malleja ovat Volvo XC90 ja XC60. Näiden kahden auton luotettavuus on keskimääräistä huonompi, ja niiden korjaaminen maksaa enemmän kuin Volvo XC40:n tai S60:n.

Mitä Volvon elinikäinen varaosien ja työn takuu kattaa?

Volvon elinikäinen varaosien vaihtotakuu luotiin 1. kesäkuuta 2015. Tämän takuun tavoitteena oli parantaa käyttäjäkokemusta. Tämä takuu myönnetään Volvo-asiakkaalle, joka ostaa valtuutetulta Volvo-jälleenmyyjältä vaatimukset täyttävän Volvon varaosan.

On kuitenkin tärkeää ymmärtää, että tämä takuu ei kata osia, jotka kuluvat normaalisti. Tähän kuuluvat öljynsuodattimet, jarrupalat, hammashihnat, renkaat, istuimen verhoilu tai sytytystulpat. Se kattaa vain tärkeimmät osat, kuten vaihteiston ja muut osat, joissa on erikoisohjelmisto.

FAQ

Mitkä ovat yleisiä Volvo-ongelmia?

Jos aiot ostaa Volvon, on hyvä tietää ongelmat, joita todennäköisesti kohtaat. Yleisimpiä Volvo-ongelmia ovat öljyvuodot, vaihteisto-ongelmat, karkea tyhjäkäynti, vaikea vaihteiden vaihtaminen, ajovalojen ja takavalojen palaminen sekä ilmastoinnin lämpötiloihin liittyvät ongelmat.

  Volvo vs. Mercedes: Luotettavuus - kumpi on parempi

Onko Volvolla määräaikaishuolto-ohjelma?

Kyllä, Volvolla on määräaikaishuolto-ohjelma, joka on ilmainen palvelu. Tämä ohjelma kattaa kolme huoltopalvelua ensimmäisten 36 000 mailin tai kolmen vuoden aikana, sen mukaan, kumpi kuljettaja saavuttaa ensin. Lisäksi kaikki huollot tarjotaan ilmaiseksi.

Volvon tarjoamien normaalien määräaikaishuoltojen lisäksi heillä on myös ennakkoon maksettava huoltosuunnitelma, jonka voit ostaa sen jälkeen, kun kolmen vuoden ilmaishuolto on päättynyt. Tämä suunnitelma on hämmästyttävä, sillä sen avulla saat 20 prosentin alennuksen huoltokustannuksista.

Onko Volvoni huollattaminen valtuutetulla jälleenmyyjällä pakollista?

Ei, Volvosi ei ole pakko viedä valtuutetulle Volvo-jälleenmyyjälle. Auton vieminen Volvon huoltokeskukseen tarjoaa kuitenkin paljon etuja. Esimerkiksi autosi huolletaan asianmukaisesti ja parhaiden teknikoiden toimesta. Lisäksi autosi korjauksessa ja huollossa käytetään laadukkaita eikä käytettyjä osia.

Johtopäätös

Volvon osat ovat kalliimpia kuin valtavirran autoissa. Mutta kun verrataan niitä muihin luksusautojen osiin, kuten Mercedeksen ja BMW:n osiin, huomataan, että ne ovat varsin edullisia. Kaiken kaikkiaan Volvon osat ovat kalliita, koska kyseessä on luksusautomerkki. Mutta asianmukaisella huollolla ja huolenpidolla voit välttää Volvon omistamiseen liittyvät kalliit korjaukset.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z