Paras auto uusille vanhemmille

Jos odotat lasta, monet tärkeät päätökset odottavat sinua. Yksi niistä on ehdottomasti täydellisen auton valinta. Tällaisen auton on oltava ennen kaikkea turvallinen, mutta sen on myös oltava tilava, hiljainen, mukava ja siinä on oltava paljon säilytystilaa.

Mitä tulee tiettyihin autosegmentteihin, hatchback/crossover on suosituin autovalinta uusille vanhemmille. Syy tähän on yksinkertainen, sillä näissä autoissa on paljon tilaa, arvoa, mukavuutta ja perheystävällisiä ominaisuuksia, kuten leveästi aukeavat ovet ja Isofix Anker -pisteet.

Yksi suosituimmista perhemerkeistä on Volvo, ja Volvo XC SUV -mallisto on aina ollut täydellinen valinta nuorille perheille. Volvon katumaastureiden joukossa XC60 saavuttaa täydellisen tasapainon koon ja tilan välillä. Jos haluat halvemman vaihtoehdon, valitse Kia Sportage.

Jos rakastat farmariautoja, Audi A4 Avant on ihastuttavan muotoilunsa ja seesteisen ajokokemuksensa ansiosta loistava valinta nuoremmille perheille. Jos haluat halvemman vaihtoehdon, valitse Ford Focus Estate. Viistoperäisistä autoista VW Golf on aina ollut täydellinen perheauto.

Volvo XC60

Volvo XC60 sijoittuu isomman XC90:n ja pienemmän XC40-maasturin väliin, ja näiden kolmen välillä XC60 tuntuu olevan täydellinen keskitie. Turvallisuuden kannalta Volvon kanssa ei voi mennä pieleen, sillä nämä kaverit keksivät kolmipisteturvavyön.

Turvallisuusnäkökohtien lisäksi XC60 tarjoaa nykyaikaista muotoilua sisältä ja ulkoa, runsaasti muhkeita materiaaleja ja ylivoimaista laatua. Tekniikan osalta XC60 voidaan varustaa lähes kaikella, mitä nykyaikaiselta luksusmaasturilta voi odottaa.

  Mitkä ovat turvallisuuden ja luotettavuuden kannalta parhaat urheiluautot?

Kia Sportage

XC60:n kaltainen katumaasturi maksaa paljon rahaa, eikä ole hyvä taloudellinen päätös käyttää niin paljon rahaa poistuvaan omaisuuteen, varsinkaan jos olet vasta aloittamassa perheen perustamista. Saattaa olla parempi ostaa Kia Sportage. Vaikka se maksaakin huomattavasti vähemmän, Sportage on hyvin harkittu katumaasturi.
Yksi tärkeimmistä syistä, miksi niin monet perheet valitsevat Kia Sportagen, on sen ylivoimainen luotettavuus. Jos yhdistät tämän luotettavuuden Kian 7 vuoden takuupakettiin, rahasi pysyvät taskussa. Arvon ja luotettavuuden lisäksi Sportage on myös runsaasti tilava ja turvallinen.

Audi A4 Avant

Mikään muu autosegmentti ei huuda yhtä paljon ”perheauto” kuin farmari- ja farmariautosegmentti. Menneet ovat ne ajat, jolloin farmariautot olivat tylsiä ja elottomia, jos et usko sitä, tutustu Audi A4 Avantiin. Audi rakastaa farmariautoja. Tämä on melko selvää heti, kun näet Audi RS:n lippulaivan, Audi RS6:n.

Tästä huolimatta A4 Avantissa on kaikki tarvittavat ominaisuudet, joita perheautolta voi toivoa. Valtava tavaratila, tasainen ajo, mukavat istuimet, joissa on helposti saatavilla olevat Isofix Anker -pisteet, hiljainen sisätila ja paljon turvallisuus- ja mukavuusominaisuuksia.

Ford Focus Estate

Jos Audi on sinulle hieman liian kallis, myös uusin Ford Focus Estate on loistava vaihtoehto. Focus saattaa jopa sopia paremmin nuoremmalle perheelle, sillä sen sisäpaneelit on helpompi pitää puhtaana. Tämä on erittäin tärkeää, jos aiot viettää paljon aikaa autolla uuden perheesi kanssa.

  Mikä on ylellisin lava-auto?

Käytännöllisyyden kannalta Focus tarjoaa myös huomattavan tavaratilan, johon pääsee helposti käsiksi, ja siihen mahtuu ongelmitta pari lastenvaunua. Sisätilat ovat hiljaiset, harkitut ja helppohoitoiset. Luotettavuudeltaan Focus on myös keskimääräistä parempi.

VW Golf

Jos haluat mieluummin viistoperän, VW Golf saattaa yhtä hyvin olla kaikkien aikojen paras viistoperä, ainakin Euroopassa. Uusi Mk8-Golfin sukupolvi on saanut ristiriitaisia arvioita, mutta jos et pidä kahdeksannesta sukupolvesta, kannattaa valita käytetty Mk7-sukupolven Golf, koska se tarjoaa joka tapauksessa vastaavat ominaisuudet.

Mk7-sukupolven Golf on tällä hetkellä kilpailukykyisesti hinnoiteltu, ja voit saada 3 vuotta vanhan tuskin käytetyn yksilön, jossa on paljon varusteita, todella houkuttelevaan hintaan. Golfissa on paljon tilaa, helppo pääsy, hyvä näkyvyys ja kunnon luotettavuus. Sitä on myös uskomattoman helppo ajaa ja huoltaa, sillä varaosia on kaikkialla runsaasti.

UKK-osio

Mitkä auton ominaisuudet ovat olennaisia lapsille?

Kun ostat perheauton, ja varsinkin jos olet nuori vanhempi, on olemassa muutamia erityisominaisuuksia, joihin kannattaa kiinnittää huomiota. Yksi niistä on takaikkunan varjostusvaihtoehto, jonka pitäisi suojata lapsia auringolta kesäkuukausina.

Suuret mukitelineet ovat myös melko olennaisia, jotta auto pysyy puhtaana pidemmillä matkoilla. Jos lapsesi ovat hieman vanhempia, USB-latausliitännät ovat myös hyvä olla mukana. Takaistuimen ilmastointilaite on välttämätön, samoin kuin ovien ja ikkunoiden lapsilukot.

  Parhaat käytetyt autot ensimmäiseksi autoksi

Mitkä ovat huonoimmat autot uusille vanhemmille?

Jos olet uusi vanhempi, superauto ei ole hyvä idea, sillä se rajoittaa sinua ensisijaisesti sisätiloiltaan, ja superauton yleensä aiheuttama melutaso on aivan liian voimakas lapselle. Näiden lisäksi superauto on lähes aina aivan liian jäykkä ja epämukava, ja se herättää aivan liikaa ei-toivottua huomiota.

Pienikokoisia autoja, joista puuttuvat olennaiset turvallisuusominaisuudet, on myös vältettävä ilmeisistä syistä. Kannattaa myös välttää avoautojen ostamista, tai ainakaan ei kannata ajaa katto alhaalla, kun autossa on pieniä lapsia.

Pitäisikö minun ostaa käytetty vai uusi auto, jos perustan perheen?

Perheen perustaminen maksaa rahaa, joten on aina parempi olla järkevä auton hankintahintojen kanssa ja käyttää enemmän rahaa mielekkäämpiin asioihin, joiden pitäisi helpottaa perheesi elämää. Näin ollen käytetyn auton ostaminen on oikea tapa.

Muista kuitenkin, ettet säästele olennaisista ominaisuuksista, äläkä osta aivan liian vanhoja autoja tai autoja, joista puuttuu riittävät mukavuus- ja turvallisuusominaisuudet. Mitä ikinä päädytkin ostamaan, aja turvallisesti ja nauti perhe-elämästä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z