Ovatko Volvon pistokehybridit luotettavia?

Volvolla on valikoimassaan kuusi plug-in-hybridia, ja ne ovat kaikki melko luotettavia.

Volvolla oli aina hyvä maine autojensa luotettavuudesta, mutta maine heikkeni merkittävästi XC90:ssä havaittujen ongelmien myötä. XC90:n ongelmista huolimatta hybridijärjestelmään liittyvät ongelmat ovat kuitenkin harvinaisia Volvon autoissa. Volvo antaa myös kahdeksan vuoden takuun akkupaketille, mikä on plussaa luotettavuudesta.

Volvon yleinen luotettavuus

Volvo on ollut luotettava merkki turvallisuuteen ja kestävyyteen liittyvien tekijöiden ansiosta. Volvon autojen kori on jopa tehty turvallisuuden varmistamiseksi. Volvo on yksi maailman turvallisimmista autonvalmistajista. Luotettavuus ei kuitenkaan riipu vain turvallisuusominaisuuksista. Myös korjauskustannukset ja autoissa havaitut ongelmat ovat suuria tekijöitä.

Volvo suoriutuu luotettavuudessa keskinkertaisesti, mutta se on silti monia kilpailijoitaan edellä. Turvallisuus- ja ylellisyysominaisuudet antavat Volvolle etulyöntiaseman muihin nähden. Luotettavuusluokituksessa Volvo on 23. sijalla 40 automerkin joukossa. Myös Reliability Index antoi niille melko keskimääräisen pistemäärän 127.

Volvo Hybridit: Luotettavuus vaihtelee malleittain

Volvo astui vasta hiljattain sähköjärjestelmien alalle. He esittelivät hybridijärjestelmän ensimmäisen kerran XC90-mallissa vuonna 2015. Sen jälkeen he ovat jatkaneet siirtymistä vain sähkö- ja hybridiautoihin. XC90-mallia lukuun ottamatta Volvon hybridiautoja pidetään yleensä luotettavina, koska hybridijärjestelmistä on vähän valituksia.

Consumer Reports nimesi XC90:n vähiten luotettavaksi autoksi. Muuten Volvon autot toimivat hyvin, erityisesti kompakti katumaasturi XC40. S60:tä pidetään luotettavimpana pistokehybridivolvona.

Volvon hybridimallien luotettavuusluokitusten kiitos ei ole kaikkialla sama, vaan se vaihtelee hieman.

Volvo XC90 Recharge

XC90:ssä on hyvät ja huonot puolensa. Autoa kutsutaan Volvon parhaaksi katumaasturiksi, mutta se on myös tutkimusten mukaan kaikkein epäluotettavin. XC90 on iso 7-paikkainen katumaasturi, jossa on plug-in-hybridivoimansiirto. XC90:ssä on ollut ongelmia akun loppumisen kanssa. Ongelmia raportoitiin 4 kappaletta. Autossa on ollut myös paljon ongelmia automaattisessa jarrujärjestelmässä, voimansiirtojärjestelmässä ja renkaissa.

  Tekeekö Volvo avoautoa?

Vuoden 2004 malli oli valitusten suhteen huonoin. Autossa oli vakavia voimansiirto-ongelmia, sillä voimansiirtojärjestelmän kerrottiin olevan altis vioille, jotka voivat johtaa vakaviin vaurioihin. Osa ongelmista korjattiin uudemmissa malleissa, mutta ne jatkuvat jossain määrin vielä nykyäänkin. J.D. Power antoi XC90:lle keskimääräisen ennustetun luotettavuusarvosanan 71 pistettä sadasta.

Volvo XC60 Recharge

XC60 on melko luotettava verrattuna XC90:een. Sillä on kuitenkin myös joitakin ongelmia moottorituulettimen ohjausmoduulin kanssa, mikä voi vaikuttaa ilmastointiin. Joissakin harvoissa tapauksissa auton moottori jopa pysähtyi tämän ongelman vuoksi. Vuonna 2021 XC60 sai J.D. Powerin keskiarvoksi 71 pistettä.

Muihin ongelmiin kuuluu joitakin ongelmia ohjaustehostimen nestevuotojen kanssa. Ohjaustehostimen ja ohjausvaihteen välinen liitos oli syynä tähän vuotoon. Onneksi vain häviävän pieni määrä ihmisiä ilmoitti tästä ongelmasta, ja Volvo julkaisi pikaisesti takaisinkutsun.

Joissakin XC60-malleissa oli myös vaihteisto-ongelma. Autossa ei havaittu akkuongelmia.

Volvo S60 lataus

S60 on ylivoimaisesti luotettavin Volvon nykyisistä autoista. Autossa oli joitakin ongelmia ensimmäisen sukupolvensa kanssa, mutta toinen sukupolvi ratkaisi suurimman osan ongelmista. Joitakin tunnettuja ongelmia vaihteiston kanssa oli kuitenkin edelleen myös S60:ssä. J.D. Powerin luotettavuusarvosana on 78, mikä on vain keskitasoa.

Volvo S90 Recharge

S90 on Volvon valmistama sedanin muotoinen edustusauto. Autossa oli joitakin ongelmia, kuten moottoripaloja, mikä sai Volvon vetämään takaisin noin 70 000 kappaletta Yhdistyneessä kuningaskunnassa. J.D. Powerin luotettavuusluokitus S90:n luotettavuudesta on verrattain huono, vain 2 tähteä viidestä. Hybridimallin akuista ei kuitenkaan ole juurikaan raportoitu valituksia.

  Volvo vs. Mercedes: Luotettavuus - kumpi on parempi

Volvo V60 Recharge

60-sarjan farmari on melko kuuluisa turvallisuudestaan. Autossa on yksi parhaista sisätiloista ja ylellisyyden tunteista muiden vaunujen joukossa. Se on varmasti kohdannut joitain ongelmia, mutta tämän vaunun turvallisuusmittaukset ja ylellisyys ylittävät ongelmat.

Volvo V90 Recharge

Täynnä Volvon vakioturvallisuusvarusteita, ja tämä vaunu tunnetaan myös ylellisyydestään ja mukavuudestaan. Auto kuitenkin kärsii luotettavuuspisteissä, aivan kuten S90. J.D. Power antoi sille keskimääräistä huonommat pisteet 2,5 pistettä viidestä. Tämä vaikuttaa todella sen luotettavuuteen, mutta se on silti hyvä vaihtoehto luksusvaunuksi.

Keskinkertainen luotettavuus, mutta huipputurvallisuus

Volvon ajoneuvojen luotettavuusarviot ovat keskinkertaiset, mutta tietyt yksittäiset mallit suoriutuvat niistä erittäin hyvin. On tärkeää huomata, että Volvo on edelleen edellä muita kilpailijoitaan, kuten Audia, BMW:tä, Jaguaria ja Mercedestä. Volvo tarjoaa parhaat turvallisuus- ja törmäyksenhallintaominaisuudet, mikä tekee Volvosta monien ykkösvalinnan.

Kaikissa malleissa on joitakin ongelmia, kuten vaihteistovika. Muuten Volvo-hybridit ovat hyvä ostos. Varsinkin, jos turvallisuusominaisuudet ovat etusijalla. Volvon ylellisyys ja mukavuus ovat myös kuuluisia. Jos haluat turvallisuutta ja ylellisyyttä, valitse ehdottomasti Volvo.

FAQ

Mitkä ovat hybridiautojen haitat?

Hybridiautot toimivat sähkövoiman ja fossiilisen polttoaineen moottorin sekoituksella. Niiden ansiosta hiilidioksidipäästöt ovat varmasti erittäin alhaiset ja polttoainetaloudellisuus parempi. Hybridiautoissa on kuitenkin joitakin haittoja, mm. seuraavat:

  • Ne ovat tehottomampia – Ne eivät ole yhtä tehokkaita kuin tavalliset bensiinimoottorit. Hybridit saavat paremman kiihtyvyyden, mutta ovat kaiken kaikkiaan vähemmän tehokkaita.
  • Hybridit ovat kalliimpia – Ne ovat paljon kalliimpia kuin tavalliset bensiinikäyttöiset autot. Syynä tähän ovat kalliit akut.
  • Huono käsiteltävyys – Hybridiautojen käsiteltävyys on usein huonompi kuin muiden tavanomaisten autojen.
  • Vaaralliset onnettomuudet – Suuronnettomuuden sattuessa korkeajänniteakku voi koitua kohtalokkaaksi.
  • Kallis akku – Akut osoittautuvat melko kalliiksi, kun ne on vaihdettava.
  Onko Volvo luksusmerkki?

Onko sähköenergia tarpeellista?

Autot ovat suuri saastuttaja koko ekosysteemissämme. Autot päästävät hiilidioksidia, hiilimonoksidia, typpeä ja muita vesihöyryjä, jotka ovat erittäin haitallisia ympäristöllemme. On vaikeaa sulkea teollisuuttamme, mutta voimme rajoittaa autojen kautta syntyviä päästöjä.

Ovatko hybridiautot parempia kuin sähköautot?

Hybridiautoilla ja sähköautoilla on omat hyvät ja huonot puolensa. Sähköautot ovat paljon kalliimpia kuin hybridiautot. Hybridiautot voivat olla hyvä vaihtoehto, jos haluat rajoittaa polttoainetaloutta ja välität auton päästöistä, koska ne päästävät ainakin vähemmän hiiltä kuin tavalliset autot. Sähköautot tarjoavat mahdollisuuden säästää enemmän rahaa polttoaineessa, koska ne toimivat sähköllä ja osoittautuvat pitkällä aikavälillä tehokkaiksi.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z