Paraneeko Teslan rakentamisen laatu?

Koska sähköautoissa on vähemmän liikkuvia osia (20), niiden on tarkoitus olla luotettavampia kuin bensiinikäyttöisten autojen, joissa on yli 2 000 liikkuvaa osaa. Teslan kaltaiset sähköautot raportoivat kuitenkin useammista laatuongelmista kuin jotkut polttomoottoriautot. Onko Teslan rakentamisen laatu siitä huolimatta parantumassa?

Hyvä uutinen on, että Teslan rakentamisen laatu on parantumassa. Sen jälkeen kun Teslan toimitusjohtaja Elon Musk myönsi suunnittelukonsultti Sandy Munron haastattelussa, että Teslalla on ongelmia rakentamisen laadussa, Tesla on pyrkinyt parantamaan rakentamisensa laatua.

Tärkein asia, jonka Tesla tekee, on tuotantoprosessin monimutkaisuuden vähentäminen. Teslan kysynnän noustua yhtiö on työskennellyt kellon ympäri varmistaakseen, että se vastaa kysyntään, mutta tämä johti siihen, että autoissa on rakentamisen laatuongelmia.

Missä Teslan malleissa on rakentamisen laatuongelmia?

Vuosien varrella eri Tesla-malleissa on ollut useita rakentamisen laatuongelmia. Yksi Tesla-malleista, jotka olivat suosittuja rakentamisen laatuongelmien vuoksi, oli Tesla Model 3. Suurin osa ongelmista liittyi sovitukseen ja viimeistelyyn. Useimpia näistä ongelmista kuitenkin korjattiin, eivätkä Model 3:n omistajat enää valita niistä.

Toinen Tesla-malli, jonka rakentamisen laatuun liittyi ongelmia, on Tesla Model Y. Tämä malli ei ole koskaan saanut Consumer Reportsilta arvosanaa enempää kuin yksi viidestä. Tämä osoittaa, kuinka epäluotettava tämä auto on rakentamisen laadun osalta.

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä Tesla Model X:ssä on myös kourallinen rakentamisongelmia, mutta ne eivät ole yhtä yleisiä kuin Tesla Model 3:ssa ja Y:ssä. Useimpiin rakentamisen laatuun liittyviin haasteisiin kuuluvat epätasaiset paneelivälykset, maalivirheet ja väärän suuntaiset listat.

  Kestääkö Tesla 10 vuotta?

Joistakin Tesla-malleista, kuten Tesla Model Y:stä, on kuitenkin raportoitu paljon vakavammista ongelmista, kuten katon lentämisestä irti, vesivuodoista ja siitä, että takaistuimet ja turvavyöt eivät ole kunnolla kiinni. Ennen kuin ostat jonkin näistä Tesla-malleista, tarkista se ja varmista, ettei siinä ole mitään edellä mainituista ongelmista.

Missä Tesla-malleissa on vähiten rakentamisen laatuun liittyviä ongelmia?

Valitettavasti kaikissa Tesloissa on vuosien varrella raportoitu olevan joitakin rakentamisen laatuun liittyviä ongelmia. Kuitenkin Tesla Model S -mallissa on raportoitu vähiten ongelmia. Tämän vuoksi se on luotettavin Tesla, kun on kyse rakenteesta tai korin suunnittelusta.

Lisäksi vuoden 2017 ja 2019 Tesla Model X -mallit raportoivat vähemmän rakentamisen laatuun liittyviä haasteita, joten ne ovat myös luotettavia yhdessä Tesla Model S:n kanssa. Tesla Model S -autot, joissa on vähiten rakentamisen ongelmia, ovat vuoden 2013 ja 2017 mallit. Molemmat näistä autoista ovat saaneet Consumer Reportsilta vähintään arvosanan neljä viidestä.

Miten Tesla pärjää muiden kilpailijoiden kanssa rakentamisen laadussa?

Omistajien tyytyväisyysluokituksissa Tesla on autojen ykkönen. Huolimatta siitä, että Teslan omistajat ovat epäluotettavia, he ovat silti täysin tyytyväisiä autoihinsa ja ovat iloisia siitä, että heillä on ne. Kaiken lisäksi he ostaisivat mielellään uuden mallin Teslalta, jos olisi pakko.

Kun kuitenkin verrataan Teslan ja sen kilpailijoiden rakentamisen laatua, Tesla sijoittuu viimeiseksi. Vuoden 2020 J.D Power Initial Quality Survey -tutkimuksen mukaan Tesla on 32 merkin joukossa viimeisellä sijalla. Tämä johtuu siitä, että Tesla rekisteröi 205 ongelmaa 100:aa ajoneuvoa kohti, mikä tekee siitä autonvalmistajien joukossa suurimman.

  Kuinka monta vuotta Tesla kestää?

Keskimääräiset ongelmat 100 ajoneuvoa kohden olivat 166, mikä tekee Teslasta vähiten luotettavan automerkin, kun on kyse rakentamisen laadusta. Sitä seurasi tiiviisti Range Rover, kun taas Dodge ja Kia kuuluvat automerkkeihin, joilla on vähiten ongelmia rakentamisen laadussa.

Hyvä uutinen on kuitenkin se, että Tesla sijoittui hyvin infotainmentin, voimansiirron toimivuuden ja hallintalaitteiden osalta. Ainoa haaste oli ulkoisten osien laatu. Tämä on yksi syy siihen, että monet Teslan omistajat ovat tyytyväisiä ja onnellisia autoihinsa huolimatta niiden rakentamisen laatuun yleensä liittyvistä ongelmista.

Miksi Teslalla on rakentamisen laatuongelmia?

Teslalla on rakentamisen laatuongelmia, koska se kiirehtii vastaamaan jatkuvasti kasvavaan kysyntään ja jahtaa toimitusmääriä. Tämän seurauksena laadunvalvonnasta on tullut valtava ongelma. Esimerkiksi Tesla rakensi aiemmin vain kymmeniä tuhansia autoja vuodessa, mutta vuonna 2020 se rakensi yli 500 000 autoa, mikä on valtava harppaus.

Miten Tesla aikoo parantaa rakentamisen laatua?

Sen jälkeen kun Teslan toimitusjohtaja Elon Musk myönsi, että rakentamisen laadussa on puutteita, Tesla pyrkii parantamaan asioita. Yksi keino parantaa laatua on vähentää tuotannon monimutkaisuutta ja lisätä jäykkyyttä tekemällä itse akkupaketista rakenteellinen osa autoa.

Tesla on esimerkiksi poistanut Tesla Model 3:n takavalun, minkä ansiosta he ovat voineet päästä eroon 300 robotista tuotantolinjalta. Tällä on ollut suuri merkitys monimutkaisuuden ja mahdollisten laatuongelmien lähteiden vähentämisessä.

  Pitäisikö minun ladata Tesla joka yö?

FAQ

Onko Teslan rakentamisen laatu huono?

On varmaa, että Teslalla on joitakin epäjohdonmukaisuuksia, kun on kyse rakentamisen laadusta. Tämä johtuu siitä, että kaikkia Tesloja ei rakenneta ongelmallisesti, mutta joissakin malleissa, kuten Model Y:ssä ja Model 3:ssa, on ollut rakentamisen laatuongelmia lähes vuosittain. Ennen kuin ostat Teslan, ota siis selvää, onko kyseisellä vuosikerralla rakentamishaasteita vai ei.

Kannattaako Tesla ostaa?

Vaikka Teslalla on rakentamisen laatuun liittyviä haasteita, se on silti hyvä auto ihmisille, jotka haluavat ympäristöystävällisen auton. Lisäksi se on erittäin edistyksellinen ja hauska ajaa. Sitä paitsi Tesla tarjoaa täyssähköautoista parasta tekniikkaa ja toimintasäteen. Lisäksi kaikissa Tesloissa ei ole laatuongelmia.

Miksi Teslan omistajat pitävät autoista, vaikka niiden laadussa on ongelmia?

Useimmat Teslan omistajat rakastavat autojaan, koska ne sijoittuvat hyvin teknologian, mukavuuden, tyylin ja ajotestien suhteen. Lisäksi Teslat ovat erittäin edistyksellisiä ja turvallisia autoja. Ja mitä tulee asemaan, Tesla on yksi parhaista luksusautomerkeistä ja markkinoiden paras sähköauto.

Johtopäätös

Kaiken kaikkiaan Teslan rakentamisen laatu paranee, sillä he ovat poistaneet tuotannosta suurimman osan monimutkaisista prosesseista, jotka aiheuttavat suurimman osan niiden rakentamisen laatuongelmista. Tämän seurauksena Teslan rakentamisongelmat ovat pian mennyttä aikaa, vaikka Tesla kasvattaa tuotantoaan suuren kysynnän vuoksi.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z