Paras auto polvivaivoihin

Polvivaivoista kärsiville tarkoitetun auton on oltava mukava, siihen on helppo nousta ja siitä on helppo poistua, ja ennen kaikkea sen on oltava tilava. Sen pitäisi myös olla automaattinen, varsinkin jos vasen polvi on se, joka vaivaa sinua, ja koska automaattiajaminen on paljon helpompaa ja vähemmän stressaavaa.

Näiden ominaisuuksien lisäksi autoista, joissa on leveästi aukeavat ovet, on myös hyötyä, samoin kuin ympäri autoa olevista kahvoista, jotka helpottavat autoon nousemista ja sieltä poistumista. Sähköisesti säädettävät istuimet ja ohjauspyörä ovat myös käteviä, jos sinulla on ongelmia polviesi kanssa.

Sinänsä sinun on parasta etsiä crossover/maasturi/auto, koska niissä on yleensä kaikki nämä ominaisuudet. Esimerkiksi Ford Focus Active X, Toyota RAV4 tai Subaru Forester ovat hyviä lähtötason vaihtoehtoja.

Jos haluat ylellisemmän vaihtoehdon, BMW X5, Volvo XC90, Mercedes Benz GLE tai Range Rover ovat harkitsemisen arvoisia. Jos haluat jotain hieman matalampaa mutta silti riittävän korkeaa, Golf Alltrack, Audi A6 Allroad ja Volvo S60 Cross Country ovat myös hyviä vaihtoehtoja.

Ford Focus Active X

Ford Focus on ollut käytössä jo vuosikymmeniä, joten Ford on onnistunut viimeistelemään sisätilojen ergonomian. Active X -mallissa ajokorkeutta nostetaan jopa 30 mm, mikä tekee Active X:stä paljon helpomman päästä sisään ja ulos.

Suuremman ajokorkeuden lisäksi Active X:ssä on myös leveästi aukeavat ovet ja täysin sähköisesti säädettävät istuimet, jotka molemmat ovat välttämättömiä henkilöille, joilla on polvivaivoja. Automaattivaihteisto, hyvä näkyvyys ja paljon intuitiivisia ja helposti saavutettavia hallintalaitteita.

  Onko pysäköinti pysäköintihallissa parempi autollesi?

Toyota RAV4

Toyota RAV4 on yksi myydyimmistä pienistä katumaastureista uskomattoman helposti lähestyttävän hintansa ja erinomaisen luotettavuutensa ansiosta. Sellaisena RAV4 tarjoaa korotetun ajoasennon, jonka ansiosta siihen on helppo nousta sisään ja ulos. Paras moottorivaihtoehto on 2,5 litran bensiinihybridimoottori, joka huokuu pehmeyttä ja hienostuneisuutta.
Toyotassa on myös sähköinen takaluukku, jonka ansiosta tavaratilaan on helppo päästä. Kompaktin katumaasturin tarjoamien yleisten etujen lisäksi RAV4 tarjoaa hyvän näkyvyyden ja melko joustavan jousituksen, joka soveltuu lievään tai kohtalaiseen maastoajoon.

Subaru Forester

Subaru Forester on myös suhteellisen pieni katumaasturi, mutta laatikkomaisen rakenteensa ansiosta Forester tarjoaa paljon tilaa sisätiloissa ja suuren tavaratilan. Hyödyllisiä ominaisuuksia ovat muun muassa leveästi avautuvat ovet, helppo sisäänpääsy korotetun ajoasennon ansiosta, mukavat sähkösäätöiset istuimet, kevyt ohjauspyörä ja paljon jalkatilaa.

Erinomaisen ergonomian lisäksi Forester on myös hinnaltaan kilpailukykyinen, ja sen luotettavuustulokset ovat kohtuulliset. Jos haluat lähteä maastoon tai koet usein lunta ja sadetta, Forester tarjoaa Subarun legendaarisen AWD-järjestelmän, joka selviytyy kaikesta helposti.

BMW X5

Mutta jos haluat hienostuneemman kokemuksen, sinun kannattaa ehdottomasti tutustua uuteen BMW X5:een. X5 maksaa paljon enemmän verrattuna kaikkiin aiemmin lueteltuihin malleihin, mutta BMW X5:n mukavuus- ja ylellisyystasot ylittävät Fordin, Toyotan tai Subarun.

X5 kulkee niin pehmeästi kuin katumaasturi vain voi, ja on melko selvää, että X5 on räätälöity lähinnä maantieajoon, mutta jos törmäät mutaan tai lumeen, X5 on enemmän kuin kykenevä kulkemaan sen yli. Tieliikennetuntemuksen lisäksi X5 tarjoaa kaiken, ja tilavan matkustamon ansiosta se on täydellinen auto ihmisille, joilla on polvivaivoja.

  Kuinka peittää auton ikkunat nukkumista varten

Volvo XC90

Aina kun ajattelee keskikokoisia luksusmaastureita, XC90 tulee mieleen yhtenä markkinoiden parhaista. XC90 näyttää ja tuntuu aikuiselta, ja se varmasti myös ajaa niin. XC90 ei ole läheskään yhtä dynaaminen kuin X5, mutta se voi olla jopa hyvä asia.

Jos etsit rauhallista, hienostunutta mutta turvallista luksusautoa, XC90 on varmasti yksi parhaista vaihtoehdoista.

Audi A6 Allroad

Jos et ole katumaastureiden ystävä, voit olla varma, että vaihtoehtoja on paljon, ja yksi parhaista on varmasti Audi A6 Allroad. Tämä estate/crossover on pohjimmiltaan Audi A6 Avant, joka on rakennettu kulkemaan epätasaisessa maastossa säilyttäen kuitenkin mukavuuden ja hienostuneisuuden.

Korotettu ajoasento tekee Allroadista helpon auton, johon on helppo nousta sisään ja ulos, eikä se, että siinä on tehostettu jousitus, tee Allroadista yhtään vähemmän mukavaa tiellä. Ajamisen lisäksi A6 Allroad tarjoaa kaiken, mitä saksalaiselta luksusautolta voi odottaa.

FAQ-osio

### Minkä tyyppisiä autoja minun tulisi välttää, jos minulla on polvivaivoja?

Jos polvesi vaivaavat sinua, sinun kannattaa välttää urheiluauton ostamista ensisijaisesti, sillä urheiluautot ovat yleensä aivan liian matalia. Näin ollen urheiluautoon nouseminen ja siitä poistuminen on hieman haastavaa jopa ihmisille, joilla ei ole erityisiä polvivaivoja.

Matalan ajokorkeuden lisäksi urheiluautot ovat lähes aina coupé-autoja, joissa on pitkät ja painavat ovet, ja niitä voi joskus olla vaikea avata ja sulkea, varsinkin jos istut jossakin vakavassa kaltevuudessa.

  Paras hybridiauto talviajoon

Voiko ajaminen vahingoittaa polvia?

Useimmissa tapauksissa ajamisen ei pitäisi rasittaa polvia vakavasti. Mutta jos ajat usein pitkiä matkoja ja jos ajat autoa, jossa on jäykkä poljinasetus, polvesi saattaa lopulta rasittua.

Varmista, että teet riittävästi taukoja ja yritä venytellä polviasi tai käydä pienillä kävelylenkeillä, jos mahdollista. Vaikka ajaminen ei yleensä aiheuta vakavia polviongelmia, on muutamia tapauksia, joissa ihmiset ovat päätyneet niveltulehdukseen.

Pitäisikö minun aina valita automaattivaihteisto, jos minulla on ongelmia polvieni kanssa?

Automaattivaihteistolla ajaminen on paljon helpompaa polvillesi, ja siksi sinun kannattaa ehdottomasti harkita automaattivaihteiston hankkimista. Monet uudemmat manuaalivaihteiset autot ovat kuitenkin sen verran sulavia, että sillä ei ole mitään merkitystä.

Tästä huolimatta jotkut automaattivaihteistot ovat nykiviä eivätkä kovin hienostuneita, ja manuaalivaihteistolla voi ajaa joskus paljon pehmeämmin. Automaattivaihteisto kannattaa valita, jos ajat paljon kaupungissa, mutta jos ajat pääasiassa maanteillä, sillä ei ole mainittavaa eroa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z