Paras BMW automatkalle

Paras BMW automatkalle

Pitkällä automatkalla tarvitset runsaasti tilaa perheelle, mukavan ja turvallisen kyydin sekä riittävästi hevosvoimia, jotta voit olla koko ajan tietoinen ja nauttia ajosta täysin siemauksin. BMW X5 xDrive on täydellinen ehdokas tähän tehtävään, sillä siinä on riittävästi jalka- ja pääntilaa, tavaratilaa ja enemmän kuin tarpeeksi tehoa.

BMW X5 xDrive

Ensimmäinen BMW X5 tuuletti ensiesiintymistään vuoden 1999 alussa, ja siitä tuli myöhemmin ylellisten keskikokoisten katumaastureiden vertailukohta. Tähän mennessä on ollut neljä sukupolvea, joista nykyistä johtaa G05 BMW X5. Sarjaan on tulossa myös kolme uutta X5 M -mallia.

Vuoden 2021 BMW X5 on yhdistelmä tyyliä, statusta, mukavuutta ja voimaa. Jos olet lähdössä pitkälle automatkalle, tarvitset varmasti riittävästi tilaa kaikille perheenjäsenille, ellet ole menossa yksin. BMW X5 on toiseksi suurin katumaasturi, jonka BMW tarjoaa fanikunnalleen.

Vuoden 2021 versiossa on uhrattu muutamia sen maasto-ominaisuuksia paremman käsiteltävyyden ja suuremman maantiemukavuuden hyväksi. Lisäksi sisätilat ovat aiempia malleja paremmat, ja X5:n kyydissä tuntuu varsin rentouttavalta.

BMW X5:n moottorin ominaisuudet

Koska BMW X5 -katumaasturi on suhteellisen suuri ajoneuvo, siinä on monia moottorivaihtoehtoja, sekä bensiini- että dieselmoottoreita. Kaikissa niissä on 8-vaihteinen ZF 8HP -automaattivaihteisto. On myös mahdollisuus yhdistää bensiinimoottori polttokennokäyttöiseen sähkömoottoriin.

Bensiinimoottorivaihtoehdot:

● X5 xDrive40i: B58B30M1 3.0 L l6 turbo, 330 hevosvoimaa.
● X5 xDrive50i: N63B44M3 4,4 L V8-tuplaturbo, 456 hevosvoimaa.
● X5 xDrive45e: B58B30M1 3.0 L l6-turbon ja synkronisähkömoottorin yhdistelmä, 389 hevosvoimaa.
● X5 M, kaksoisturbo S63 4.4 L V8, 591 hevosvoimaa.
● X5 M Competition, S63 4.4 L V8 twin-turbo, 617 hevosvoimaa.
Dieselmoottorivaihtoehdot:
● X5 xDrive25d: B47B20 2.0 L l4 turbo, 231 hevosvoimaa.
● X5 xDrive30d: B57D30 3.0 L l6 turbo, 261 hevosvoimaa.
● X5 xDrive40d: B57D30A 3.0 L l6 turbo, 335 hevosvoimaa.
● X5 M50d: B57D30C 3.0 L l6 quad-turbo, 394 hevosvoimaa.
BMW X5 M Competition on nopein moottorivaihtoehto, ja se kiihtyy nopeudesta 0-80 km/h vain 3,7 sekunnissa. Vaikka tämä kuulostaa mielettömän nopealta katumaasturiksi, myös muut ”hitaammat” moottorivaihtoehdot ovat erittäin nopeita, ja niiden keskimääräinen aika on 5 sekuntia.

  Onko BMW-maasturi hyvä auto?

Alkutason moottori on xDrive 30d, joka tekee sen 6,1 sekunnissa ja tuntuu uskomattomalta, vaikka onkin hitain moottori. Moottorivaihtoehtojen osalta parhaimmat valintamme ovat X5 xDrive30d ja X5 xDrive40i. Mutta valitsitpa minkä tahansa, kaikki nämä kiihtyvät erittäin nopeasti, ja niiden avulla voisit ohittaa muut ajoneuvot turvallisesti.

BMW X5 G05 – Jousitus, käsittely ja ajaminen

Kaikissa BMW X5 -malleissa, M50i:tä lukuun ottamatta, on vakiona ilmajousitus. Kyyti on erittäin tasainen ja vaikuttava. Et huomaa useimpia kuoppia tai teräviä reunoja tiellä, ainoana poikkeuksena BMW X5 xDrive 45e, sillä sen pito tiellä on hieman jämäkämpi, mikä johtuu ehkä sen 21-tuumaisista pyöristä.

Mitä tulee käsiteltävyyteen, ohjaus on erittäin vakaa koko ajon ajan. Mutkaiset tiet, suorat, sade tai lumi eivät haittaa BMW X5 xDrivea.

Moottorin melu, sisätilat ja ominaisuudet

Moottorin pyörimisen kuulee selvästi, jopa diesel-vaihtoehdoissa, mikä on miellyttävä yllätys. Hauska pieni yksityiskohta on se, että jos valitset Sport-ajotilan, kaiuttimet itse asiassa tehostavat moottorin ääntä ja soittavat sinulle keinotekoisesti kilpaääniä. Tämä saattaa miellyttää joitakin, mutta ei varmasti kaikkia.

Kuljettajan asento on vaikuttavan mukava. BMW:lle tyypillisellä sähköisellä istuimen säätöjärjestelmällä ja selkänojan kulman säädöllä sekä lannerangan tuella varustetulla ulosvedettävällä istuintyynyllä BMW:n istuimet miellyttävät ketä tahansa hemmotellusta riippumatta.

  Miksi BMW:n arvo laskee niin nopeasti?

Infotainment-järjestelmässä on vakiona 12,3 tuuman näyttö, jossa on BMW:n hienoimmat ominaisuudet. Navigointi on erittäin luotettava ja helppokäyttöinen. Sekä Apple CarPlay että Android Auto ovat käytettävissä älypuhelimen yhdistämiseen, samoin kuin USB ja Bluetooth.

Istuimen korotettu asento antaa kuljettajalle runsaan näkökentän ja hallitsevan paikan tiellä. Infotainment-säätimet ovat yksinkertaiset ja intuitiiviset, mutta erittäin tehokkaat. BMW:n nahka on laadukasta, ja kojelauta on häikäisevän ylellinen.

Toisaalta näkyvyys taakse ei ole yhtä runsas kuin eteen. Siksi BMW on ottanut käyttöön melko paljon pysäköintikameroita ja -antureita, jotka auttavat sinua pysäköinnissä. Sivuikkunat ovat lähes pystysuorat, mikä antaa bonuspisteitä näkyvyydestä sivuilla. Peruutuskameralla voi myös olla suuri merkitys auttaessasi peruutusajossa. Myös ylhäältä alaspäin suuntautuva näkymä opastaa sinua.

Vastaukset BMW X5 -kysymyksiin

Paljonko lähtötason X5 BMW maksaa?

Vuoden 2021 BMW X5:n hinta vaihtelee paljon varustuksesta ja moottorivaihtoehdoista riippuen. Alhaisin hinta mallin upouudesta katumaasturista on noin 60 000 dollaria sDrive40i-mallista. Ajoneuvolla on loistavat arvostelut ja hyvät arvosanat. Vaikka se on X5:n lähtötason malli, se tuo mukanaan loistavaa suorituskykyä, mukavuutta ja tyyliä.

Onko BMW X5:n ylläpito ja huolto kallista?

BMW X5:n omistajat ovat ilmoittaneet, että keskimääräiset korjaukset vaihtelevat 150 ja 400 dollarin välillä huoltoa kohden 10 000 mailin välein. Suuremmat voimansiirron osien korjaukset saattavat maksaa 1 000-3 500 dollaria tai jopa enemmän suurissa tapauksissa. Vuosihuollon arvioidaan olevan keskimäärin 1 400 dollaria tai joissakin tapauksissa jopa 1 800 dollaria.

  Miksi ei kannata ostaa BMW:tä

Onko käytetty BMW X5 luotettava?

Käytettyä BMW:tä ostettaessa vaikuttavat monet tekijät. Onko ajoneuvo huollettu ja ylläpidetty säännöllisesti ja asianmukaisesti? Onko sillä ajettu aggressiivisesti? Yleisesti ottaen X5-mallit ovat kestäviä koneita, ja uudemmat X5-mallit sijoittuvat luotettavuudessa keskikokoisten luksusmaastureiden luokassa toiseksi, jopa Volvo XC90:n ja Range Rover Sportin edelle.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z