Paras auto sellaiselle, joka ei aja paljon.

Jos et aja autollasi, siitä seuraa usein monia ei-toivottuja seurauksia, kuten akun tyhjeneminen, rengaspaineen lasku, nesteiden ja öljyjen vanheneminen tai tiivisteiden kuivuminen. Jos pysäköit autosi ulos, lintujen kakat tai puunmahla voivat jopa vahingoittaa autosi maalia.

Näin ollen sinun kannattaa ostaa edullinen käytetty auto, joka on luotettava ja helppo huoltaa. Jos aiot ajaa vain lyhyempiä kaupunkimatkoja, viistoperäisen tai kompaktin sedanin ostaminen on hyvä idea. Jos ajat vain pitkiä ajomatkoja, isomman ja mukavamman auton ostaminen on myös hyvä idea.

Tästä huolimatta käytetty Honda Civic, Hyundai Sonata, Nissan Altima ja Toyota Prius ovat kaikki hyviä vaihtoehtoja, koska ne ovat luotettavia, turvallisia ja helppohoitoisia. Jos haluat ylellisemmän auton pidemmille matkoille, käytetty Lexus LS 2011 on hyvä valinta.

Muista välttää liian vaativia ja vaikeasti huollettavia autoja. On aina paras idea ostaa vain tavallinen auto, joka ei herätä liikaa huomiota, jos jätät sen kadulle pysäköitynä pidemmäksi aikaa.

Honda Civic

Honda Civic on ollut koko modernin historian ajan ”parhaiten käytettyjen autojen” listojen kärjessä edullisuutensa, luotettavuutensa ja helpon huollettavuutensa ansiosta. Civiciä on saatavana urheilullisena coupé-, 4-ovisena sedan- tai 5-hatchback-mallina, jotka kaikki ovat yhtä suosittuja ja helppohoitoisia.

Civiciä pidetään yhtenä markkinoiden luodinkestävimmistä autoista, ja tämä on erityisen tärkeää, jos aiot käyttää sitä harvoin. Jos jokin menee pieleen, osia on saatavilla runsaasti, ja lähes kaikilla hyvämaineisilla mekaanikoilla on kunnon kokemusta Civicin korjaamisesta.

  Parhaat kompaktit autot pitkille kuljettajille

Hyundai Sonata

Vuodesta 1985 lähtien Hyundai onnistui myymään tonneittain Sonata-malleja, ja pelkästään vuonna 2018 Hyundai siirsi Sonataa yli 100 000 kappaletta. Aivan ensimmäiset mallit olivat hieman kyseenalaisia, mutta siitä lähtien Sonata on osoittautunut todella luotettavaksi autoksi.
Ylivoimaisen luotettavuuden lisäksi Sonata tarjoaa myös vahvan jäännösarvon, helpon huollon ja runsaan varaosatarjonnan. Koko Sonata-malliperheen sukupuun kohokohta on vuoden 2016 malli, joka on yksi suosituimmista myynnissä olevista käytetyistä Sonata-malleista.

Nissan Altima

Hyundai Sonatan ohella myös Nissan Altima on onnistunut osoittamaan olevansa yksi suosituimmista käytetyistä sedaneista houkuttelevan ulkonäön, yhtä luotettavan alustan ja edullisen käytetyn sisäänpääsyhinnan ansiosta.

Kaikki vuoden 2013 jälkeiset Altima-mallit ovat luotettavia ja uskomattoman edullisia ajaa. Mutta jos valitset uudemman vuoden 2018 mallin, voit myös hyötyä monista turvallisuus- ja avustinteknologioista, kuten törmäysvaroitus- tai automaattisista jarrujärjestelmistä.

Toyota Prius

Vaikka Hyundai Sonata, Honda Civic ja Nissan Altima ovat kaikki luotettavia ja halpoja, ei todellakaan ole parempaa käytettyä arvovaihtoehtoa kuin legendaarinen Toyota Prius. Prius esiteltiin vuonna 2000, eikä se ole sinänsä huono auto, mutta se on aivan liian hidas ja liian pieni 2000-luvulle.

Toisen sukupolven 2004-2009 mallit ovat valtava parannus verrattuna 1. malliin, mutta toisen sukupolven Prius ei ole kovinkaan mukava tai hyvin varustettu. Mallivuosi 2010 on eniten ongelmien vaivaama ja 2013, 2014 ja 2015 mallit ovat luotettavimpia uudempia Prius-malleja.

  Paras hybridiauto automatkoille

Lexus LS

Teoriassa Lexus vaikuttaa yhdeltä parhaista automerkeistä, joita rahalla saa, ylivertaisen luotettavuuden ja runsaan ylellisyyden ansiosta. Useimmat luksusautomerkit ovat alttiita ongelmille monimutkaisen ajoneuvoarkkitehtuurin vuoksi, mutta näyttää siltä, että Lexus on onnistunut yhdistämään ylellisyyden, teknologian ja luotettavuuden, ja Lexus LS tekee sen parhaiten.

Se saattaa olla hieman vanha, mutta se on luksusauto, mikä tarkoittaa, että tarjolla on runsaasti hienostuneita luksusominaisuuksia. Lexus LS:n paras puoli on epäilemättä hinta, sillä vuoden 2011 LS-sedan alkaa noin 14 000 dollarista. Jos haluat upouuden LS:n, sinun on maksettava 75 000 dollaria.

UKK-osio

Mikä on huonoin auto henkilölle, joka ei aja paljon?

Pahin autotyyppi sellaiselle, joka ei aja paljon, on ehdottomasti superauto. Vaikka superautot hyötyvätkin alhaisesta ajokilometrimäärästä, ne ovat alttiita vakaville ongelmille, jos niillä ei ajeta säännöllisesti. Tällaisia autoja ei voi vain pysäköidä ja jättää ilman valvontaa pitkiksi ajoiksi, sillä muuten niissä tapahtuu toimintahäiriöitä.

Yleisimmät ajamattomien superautojen ongelmat liittyvät pääasiassa akkuun. Jotkut valmistajat, kuten McLaren, käyttävätkin erityisiä kompaktiakkuja, joiden vaihtaminen maksaa omaisuuden. Superautojen lisäksi kannattaa välttää myös uudempia autoja, jotka kärsivät suuresta arvonalennuksesta.

Onko autolla ajamatta jättäminen usein huono asia?

Autot on tehty ajettaviksi, ja siksi autolla ajamatta jättäminen on huono ajatus. Jos et voitele säännöllisesti kaikkia auton elintärkeitä osia, niihin voi laskeutua paljon saostumia, jotka aiheuttavat korroosiota ja monia muita ongelmia. Akkuongelmat, rengasongelmat, muurahaiset ja monet muut ongelmat vaivaavat yleensä ajamattomia autoja.

  Missä maasturissa on vähiten tiemelua?

On olemassa keinoja, joilla auton voi pitää pysäköitynä suurimman osan ajasta ilman, että autossa ilmenee ongelmia. Akkua pitäisi ladata ja käynnistää auto aika ajoin. Kannattaa joko ostaa sarja erityisiä rengastyynyjä tai ajaa autolla ympäriinsä, jotta vältetään puhjenneiden renkaiden aiheuttamat paikat.

Kuinka usein autolla pitäisi ajaa?

On aina parasta ajaa autolla säännöllisesti, mutta jos et pysty siihen, varmista, että käynnistät auton noin kahden viikon välein. Jos et tee niin, koet todennäköisesti paljon stressiä, joka liittyy tarpeettomiin autonkorjauslaskuihin.

Auton käynnistäminen aika ajoin on tärkeää, jos haluat, että autosi on helposti käytettävissä silloin, kun sitä todella tarvitset. Kun päätät käynnistää auton, anna sen käydä vähintään 15 minuuttia ja kiinnitä huomiota kojelaudan varoitusvaloihin.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z